Bullguard VPN review: Voor-en nadelen

509

bullguard vpn 1

Het kan lastig zijn om te shoppen voor een VPN provider. Zo moet je een paar technische details leren en is het niet direct duidelijk welke bedrijven je kunt vertrouwen met jouw browsing. Wij helpen je graag verder door verschillende VPN aanbieders te reviewen. Vandaag duiken we diep in Bullguard VPN. BullGuard is een antivirusbedrijf gelanceerd in 2002 en een vertrouwde naam. De VPN service zag het levenslicht in 2019 en is dus nog redelijk nieuw. De VPN is gebaseerd op het uitstekende NordVPN-netwerk, wat bijna een garantie is voor goede prestaties. Het bedrijf streeft ernaar om de technologie toegankelijk te maken voor zelfs de grootste VPN-beginner.

Doordat Bullguard VPN zich richt op de gemiddelde computer gebruiker is de service eenvoudig in te stellen en en intuïtief te gebruiken. Het servernetwerk is klein met slechts 16 landen, waarvan slechts twee buiten Europa en Noord-Amerika: Oostenrijk, Australië, België, Canada, Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Ierland, Nederland, Noorwegen, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Maar als dat alle landen zijn die je nodig hebt, zal dit zeker geen probleem zijn.

Wil je meer weten over Bullguard VPN om te bepalen of dit de juiste VPN is voor jouw wensen? Lees dan snel verder.

Voordelen

Een van de grootste voordelen van Bullguard VPN is het hoge gebruiksgemak van de provider. Zo is de installatie erg gemakkelijk. Je hoeft alleen maar op de downloadknop te drukken en er opent een nieuw venster dat je door het logische proces loodst. BullGuard biedt ook een app aan, waardoor je jouw VPN-verbinding makkelijk op je telefoon kunt gebruiken. Na het aanmaken van een account kies je via welk land je verbonden wilt zijn en ben je binnen een paar seconden verbonden met de door jou gekozen server. Met een VPN kun je veilig en anoniem surfen.

BullGuard biedt een 24/7 live chat klantenservice waar je gebruik van kunt maken als je tegen problemen aanloopt. Met één enkel account kun je tot 6 apparaten verbinden. De dienst is compatibel met de belangrijkste besturingssystemen: Windows, MacOS, iOS en Android.

  • Snelle verbinding
  • Groot gebruiksgemak
  • 24/7 live chat
  • Voor alle belangrijkste besturingssystemen
  • No-logging beleid

Wij raden Bullguard niet aan omwille van de twijfelachtige security & privacy. Wij bevelen daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Nadelen

Er zitten dus veel voordelen aan het gebruik van Bullguard VPN, maar ook zijn er een aantal nadelen te ontdekken aan deze provider. Het grootste nadeel is dat de serverbasis niet erg groot is. Momenteel beschikt Bullguard over 16 servers in 16 landen, wat klein is vergeleken met andere providers. Wat weer een voordeel is, is dat het met de VPN wel mogelijk is om de blokkades voor ieder land voor bijvoorbeeld Netflix of Hulu zijn te omzeilen. Ook biedt BullGuard gebruikers onbeperkte bandbreedte waardoor je waar en wanneer je maar wilt je favoriete programma’s kunt kijken. Voor gebruik in China wordt Bullguard niet aangeraden.

Privacy & Security

De BullGuard VPN-website legt uit dat de service niet registreert wat je online doet en de websites die je bezoekt niet registreert, zodat je volledige online privacy en veiligheid hebt. In een aparte verklaring staat dat de provider een duidelijk beleid heeft en geen logboeken bijhoudt voor alle BullGuard VPN-apps. Ze verzamelen geen persoonlijk identificeerbare gegevens en slaan deze ook niet op. Dat is dezelfde bewering die door NordVPN wordt gebruikt, wat geen verrassing is aangezien BullGuard hetzelfde netwerk gebruikt.

Wat prettig is, is dat je niet hoeft te vertrouwen op de mooie woorden van BullGuard maar dat hier bewijs voor is. NordVPN heeft namelijk Price Waterhouse Cooper ingehuurd om een ​​onafhankelijke audit uit te voeren op zijn infrastructuur en diensten. Dit rapport bevestigde dat het bedrijf zijn beloften nakomt. Bij de meeste concurrerende diensten zul je deze geruststelling niet krijgen.

256-bit is de best mogelijke optie voor encryptie en dit is ook wat Bullguard VPN gebruikt. In combinatie met Open VPN wordt AES-256 gebruikt. Ook kun je kiezen voor TCP en UDP. Dit is niet het meest uitgebreide protocolmenu, maar meer keuzes hebben beginnende VPN-gebruikers ook niet nodig. Ook op het gebied van bescherming tegen data lekken blijkt Bullguard zeer veilig. In zowel de IPv4- als de IPv6-test zijn er geen IP-lekkages.

Net als veel andere VPN diensten biedt BullGuard de kill-switch aan. Deze functie voorkomt mogelijke gegevenslekken mocht de VPN-verbinding plotseling uitvallen. Deze killswitch staat standaard uitgeschakeld, dus als je hier gebruik van wilt maken moet je deze nog wel activeren.

Snelheid en prestatie

De BullGuard VPN bestaat sinds 2019 en is redelijk nieuw. Hoewel de VPN gebruik maakt van technologie van NordVPN, krijgt het geen toegang tot het complete pakket. Hierdoor heeft BullGuard maar servers in 16 landen. Dat gezegd hebbende, is de dienst zeer snel en betrouwbaar en profiteer je van uitstekende streamingsnelheden. Ook is BullGuard VPN snel genoeg om torrents te gebruiken.

Als je een server in de buurt uitzoekt, behoort BullGuard tot de snelste VPN die er is en belast het de downloadsnelheden niet. Over het algemeen daalt dit tot zo’n 10%, wat erg netjes is vergeleken met een groot aantal andere VPN-providers. Als je bijvoorbeeld in Nederland gevestigd bent en verbinding probeert te maken met een server in het Verenigd Koninkrijk, merk je misschien niet eens een verschil. Het kan zijn dat de download- en uploadsnelheden licht dalen en de ping een paar milliseconden omhoog gaat.

Als je een server verder weg selecteert kan de snelheid wel wat te lijden hebben onder de afstand. Wel is het onwaarschijnlijk dat je een onredelijke ping krijgt als je bijvoorbeeld een verbinding tot stand brengt met een server in de Verenigde Staten. Als de oorspronkelijke verbinding goed genoeg is voor online gaming, zal dat waarschijnlijk zo blijven.

Entertainment

Hoewel Bullguard VPN maar een klein aantal servers heeft, biedt het een uitstekende dekking. Deze VPN aanbieder is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een VPN verbinding om daarmee buitenlandse shows en series te kunnen kijken. BullGuard presteert zeer goed op het gebied van streaming. Zo kun je zonder problemen naar de Amerikaanse Netflix kijken en zijn ook Canadese en Britse websites beschikbaar. Je kunt zelfs Hulu en Amazon Prime ontgrendelen, evenals de BBC iPlayer ontgrendelen. Fan van YouTube? De geo-blokkering van YouTube is geen enkel probleem voor deze VPN!

Customer review

Veel klanten zijn tevreden met hun VPN verbinding van BullGuard. Er is niets mis met de dienst en de VPN werkt naar behoren. Deze is snel, veilig en biedt toegang tot veel content die normaliter regiogebonden is. Het probleem volgens veel gebruikers is echter dat BullGuard VPN net zoveel kost als NordVPN maar veel minder features heeft. Ook is er geen belofte over meer veiligheid. Hierdoor rijst de vraag of de software de prijs wel waar is. Ben je benieuwd wat het kost om gebruik te maken van BullGuard VPN? Deze vraag beantwoorden we in de volgende sectie.

De prijs

Zoals gezegd is de prijs voor BullGuard VPN aan de hoge kant als je kijkt naar wat de service allemaal te bieden heeft. Door de gebruiksvriendelijkheid zijn er weinig ingewikkelde extra’s, terwijl dit voor sommige gebruikers juist wel interessant is en toegevoegde waarde heeft. Voor een abonnement betaal je €2,96 per maand als je kiest voor de langste looptijd van 3 jaar. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een abonnement van 2 jaar of 1 jaar. Dit kost je respectievelijk €3,50 en €6,25 per maand. Je moet vooraf betalen voor de hele looptijd, dus je bent wel wat kwijt als je kiest voor een driejarig abonnement. Er zijn tal van goedkope VPN’s te vinden die een stuk minder kosten en op verschillende onderdelen superieure prestaties bieden.

Bullguard is een degelijke maar zeker niet de beste VPN Provider. Wij raden daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022