PureVPN Review: Voor- en nadelen bekeken

43

purevpn

Je bent ongetwijfeld bekend met het fenomeen VPN. In deze tijden waarin het duidelijk wordt dat steeds meer op internet wordt gemonitord en gegevens worden opgeslagen van onschuldige burgers, wordt het belang van VPN steeds groter. Met een goede VPN kun je anoniem over het internet surfen en dat is zeer voordelig te noemen. Er zijn veel verschillende soorten in de omloop. In deze review bespreken wij PureVPN. We bespreken de voordelen, nadelen, privacy, snelheid en nog vele andere zaken. Lees dus snel verder als jij alles wil weten over deze VPN!

Voor- en nadelen van PureVPN

Voordelen

Als het gaat om de voordelen van deze VPN, dan zijn er in principe best veel te noemen. Maar laten we de belangrijksten bespreken. Een voordeel van deze VPN is dat het één van de bekendste op de markt is. Dit zegt natuurlijk al wat over de kwaliteit ervan. PureVPN heeft servers over de gehele wereld en daarom kunnen zeer veel mensen er wereldwijd gebruik van maken en dat is natuurlijk een groot voordeel te noemen. Aan de ene kant zorgt PureVPN ervoor dat al je gegevens versleuteld worden. Daarnaast word jij verborgen en geanonimiseerd, zodat je veilig over internet kunt surfen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat grote bedrijven met je gegevens aan de haal gaan voor foute doeleinden.

Niet alleen zorgt PureVPN ervoor dat je geanonimiseerd wordt, maar PureVPN zorgt er ook voor dat je bepaalde restricties kunt omzeilen in landen waar er censuur heerst en waar je niet vrijelijk over het internet kunt surfen. Daarnaast kun je er compleet anoniem series en dergelijke mee downloaden via de Torrents en dat is ook een groot voordeel te noemen, aangezien downloaden illegaal is geworden in Nederland en de kans groot is dat dit binnenkort ook eens gehandhaafd gaat worden. Zonder VPN kan je namelijk zeer gemakkelijk getraceerd worden en zijn bewijzen dan ook snel geleverd, waardoor je een probleem hebt.

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen te noemen als het gaat om deze VPN. Een belangrijk nadeel dat je regelmatig tegenkomt als het gaat om deze VPN is de problemen met het zogenaamde logbeleid. Het punt van VPN is namelijk dat je anoniem over internet wil surfen. Deze VPN houdt echter wel bepaalde logs van mensen bij en dat is een groot probleem te noemen, aangezien het dan toch een beetje raar wordt. Hoewel het natuurlijk ook zeer onschuldig kan zijn, wordt totale anonimiteit op die manier niet helemaal op een juiste manier gewaarborgd en dat is natuurlijk erg zonde. Daarnaast is de VPN soms langzaam en zijn er bepaalde zaken die niet altijd werken, dus daar moet jij ook rekening mee houden met de aanschaf. Dat zijn wel een beetje de meest relevante nadelen.

Privacy & Security

Hier hadden we het eigenlijk al even over gehad bij de nadelen. PureVPN hanteert dus een logbeleid, waardoor volledige anonimiteit helaas niet volledig gewaarborgd kan worden en dat is natuurlijk wel een probleem te noemen. Er wordt dus een logboek bijgehouden en dat is tamelijk ongebruikelijk voor een VPN als het gaat om de privacy & Security.

Wij raden Pure VPN niet aan omwille van de twijfelachtige security & privacy. Wij bevelen daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Maar daarnaast doet PureVPN er wel veel aan je om je privacy op een goede manier te beschermen. Ze maken bijvoorbeeld gebruik van het zogenaamde ‘Kill switch’. Dit is een zeer handige extra veiligheidstool. Want het kan natuurlijk gebeuren dat er een bepaalde storing is bij een VPN. Dit kan dan als gevolg hebben dat je dan niet meer volledig bent beveiligd en dat is natuurlijk problematisch te noemen. Maar dankzij de zogenaamde ‘Kill switch’ wordt dat probleem gelukkig gemakkelijk opgelost. De kill switch zorgt ervoor dat er geen informatie naar de buitenwereld wordt gelekt, ook al is er sprake van een storing. Je kunt het vergelijken met fabrieken die een extra vorm van stroom hebben, voor het geval dat de reguliere stroom storing veroorzaakt of er iets anders aan de hand is. Het geeft toch een vorm van extra veiligheid.

Snelheid en prestatie

Het punt is dat deze VPN heel veel servers heeft. Aan de ene kant is dat natuurlijk erg handig, want dan weet je zeker dat er altijd wel een server actief is en er minder snel storingen zullen ontstaan. Maar het punt is ook dat je dan zomaar op verkeerde servers kan worden gezet. Dat heeft dan als nadeel dat je soms ineens heel erg traag internet kunt krijgen. Dus de snelheid is zeer afhankelijk van op welke server jij precies wordt geplaatst. Het is dus ook belangrijk om dat in ogenschouw te nemen en in te calculeren wanneer je gebruik gaat maken van deze VPN.

Entertainment

Als het gaat om entertainment, dan vraag jij je natuurlijk ook we af welke voordelen deze VPN heeft. Een groot voordeel is dus dat je er torrents mee kunt downloaden anoniem. Maar heb jij daar geen behoefte aan en maak jij liever gebruik van Netflix, dan is dat ook mogelijk. Die mogelijkheid wordt namelijk ook geboden met deze VPN. Daar moet helaas wel weer een nadeel aan toegevoegd worden. Netflix is namelijk niet altijd even goed werkend. Het kan dus zomaar zijn dat je een hele vette film aan kijken bent, maar dat je dan ineens problemen krijgt met storingen en ga zo maar verder. Dat is natuurlijk een nadeel te noemen, maar over het algemeen werkt het wel goed en kun je dus genieten van Netflix.

Klantenservice

Als het gaat om de klantenservice, dan stond pureVPN aanvankelijk niet heel goed bekend. Maar gelukkig hebben ze de klantenservice aanzienlijk verbeterd, aangezien ze vele goede wijzigingen hebben doorgevoerd. Aanvankelijk boden ze namelijk enkel tickets aan waarbij je een vraag kon stellen, of via de e-mail. Een punt is echter dat het dan wel een lange tijd kan duren, voordat je eindelijk geholpen wordt. Maar tegenwoordig bieden ze ook 24/7 chat aan, zodat je met urgente problemen ook zeer gemakkelijk geholpen kan worden en dat is natuurlijk zeer voordelig.

Wat vinden de gebruikers?

Dan is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken wat de gebruikers er zelf van vinden. Hoe wordt het opgepakt door degenen die al gebruik maken van deze VPN. Zoals met heel veel zaken zijn de meningen verdeeld, maar we zullen hier even een overzicht proberen te schetsen van de voordelen en nadelen als het gaat om de verschillende reviews.

Al met al zijn veel mensen zeer tevreden over de werking van de VPN. Het werkt allemaal prima en bij het surfen over het internet ondervinden ze in de regel zeer weinig problemen, wat uiteraard een belangrijk punt is, want dat is ook het hele principe waarom je gebruik gaat maken van de VPN. Je wil gewoon goedwerkend over internet kunnen surfen, zoals vanouds ook het geval was.

Daarnaast zijn er ook enkele specifieke klachten als het gaat om het gebruik van VPN. Zo zijn er enkele mensen die problemen hebben met de instellingen van de router, waardoor het internet dus steeds uit aan het vallen is. Wat natuurlijk zeer frustrerend is als je gewoon goed wil surfen. Maar dit zijn enkele problemen die in principe niet de boventoon voeren.

Gemiddeld vindt iedereen het wel een redelijke VPN, maar niet de beste VPN die ooit op de markt gebracht is. Gemiddeld zou het denk ik ongeveer op een 7 uitkomen als je de verschillende reviews leest op het internet.

De prijs

Het voordeel van deze VPN is dat je er niet veel geld voor hoeft te betalen. Je kunt namelijk al voor iets minder dan €2,50 per maand deze VPN aanschaffen en dat is natuurlijk zeer voordelig te noemen. Maar dat is nog niet alles. Misschien wil jij bijvoorbeeld eerst even kijken of het wel wat voor je is. In dat geval kun je de VPN 7 dagen proberen voor maar €0,99 en dat is natuurlijk geen geld. Voor hoe langer jij een abonnement afsluit, hoe goedkoper het is. Sluit je bijvoorbeeld een abonnement af voor één maand, dan betaal je meer dan het geval is als je een abonnement afsluit voor bijvoorbeeld een jaar of langer. Dus het is ook verstandig om daar goed naar te kijken, gezien het flink wat geld kan besparen en dat is zeer voordelig te noemen.

Conclusie

In dit artikel hebben we de voordelen en nadelen van deze VPN besproken en daarnaast nog veel andere zaken. Hopelijk heb je nu een goed beeld of deze VPN wat voor jou is, of juist niet. Al met al kunnen we na het bespreken van alle punten de volgende conclusie verbinden. Deze VPN is ideaal voor mensen die een goedkope VPN willen aanschaffen, maar die geen problemen hebben dat er wellicht bepaalde logbestanden worden opgeslagen. Ook kan het zijn dat je tegen problemen aanloopt en er af en toe een storing ontstaat. Al met al is het een pureVPN ideaal voor de typische particulier die gewoon regelmatig op internet surft.

Pure VPN is een degelijke maar zeker niet de beste VPN Provider. Wij raden daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022