De beste beamers om te kopen onder 100 euro

2796

Een beamer kan goed van pas komen voor mensen die geen tv willen kopen maar toch films op een groot scherm willen bekijken. De miniprojector is ideaal voor op reis omdat je hem gemakkelijk kunt meenemen.  Als je van plan bent een microprojector te kopen, houd dan rekening met het type projector, lichtopbrengst, resolutie, levensduur, contrast en geluid.

Type beamer

De projectoren verschillen door de  manier waarop ze beelden projecteren. Je kunt kiezen voor een DLP-, LCD- of LED-projector. led-projectoren combineren led-verlichting en lasers om beelden op een krachtige manier te projecteren. Het grootste voordeel van led-projectoren is hun lange levensduur, omdat deze lampen tot wel 20.000 branduren kunnen leveren. Het kleurweergave-effect van led-projectoren is uitstekend, en dit type projector is ook goedkoper dan andere soorten projectoren. Het grootste nadeel is dat je de lamp niet kunt vervangen, dus als de lamp op is is de projector onbruikbaar.

De lcd-projector heeft een hoog contrast en de kleuren zijn helder en scherp. Deze projectoren zijn goedkoop, maar hun levensduur is korter dan andere soorten projectoren. Rastervorming kan ook optreden tijdens projectie, wat niet bevorderlijk is voor beeldweergave.

Licht en resolutie

De lichtopbrengst wordt uitgedrukt in ANSI-lumen, wat eigenlijk de helderheid is van de miniprojector. In de meeste gevallen is een lichtopbrengst van 2000 ANSI-lumen voldoende omdat de meeste mensen projectoren gebruiken in donkere kamers. Als je  echter van plan bent de projector ook in een verlichte kamer te gebruiken, moet je uitgaan van het dubbele, namelijk 4000 ANSI-lumen lichtopbrengst. Dit is de minimale waarde, want een hogere lichtsterkte kiezen is eigenlijk beter.

Contrast

Contrast bepaalt het verschil tussen e wit en he zwart. Dit betekent dat als je een microprojector met hoog contrast koopt, je meer kleuren kunt onderscheiden. Contrast is vooral merkbaar in een donkere kamer en kan een interessante ervaring zijn bij het kijken naar een film. De huidige standaardverhouding is 3500: 1. Als een projector wordt gebruikt voor presentaties, zijn hoge contrastwaarden niet belangrijk.

De levensduur van de lamp

Bij bepaalde e modellen is de levensduur van de lamp direct gerelateerd aan de levensduur van de projector. Je kunt bijvoorbeeld de lamp van een led projector niet vervangen, dus als de lamp op is is je miniprojector onbruikbaar. Gelukkig hebben de meeste lampen een levensduur van minimaal 2000 uur.

Philips Neopix start

Eerste indruk

Als beeldvormingsapparaat voor je  thuisbioscoop is deze beamer met zijn hoge prestaties bij uitstek geschikt. Met een projectiegrootte van 50 cm tot 152 cm biedt de NEOPIX START een resolutie van 320 × 240 pixels.

Met het 4:3 formaat komen de klassiekers het best tot hun recht. Een contrastverhouding van een verbazingwekkende 800:1 zorgt voor bijzonder scherpe en levendige beelden, en de lamp heeft een levensduur van 20000 uur bij normaal gebruik.

Extra luidsprekers hoeven niet te worden aangesloten, omdat de beamer een eigen geïntegreerde box heeft. De box van de NeoPix Start overtuigt met een vermogen van 1 Watt.

Eenvoudige montage

Dit model heeft een apparaat voor eenvoudige montage aan het plafond, maar kan ook worden opgesteld. Dus je beslist waar je de projector wilt plaatsen. De projector is 129 mm breed en 55 mm hoog. De diepte van het product is maar 81,5 mm, waardoor deze projector vrij compact is. De ventilatiesleuven bevinden zich aan de voor- en zijkanten. Het apparaat heeft ook een snelkoelfunctie. Om de projector van extra geheugen te voorzien, is er een sleuf voor geheugenkaarten.

Besluit

Bekijk de NEOPIX START heeft  geweldige functies  in zijn prijsklasse! Als het is afgestemd op je toepassing, zul je niet teleurgesteld worden.

Salora 40BHD800

De beste beamer onder 100 euro is de Salora 40BHD800. Dit is een budgetprojector die kan worden gebruikt voor eenvoudige projectie met een resolutie die iets lager is dan de high definition beeldkwaliteit. Het is goed om te weten dat je deze projector het beste kunt gebruiken, vooral in donkere omgevingen. In heldere omstandigheden is de beeldkwaliteit niet voldoende om foto's of video's te projecteren.

Projectieafstand en licht

De maximale projectieafstand van Salora 40BHD800 kan 80 inch of meer dan 2 meter bedragen. Deze miniatuurprojector heeft een resolutie van 800 × 480 en een lichtopbrengst van 800 lumen. Met een lichtopbrengst van 800 lumen is het belangrijk dat de ruimte donker genoeg moet zijn om goed zicht te behouden. Dankzij de ondersteuning van HDMI en VGA sluit je deze beamer eenvoudig aan op een laptop.

Verbindingsmethodes

  • VGA
  • HDMI
  • USB-aansluiting
  • mogelijkheid om koptelefoon aan te sluiten

De belangrijkste voordelen

  • makkelijk te gebruiken
  • fatsoenlijke helderheid
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten