Reviews

De 5 beste aerobic steps voor de leukste oefeningen

Step aerobics is een leuke manier van sporten. Door middel van stappen zetten op een hoger platform en hier weer van af stappen ben je aan het bewegen en sporten. Lessen voor aerobics worden vaak gegeven in de sportschool, maar je kunt ze met je eigen aerobic steps ook thuis doen. Op het internet zijn veel video’s te vinden die je instructies geven over het gebruiken van aerobic steps of die zelfs hele lessen geven.

Meer lezen

De beste battle ropes: een top vijf

Battle ropes zijn zware touwen waar je mee kan sporten. Het zijn touwen die je vaak in een sportschool ziet in de gewichtenhoek. De touwen zijn zwaar en door ze op een neer te slaan kun je dus trainen. Niet alleen train je hier krachttraining mee, maar je verbetert ook je conditie en je uithoudingsvermogen. Door de zware touwen span je je extra veel in en zo bouw je kracht en conditie op.

Meer lezen

De 5 beste pilates ringen voor je stabiliteit

Pilates ringen zijn een goed attribuut als je pilates aan het doen bent, maar ook daarbuiten is het goed om oefeningen te doen met een pilates ring. Pilates ringen geven dat extra beetje weerstand en zorgen zo voor een betere opbouw van je spieren en een goede krachttraining. Pilates ringen zijn hierdoor een goede aanvulling op je sportroutine. Maar ook op zichzelf kunnen ze al zorgen voor een goede work-out voor je armen, schouders, rug en benen.

Meer lezen

De 5 beste hoelahoeps voor een dans work-out

Misschien heb je het als kind wel eens gedaan: hoelahoepen. Dit was erg leuk om te doen en dan te kijken wie het langste het omhoog bleef houden. Toen was het leuk om met hoelahoeps te spelen, en nu ook nog steeds, maar daarnaast is het ook een goed attribuut bij het sporten en om mee te sporten. Het is namelijk sowieso een goede cardio work-out. Je bent constant aan het bewegen en daarvan ga je zweten.

Meer lezen

De 5 beste wiebelkussens waar je op kan balanceren

Een wiebelkussen, dat eigenlijk helemaal geen kussen is, wordt ook wel een balanskussen genoemd. Het is een kussen waarop je moet balanceren en je kan leren steeds meer je balans te houden. Dit kun je bijvoorbeeld staand of zittend doen. De bovenkant van zo’n kussen is bolvormig waardoor het balanceren je lastig wordt gemaakt. Hierdoor wordt het balanceren op een wiebelkussen een uitdaging en train je veel spiergroepen zoals je core en je beenspieren.

Meer lezen

De beste suspension trainers om je kracht mee te trainen

Suspension trainers zijn trainers waarmee je je suspensie en kracht kunt trainen. Je traint je lichaam kracht opbouwen, maar ook om balans te houden en flexibeler te worden met suspension trainers. Vrijwel iedereen kan suspension trainers gebruiken en daarom zijn ze ook veelzijdig inzetbaar. Er zijn veel oefeningen te vinden die je met suspension trainers kan doen. Daarnaast zijn er veel verschillende suspension trainers waar je dus ook verschillende oefeningen mee kunt doen.

Meer lezen

De 5 beste medicine ballen van dit moment

Medicine ballen, dat klinkt heel medisch, maar toch zijn het attributen die gebruikt worden bij de fitness en tijdens het sporten. Het zijn zwaardere ballen waarmee je dus een combinatie van cardio en krachttraining doen. Je kunt bepaalde cardio oefeningen doen die zwaarder worden door medicine ballen of je kunt oefeningen doen waarbij je steeds zwaardere medicine ballen gaat gebruiken. Zo train je ook je spieren, bijvoorbeeld van je armen, benen en core.

Meer lezen