NordVPN review: is het de toonaangevende leverancier die het beweert te zijn?

88

NordVPN biedt een aantal van de beste functies die er zijn. In feite zit de app vol met extra’s waar sommige andere VPN’s nog niet eens aan gedacht hebben.

NordVPN en Streaming

Werkt NordVPN met Netflix?

Netflix‘ sterke geo-blokken houden veel VPN’s tegen om toegang te krijgen tot de dienst, maar NordVPN niet. Het heeft een SmartPlay-functie die speciaal is ontworpen om geo-blocks te omzeilen en je tegelijkertijd veilig te houden. Het combineert DNS met VPN-technologie om eenvoudig blokken te omzeilen, maar behoudt altijd je veiligheid. De streaming-kwaliteit is ultra-HD. Er is geen sprake van buffering of vertraging.

Welke bibliotheek van Netflix je ook probeert, je streaming blijft consistent en in ultra HD-kwaliteit, zelfs als je tussen servers op dezelfde locatie schakelt.

Het werkt ook met andere streaming platformen

Enkele voorbeelden:

  • BBC iPlayer: Het heeft een aantal van de zwaarste geo-blokkades, maar NordVPN kan ze gemakkelijk omzeilen.
  • ESPN:je kuntje favoriete sporten streamen
  • Amazon Prime Video en Hotstar, voor je “Bollywood” films staan direct klaar om te streamen.

Is NordVPN goed voor Torrenting?

NordVPN heeft meer dan 5390 P2P geoptimaliseerde servers. Je kunt ze eenvoudig benaderen via de side-bar in de app, wat je de tijd van een bezoek aan de website bespaart om erachter te komen welke servers je kunt gebruiken voor P2P-activiteiten. Elke server biedt onbeperkte bandbreedte en data, zodat je zoveel bestanden kunt versturen en delen als je wilt, zonder dat je een beperkte hoeveelheid data kwijt bent. Er is ook een strikt no-logs beleid, dus geen van je “torrenting activiteiten” wordt bewaard.

Je bent ook niet beperkt tot één torrentclient. NordVPN werkt met alle populaire torrent-platforms, waaronder uTorrent, BitTorrent en Vuze. De snelheden zijn hoger dan bij je standaardverbindingen. NordVPN biedt een andere goede functie voor het snel vinden van een ideale server. Je kunt gebruik maken van de serveraanbevelingstool op de website. Selecteer gewoon je locatie en een serverprotocol NordVPN zal het beste voorstel doen.

NordVPN-snelheden

NordVPN’s Quick Connect functie maakt het online gaan heel gemakkelijk. Gebaseerd op je locatie, vindt en verbindt het je met de server met de snelste beschikbare snelheden. Deze topfunctie is een van de redenen waarom NordVPN consequent op de eerste plaats komt bij de snelheidsprestaties. Vergeet niet dat je de locatie niet handmatig kunt kiezen als je deze functie gebruikt, omdat de app voor jou beslist. Als je alleen maar hoge snelheden wilt, volg dan deze weg. Maar als je specifiek geo-restricted content of sites wilt deblokkeren, kies dan de gewenste locatie. Deze zijn allemaal beschikbaar op de zijbalk.

Lokale snelheden

Als je startsnelheid rond 78 Mbps ligt zul je VPN-verbindingssnelheid met meer dan 10 % toenamen. Meestal zul je van hieruit werken via een UK-server die je zelf kunt kiezen. Je zult merken dat ook je downloadsnelheid niet of nauwelijks zal zakken. Het browsen gaat supersnel. Als je een paar Skype- en WhatsApp-gesprekken probeert zul je merken dat ze vlot verlopen. De beeldkwaliteit kan zelfs verbeteren.

Lange afstand NordVPN snelheden

Als je werkt via een Amerikaanse server kun je ook een toename van de downloadsnelheid merken. Dit komt omdat veel NordVPN-servers zich in de VS bevinden en de Quick Connect-functie soms voor een Amerikaanse server kiest. Deze resultaten laten zien dat NordVPN echt de snelste leverancier is die er is.

Beveiliging

Privé en veilig surfen is de sterkte van deze provider. Ze gebruiken AES 256-bits encryptie-algoritme om je gegevens te verbergen, wat de meest veilige encryptie is die beschikbaar is. Het is zo veilig dat het zelfs door sommige overheidsinstellingen wordt gebruikt om topgeheime bestanden te verbergen. 256 verwijst naar de grootte van de encryptiesleutel en het aantal mogelijke codes dat iemand zou moeten proberen te breken. Wees gerust, er is bijna een oneindig aantal codes mogelijk met dit niveau van versleuteling. Niemand krijgt je gegevens in handen.

De 256-bit AES-encryptie wordt gecombineerd met een 2048-bit DH-sleutel, SHA2-384-authenticatie en een perfecte voorwaartse geheimhouding. In principe is dit de versleuteling die wordt gebruikt om je gegevens te versleutelen en te ontcijferen. De authenticatie is bijzonder belangrijk, omdat hiermee wordt gecontroleerd of je gegevenspakketten met succes op de juiste server zijn aangekomen. Het zorgt ervoor dat ze niet zijn onderschept door een hacker die ze probeert om te leiden naar een andere server.

PFS of forward secrecy wijst je elke keer dat je inlogt een nieuwe sleutel toe, dus in wezen is het alsof je elke keer een nieuwe gebruiker bent. Dit betekent dat alle gegevens of activiteiten van je vorige sessie volledig worden gewist en geen verband houden met je volgende. Het betekent ook dat als je verbinding wordt gecompromitteerd, er niets is om je te ontmaskeren, geen persoonlijke gegevens, geen internetactiviteit.

Het gebruik van een”kill switch”

nordvpn

Je realiseert je misschien niet dat je een “kill switch” (een soort noodschakelaar) nodig hebt voor je VPN, maar het is eigenlijk een van de beste manieren om veilig te blijven. Het blokkeert het verkeer dat je apparaat verlaat als je verbinding ooit wordt gecompromitteerd of verbroken, waardoor je DNS-verzoeken en IP-adres niet meer gelekt kunnen worden.

Het is automatisch ingeschakeld op mobiel. Maar op de desktop staat hij standaard uit, dus je moet in je instellingen gaan staan en hem aanzetten om te profiteren van maximale bescherming. Het is ook alleen automatisch ingeschakeld op iOS mobiel, maar niet op Android. Je hoeft het alleen maar aan te zetten in je instellingen.

De instellingspagina

Je kunt zelf bepalen welke apps worden geblokkeerd. Als je VPN-verbinding wegvalt, kunt je verbonden blijven met het internet, maar ook riskante apps blokkeren totdat de VPN wordt hersteld. Het is geweldig voor “torrenting” omdat je P2P-verkeer onmiddellijk wordt afgesloten om je te beschermen tegen IP-lekkages, maar je kunt blijven surfen terwijl je wacht om opnieuw verbinding te maken. Het is de enige leverancier met deze flexibele optie.

Lektesten en lekbescherming

Lekbescherming is een bijzonder belangrijke eigenschap. Het moet hoog op je lijst staan wanneer je een VPN kiest. Soms kunnen softwarefouten en beveiligingsfouten van de browser je DNS-verzoeken en IP-adres lekken, waardoor je locatie en online activiteit zichtbaar worden voor hackers en je provider. Het maakt je ook kwetsbaar voor tracking en hackers die je echte locatie en online verkeer kunnen zien.

Deze vpn-service biedt DNS- en lekbescherming die elke toevallige blootstelling tegenhoudt. Bij testen, zowel mobiel als op desktop, kon geen enkel lek gedetecteerd worden, zelfs niet op meerdere servers. Het is correct om te zeggen dat deze service je anonimiteit beschermt en ervoor zorgt dat je veilig bent, waar je ook verbinding maakt en met welk apparaat je ook gebruikt.

Tor compatibiliteit, beveiligingsaudits

Het is zeldzaam om een VPN te zien die compatibel is met Tor, maar NordVPN biedt dat en nog veel meer. Het is de enige VPN waarvan je zeker bent dat het je toegang geeft tot het Tor netwerk via elke browser. Dit is ook de reden waarom deze vpn-service een topkeuze is voor veel gebruikers.

Ze hebben niet één, maar twee, onafhankelijke beveiligingsaudits laten uitvoeren door toonaangevende beveiligingsexperts. De tests toonden geen kritische kwetsbaarheden aan. Eventuele kleine problemen werden door hen opgelost voordat ze opnieuw werden getest. NordVPN is veilig en beveiligd. Dit laat je nog eens zien waarom het de toonaangevende leverancier is die het beweert te zijn.

NordVPN FAQ

Kan je veilig uploaden naar de cloud

Wil je je bestanden veilig uploaden naar de cloud? NordLocker codeert je bestanden voordat je ze deelt of uploadt naar de cloud. Natuurlijk kun je ze alleen delen met mensen die NordLocker hebben, zodat deze bestanden kunnen worden gedecodeerd. Maar het betekent minder risico op man-in-the-middle-aanvallen omdat hackers je bestanden niet kunnen ontcijferen. Zelfs als ze dat wel konden, zouden ze de code niet kunnen lezen. Nog beter, je kunt zelfs vijf GB aan gegevens gratis krijgen wanneer je je er voor het eerst voor aanmeldt. Daarna betaal je boven op je maandelijkse abonnement.

Privacy bij NordVPN

Sommige leveranciers laten veel aan de verbeelding over als het gaat om privacy. Je denkt misschien dat je veilig bent, maar het privacybeleid laat zien dat een deel van je surfactiviteiten of persoonlijke informatie daadwerkelijk wordt bewaard. Of het hoofdkwartier van de VPN bevindt zich in een land dat deel uitmaakt van de 14 Eyes Alliance, zodat je het risico loopt te worden blootgesteld aan de overheid. En wat als een VPN je niet beschermt tegen advertenties, malware en trackers? Deze zijn allemaal riskant, want ze kunnen je echte locatie of browsergedrag op elk moment blootleggen.

Wat is de locatie van NordVPN

Het bedrijf staat geregistreerd in Panama dat ver verwijderd is van de 14 Eyes-landen waar ook België en Nederland lid van zijn. Deze landen kunnen gemakkelijk gevoelige informatie met elkaar delen waaronder informatie die tussen burgers wordt uitgewisseld. Maar Panama heeft geen invasieve wetten voor het bewaren van gegevens, dus je bent veilig.

Heeft NordVPN een Adblocker

Het is een belangrijke functie om te hebben, omdat het je veilig houdt van online profilering, trackers en phishing-zwendel. En dan hebben we het nog niet eens over het blokkeren van vervelende pop-ups om je te behoeden voor het wachten op het laden van pagina’s. Deze vpn-service blokkering en extra bescherming tegen malware met de CyberSec-suite, die in de app is ingebouwd.

Houden ze logs bij?

Ze bieden een echt no-logs beleid. Het is gevestigd in een privacyvriendelijk land. Het eigenlijke privacybeleid is eerlijk, eenvoudig en vrij van mazen in de wet. Het verzamelt geen belangrijke gegevens van je verbinding, dus er is niets wat je kan identificeren.

Besluit

Het is beter dan veel andere VPN-diensten. Het staat bekend als een toonaangevende leverancier. Zowel de mobiele en desktop apps zijn snel te downloaden en de installatie is eenvoudig. Er zijn slechts drie stappen om door te klikken voordat je verbinding kunt maken met een server, dus het hele installatieproces kost je minder dan vijf minuten. Je hebt de Quick Connect-functie om snel een server te vinden, maar je kunt ook de lijst met landen aan de linkerkant van de app gebruiken om er zelf een te vinden. Dit maakt het gemakkelijk om over te schakelen naar andere locaties en de gespecialiseerde servers te vinden die je nodig hebt.

Zorg ervoor dat je noodstop schakelaar altijd is ingeschakeld. Het is de beste manier om veilig te blijven als er iets met je VPN-verbinding gebeurt, omdat het je internetactiviteiten en eventuele persoonlijke gegevens tegenhoudt.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022