De Beste VPN voor Downloaden getest

60

beste vpn 3

Downloaden is van nature behoorlijk riskant. En hoewel het peer-to-peer delen van grote bestanden onmiskenbaar nuttig is, kunt je uzelf blootstellen aan bedreigingen van slechte actoren. Het betekent dat het gebruik van een VPN tijdens het downloaden een goed idee is.

Het downloaden van VPN’s zorgt er onder meer voor dat uw identiteit anoniem is wanneer je bestanden downloadt en dat alle gegevens die je deelt of ontvangt, volledig versleuteld zijn.

Hoe je de beste VPN kiest om te downloaden

De virtuele privénetwerken die we hebben uitgekozen, ondersteunen allemaal downloaden (niet elke VPN), maar – net zo belangrijk – zijn allemaal uitgerust met de juiste functies en tools die je nodig heeft bij het downloaden van bestanden.

Een paar liggen voor de hand, te beginnen met privacy en beveiliging. Je wilt een VPN met sterke versleutelingsprotocollen en veel slimme beveiligingsfuncties. Een duidelijk no-logs-beleid is ook cruciaal – de grootste VPN-providers zijn zelfs begonnen deze onafhankelijk te laten controleren.

Downloadsnelheden zijn ook cruciaal – het heeft geen zin om een ​​VPN te kiezen die uw snelheden zo beperkt dat downloads in een slakkengang kruipen. We raden ook aan om alleen te kiezen voor het downloaden van VPN’s die waterdicht zijn van DNS-lekken en een kill-schakelaar hebben. De laatste verbreekt de internetverbinding als de VPN niet meer werkt, waardoor wordt voorkomen dat uw echte IP-adres wordt weergegeven.

En een universele waarheid, ongeacht waarvoor je uw VPN gebruikt, we raden altijd providers aan die uitstekende live chat-ondersteuning hebben. Een behulpzaam hoofd bij de hand hebben wanneer je het nodig hebt, is een echte bonus. Dat gezegd hebbende, de beste VPN voor downloaden is ook zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk dat je hopelijk niet hoeft terug te vallen op klantenondersteuning.

NordVPN

nordvpn

Als we het hebben over VPN-beveiliging, is NordVPN een van de eerste namen die in je opkomt.

Dat is niet verwonderlijk als je kijkt naar de ultraveilige verbindingen die je krijgt met de beide ondersteunde IKEv2 / IPsec- en OpenVPN-protocollen, naast de eigen supersnelle NordLynx-versie van de provider. In feite is er een bepaald aantal ‘Double VPN’ -servers die uw gegevens daadwerkelijk doorgeven via twee afzonderlijke VPN-servers voor extra beveiliging. Verder wordt Onion over VPN ondersteund voor extra privacy.

Zoals bij de meeste eersteklas VPN’s, is er ook een duidelijk beleid dat geen logboek bevat. Maar NordVPN heeft een extra stap gezet door externe accountants PricewaterhouseCooper uit te nodigen om de beveiliging van zijn apps te verifiëren. En een bug bounty-programma stimuleert iedereen om beveiligingsproblemen met de service aan het licht te brengen en te melden.

P2P wordt niet op alle servers ondersteund, maar de VPN biedt voldoende serverdekking, een automatische kill-switch voor Windows, Mac en iOS (met een eenvoudig te activeren equivalent op Android), DNS-lekblokkering, een goede client en geweldige prestatieniveaus met constante downloadsnelheden.

De prijzen beginnen bij $ 4 per maand, crypto wordt ondersteund, inclusief Bitcoin, en je hebt de mogelijkheid om te proberen te annuleren met zijn 30 dagen geld-terug-garantie. Het meerjarenplan is duidelijk de beste keuze in termen van pure prijs-kwaliteitverhouding.

Surfshark

Als Surfshark al op je VPN-shortlist staat, komt dat waarschijnlijk door de prijs. Dit is de regelrechte winnaar in onze goedkope VPN-gids, dankzij de zeer lage kosten van het meerjarenplan dat begint bij minder dan $ 3 per maand. Een absoluut koopje, eerlijk gezegd.

Zeker als je bedenkt dat Surfshark echt de goederen heeft om die status te ondersteunen. Er is P2P-ondersteuning op de meeste servers, DNS-servers zonder kennis, Bitcoin-ondersteuning, split-tunneling en zelfs URL- en advertentieblokkering. Als je het moeilijk hebt om Surfshark aan het werk te krijgen met je downloadclient, is er ook echt handige 24/7 ondersteuning via e-mail en livechat.

Om weer waar voor uw geld te krijgen, dekt een enkel abonnement een onbeperkt aantal apparaten. Je kunt de VPN dus laten werken op uw pc, Mac, mobiele telefoons, tv-streamingapparaten, gameconsoles, router en al het andere dat compatibel is – en misschien ook een paar van uw vrienden en familieleden!

Het bevat een kill-schakelaar op Windows, Macs, Android en iPhones – dus de enige provider op deze lijst die alle vier bestrijkt. Dat is geweldig, maar er waren enkele kleine problemen met Windows tijdens onze tests, waarbij we niet het gevoel hadden dat we een duidelijke waarschuwing kregen wanneer de verbinding wegvalt.

Maar nogmaals, Surfshark is een fantastische VPN-optie om te downloaden die ook budgetbewust is.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022