De 5 beste dweilrobotten om te poetsen

4144

Dweilen is niet echt een van de leukste dingen om te doen in huis. Toch is het noodzakelijk als je ervoor wilt zorgen dat jouw woning er een beetje netjes uit blijft zijn. Nu is het vandaag de dag mogelijk om het werk uit handen te geven aan een dweilrobot. Door middel van een dweilrobot ben je in staat om jouw vloeren altijd weer schoon te houden, zonder dat je zelf ook maar iets hoeft te doen. Wil je zelf een dergelijke robot in huis halen maar weet je niet waar je op moet letten bij het maken van deze aankoop dan is het handig om dit artikel even goed door te nemen. We hebben de belangrijkste informatie namelijk voor jou op een rijtje gezet!

Het belang van een dweilrobot

Voordat we ingaan op de beste dweilrobots die je kunt kopen voor in huis is het van belang om stil te staan bij de voordelen van deze aankoop. Een dweilrobot is  echt een ontzettend goede aanwinst voor bij jou in huis, vooral voor gezinnen met huisdieren of kleine kinderen die hun vloer zo mooi mogelijk willen houden. De meeste robotmappen zijn in staat om onder lage meubels te komen en kunnen tot in de hoeken en langs de randen schoonmaken. Nu werken ze natuurlijk wel het beste over een grote vloer. Net als hun stofzuigers kunnen de robotmappen vast komen te zitten op kleine obstakels en kunnen ze tegen je bank op botsen. Net als bij een standaard emmer en mop moet je eerst stof en pluizen opzuigen of opvegen voordat je de dweilrobot kunt gebruiken.

Echter kan je daarna de robot gebruiken om de vloer te dweilen. Door het speciale sop en het water zal je in staat zijn om jouw vloer binnen no time weer helemaal glanzend te maken. Dit stelt je in staat om ontzettend veel tijd te besparen. Mocht je zelf willen kiezen voor een dweilrobot dan is het belangrijk om voldoende onderzoek te verrichten voordat je zomaar een robot kiest. Het is belangrijk om te kiezen tussen de drie soorten robots. Je kunt ze onderverdelen in natte dweilen, droogveeg- en mop combo’s, en mop- en zuigcombo’s. Natte dweilen spuiten water op uw vloer om het vuil los te maken en vegen vervolgens de vuile vloeistof op. Het vuile water wordt maar heel weinig opgezogen. Anderen die zuigen of vegen combineren met dweilen, gebruiken vochtige wegwerp- of herbruikbare microvezel filters voor het nat reinigen van harde vloeren.

Top 5 dweilrobots

Zoals we hierboven al hebben benoemd is het dus noodzakelijk om voldoende onderzoek te doen als je op zoek bent naar een goede robot voor het dweilen van jouw woning. Nu is het wel zo dat lang niet iedereen zin heeft om zelf op onderzoek te gaan. Voor de mensen hebben we goed nieuws, hieronder hebben we namelijk een selectie gemaakt met de beste dweilrobots die je maar kunt vinden. Wanneer je kiest voor een van deze producten ben jij ook in staat om voorzien te zijn van een erg goede aankoop. Niet zo raar dat deze producten zo populair zijn geworden.

iRobot Braava 250 Jet

Driemaal is scheepsrecht, dit geldt ook voor het merk iRobot. De iRobot Braava 250 Jet is er voor het dweilen van de tegelvloer of laminaatvloer bij jou in huis. De laser van de robot scant de ruimte en ziet obstakels zoals stoelen of tafelpoten. Dit maakt het voor de robot mogelijk om zich veilig door de ruimte te begeven. Deze dweilrobot heeft wegwerpdoeken voor nat dweilen of droogwissen. Zitten er dierenharen of wat stof op je tegelvloer? Dan kan je dit gewoon opvangen in het speciaal daarvoor bestemde bakje. Laat de robot je vloer dweilen om te zorgen voor een heerlijk schoon huis. De batterij van de robot is afneembaar en kan in 2 uur worden opgeladen. Een prima optie dus. Hoewel hij iets minder kracht is dan de bovenstaande optie zal je met deze dweilrobot echt niets te klagen hebbne voor in huis

Voordelen

 • De batterij van de robot is binnen 2 uur opgeladen na het opladen
 • De laser detecteert meubels en andere obstakels voor een goede reiniging
 • Door de opvangbak kun je het stof eenvoudig weggooien.

Het kopen van een dweilrobot is echt een ontzettend goed idee voor de mensen die graag willen zorgen voor een nette vloer bij hen in huis. Dankzij een dweilrobot is het namelijk niet meer nodig om alles zelf te doen. Door de grondige reiniging weet je zeker dat jouw vloer er zo goed mogelijk bij zal komen te liggen. Wanneer je kiest voor een van de modellen die we in dit artikel hebben benoemd zal ook jij voorzien zijn van de best mogelijke prijs kwaliteit die je maar kunt vinden. Blijf zeker even hangen op de site om ook de andere artikelen door te nemen. Er is namelijk nog veel meer te ontdekken!

iRobot Braava 390T

We hebben inderdaad weer gekozen voor een dweilrobot van dit bekende merk. Het is nu eenmaal een ontzettend goede keuze om voor te gaan. De iRobot Braava 390T is in staat om alle soorten harde vloeren blinkend schoon te maken. Hiervoor hoef je zelf eigenlijk niets meer te doen. Je hoeft de schoonmaakdoek alleen maar vast te maken aan de dweilrobot en een programma te programmeren. De rest gaat echt allemaal vanzelf. Kies droog gebruik voor het verwijderen van stof en viezigheid of voor het vochtige programma voor glimmende frisse vloeren. Door de schoonmaakdoek zal je jouw vloeren binnen no time weer schoon krijgen. Een leuke toevoeging is dat deze dweilrobot gebruik maakt van een GPS navigatiesysteem. Hierdoor weet hij altijd precies waar hij al is geweest en waar hij nog naartoe moet om de hele vloer te reinigen. Het systeem werkt ook in het donker. Door het geluidsniveau van 35 decibel hoor je hem bijna niet wanneer hij bezig is. Ideaal voor als jij net onder de lakens ligt.

Voordelen

 • Dankzij het geïntegreerde GPS systeem zal je hele huis onder handen worden genomen
 • Dankzij het compacte formaat en de vierkante vorm kan hij onder meubels rijden
 • De sterke materialen zorgen ervoor dat deze aankoop lang mee zal gaan

iRobot Braava M6138

Tijd om door te gaan naar de volgende optie voor in huis. Dit is een dweilrobot van het merk iRobot, een van de bekendste merken die je op dit moment kunt vinden. De iRobot Braava M6138 is in staat om jouw vloeren snel en grondig schoon te maken. De robot kan natte of droge vloeren reinigen en soepel langs meubels en andere obstakels rijden. Je hoeft hem alleen te vullen en de dweil vast te maken, vervolgens gebeurd echt alles vanzelf. Ook is er een timer die je kunt gebruiken om hem 's nachts aan te zetten. Dankzij het lage geluidsniveau van 35dB hoef je je geen zorgen te maken over de herrie, je zal er niet wakker van worden. Bij aankoop krijg je diverse dweilen en doeken. Als er een vies is dan kan je hem gelijk vervangen. Ook kan je gebruik maken van de app op je telefoon om de robot te bedienen, zelfs als je al op het werk bent. Door de diverse schoonmaakschema’s in te stellen kun je jouw hele woning onder handen nemen. Het is mogelijk om de robot te pauzeren of te lokaliseren als deze vastzit.

Voordelen

 • Je kunt deze robot eenvoudig bedienen met je mobiele telefoon
 • De systematische reinigingsroute zorgt ervoor dat de robot geen stukken overslaat
 • De dweilrobot rijdt automatisch terug naar de oplader als hij leeg is

Shinebot W400 Floor Washing Scrubbing Robot

Hoewel de meeste robotdweilen een vochtige dweil over je harde vloeren leggen doet de Shinebot W400 dit toch even anders. Door middel van water uit de schone tank zal al het vuil van de vloer verwijderd worden. Hij zal vervolgens de vloer voorzien van een diepe reiniging en het vuile water in een aparte tank en stoppen. Deze kan je na afloop gewoon door de tank los te halen. Wat deze dweilrobot echt uniek maakt, is de tweede watertank. Hierdoor zal het schoon en vuil water nooit meer door elkaar vermengd worden. Een klein nadeel is het feit dat de Shinebot aan de hoge kant is waardoor hij niet onder lage meubels en sommige keukenkasten kan gaan. Los van dit is het een goede keuze om voor te gaan. De Shinebot wordt bediend met knoppen aan boord of met een afstandsbediening en moet handmatig worden vervangen als hij leeg is.

Voordelen

 • Je kunt de tank eenvoudig leeg gooien wanneer hij vol is
 • Je kunt deze dweilrobot gebruiken voor alle soorten vloeren in huis
 • Door de twee tanks zal het schoon water niet bij het vuile water terecht komen
Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten