De 5 beste rolvegers om je vloer te reinigen

1517


Een rolveger is een apparaat waar je zelden tot nooit iets over hoort. Nochtans is het ook een toestel dat iedereen al wel eens gezien heeft. Een rolveger is een handige oplossing om op een snelle en gemakkelijke manieren vloeren te reinigen. Waar je vaak moet trekken en sleuren aan een stofzuiger en het apparaat vaak behoorlijk zwaar weegt is een rolveger licht en gemakkelijk in gebruik. Niet toevallig is de rolveger ook een populaire keuze in de professionele wereld. Het is een onmisbaar product in het assortiment van de professionele schoonmaker.

Wat is een rolveger exact?


Het ontwerp van een rolveger is ontzettend simpel en net daardoor geniaal. Het toestel bestaat uit niets meer dan een doos op wieltjes gezet met een handvat voor de besturing. In het apparaat zelf bevinden zich, afhankelijk van het type, borstels of lamellen die door het voortbewegen van de wielen in werking worden gezet. Aan de onderzijde bevindt zich veelal een klepje waar het afval na de klus uit kan verdwijnen. De rolveger is nog steeds bijzonder populair door het feit dat het vaak handiger is om te gebruiken bij kleine klusjes en het gegeven dat dit apparaat geen geluid produceert. Zeker in een professionele omgeving kan het gezoem van de stofzuiger storen.

Waar moet je op letten bij de aankoop?


Waar alle rolvegers een aantal decennia geleden exact hetzelfde eruit zagen en functioneerden is dat vandaag de dag wel anders. Zo zijn er traditionele rolvegers op de markt, maar ook rolvegers met een accu. Dit type rolveger is nog gemakkelijker in gebruik want je hoeft zelf het enkel nog maar te hanteren. De eerste vraag om te stellen is dan ook of je op zoek bent naar een traditioneel model of toch eerder kiest voor een model met accu. Ook het budget zal een belangrijke rol spelen en het gewicht van het toestel. Het is immers belangrijk dat je jouw rolveger vlot alle richtingen uit kunt sturen. Zie je door het bos de bomen niet meer? Dan hebben we alvast de vijf beste rolvegers op de markt voor jou op een rijtje gezet.

De top 5 rolvegers op de markt

De BISSELL 92N0N Natural Sweep

De BISSELL 92N0N Natural Sweep


Bissell is een Amerikaans bedrijf dat in onze contreien nauwelijks bekend is. Ze zijn gespecialiseerd in schoonmaakapparatuur en ontbreken dan ook niet op de markt van de rolvegers. Met de Bissel Natural Sweep hebben ze een opvallend design met sterke prestaties in huis.

De plus- en minpunten


+ Opvallend design
+ Zowel voorwaarts als achterwaarts te gebruiken
+ Geschikt voor elke ondergrond

- Aan de zwaardere kant

De specificaties


Breedte: 24 cm
Hoogte: 109,9 cm
Diepte: 27 cm
Gewicht: 1,7 kg

Een woordje uitleg


De Bissell Natural Sweep is een buitenbeentje in de wereld van de rolvegers. Het heeft een opvallend design en zes onafhankelijk van elkaar draaiende wielen. Dat betekent dat je de Natural Sweep zowel voorwaarts als achterwaarts kunt gebruiken. Het toestel heeft een compact ontwerp dat vlotjes op te bergen valt en is extreem stevig. Waar veel alternatieven kiezen voor een behuizing uit kunststof is de Natural Sweep er eentje met een metalen behuizing. Dat betekent dat deze rolveger tegen een stootje kan, maar betekent ook dat het inboet aan wendbaarheid en gebruiksgemak. Dat is dan ook het enige echte nadeel dat opvalt bij de Natural Sweep.

De Leifheit Regulus Supra Rolveger

Leifheit is een Duitse producent van huishoudkundige artikelen die vooral bekend staat om de hoge kwaliteit van het assortiment. De Leifheit Regulus Supra Rolveger past dan ook exact binnen dat plaatje. Het is een stevige en betrouwbare rolveger voor een goede prijs.

De plus- en minpunten


+ Zeer wendbaar
+ Goede kwaliteit
+ Bijzonder licht

- Vrij laag om vast te nemen
- Prijzig

De specificaties


Breedte: 26,2 cm
Hoogte: 90 cm
Diepte: 7,2 cm
Gewicht: 0,3 kg

Een woordje uitleg


De Leifheit Regulus Supra Rolveger is een rolveger met een fraai design en flexibele scharnieren. Dat betekent dat de borsteltjes inklappen om het vlot langs obstakels heen gaan mogelijk te maken. De Regulus Supra rolveger is een lichtgewicht apparaat dat bijzonder gemakkelijk te hanteren valt, ook voor mensen wiens mobiliteit beperkt is. Het bakje met vuil heeft een behoorlijk volume en valt gemakkelijk leeg te maken. Jammer is wel dat er een vrij hoge prijs gevraagd wordt voor een al bij al basisversie van een rolveger. Je krijgt er wel kwaliteit voor in de plaats, maar desondanks Leifheit Regulus Supra Rolveger een eerder dure koop.

De Fliks rolveger

Fliks specialiseert zich in allerhande artikelen van kunststof en heeft dan ook een rolveger op de markt gebracht. De Fliks rolveger is er eentje van het klassieke concept: zonder accu, puur manueel. Dat maakt hem echter niet per se een slechte koop!

De plus- en minpunten


+ Zeer wendbaar
+ Goed volume
+ Lage prijs
+ Volledig demonteerbaar

- Borsteltjes vervormen te snel bij stevige ondergrond
- Weinig opties
- Niet geschikt voor tapijten

De specificaties


Breedte: 32 cm
Hoogte: 103 cm
Diepte: 29 cm
Gewicht: 0,4 kg

Een woordje uitleg


De Fliks rolveger is de keuze voor wie op zoek is naar een goedkope maar degelijke rolveger die manueel te bedienen valt. Dit is een rolveger van het klassieke concept waarbij de wieltjes de borsteltjes voortstuwen. Je hebt dus geen zooi met accu’s opladen of dergelijke zaken. Dat betekent ook dat het gewicht van de Fliks rolveger heerlijk laag ligt. Met slechts 0,4 kg is dit een droom om te hanteren en oneindig veel handiger dan een zware stofzuiger bovenhalen voor kleine klusjes. De lage prijs betekent jamer genoeg ook dat er een compromis moet gesloten worden wat functies betreft. Zo is de Fliks rolveger niet geschikt voor tapijten. Sowieso is het een goed idee om ruwere oppervlakten te vermijden. De borsteltjes hebben de neiging te vervormen als je er toch over ruwe oppervlakten mee gaat.

De Clean Maxx Draadloze elektrische bezem

Clean Maxx is, zoals de naam al weggeeft, een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de productie van schoonmaakmiddelen. Dat ze dat met succes doen bewijst de Clean Maxx Draadloze elektrische bezem. Een rolveger die absoluut tot de beste op de markt behoort.

De plus- en minpunten


+ Goede accuduur
+ Goede prijs
+ Handig te bedienen

- Niet bijster stil
- Loopt soms snel vast

De specificaties


Breedte: 24 cm
Hoogte: 121 cm
Diepte: 29 cm
Gewicht: 1,1 kg

Een woordje uitleg


De Clean Maxx Draadloze elektrische bezem is een rolveger die op een accu werkt en voor een scherpe prijs te verkrijgen is. Het design laat 360 graden wendbaarheid toe en doet exact wat het moet doen. Moeilijke plekken zijn vlot bereikbaar en ook onder tafels, stoelen en zetels kan je kuisen zonder halsbrekende stunts uit te moeten halen. Bovendien weegt het toestel zo goed als niets wat het uitermate geschikt maakt om het met één hand te bedienen of voor mensen die motoriek wat moeite hebben. De accuduur gaat tot 60 minuten mee wat voor een dergelijke type toestel zeker lang genoeg is. De minpunten zijn wel dat het niet het stilste toestel is en dat de laadbak vrij beperkt in ruimte is. Ten slotte is het ook zo dat de fijngevoeligheid van het apparaat ervoor zorgt dat de borstels soms vastlopen. Dit euvel valt meestal echter vlot op te lossen.

De Kärcher KB 5


Kärcher is een iconische naam binnen het wereldje van de huishoudkundige toestellen. Het is dan ook niet vreemd dat ze een aantal rolvegers binnen het gamma hebben. De KB 5 is een accu rolveger die voor een goede prijs kwaliteitsvol werk levert.

De plus- en minpunten


+ Erg stil
+ Goede wendbaarheid
+ Duurzaam

- Accuduur kan langer
- Niet al te krachtig
- Redelijk prijzig

De specificaties


Breedte: 21,5 cm
Hoogte: 112 cm
Diepte: 23 cm
Gewicht: 1,471 kg

Een woordje uitleg


De Kärcher KB 5 is een kwaliteitsvolle rolveger op accu die geschikt is voor harde vloeren en tapijten. Deze draadloze rolveger is verbazingwekkend stil en is razendsnel gebruiksklaar. Door de aanpasbare steel kan je bovendien eenvoudig en ergonomisch aan de slag. Onder de zetel, op de trap of ook andere lastige locaties zijn geen enkel probleem. Het lage gewicht en de uitstekende wendbaarheid zorgen er bovendien voor dat ook mensen met een beperktere motoriek deze rolveger kunnen hanteren. De automatische aan/uit schakelaar kan ingedrukt worden zonder bukken en ook de prijs is meer dan behoorlijk voor een dergelijk toestel. Om toch een puntje van kritiek te geven: het is jammer dat de batterijduur slechts 30 minuten haalt. Ook moet je als consument niet verwachten dat een dergelijke rolveger de zuigkracht heeft van een stofzuiger. Dat heeft hij nu eenmaal niet.

Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten