CactusVPN Review: Voor-en nadelen van deze provider

20

cactusvpn

Wil jij anoniem online kunnen bewegen en wil je zeker weten dat je veilig jouw data kunt versturen en ontvangen? Dan maak je bij voorkeur gebruik van een VPN dienst. Er zijn ondertussen heel erg veel aanbieders van deze diensten. Doorgaans leveren ze allemaal goed werk, al bestaan er tussen de providers wel degelijk grote verschillen. Vandaag kijken we naar een relatief jonge aanbieder; CactusVPN. Dit blijkt een aanbieder die er nu al goed op staat en alle mogelijkheden lijkt te hebben om snel door te groeien. Je moet in de wereld van VPN diensten ook echt wat te bieden hebben, wil jij je hoofd boven water willen houden. De concurrentie is moordend. Een eerste kennismaking sterkt ons echter in de gedachte dat deze provider daar tegen bestand is, al zijn er wel degelijk een aantal zaken nog voor verbetering vatbaar. En dat mag, gezien het feit dat het bedrijf nog maar kort actief is op de markt.

Nieuwkomer op het gebied van VPN diensten

Cactus VPN is een nieuwkomer op het gebied van het aanbieden van VPN diensten. In de korte periode dat het bedrijf actief ius, heeft het een prima indruk gemaakt. De problemen die het zijn, kunnen onder de noemer opstartproblemen gerangschikt worden en het is logisch dat Cactus VPN nog niet over een groot aantal servers beschikt. De privacy is dik in orde bij Cactus VPN, dat gevestigd is in Moldavië en ook onder die wet en regels van dat land valt. Daarom hoeven er geen logs bijgehouden te worden en dat doet de provider dan ook niet. Lees hier meer over Cactus VPN.

Maar eerst nog even dit

Voor we de diensten van de provider langs de meetlat leggen, eerst nog even het volgende. Cactus heeft software voor Windows, iOS, macOS en Android. Het maakt daarnaast gebruik van de IPSec, OpenVPN, L2TP/L2TP, PPTP en IKEv2 protocollen. Wil je een dienst van de provider afnemen, dan kun je betalen met een creditcard, PayPal en ook met de bitcoin, waarvoor je een anoniem account aan kunt maken. Je kunt bij deze jonge aanbieder tegelijk vijf verbindingen gebruiken. De gebruikte software biedt gemak en is duidelijk. Nadat jij je inloggegevens ingevoerd hebt, kies je uit verschillende landen en selecteer jij waar jij verbinding mee wilt maken. Vervolgens kies je het protocol, waarbij je nadrukkelijk OpenVPN aanraden.

De voor- en nadelen

Groot voordeel van werken met Cactus VPN is wel het uitstekende privacy beleid dat gevoerd wordt. Je bent anoniem als je met Cactus VPN gaat werken, en dat is precies waarom mensen kiezen voor een VPN dienst. De wetgeving in Moldavië, het vestigingsland, maakt het bovendien mogelijk om een no-logs beleid te voeren. Windows en macOS beschikken over een functie die bepaalde apps meteen uitschakelt als de VPN verbinding onderbroken mocht worden. Ook de software werkt gemakkelijk en goed en de prijs die je betaalt doet recht aan de geleverde kwaliteit. Het grootste nadeel van de provider is nog het gering aantal servers waarvan het gebruik kan maken. Dit is vanwege de jeugdigheid van deze aanbieder echter begrijpelijk. Dat geringe aantal servers beperkt zich dan ook tot een gering aantal landen.

Privacy en security

Met de privacy is het dik in orde als je gaat werken met Cactus. Vanwege de Moldavische richtlijnen hoeven geen logs bewaard te worden en is dus niets van je activiteiten op internet terug te vinden en te achterhalen. Bij Cactus VPN is extra aandacht voor de privacy en security, verpakt in de software van Windows. Mocht de VPN verbinding het even laten afweten, dan kun je bepaalde programma’s direct af laten sluiten. Je kunt uiteraard helemaal zelf bepalen welke programma’s dit dan moeten zijn. Deze optie is een betere optie dan de veel aangeboden kill switch functie. Deze dienst sluit immers alle internetverkeer af als de VPN verbinding weg mocht vallen. Geen moment wordt door Cactus VPN bijgehouden welke websites je bezoekt of welke data je verstuurt en krijgt. Je kunt ook prima een anoniem account maken om ook nog eens volledig anoniem met digitaal geld als bijvoorbeeld de bitcoin te betalen. Dan blijf je dus helemaal anoniem.

Wij raden Cactus VPN niet aan omwille van de twijfelachtige security & privacy. Wij bevelen daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Snelheid en prestaties

De snelheid en de prestaties, het zijn belangrijke ijkpunten voor elke aanbieder van VPN diensten. In zijn algemeenheid kan gesteld worden dat de internetsnelheid die geboden wordt door Cactus VPN gemiddeld is. Dat wil zeggen niet heel erg snel en zeker ook niet traag. Ergens daar tussenin dus. Er zit soms wat vertraging in de verbinding. De snelheid is echter afdoende om gewoon goed te kunnen surfen. Ook het streamen van zogenaamde high definition content levert geen problemen op. Downloaden kan en mag overigens via Nederlandse, Roemeense, Duitse en Zwitserse servers, terwijl er ook Spaanse en Letse servers via Bittorrent downloaden mogelijk maken. Ook de technische veiligheid is bij Cactus VPN in vertrouwde en gewoon goede handen. Daarvoor maakt het onder meer gebruik van een 256-bit AES encryptie voor het OpenVPN protocol.

Entertainment

Nee. Als je een VPN provider zoekt om vooral het Amerikaanse aanbod van Netflix te kunnen bekijken, dan kun je veel beter een andere aanbieder zoeken. Netflix blokkeert namelijk de servers van Cactus VPN. En dus kun je niets van Netflix zien. Overigens staat ook nergens dat er gewerkt wordt aan een oplossing, waarmee de aanbieder laat blijken dat dit ook niet echt prioriteit heeft. Best vreemd, want er is een grote groep mensen die speciaal om die reden besluit om voor een VPN dienst te kiezen. Normaliter omzeil je de geografische blokkades om zo naar het Amerikaanse Netflix te kunnen kijken. In het geval van Cactus VPN is dat dus niet mogelijk.

Customer reviews

Gebruikers van deze provider laten blijken tevreden zijn met deze nieuwe speler op de marlt. Dat heeft zeker met de gebruiksvriendelijkheid te maken. Het wijst zich eigenlijk allemaal vanzelf als je kiest voor deze aanbieder en dat werkt wel zo fijn. Gek genoeg wordt het niet kunnen streamen van Netflix zelden genoemd. Kennelijk zijn de mensen die voor de provider gekozen hebben op de hoogte van het feit dat dit niet mogelijk is. De meeste mensen noemen de provider goed, snel en gemakkelijk. De interface wordt als gemakkelijk en gewoon goed omschreven en de meeste mensen noemt de diensten van Cactus VPN niet duur. En dus heeft de aanbieder van VPN diensten in relatief korte tijd een prima indruk gemaakt. En dat is best knap, in de wetenschap ook dat de kwaliteit en bijvoorbeeld het aantal servers alleen maar zal groeien. Uiteraard wordt het no-logs beleid geroemd en wordt nog wel eens een opmerking gemaakt over de downloadsnelheid. Dat gebeurt echter zelden, waardoor je ook de conclusie zou kunnen trekken dat het met die snelheid eigenlijk reuze meevalt. Misschien is het toch wel iets beter dan gemiddeld, zoals we die snelheid hier eerder hebben genoemd.

Prijs

De prijs, zo kunnen we best stellen, die je betaalt bij Cactus VPN is prima afgezet tegen de kwaliteit en de service die je krijgt. Het goedkoopst is het om een contract voor twee jaar te sluiten. Je betaalt dan 66,49 dollar. Omgerekend is dat slechts 2,77 dollar per maand. Je hebt dan toegang tot alle VPN servers en kunt eveneens gebruik maken van de DNS functies die er zijn. De provider bied je een optie om het eens te proberen, en dat gedurende een periode van 24 uur. In die periode kun je testen of de provider aansluit bij jouw wensen. En vaak zal het dat doen, want de prijs- kwaliteitsverhouding die geleverd wordt is gewoon goed.

Goed is ook het algehele beeld dat CactusVPN geeft. Er is best het een en ander te verbeteren, de start is echter zeer hoopgevend. Zeker als straks het aantal servers verder uitgebreid wordt, kan het bedrijf doorgroeien. Dan zal het echter wel iets moeten doen aan de blokkade die er nu nog is voor Netflix. Want om die reden zullen toch veel mensen een andere aanbieder kiezen.

Cactus VPN is een degelijke maar zeker niet de beste VPN Provider. Wij raden daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022