CyberGhost Review: Voor- en nadelen van deze VPN

26

cyberghost

CyberGhost is een aanbieder van VPN service. De onderneming is gevestigd in het Roemeense Boekarest. De provider heeft het breedste aanbod van servers beschikbaar en staat bekend als zeer gebruiksvriendelijk. Er is heel veel waarmee deze aanbieder van VPN diensten opvalt. Omdat de meeste mensen gebruik maken van een VPN dienst om zo anoniem online hun werk te kunnen doen, is zaken doen met CyberGhost een aanrader. Anonimiteit is gewaarborgd en er is bij deze provider ook echt sprake van een no logs beleid. Ondanks de duizenden verzoeken die het elke maand van autoriteiten krijgt, blijven je gegevens veilig. Dit omdat er simpelweg geen gegevens zijn. Er wordt niets bewaard, dit kan omdat het bedrijf in Roemenië gevestigd is en daar hoeft niets betaald te worden. Dit in tegenstelling tot veel andere Europese landen en Amerika. Lees hier een review van CyberGhost, een provider waarmee het getuige ook de reviews en ervaringen prima werken is.

De voor- en nadelen

Het grootste voordeel van een beroep doen op de diensten van deze provider is wel het enorm brede aanbod aan servers dat beschikbaar is. Er kan een beroep gedaan worden op 6400 servers in 89 verschillende landen. Ook een groot voorbeeld is dat deze provider daadwerkelijk een no-logs beleid voert. De provider staat ook al bekend om de transparantie en het feit dat je op veel verschillende apparaten tegelijk aan de slag kunt. De browserextensies zijn bovendien gratis. Nadelen? Die zijn er ook, zoals elke provider goede en minder goede kanten heeft. Bij CyberGhost wordt de snelheid vaak genoemd als een minder sterk punt. Ook het feit dat er geen security audits zijn wordt net als de ‘te opdringerige software’ in dit kader wel vaker genoemd. Al met al, de voor- en nadelen afwegend, kan CyberGhost een complete VPN provider genoemd worden, een provider die uitblinkt in gebruiksvriendelijkheid. Het ondersteunt Windows, macOS, Linux, Android, iOS en Chrome en Firefox als een extensie.

Privacy en security

Je activiteiten zijn als je gebruikt maakt van deze provider niet te achterhalen. Zoals zoveel aanbieders zeggen, hanteert CyberGhost een no-logs beleid. Verschil is dat deze aanbieder dat ook daadwerkelijk doet. De enige informatie die er is, is een e-mailadres en eventueel betaalgegevens. Dat laatste kun je omzeilen door bijvoorbeeld met de Bitcoin te betalen. Zaken als IP-adres en internetgeschiedenis worden niet bijgehouden en opgeslagen. Dat geldt ook niet wanneer je verbinding zoekt met de VPN of de verbinding juist stopzet. Er is niet na te gaan welke servers je gebruikt en ook over de door jou gebruikte bandbreedte komt niemand iets te weten. Daarbij is CyberGhost op dit valk zeer transparant. Zo rapporteert het elk kwartaal hoe vaak er door derden navraag is gedaan naar de activiteiten op internet. Dit door partijen die de identiteit willen achterhalen. Per kwartaal gebeurt dat duizenden en duizenden keren. CyberGhost kan deze partijen niet verder helpen, simpelweg omdat er geen data is om te overhandigen, er wordt immers niets bewaard. Dat kan omdat de provider in Roemenië gevestigd is en daar geldt niet de plicht om gegevens te bewaren.

Snelheid en prestaties

Zoals gesteld beschikt de provider over het grootste aantal servers wereldwijd. Daarvan bevinden de meesten zich in de Verenigde Staten, meer dan duizend om precies te zijn. Wie kijkt naar de snelheid, die ziet dat die al gemeld wordt in de software. Wat prima is, is de constante snelheid die de buitenlandse servers te bieden hebben. Dit ligt rond de 57 en dat is ongeveer even snel als de maximale snelheid zonder gebruik van een VPN. En ook dat is prima te noemen. De downloadsnelheden echter, blijven wat achter bij CyberGhost zeker afgezet tegen de concurrenten in de markt. Ook het verschil in snelheid tussen de servers is opmerkelijk groot. Op het gebied van snelheid legt deze provider het dan ook nadrukkelijk af tegen de concurrentie, zonder nou te zeggen dat het traag is. Want dat zijn de downloadsnelheden nou ook weer niet.

Entertainment

Je bent aan het juiste adres als je een VPN provider zoekt die het mogelijk maakt om het buitenlandse aanbod van Netflix te streamen. Dat ben je ook als je op je buitenlandse vakantieadres gewoon naar de Nederlandse televisie wilt kijken. Het programma van CyberGhost is er zelfs speciaal op ingericht. Vaak moet je als je in het buitenland bent handmatig switchen tot je dat kunt zien wat je wilt. Deze provider echter, heeft speciale ruimte vrijgemaakt voor servers die speciaal voor de streaming zijn. Wil je graag naar de Amerikaanse versie van Netflix kijken bijvoorbeeld, dan kies je heel simpel voor de Amerikaanse server die je vindt in het streamingsmenu. Vervolgens kun je meteen streamen. Kind kan de was doen.

Customer reviews

Ondanks het feit dat het gebrek aan downloadsnelheid nogal eens genoemd wordt bij de reviews en ervaringen van gebruikers, is er toch heel erg veel dat gebruikers van deze provider aanstaat. Dat geldt niet altijd voor de klantenservice. Vaak word je snel verder geholpen, soms ook kan de wachttijd oplopen tot wel veertig minuten. Aan de andere kant; gebruikers vinden het erg prettig dat je na een chatgesprek een kopie van het gesprek gemaild krijgt. Zo kun je steeds teruglezen wat er gezegd is en heb je dus ook het antwoord op de vraag steeds bij de hand. De chatfunctie overigens, werkt alleen in de Engelse, Franse en Duitse taal en dus niet in de Nederlandse taal. Gebruikers van CyberGhost ervaren werken met de provider als zeer gebruiksvriendelijk. Men noemt de software bovendien verzorgd en prijst het al genoemde no-logs effect.

Ook wat betreft het prijs- kwaliteitsniveau ook al niets dan lof voor de aanbieder van VPN services. Je ziet daarnaast steeds hoe lang je abonnement nog loopt, en ook dat ervaren de gebruikers als prettig. Prettig vindt men ook de DNS adressen die noodzakelijk zijn meteen te zien zijn en die je moet gebruiken voor je smart televisie en spelcomputer. Het feit dat het dashboard wel in de Nederlandse taal is, is ook iets dat volgens de gebruikers erg prettig werkt. Want doorgaans moet jij je in het Engels of een andere vreemde taal zien te redden.

Prijs

De prijs? CyberGhost is zeker niet de goedkoopste aanbieder van VPN diensten. Toch doet de prijs wel degelijk recht aan de geleverde kwaliteit. Het duurste abonnement is een maandabonnement. Daar betaal je 12.99 euro voor. Kies je voor een abonnement voor een haf jaar, dan komt de maandprijs op 7,99 per maand te liggen. Kies je voor een jaarabonnement, dan bedragen de maandkosten omgerekend slechts 4,13 euro per maand. Overigens is het wel even goed om te weten dat het bedrag ineens en dus niet per maand van je rekening gehaald wordt. Je kunt best voor bijvoorbeeld een half jaar in zee gaan met deze provider. Daar krijg je geen moment spijt van.

Zeer veelzijdige provider die uitblinkt in gebruiksvriendelijkheid
Conclusie? Je kunt deze provider wel omschrijven als een zeer veelzijdige provider, die wat betreft entertainment een streepje voor heeft op de concurrentie. Dat hebben ze niet als het gaat om de downloadsnelheid. Want in die ranglijst bekleden ze zeker niet de toppositie. Gebruikers zijn erg tevreden over de dienstern die geleverd worden en de prijs doet recht aan de geleverde kwaliteit. CyberGhost bewaart geen data en voert een stringent en transparant no-logs beleid.

Bijzonder is ook het groot aantal servers waarover de provider beschikt, er is geen andere aanbieder die er zoveel heeft. CyberGhost is, kortom, een complete aanbieder van VPN diensten die met name uitblinkt in gebruiksvriendelijkheid. Het bedrijf is gevestigd in Roemenië, vandaar ook dat het no-logs beleid zo strikt gehandhaafd kan worden. Het bewaren van data is in dat land niet bij wet geregeld. Net als bij veel andere providers wordt een abonnement bij CyberGhost goedkoper naarmate de overeenkomst langer is. Het duurste abonnement is dat van een maand.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022