IvacyVPN Review: Voor-en Nadelen van deze VPN aanbieder

15

Groot geworden door klein te blijven. Het gaat wel op voor de aanbieder van VPN diensten met de naam Ivacy VPN. Hoewel deze partij best wel al enige tijd actief is (vanaf 2007 om precies te zijn), is het nooit echt de bedoeling en nooit echt een doel geweest om groot, groter, grootst te worden. De aanbieder biedt wel kwaliteit en ten opzichte van vroeger is er met de snelheid niets meer mis bij Ivacy VPN. De in Singapore gevestigde onderneming heeft een aantal zeer sterke punten waarmee het zich toch telkens weer weet te onderscheiden in de markt, een markt waar de concurrentie voortdurend op de loer ligt. De software werkt gemakkelijk zoals eigenlijk alles van deze aanbieder prettig werkt. Je zou het soms wat kaal kunnen noemen, het is wel allemaal erg duidelijk en eenvoudig. Ivacy VPN is overigens een onderneming van GZ Systems Limited, een onderneming die het de hoofdzetel is gevestigd in Hongkong.

ivacy cpn

450 servers, keurig verdeeld over heel de wereld

De provider beschikt over 450 servers verdeeld over vijftig landen. De provider van VPN diensten is al geruime actief in de wereld van de Virtual Private Network. De aanbieder opereert tamelijk anoniem en is relatief klein gebleven. Desondanks weet het het hoofd boven water te houden. Ivacy claimt altijd Netflix Amerika te kunnen bieden en dus de blokkade die Netflix opwerpt te kunnen omzeilen.

De voor- en nadelen

Met 450 servers in vijftig landen kun je zeggen dat het aantal servers relatief laag is. Daarmee is het een van de kleinere aanbieders. Bijzonder is wel dat het servers heeft in onder meer Ghana, Brunei, Columbia en Koeweit, waarmee het zich weet te onderscheiden van andere providers. Een voordeel is dat de provider garandeert dat je naar de Amerikaanse versie van Netflix kunt kijken, ondanks de blokkade die Netflix opwerpt. Voordeel is ook al dat het beschikt over een Split Tunneling functie. Zo kun je steeds zelf kiezen welke software gebruik moet maken van VPN en welke gebruik kan maken van een normale internetverbinding. Nadeel, hoewel dat woord wat overdreven is, is het verouderd design. Aan de andere kant werkt de software steeds erg gemakkelijk en is het dashboard weliswaar eenvoudig maar ook weer zeer gebruiksvriendelijk. Ook het feit dat de provider aan de smartphone heeft gedacht is een voordeel. Voorts kun je de dienst gebruiken als browser software door gebruik te maken van Android en Firefox.

Wij raden IvacyVPN niet aan omwille van de twijfelachtige security & privacy. Wij bevelen daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Privacy en Security

Zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden biedt de provider voldoende privacy. Er worden, zo laat de aanbieder weten, geen logs bijgehouden. De provider is gevestigd in Singapore en dat maakt dat het ook onder de wetten en regels van Singapore valt. Dat land heeft respect voor privacy en kan bedrijven niet dwingen om eventueel informatie te verzamelen of zelfs af te staan. Ook de technische veiligheid van Ivacy VPN kun je prima noemen. De gangbare en belangrijke protocollen worden ondersteund. Gek genoeg zit er niet op alle besturingssystemen een kill switch en dat kan potentieel gevaarlijk zijn. Als de VPN onverhoopt weg mocht vallen, dan valt het systeem dus terug op een reguliere internetverbinding. En dat is uiteraard niet de bedoeling. Zaak dus om de kill switch functie goed in te gaten te houden in relatie met het systeem waarmee je op dat moment werkt.

Snelheid en prestaties

De snelheid die de provider biedt is gewoon goed te noemen. Vaak merk je niet dat er met een VPN gewerkt wordt. En daarmee heeft het een erg groot probleem opgelost. Want de snelheid was lange tijd een groot probleem voor deze provider. Zelfs het streamen van een eenvoudig filmpje van YouTube kon niet op gewone snelheid. En dus was het wat de snelheid betreft heel lang behelpen met deze provider. Dat probleem is echter nu opgelost. En dat was nodig ook. Er is sprake van minimaal snelheidsverlies als je werkt met de VPN. Nog steeds is Ivacy VPN niet de snelste, de snelheid is echter wel goed genoeg om te surfen en om een film te streamen. Ook de stabiliteit die geboden wordt is steeds prima te noemen. Daarmee heeft het bedrijf een mooie inhaalslag weten te maken. Een zeer noodzakelijke inhaalslag ook.

Entertainment

Komen we uit bij het stokpaardje van Ivacy VPN. De provider claimt dat het de blokkades die Netflix voor IP-adressen opwerpt weet te omzeilen. Het is goed te weten dat Netflix de VPN providers de oorlog heeft verklaard. Veel diensten zijn al geblokkeerd. Die van Ivacy VPN nog steeds niet zo blijkt uit verschillende testen die uitgevoerd zijn. Maar; het is en blijft een momentopname want Netflix trekt werkelijk alle registers open om IP-adressen van VPN aanbieders te blokkeren. Voorlopig echter houdt de provider uit Singapore woord. Overigens biedt Ivacy VPN ook een VPN voor Kodi. Ook daarmee kun je geografische blokkades omzeilen en je IP adres verborgen houden tijdens het gebruik je kunt prima de OpenVPN add-on Kodi instellen, je kunt ook kiezen voor het handmatig verbinding maken.

Customer reviews

Hoewel Ivacy VPN al lang bestaat en klein is gebleven, heeft het een mooie schare gebruikers opgebouwd. Ze zijn tevreden met de dienstverlening die de provider biedt. Dat zijn ze zeker met het feit dat ze via hun provider nog wel gewoon naar Netflix kunnen kijken. Gebruikers die een langdurige overeenkomst zijn aangegaan met de provider, zijn erg blij met de lage maandprijs die betaald wordt. Ook de diverse betaalfuncties worden geroemd net als het feit dat je je anonimiteit helemaal kunt waarborgen door betaling met bitcoin mogelijk te maken. Mensen voelen zich veilig en anoniem als ze gebruik maken van Ivacy VPN in de wetenschap dat er geen logs bijgehouden worden en om het feit dat de aanbieder in Singapore gevestigd is en onder de juridische regels van dat land valt. De software wordt geroemd vanwege het gebruiksgemak en gebruikers zijn ook blij met de split tunneling functie. Het meest blij zijn de vaste gebruikers echter met de verbetering van de snelheid. Want die is nu gewoon prima. Grosso modo zeggen de gebruikers van Ivacy VPN gewoon content te zijn met de diensten die het aanbiedt. Tenslotte; ook de klantenservice van deze aanbieder wordt door de mensen die er mee te maken hebben gehad geprezen.

Prijs

Net als bij heel veel andere aanbieders van VPN diensten, is de prijs die je per maand moet betalen afhankelijk van de duur van het contract dat je met Ivacy VPN aangaat. Neem je een gewoon los abonnement voor een maand, dan ben je het duurst uit en betaal je 9,95 dollar per maand. Bij een jaarabonnement kost je het omgerekend 3,50 euro per maand. Je kunt bij Ivacy VPN zelfs een contract voor de duur van vijf jaar aangaan. Doe je dat, dan betaal je omgerekend slechts 1,16 dollar per maand. En dat is wel heel erg goedkoop.

Conclusie

De conclusie is dat je prima een abonnement af kunt sluiten met Ivacy VPN. De software is mooi en gewoon goed. Voor zowel Windows als voor macOS werkt het op dezelfde manier. Met een paar muisklikken installeer je de VPN dienst en is het nog slechts het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord en je hebt toegang tot alle aangeboden VPN diensten. Bovendien zie je steeds of je al dan niet op veilige wijze verbonden bent. Ook de prijsstelling is zeker bij een langdurig contract aantrekkelijk van deze provider. Ivacy VPN heeft weliswaar niet de meeste servers van alle aanbieders, het heeft die echter wel keurig verdeeld over heel de wereld. Ook in oorden waar ze toonaangevende providers die niet hebben. Met de privacy is het prima in orde. Met deze provider is de kans bovendien het grootst om nog steeds naar de Amerikaanse versie van Netflix te kunnen kijken. De provider weet nog steeds de blokkades die Netflix opwerpt te ontwijken. De snelheid is sterk verbeterd en dat maakt deze provider gewoon de moeite waard.

Ivacy VPN is een degelijke maar zeker niet de beste VPN Provider. Wij raden daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022