Hide my ass VPN review: De Complete gids 2023

57

hide my ass vpn

Hide my ass VPN is één van de meest populaire VPN’s. Onlangs is de naam van Hide my ass VPN verandert naar HMA VPN. Over de jaren is de dienst sterk verandert. Vroeger kon je met Hide my ass toegang krijgen tot bepaalde websites waar je geen toegang tot zou moeten krijgen, terwijl het momenteel een mainstream VPN dienst is gericht op de gemiddelde internetgebruiker. HMA wilt de internetwereld vrijer en veiliger maken.

Sinds de oprichting is HMA VPN twee keer overgenomen. Sinds 2016 is Hide My Ass VPN in handen van Avast, een bekende aanbieder van antivirussoftware. Wij hebben de dienst uitgebreid gereviewd, zodat jij na het lezen van dit artikel weet of HMA VPN een goede oplossing is die aansluit bij jouw wensen.

De voor- en nadelen van Hide My ASS VPN

Voordelen

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruiken van een VPN verbinding. Zo ben je extra beschermd online, kun je anoniem en veilig downloaden, censuur omzeilen en word je IP-adres afgeschermd. De specifieke voordelen van Hide My Ass zijn volgens ons:

  • Consistente server snelheden
  • Tal van beschikbare servers in de meeste grote landen
  • Goede apparaatcompatibiliteit
  • Gebruiksvriendelijke app
  • Veilige dienst

De servers van HMA VPN bereiken alle zes bewoonde continenten. Er zijn meer dan 930 servers op 280 locaties in 190 landen. Hierdoor heb je gigantisch veel keuze uit servers, van Afrika tot Amerika en het Midden-Oosten. De enige plek waar ze geen server hebben, is Antarctica!

Daarbij is het een groot voordeel dan HMA apps heeft voor Windows-, Mac-, iOS-, Linux- en Android-apparaten. De VPN ondersteunt echter geen TOR. Ieder account staat het toe om vijf verschillende apparaten te gebruiken op hetzelfde moment.

Nadelen

Er zitten ook een aantal nadelen aan het gebruik van Hide My Ass VPN. Het grootste nadeel is wel dat je maar moeilijk tot niet content uit andere landen kunt streamen. Zo werkt Netflix maar af en toe en krijg je geen toegang tot bijvoorbeeld Amazon Prime. Omdat dit voor veel mensen een belangrijke reden is om uberhaupt te kiezen voor het gebruik van een VPN, is dit een belangrijk punt om rekening mee te houden.

Wij raden Hide my ass niet aan omwille van de twijfelachtige security & privacy. Wij bevelen daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Op het gebied van privacy is het kwalijk dat Hide my ass VPN een aantal gegevens opslaat: je gebruikersnaam, de tijd van verbinden en loskoppelen, de hoeveelheid verzonden gegevens (uploaden en downloaden), het IP-adres dat wordt gebruikt om verbinding te maken met de VPN en het IP-adres van de gebruikte VPN-server.

Veel gebruikers vallen over het feit dat de VPN het eigen IP-adres bijhoudt. Omdat dat hen nog steeds een directe link geeft tussen online activiteiten en jouw locatie en dus mogelijk je identiteit.

Privacy & Security

Bij het testen van een VPN is de privacy en security zeer belangrijk. Hierbij kun je denken aan de sterke van de encryptie en VPN-protocollen, maar ook aan de mate waarin de VPN je privacy waarborgt en ervoor zorgt dat je anoniem blijft. Een van de belangrijkste eisen aan een VPN is namelijk voor veel mensen dat je veilig kunt internetten. Hide My Ass VPN maakt gebruik van 256-bit AES-encryptie, net als de meeste andere premium VPN’s. Momenteel is dit de hoogste encryptiestandaard. Ook gebruikt de provider voornamelijk OpenVPN. Tot op heden is dit het veiligste protocol. Afhankelijk van het door jou gebruikte apparaat zijn er nog een aantal andere protocollen waar je uit kunt kiezen.

Op de eerste plaats is er OpenVPN. Momenteel is dit dé veiligheidsstandaard voor VPN-protocollen. Daarnaast wordt op specifieke devices L2TP/IPsec wordt aangeboden. Dit kun je handmatig installeren, wat bij andere VPN providers wel wat gebruiksvriendelijker gaat. Het is mogelijk om PPTP te gebruiken. Dit raden we je af omdat dit wat oudere protocol niet zo veilig en stabiel meer is. Hide my ass stapt hier ook van af en PPTP zit niet meer standaard in de nieuwste versie. Dan is er voor iOS gebruikers nog IKEv2/IPsec. iOS ondersteunt namelijk geen OpenVPN. Momenteel is dit het beste protocol voor iOS.

Een groot voordeel van Hide My Ass VPN is de kill switch feature. Wanneer er een storing optreedt met de VPN wordt de internetverbinding automatisch afgekapt. Deze feature zorgt er dus voor dat je de VPN-verbinding nooit kwijtraakt, tenzij je hier zelf voor kiest. Er is niet alleen een reguliere kill switch maar ook een app kill switch. Deze kun je instellen voor specifieke apps.

Een groot nadeel op het gebied van veiligheid en privacy is al genoemd onder het kopje nadelen. HMA is geen 100% no-log VPN. Er wordt weliswaar niet gekeken naar welke websites je bezoekt, maar wel worden er afgeronde timestamps bijgehouden van alle sessies en het dataverbruik. Deze ‘Generalized Session Data’ wordt bijgehouden door de server en aan de hand van deze gegevens kan gededuceerd worden welke gebruiker in welk dagdeel gebruik heeft gemaakt van de VPN, hoeveel data ze hebben verbruikt en hoelang ze ongeveer verbonden zijn geweest. Pas na 35 dagen wordt deze data verwijderd.

Snelheid en prestatie

Het is belangrijk dat je VPN verbinding de snelheid zo min mogelijk beïnvloedt als je video’s wilt streamen, razendsnel wilt surfen of torrents wilt downloaden. Om de snelheid van Hide my ass VPN te bepalen hebben we allereerst een nulmeting gedaan van de internetsnelheid zonder VPN. Vervolgens hebben we gekeken welke invloed de VPN verbinding heeft op de snelheid van het internet. Hide my ass heeft een eigen speedtest waarmee je binnen no-time een overzicht genereert van de snelste servers bij jou in de buurt. Wat erg handig is, is dat je ook servers met elkaar kunt vergelijken die op een grotere afstand staan. Zo is het eenvoudig te bepalen welke server de snelste voor jou is.

Uit de speedtest blijkt dat de downloadsnelheid iets afneemt wanneer de Hide my ass VPN aanstaat op een Nederlandse server. De uploadsnelheid blijft hierbij nagenoeg hetzelfde. Dit is een zeer goed resultaat. Zodra de server verder weg staat neemt vooral de downloadsnelheid nog wat verder af, maar over het algemeen doet HMA het zeer goed.

Entertainment

Veel mensen kiezen voor een VPN-verbinding om buitenlandse series en films te streamen. Een groot nadeel van Hide My Ass VPN is dat de dienst niet werkt met bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix. Je kunt wel je regionale programma’s kijken, maar in tegenstelling tot veel andere VPN’s, heeft Hide my ass VPN geen (of weinig) servers die werken met Netflix. Wij zullen uitleggen hoe dit komt.

Met de meeste HideMyAss US-servers kun je inloggen op Netflix, maar je kunt niets streamen, omdat de streamingdienst detecteert dat je een VPN gebruikt. De enige server waarmee je nog steeds kunt streamen is Liberty Island, dat wil zeggen Liberty Island LOC 1 en LOC 2. Als je verbonden bent met de Liberty Island-server maar nog steeds geen toegang hebt tot Amerikaanse Netflix-inhoud, probeer dan je cachegeheugen en cookies te wissen. Ook Amazon Prime blokkeert gebruikers van de VPN.

Customer reviews

De meningen zijn verdeelt onder gebruikers van Hide My Ass VPN. Een gedeelte van de gebruikers is hier zeer over te spreken, voornamelijk vanwege de snelheid van de VPN verbinding en het gemak dat de app biedt. Je hoeft je alleen maar aan te melden voor een account, je installatiebestanden te downloaden en de authenticatiecode in te vullen en je kunt direct gebruikmaken van je VPN verbinding. De app is zelfs beschikbaar in meerdere talen, dus je hebt heel veel mogelijke opties.

Toch zijn er ook veel gebruikers waarvoor de privacyproblemen te groot zijn om te negeren. Hide My Ass VPN slaat volgens hun teveel gegevens op in het logboek. Ook vinden ze het vervelend dat ze geen gebruik kunnen maken van Netflix of andere streamingdiensten, omdat deze de VPN herkennen en daarom de toegang ontzeggen.

Prijs

Het is natuurlijk ook niet onbelangrijk wat het kost om gebruik te maken van Hide my ass VPN. Het is zeker niet de goedkoopste VPN verbinding, maar ook niet de duurste. Je hebt de keuze uit drie abonnementsvormen. Wanneer je kiest voor de langste looptijd ben je maandelijks gezien goedkoper uit. Het is wel belangrijk om te weten dat je per abonnementsperiode betaalt en niet per maand. Je moet dus in één keer het totale bedrag voor de abonnementsperiode vooraf betalen. Dit zijn de keuzes:

  • 1 maand: €10,99 per maand
  • 12 maanden: €4,39 per maand (€52,68 jaarlijks in rekening gebracht)
  • 36 maanden: €2,99 per maand (€107,64 iedere drie jaar in rekening gebracht)

Je kunt de dienst eerst een maandje uitproberen dankzij de 30-dagen geld terug garantie. Deze garantietermijn kan verschillen als je kiest voor het maandabonnement. Qua betaalwijzes kun je kiezen uit betalen met creditcard, PayPal of iDeal.

Hide my ass is een degelijke maar zeker niet de beste VPN Provider. Wij raden daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022