Windscribe VPN Review: Voor-en nadelen

28

windscribe

Binnen de mogelijkheden die je hebt voor het kiezen van een provider neemt Windscribe toch wel een bijzondere plaats in. Dat doet het alleen al vanwege het aanbieden van een gratis VPN abonnement, Weliswaar beperkt, maar wat de snelheid betreft nog steeds een prima dienst. De provider uit Canada is veelzijdig en biedt zelfs onbeperkte connecties. Behalve dat werkt het allemaal erg gemakkelijk en logisch bij de provider, die zich dan ook een stevige positie in de markt heeft weten te bemachtigen. Lees hier alles over de provider met het gratis abonnement en de provider die net als alle andere VPN providers in ‘oorlog’ is met Netflix.

Voor mensen die een eenvoudige en gewoon goed werkende VPN service zoeken
Windscribe is een van de vele providers die je VPN diensten aan kunnen bieden. Een van de zovele, want er zij nogal wat mogelijkheden als je graag een beroep doet op een VPN dienst. Het bedrijf biedt software die werkt op Windows, iOS, macOS, Android en Linux en er wordt gebruik gemaakt van het Open VPN protocol. Bijzonder; bij deze provider maak je gewoon tegelijk gebruik van honderd connecties. Windscribe is gevestigd in Canada en het bedrijf zegt zich vooral te richten op mensen die op een eenvoudige wijze een goed werkende VPN service willen gebruiken.

Voor- en nadelen

Het feit dat je tegelijk honderd connecties gebruikt bij Windscribe wordt uiteraard als een groot voordeel beschouwd. De provider beschikt over gemakkelijke software en ondersteunt verschillende software. Ook het aantal betaalmogelijkheden is met onder andere iDeal, Creditcard, PayPal en ook met bitcoin prima mogelijk. Voordeel van deze aanbieder is dat het ook een gratis abonnement biedt. Dan gelden uiteraard wel wat beperkingen, deze gratis versie is veel beter dan andere gratis opties die je hebt. Nadelen? Wellicht het feit dat er beperkt logs bijgehouden worden. Dit echter zonder dat er persoonlijke gegevens bijgehouden worden, het gaat dan met name om algemene informatie over de data die de gebruikers gebruiken. Dit wordt gebruikt om een datalimiet vast te stellen bij het gratis abonnement.

Wij raden Windscribe niet aan omwille van de twijfelachtige security & privacy. Wij bevelen daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Privacy en security

Degene die absolute anonimiteit wenst en in dat kader een VPN dienst zoekt, die zal al snel afhaken bij Windscribe als ze weten dat er beperkt logs bijgehouden worden. Dan gaat het echter om algemene gegevens als de hoeveelheid data die gebruikt wordt. Persoonlijke zaken rondom internetgebruik worden niet opgeslagen. Dus niet wat je op internet doet, welke websites je bezoekt en hoe lang je gebruik maakt van een VPN dienst. Windscribe benadrukt dat het staat voor het vrij en anoniem gebruik van internet. Om de veiligheid te waarborgen wordt eveneens gebruik gemaakt van ad blockers. De provider maakt gebruik van het als zeer veilig bekend staande Open VPN protocol. Dit is een open source protocol en die zijn niet of nauwelijks te kraken. Er wordt eveneens gebruik gemaakt van AES 256 encryptie net als van IPv6. Dit laatste om lekken te voorkomen Ook is er speciale DNS protectie.

Snelheid en prestatie

Voor veel mensen is ook de snelheid die een VPN dienst erg belangrijk. Welnu, over de snelheid van Windscribe hief jij je geen zorgen te maken. Daarmee heeft de provider een aardige inhaalslag gemaakt. Voorheen namelijk stond de provider niet als zeer snel bekend. Wie de gratis versie gebruikt, die merkt wel die die behoorlijk trager is. De gratis servers worden dan ook vaak door veel gebruikers tegelijk gebruikt. Ga je grotere downloads uitvoeren wordt door de provider een prima snelheid geboden. Het binnenhalen van films bijvoorbeeld, verloopt perfect. Daarmee heeft de provider zich enorm ontwikkeld op het gebied van snelheid. Sterker nog, het hoort ondertussen bij de snelste VPN diensten die beschikbaar is, overall gemeten. Ook de stabiliteit van de verbinding is steeds prima in orde. De verbinding met de VPN is en blijft steeds stabiel.

Entertainment

Noem je VPN en entertainment, dan denk je meteen aan Netflix. Normaliter kun je met een VPN de geografische blokkades die er zijn omzeilen. Ondertussen echter probeert Netflix dit uit alle macht te voorkomen. Het is wat dat betreft dus een beetje een kwestie van geluk hebben. Soms kun je wel naar de Amerikaanse Netflix kijken, soms ook niet. Ondertussen worden er online lijsten bijgehouden met VPN providers die (nog) wel goed werken met Netflix en welke providers dit niet (meer) doen. Netflix heeft duizenden en duizenden euro’s laten liggen door oogluikend toe te staan dat mensen met een VPN gratis naar de series en films keken. Dat wil het nu dus uit alle macht zien te voorkomen.

En dus kan het zijn dat je nu wel naar het Amerikaanse Netflix kunt kijken, maar later wellicht niet. Kijken we naar Windscribe en naar het gratis abonnement dat aangeboden wordt, dan is een ding zeker: met dat abonnement kun je niet naar Netflix kijken. Met een Premium abonnement moet dat doorgaans wel kunnen, de servers die daarvoor gebruikt worden noemt men overigens ook wel winflix. Met winflix ben je in Nederland, maar kijk je naar het Amerikaanse Netflix. Je kunt echter ook kiezen voor de versies in Japan, Canada of naar die aan de andere kant van het kanaal, het Verenigd Koninkrijk. In het specifieke geval van deze provider kun je static IP de series op Netflix kijken. Kwestie van een residential IP-adres in Amerika kiezen en er ontgaat je niets meer op het gebied van films en series.

Customer reviews

Mensen zijn over het algemeen zeer positief gestemd over de deze provider. Ze zijn blij met de onbeperkte connecties die gemaakt kunnen worden, zoals de software de mensen ook aanspreekt en zeker de gemakkelijke werking ervan. De add-on Firefox toevoeging wordt ook als iets van toegevoegde waarde gezien, zoals een grote groep mensen de provider alleen al omarmt vanwege het feit dat ze een gratis abonnement in de aanbieding hebben. Hoewel beperkt, kunnen toch veel mensen er schijnbaar prima mee uit de voeten. Ondanks het beperkt bijhouden van logs, voelen de gebruikers zich veilig en anoniem online en voldoet de provider dus nadrukkelijk aan de verwachtingen. Ook over de geleverde afstand zijn ze tevreden, zoals ze dat ook zijn vanwege het kunnen bekijken van de Amerikaanse Netflix. Tot zo lang het kan dan, want Netflix is op oorlogspad.

Prijs

Als je de provider wat betreft prijzen vergelijkt met andere providers, dan is Windscribe niet goedkoop. In beginsel kost een abonnement 9 euro. Je kunt wel een korting krijgen op dat maandbedrag door meteen een verbintenis voor een jaar aan te gaan. Dan betaal je omgerekend 4,08 dollar per maand. De provider bied je eveneens de optie om zelf een abonnement samen te stellen. Aan dat abonnement kun je eventueel een statisch IP toevoegen. Met een abonnement heb je uiteraard toegang tot alle functies van Windscribe.

Daarnaast kun je gebruik maken van de browser extensies. Dat kun je prima doen, al was het alleen al vanwege de prima ad blocker die je dan beschikbaar hebt. Windscribe is ook bekend geworden door het gratis abonnement dat het biedt. Het is logisch dat er wel beperkingen gelden voor dit abonnement. Toch staat de provider met de gratis versie aan kop van de lijst met beste gratis VPN providers. Met de gratis versie heb je overigens slechts toegang tot tien VPN servers. En hoewel de verbinding op piekmomenten wat aan de trage kant is, is de gemiddelde snelheid toch nog prima.

Conclusie

Dat is dat je met deze provider een betrouwbare VPN provider hebt. De snelheid is goed, het werkt allemaal zeer gebruiksvriendelijk en wijst zich verder vanzelf. Ondanks het feit dat er beperkte logs bijgehouden worden, is anonimiteit en de veiligheid steeds gewaarborgd. De logs houden alleen bij hoeveel data er door de abonnees gebruikt wordt. Groot voordeel van deze provider is de onbeperkte connecties die je hebt en het gratis abonnement dat beschikbaar is.

Windscribe is een degelijke maar zeker niet de beste VPN Provider. Wij raden daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022