De beste TV voor PS5 doorgelicht

12450

De nieuwe Sony Playstation 5 is eindelijk hier! Deze brengt betere graphics en hogere prestaties met zich mee, maar het allerbelangrijkste voor gamers over de hele wereld, een realistischere spelervaring. Dit betekent dat consoles aan deze eisen moeten voldoen of ze zelfs moeten overtreffen.

Ben jij één van de gelukkigen die zo’n krachtige PS5 in huis heeft, maar zoek je nog een geschikte tv om het maximale uit je nieuwe spelconsole te halen? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. In dit bericht lees je waar je op moet letten bij de aanschaf van de beste tv voor PS5.

De gegevens die we hier opnoemen  zullen bij velen mogelijk als Chinees in de oren klinken. Ze zijn wel echt belangrijk bij het kopen van een nieuwe tv die is ontworpen om de kracht van de PS5 ten volle te benutten. Ruwweg moet je ervoor zorgen dat je droomtelevisie je hiermee van dienst kan zijn. Je moet rekening houden met:

ps5 tv
  • Resolutie: 4K of 8K
  • Verversingssnelheid: 60 Hertz bij 8K, 120 Hertz bij 4K
  • HDMI 2.1
  • HDR (High Dynamic Range)
  • VRR (Variable Refresh Rate)
  • ALLM (Auto Low Latency Mode)

HDMI 2.1 – Waar heb je het voor nodig

De nieuwe standaard voor 8K televisies heet HDMI 2.1 en is een absolute must als u een verversingssnelheid van 120 bij 4K of een verversingssnelheid van 60 bij 8K wilt. Alleen dit nieuwe type High Definition Multimedia Interface is in staat om gegevens zo snel over te dragen dat zulke hoge waarden kunnen worden bereikt.

Het probleem is echter dat oude tv’s niet de nodige aansluiting hebben en zelfs nieuwe 4K-tv’s hebben dat zelden. Uitzondering hierop zijn natuurlijk 8K Tv’s, die zoals gezegd altijd deze aansluiting hebben.

HDR – Wat zijn de voordelen van High Dynamic Range

Een ander voordeel van HDMI 2.1 is dat het Dynamic HDR (High Dynamic Range) mogelijk maakt, wat zorgt voor een veel nauwkeuriger en dynamischer beeldweergave. Zelfs met normale HDR profiteert je van een veel beter contrast, waardoor je details kunt zien in gebieden die te donker en te helder zijn om te zien dat ze anders voor je verborgen zouden blijven.

VRR – Waarvoor dient de variabele verversingssnelheid

Als je favoriete tv deze functie heeft, kun je voorkomen dat spellen met variabele beeldsnelheden onaangename vertragingen krijgen. Dit is zeker een belangrijke optie voor de gepassioneerde gamer.

ALLM – Auto Low Letcy Mode, ja of nee

Veel televisies gebruiken beeldverbeteraars die vervelende invoertags kunnen vergroten en zo een slechtere spelervaring kunnen veroorzaken. ALLM zorgt ervoor dat je tv automatisch de gameconsole detecteert en deze versterkers uitschakelt. ALLM is praktisch, maar niet noodzakelijk.

De beste TV’s voor PS5 van 2023

SAMSUNG QLED 4K 55Q80A (2021)

Het meest in het oog springende kenmerk van de Samsung QLED 4K 55Q80A is het grote, adembenemende scherm. Deze TV ziet er in eerste instantie misschien niet indrukwekkend uit, maar zodra u hem aanzet, zult u kunnen aangeven hoe aantrekkelijk dit model werkelijk is met 100% kleurvolume dankzij de QLED-technologie. Het scherm rijst uit de behuizing voor een naadloze weergave, evenals het geluidseffect dat uw leefruimte zal vullen met kristalheldere helderheid en een exclusief rijk baseffect.

Bovendien beschikt deze TV over Direct Full Array 8x technologie die ervoor zorgt dat donkere delen van het beeld worden gedimd terwijl helderdere delen worden verlicht. Maar er is meer - deze TV heeft ook een Quantum Processor 4K die levensechte beelden tot in uw eigen huis brengt.

De Samsung QLED heeft een geluidservaring die zijn gelijke niet kent. Het geluid volgt de actie op het scherm met behulp van Object Tracking Sound. Wilt u de audio-ervaring nog verder verbeteren? Bij gebruik van een gewone soundbar gaan de speakers van de televisie automatisch uit, maar ze blijven aan als je gebruik maakt van een Samsung soundbar.

Samsung QLED 65Q80A (2021)

Gamen op de PS5 of zelfs films kijken is nog nooit zo leuk en meeslepend geweest als met de Samsung 65Q80A (2021) QLED. Laat u als nooit tevoren meeslepen in uw favoriete verhalen, want dankzij het contrast van de QLED komen al die donkere scènes tot leven. Het Samsung QLED-scherm is uitstekend in het produceren van contrast, dankzij full array local dimming. Dit houdt in dat er een aanzienlijk verschil is tussen de donkerste en lichtste delen van het beeld. Schaduwen zijn echt donker, terwijl heldere objecten tegen een zwarte achtergrond, zoals een schitterende maan in een pikzwarte lucht, duidelijk naar voren komen.

En de levendige, levensechte kleuren geven u het gevoel dat u zich echt op de set bevindt, voor de camera. Adaptive Picture zorgt ervoor dat de TV het beeld aanpast aan uw huidige kijksituatie. Kijkt u overdag naar een donkere film wanneer de gordijnen open zijn? De TV past automatisch de helderheid aan, zodat alle beelden duidelijk zichtbaar blijven terwijl reflecties op het scherm worden verminderd.

De AI Quantum Processor 4K verhoogt de resolutie voor videobronnen van lagere kwaliteit tot 4K-kwaliteit. Met de WiFi-functie kunt u ook live streaming video bekijken van YouTube, Netflix, ...

Samsung The Frame 55LS03A (2021)

De slanke Samsung The Frame 55LS03A (2021) is één van de beste toestellen voor PS5 gamers en kunstliefhebbers. Met een elegant Flat-design vind je deze tv perfect om naadloos op te gaan in je interieur. En als je niet zeker weet of je hem op pootjes moet zetten of tegen de muur moet hangen, raden we je de bijgeleverde Slim Fit muurbevestiging aan, die in beide gevallen voor een naadloze verschijning zorgt.

U sluit uw tv aan via een dunne kabel die bijna onzichtbaar is voor de One Connect Box - zo hoeft u niet meer achter meubels of andere tv's te kruipen om stroomkabels aan te sluiten. Met deze box hebt u ook voldoende afstand tot een stopcontact terwijl u al uw randapparatuur bedraadt zonder een puinhoop te maken - u hoeft dus niet meer tussen locaties te rennen!

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten