De 5 Beste handzagen van 2023 bekeken

3481

Handzagen worden in het dagelijkse leven veel gebruikt. In de bouw komen de zagen veel voor en worden ze bij diverse klussen toegepast, maar ook in huis of bijvoorbeeld tijdens het klussen in de tuin is de handzaag een stuk gereedschap dat regelmatig gebruikt wordt. Handzagen hebben over het algemeen een handvat waarbij ze goed en makkelijk vastgepakt kunnen worden. Ze hebben een dunne plaat en aan de onderkant van het plaat bevinden zich vaak zogenaamde tanden. Deze zijn erg scherp en zorgen er tijdens het zagen dan ook voor dat hetgeen dat je zaagt daadwerkelijk afgezaagd wordt. De zaagbladen zijn meestal veerkrachtig en wat betreft het materiaal bestaan deze vaak uit staal. Toch zitten er vaak nog redelijk wat verschillen tussen de diverse varianten handzagen. Allemaal hebben ze hun voordelen en nadelen te opzichte van anderen. Hieronder vindt je de 5 beste handzagen.

SCIE GONE DENTS TREMPES 550 MM 7DTSPOUCE

Deze zaag behoort tot de duurdere handzagen uit het rijtje. Deze zaag heeft een zogenaamd ergonomische handgreep. Buiten het feit dat deze dan goed in de hand ligt en erg stabiel is, is het ook zo dat je niet snel lichaamsklachten zoals rugpijn zult krijgen. Dit komt omdat de zaag ergonomisch is gemaakt. Je kunt met deze zaag van alles en nog wat zagen. Hout en planken behoren tot de materialen waarvoor dit gereedschap veel wordt gebruikt. Bij de zaag bevindt zich in het totale pakket ook tandenbescherming. Deze zaag heeft unieke zogenaamde XT-vertandingen. Hierdoor blijven de tanden langer goed en langer scherp. Dit zorgt er uiteindelijk weer voor dat je langer kunt zagen met de zaag en dat deze dus ook een langere levensduur heeft.

De handgreep is van kunststof zodat er sprake is van een goede, maar ook een comfortabele grip. Het blad zelf is van staal en er is een extra schokdempend antislip oppervlak.De handzaag weegt in totaal 425 gram en de zaagbladlangte is 5,5 centimeter. Er zijn markeringen voor de hoeken op de zaag die ook erg handig kunnen zijn om op te kijken. Gebruikers vinden de kwaliteit/prijs van de zaag goed en er zijn zo goed als geen klanten over het stuk gereedschap. De zaag is zeer sterk, kan door ieder soort hout zagen en de tanden gaan ook nog eens behoorlijk lang mee. De handgreep zelf bestaat uit materiaal met 2 componenten.

Bahco Handzaag 550 mm

Met deze Bahco zaag kunnen verschillende materialen worden gezaagd, maar ook deze zaag verdient zijn plekje in het rijtje van de 5 beste handzagen om bepaalde redenen. De zaag kan zeer goed door sterke en zware materialen heen zagen en is dan ook erg scherp als het gaat om de tanden. De Bahco Handzaag 550 millimeter is met name bedoeld voor middelgrof - dik materiaal. Deze zaag heeft een HardPoint vertanding die universeel is waarmee het zich onderscheidt. Deze universele HardPoint vertanding zorgt er dan ook voor dat de zaag een stuk langer de scherpte in de tanden behoudt.

Dit leidt er weer toe dat de zaag vaker gebruikt kan worden op een goede manier en uiteindelijk dus ook een langere levensduur heeft. De zaag heeft een handgreep die door gebruikers als erg comfortabel wordt ervaren. Je hebt een goede grip op de zaag en het ligt lekker in de hand. De lengte van de zaag is zoals uit de naam al valt af te leiden 550 millimeter, oftewel 5,5 centimeter. De breedte van het blad is zoals bij vrijwel alle andere zagen 1 millimeter en de zaag heeft gemiddeld 7 tot 8 tanden per inch. Kwalitatief is het zeer goed gereedschap dat vooral op hout goed werkt. De zaag weegt iets meer dan 400 gram. De handgreep is volledig gemaakt van kunststof en het blad bestaat uit zogenaamd gehard staal. De zaag is erg stabiel en kan sterk door materialen heen zagen volgens gebruikers.

STANLEY FatMax JetCut Handzaag II - 550mm

Deze zaag is een roestvaste zaag en hij onderscheidt zich van anderen, onder andere doordat deze zaag een kunststof antishock handgreep heeft. Er is sprake van een zogenaamde HardPoint vertanding bij de zaag en de zaag is dan ook ideaal als je bijvoorbeeld kunststof wilt gaan zagen. Gebruikers vinden met name op kunststof deze STANLEY FatMax JetCut Handzaag II erg fijn werken. De handgreep heeft ook bij deze zaag handige aftekenhoeken van voor 45° en 90°.

Ook is er sprake van appliflon coating. Net zoals meerdere zagen uit dit rijtje van de 5 beste handzagen, heeft ook deze variant 3 aparte snijvlakken om zo sneller, efficiënter maar ook makkelijker te kunnen zagen. De breedte van het vlak is zo'n millimeter en de totale lengte is 5,5 centimeter. Per inch heeft de zaag 7 tanden. Wat betreft het gewicht weegt de handzaag iets meer dan 720 gram en qua materiaal bestaat de plaat uit elastomeer. De handvat is van kunststof en er is sprake van goed grip op de zaag. Mensen die de zaag gebruiken om te klussen zijn hier over het algemeen dan ook erg tevreden mee. De zaag is handig in gebruik en ligt dan ook lekker in de hand.

STANLEY Handzaag JetCut 2-15-599 HP - 11T/inch

De STANLEY Handzaag JetCut 2-15-599 HP is een handzaag met een handgreep waarbij de grip ideaal is. Je kunt er erg goed en eenvoudig mee zagen zonder dat je de controle zomaar verliest. De handgreep is onder andere gemaakt van antichoc kunststof, maar ook van zacht elastomeer. Hiermee heb je niet alleen goede grip op de handzaag, maar ligt deze ook nog eens fijn in de hand. De zaag heeft erg sterke en stabiele tanden die ervoor zogen dat het zagen zeer soepel en eenvoudig verloopt. De zaag heeft 3 snijvlakken die in combinatie met elkaar ervoor zorgen dat het zagen sneller en soepeler verloopt.

Ook het feit dat de handgreep aftekenhoeken voor 45° en 90° heeft vinden gebruikers erg fijn en gebruiksvriendelijk. Je kunt dit stuk gereedschap zowel als zacht hout als op hard hout gebruiken. In beide situaties werkt de zaag erg goed. De plaat van de zaag bestaat uit staal. Per inch heeft de zaag zeker 11 tanden en daarnaast is de lengte van het zaagblad zeker 50 centimeter. Dit is behoorlijk lang voor een handzaag, maar in dit geval wel erg handig. De zaag weegt net iets minder dan 500 gram en de kleur is geel. Veel gebruikers vinden het erg fijn dat de zaag zulke sterke tanden heeft en makkelijk en soepel zaagt door onder andere de 3 snijvlakken die de zaag heeft.

Bahco Handzaag - PC 22-GT 7

De Bahco Handzaag wordt onder andere veel gebruikt voor professioneel gebruik. De zaag is erg sterk en is in staat om middelgrote materialen te zagen. Voorbeelden waarvoor deze vaak gebruikt wordt zijn materialen van hout zoals planken. De tanden van deze handzaag zijn extra verhard wat ervoor zorgt dat je nog makkelijker door het hout heen kan zagen. De handgreep is antislip waardoor je een extra goede grip hebt op wat je doet. Zo glijdt de zaag niet zomaar uit je handen en kun je gevaarlijke situaties dan ook voorkomen.

Bij de zaag zit overigens ook een herbruikbare tandenbeschermer en er bevinden zich in het totale pakket 3 schroeven. De zaag heeft een totale lengte van 5,5 centimeter. Het gereedschap weegt 420 gram. Het materiaal waaruit de tanden en het volledige plaat bestaan is staal. De handgreep van de zaag, die ervoor zorgt dat je een goede grip hebt, is van rubber. De handgreep die over antislip materialen beschikt heeft overigens 2 componenten. Gebruikers van de zaag ervaren deze als zeer sterk en erg stabiel. De prijs/kwaliteit zit erg goed en er zijn weinig tot geen klachten over de zaag. Het principe dat de zaag ook goed in de hand ligt is een voordeel dat door veel gebruikers wordt genoemd. Hiermee maakt de zaag dan ook een behoorlijk comfortabele indruk.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten