Hide.me VPN review: Voor-en nadelen

106

Een VPN is in dit internettijdperk belangrijker dan ooit. Er zijn inmiddels al zoveel schandalen in het nieuws geweest de laatste tijd over gesjoemel met betrouwbare gegevens en ga zo maar verder. Daarom is een VPN ideaal, zodat jij anoniem en veilig over het internet kunt surfen. De grote vraag is uiteraard: welke VPN past het beste bij jou. Er zijn tegenwoordig namelijk zoveel aanbieders dat het lastig is om een keuze te maken. Daarom geven wij in dit artikel een review van de VPN hide.me. Dit is een bekende VPN die tegenwoordig veel wordt gebruikt, zeker in Nederland. We bespreken de voordelen, nadelen, snelheid, prijs en nog andere zaken, zodat jij zeker weet dat je er een goed beeld van hebt en op basis van dit artikel kunt besluiten of hide.me bij je past, of dat je een andere VPN prefereert.

hide.me review

De voordelen van Hide.me

Hide.me kent vele voordelen in vergelijking met andere aanbieders en daar zullen we nu de belangrijksten van behandelen, zodat je een goed beeld krijgt van de objectieve voordelen. Allereerst is er een voordeel dat je via Hide.me een gratis abonnement kunt krijgen. Bij andere aanbieders kun je doorgaans alleen maar genieten van een betaalde VPN, of je kunt hoogstens een gratis proefperiode aanvragen van maximaal een paar weken. Maar dat is het dan ook wel, maar gelukkig is dit bij deze VPN niet het geval. Uiteraard is de kwaliteit wel minder als het gaat om een gratis abonnement, maar misschien heb jij daar al voldoende aan!

Een ander belangrijk voordeel is dat er servers in Nederland zijn. Een punt is dat veel andere VPN-aanbieders ook wel kunnen werken voor Nederlanders, maar dan is er vaak geen specifieke Nederlandse server. Het voordeel van een Nederlandse server is dat de kans groot is dat je sneller over het internet kunt gaan, in vergelijking met een server uit bijvoorbeeld Rusland of een heel ander land.

Een ander punt is dat je hide.me ook kunt gebruiken om anoniem Torrents te downloaden. Vroeger was downloaden in Nederland legaal, maar die tijden zijn helaas voorbij. Hoewel er nog geen officiële boetes zijn opgelegd aan consumenten, is de kans vrij groot dat dit in de toekomst wel gaat gebeuren. Omwille van die reden is het aan te raden om alvast een VPN te nemen, want die boetes kunnen flink oplopen en dat zou natuurlijk hartstikke zonde zijn als je dit gemakkelijk kunt voorkomen.

Nadelen

Een ander punt is echter dat er ook enige nadelen te constateren zijn. Een belangrijk nadeel is bijvoorbeeld dat deze VPN niet goed werkt met Netlfix. Netflix is zeer populair tegenwoordig en als jij daar gehecht aan bent, dan kan dit wel problematisch zijn voor jou. Maar een punt is natuurlijk weer wel dat je ook van andere zaken gebruik kunt maken, of gewoon Torrents kunt gaan downloaden. Wil je echter graag Netflix kunnen gebruiken met de VPN? In dat geval is het aan te raden om een andere VPN aan te schaffen. Het ligt er dus maar net aan waar jij behoefte aan hebt! Een ander probleem heeft te maken met de klantenservice. Die is niet optimaal te noemen. Vaak worden consumenten slecht geholpen, of het duurt heel lang voordat er een reactie komt op een bepaald probleem. Dat is natuurlijk wel zorgwekkend, want er kan veel mis zijn. Dit heeft uiteraard ook te maken met het feit dat je deze VPN ook gratis kunt gebruiken. Dan kun je natuurlijk ook minder van de service verwachten, maar als je ervoor gaat betalen, dan wil jij natuurlijk een goede service. En dan ook blijkt hide.me niet altijd goed met zijn klanten om te gaan.

Wij raden Hide.me niet aan omwille van de twijfelachtige security & privacy. Wij bevelen daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Daarnaast is nog een belangrijk nadeel dat je geen dedicated IP-adres krijgt. Dit is een uniek IP-adres dat alleen door jou wordt gebruikt. Het is een anoniem IP-adres en heeft dus niks te maken met je eigenlijke IP-adres. Bij deze VPN krijg je een IP-adres dat ook door andere gebruikers wordt gedeeld, dus het is niet een IP-adres dat er speciaal voor jou is.

Privacy & Security

Hide.me doet er alles aan om jou veilig te maken op het internet. Dat kun je natuurlijk ook verwachten van een VPN, aangezien dat tenslotte de gehele reden is waarom je er één hebt aangeschaft. Zodat jij veilig op internet kunt surfen, zonder dat mensen of bedrijven met je gegevens aan de haal gaan, of je gaan monitoren omwille van een andere reden. Iedereen is immers gesteld op zijn privacy, maar onze privacy wordt dankzij het digitale tijdperk steeds lastiger te waarborgen.

Maar hoe doet Hide.me dit dan, vraag je je ongetwijfeld af. Daar gebruiken ze in principe verschillende methodes voor. Allereerst gebruiken ze veel verschillende protocollen. Het gebruik van verschillende protocollen is zeer aan te raden om de optimale veiligheid te garanderen. Daarnaast hanteert deze VPN een nologs-beleid. Dit betekent dat er geen logs worden opgeslagen en dat is voordelig te noemen, want de veiligheid staat uiteraard centraal en je wil dat er niets wordt opgeslagen.

Snelheid en prestatie

Zoals al even beschreven heeft hide.me ook een server in Nederland. De snelheid wordt meestal bepaald door de plaats waar de server zich bevindt. Is dit heel ver van degene die het gebruikt van een bepaalde plaats? Dan werkt deze in de regel trager, dan wanneer er een server ergens in de buurt is. Dat is bij hide.me dus het geval, gezien ze een server in Nederland hebben en dat natuurlijk een fijn idee is voor de mensen die in Nederland wonen en deze VPN willen gebruiken. Maar ook andere servers schijnen snel te zijn. Dus ook in die gevallen kun je profijt hebben bij deze VPN. Misschien woon je bijvoorbeeld wel in Amerika, of in een andere plaats. Ook in dat geval heb je in de regel hele snelle VPN en dat is een mooi voordeel.

Entertainment

Een nadeel van deze VPN is dat die dus niet verbonden kan worden met Netflix. Ben jij zeer gehecht aan Netflix en is het je troetelkindje om de dagen door te komen? In dat geval is het niet aan te raden om voor deze VPN te gaan. Er zijn namelijk ook genoeg VPN-aanbieders op de markt, waarbij je gewoon kunt profiteren van een goed werkende Netflix. Het downloaden van Torrents kan wel gemakkelijk met deze VPN, dus dat is wel handig. Op Torrenwebsites is nog steeds een veel groter aanbod te vinden dan bijvoorbeeld op Netflix.

Reviews van gebruikers

Hierboven hebben we de voordelen en nadelen beschreven en nog vele andere zaken, maar wat vindt de gemiddelde gebruiker van deze VPN? Bij de gebruikers scoort de snelheid het hoogste. Daar is men zeer tevreden over. Dit komt mede omdat er ook een server actief is in Nederland, waardoor veel Nederlandse gebruikers daar veel voordeel bij hebben. Ook als het gaat om het gebruikersgemak scoort deze website heel goed bij de consumenten. Dus ook daaromtrent kan er worden gesteld dat deze VPN veel voordelen heeft in vergelijking met anderen. Dit betekent namelijk dat je minder snel iemand hoeft in te schakelen om je met al deze problemen te helpen.

Als het gaat om de veiligheid, dan scoort deze VPN het laagst in vergelijking met de bovenstaande aspecten. Dit aspect krijgt namelijk maar een magere voldoende. Alsnog wel steeds voldoende, maar veel mensen hebben toch enige wantrouwen in de veiligheid. Waarschijnlijk omdat men denkt dat er connectielogs worden opgeslagen, maar volgens de VPN zelf moet dit de veiligheid niet in de weg zitten. De kwaliteit van de server scoort ook relatief hoog bij de verschillende gebruikers. Dus ook daaromtrent kan hide.me trots zijn. Al met al scoort deze VPN goed bij de verschillende gebruikers en zijn er weinig problemen te constateren.

Prijs

Een voordeel is dat je deze VPN ook gratis kunt gebruiken. Een nadeel is echter wel dat je dan wel een hele gelimiteerde versie krijgt. Je hebt bijvoorbeeld geen oneindige data traffic. Ben jij dus iemand die vaak op het internet te vinden is, dan is het bijvoorbeeld niet aan te raden om deze VPN te gebruiken. Daarnaast zijn er nog andere beperkende functies als je gebruik gaat maken van de gratis versie.

Wil jij de betaalde versie aanschaffen? Indien je dan gelijk een abonnement voor een jaar afsluit, kun je deze VPN voor minder dan €10 per maand gebruiken. Sluit je echter voor een kortere periode af, dan wordt het natuurlijk iets duurder. Dus het is belangrijk om daar goed naar te kijken. Als je zeker weet dat deze VPN wat voor jou is, kun je er het beste voor kiezen om een langdurig abonnement af te sluiten,

Hide.me is een degelijke maar zeker niet de beste VPN Provider. Wij raden daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022