De beste robotmaaier zonder draad voor je gras

13901

robotmaaier zonder draad

Deze modellen zijn het alternatief voor iedereen die een grasmaaierrobot wil hebben, maar bang is om een grensdraad te leggen. Er zijn enkele zaken waarmee  potentiële kopers rekening  moeten houden voor ze een robotmaaier aanschaffen zonder  begrenzingsdraad.

Belangrijke punten voor een robotmaaier zonder perimeter

Tuinconditie: een eenvoudige tuin

Robotmaaiers zonder draad voelen zich het meest comfortabel in eenvoudige tuinen. Omdat ze geen geleidingskabel en geen grensdraad hebben om de navigatie te ondersteunen.

Laadstation: met of zonder

Maaimachines hebben meestal geen laadstation. Zodra de batterij leeg is, stoppen ze en moeten ze met de hand naar de stroombron worden gedragen. Met de deluxe modellen zit dit er wel bij.

Grasmaaidetectie: sensoren voor gazondetectie

Maaimachines zonder grensdraad hebben sensoren voor gazondetectie om te bepalen of ze zich op een maaigebied bevinden.

Hoe navigeren draadloze maaimachines

Maaimachines zonder grensdraad navigeren op basis van het te maaien gebied. Dit betekent dat ze moeten herkennen of ze op gras zitten of niet. Hiervoor gebruiken de fabrikanten gazonsensoren die aan de onderkant van de apparaten zijn bevestigd. Deze detecteren door aanraking of er gras onder zit. Daarnaast zijn er schok- of botsingssensoren. Als een draadloze gazonrobot bijvoorbeeld tegen een boom of in een struik rijdt, draait hij om en gaat hij onder een willekeurige hoek verder in een andere richting.

Bosch INDEGO 350

De Bosch Indego 350  maaimachine wordt geadviseerd voor een grasoppervlak tot een 350  vierkante meter.

Eigenschappen van de Bosch INDEGO 350

Motor en snijsysteem

De krachtige elektromotor van de Indego 350 wordt gevoed door een lithium-ionbatterij met een accuspanning van 18 V. De oplaadtijd van de batterij is ongeveer 45 minuten en met een volledige lading kan de Indego ongeveer 30 minuten per keer werken. Met zijn geprofileerde kunststof wielen kan de maaimachine tot 27% op hellingen werken. De maaikamer met de drie maaimessen bevindt zich centraal aan de onderzijde. Dit geeft de Indego een snijbreedte van 19 cm. De centrale opstelling is een pluspunt voor de veiligheid – de messen staan ver weg van alle randen van de maaimachine.

App-besturing van de Bosch Indego 350

Om de Bosch Indego 350 Connect met de app te kunnen bedienen, moet de app eerst naar de smartphone worden gedownload. Om de Indego uiteindelijk te verbinden, scan je de QR-code op de Indego met de app en bevestig je de koppeling op het Indego-display.

Werking en gewicht

De kwaliteit van de afwerking van het Bosch tuingereedschap is even goed als gewoonlijk. De maairobot ziet er waardevol uit en de kunststof behuizing is robuust. Met een gewicht van 7,5 kg is hij gemakkelijk te vervoeren.

Veiligheidsfuncties van de maaimachine

De liftsensor schakelt de aandrijving en de messen uit wanneer de maaimachine wordt opgetild. De kantelsensor registreert wanneer de machine op de "achterkant" ligt en schakelt ook de aandrijving en de messen uit. De verstoppingssensor detecteert obstakels in het maaiveld en zet zo richtingsveranderingen in gang en de kantelsensor wordt geactiveerd wanneer de maaimachine een hoek van 32° heeft bereikt.

Als diefstalbeveiliging vergrendelt het apparaat zichzelf volledig automatisch zodra het uit de installatie wordt verwijderd en kan het pas weer in gebruik worden genomen na het invoeren van een pincode.

Samenvatting voor de Bosch Indego 350

Met zijn oppervlaktecapaciteit van 350 vierkante meter  is het gericht op eigenaren van middelgrote gazons. De maaitijd met 30 minuten per laadcyclus is niet bepaald gigantisch, maar voldoende voor de aanbevolen oppervlakte. App controle, Logicut navigatiesysteem … maken het leven voor tuinbezitters gemakkelijker.

De Ambrogio L60 Deluxe

Deze maaimachine is door ons verkozen als beste robotmaaier zonder draad. Dit model is geschikt voor oppervlakten tot 200 vierkante meter, wat wordt weerspiegeld in de accu. Dit is een tekortkoming die ook de andere modellen zonder draad hebben. Je zoekt ook tevergeefs naar bescherming tegen diefstal in de vorm van een pincode of een alarm. De pincode is standaard op bijna alle maairobots met een grensdraad. Hier schakelt de robot uit zodra hij wordt opgetild en kan alleen worden gereactiveerd door het invoeren van een pincode.

Ambrogio L60 Deluxe: de kant-en-klare draadloze maaierrobot

De robotmaaier is klaar voor gebruik: hij heeft geen installatie nodig en geeft je de tuin die je altijd al wilde, maar dan zonder moeite! Geschikt voor gebieden tot tweehonderd vierkante meter, is het uitgerust met de gepatenteerde ZGS (Zucchetti Grass Sensor) die de aanwezigheid van graszode detecteert en de robot toelaat om de aanwezigheid van een afgrond te herkennen en vervolgens te stoppen in de enige gebieden die behandeld moeten worden.

Bovendien maakt de Eco Mode sensor het mogelijk om al geschoren zones te herkennen en de werkuren te verminderen, wat het totale voordeel is van de grasmat en minder slijtage aan de robot. Het heeft ook een bumper om het te blokkeren en te beschermen in de aanwezigheid van stenen, bomen of andere obstakels.

De Robot L60 Deluxe is de automatische grasmaaier waarmee je je gazon kunt beheren, zelfs als je niet thuis bent, dankzij het ingebouwde bluethootapparaat, waarmee je het op afstand kunt activeren en de software kunt bijwerken. Alles kan worden beheerd via je smartphone, met de "Ambrogio Remote" app.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten

Inhoudsopgave

Beste robotmaaier zonder draad
bol3daagse 2022bol3daagse 2022