De 5 beste grasmaaiers van 2023 bekeken

337

De kans is groot dat jij op zoek bent naar een nieuwe grasmaaier om je tuin mee te onderhouden. Was dit niet het geval geweest dan was je namelijk nooit hier op de site terecht gekomen. Door te kiezen voor een goede grasmaaier ben je in staat om binnen no time jouw gazon weer mooi te krijgen. Toch bestaat er nog altijd een hoop onduidelijkheid als het aankomt op het kopen van een goede maaier. Zo weten veel mensen niet waar ze op moeten letten of voor welke opties ze zouden kunnen kiezen. Mocht ook jij hier last van hebben dan heb je geluk. We hebben in dit artikel namelijk het een en ander voor je op een rijtje gezet. Door deze handige informatie is het echt niet meer zo lastig om uit te komen bij de grasmaaier die perfect past bij wat je al de tijd al zocht. 

Het belang van een grasmaaier

Straks zullen we kijken naar de beste grasmaaiers die er op dit moment te vinden zijn. Echter gaan we eerst even kijken naar de belangrijkste voordelen van het gebruik van een graasmaaier. Wanneer je een grasmaaier gebruikt om je gazon bij te houden zorg je altijd weer voor een net resultaat. Je weet hierdoor zeker dat er een strak gazon zal komen zonder plekken of hakken. Dit maakt het dan ook gelijk zo’n handige aanwinst om te maken. Zonder een grasmaaier is het niet mogelijk om zo’n strak resultaat te krijgen in de tuin. Een ander voordeel is dat een maaier ervoor kan zorgen dat je gras een stuk gezonder wordt dan voorheen. Een goed getrimd gazon is erg gezond in verhouding tot een slecht onderhouden gazon.

Daarnaast wordt het risico op onkruidgroei tot een minimum beperkt. Het onkruid heeft namelijk niet genoeg voedingsstoffen en water om te groeien. De kans op plagen is ook kleiner als je gebruik maakt van een grasmaaier bij het maaien. Korter gras dat niet omgeven is door onkruid zal minder snel verschillende soorten insecten aantrekken die het kunnen vernietigen. Hierdoor zal je dus echt het beste hebben aan je gazon. De meeste moderne maaiers hebben een maal functie. Het maaisel wordt in fijne stukjes gehakt die direct op de grond worden afgevoerd. Op deze manier krijgt je gazon een natuurlijke bemesting waardoor het nog gezonder groeit.

Top 5 beste grasmaaiers

Het zal je niet verbazen dat er echt ontzettend veel opties te vinden zijn als het aankomt op het kopen van een grasmaaier. Deze verscheidenheid zorgt ervoor dat het best lastig kan zijn om een aankoop te maken, je weet namelijk niet echt waar je op moet letten bij het kopen. Voor welk model zou je moeten kiezen? We hebben het vandaag wat makkelijker voor je gemaakt. Hieronder kan je namelijk een handige selectie vinden met de beste grasmaaiers die er op dit moment te vinden zijn. Al deze grasmaaiers voldoen aan de hoogste eisen die je er maar aan kunt stellen.

Bosch UniversalRotak 36-550

De laatste mogelijkheid is om te kiezen voor deze handige maaier van het merk Bosch. In tegenstelling tot veel andere grasmaaiers heeft de Bosch UniversalRotak 36-550 een technologie die het luide geluid net even wat minder hard maakt. Hierdoor hoort niet heel de buurt dat jij aan het grasmaaien bent. Daar komt bij dat het een stuk prettiger is tijdens het maaien zelf. Door de sterke accu hoef je niet aan de haal met verlengsnoeren en kan je zonder problemen ieder deel van jouw gazon voorzien van een maaibeurt. Bovendien heeft de gazonmaaier een maaibreedte van 38 centimeter. Dit zorgt ervoor dat het maaien erg weinig tijd in beslag zal nemen. Hierdoor zorg je ervoor dat je binnen no time weer klaar bent.

Voordelen

  • Dankzij de Pro Silence technologie is deze grasmaaier erg zacht tijdens het maaien
  • Je kunt de maaihoogte zelf instellen met de 6 maaihoogte-instellingen.
  • Al het gras wordt netjes opgevangen in de 40-litercontainer

Een grasmaaier is echt een super handige aanwinst voor bij jou in de tuin. Door middel van een goede maaier ben je namelijk in staat om jouw tuin en gazon altijd weer netjes te houden. daar komt bij dat je het gazon met de speciale maal functie ook gelijk van mest kunt voorzien. We hopen dat je dankzij de handige selectie uit dit artikel in ieder geval weet voor welke soorten maaiers je allemaal kunt kiezen. Maak je de keuze voor een van deze apparaten dan weet je zeker dat je voorzien bent van een aankoop die echt ontzettend lang mee zal gaan. Mocht je meer producten willen kopen dan kan je hier op de site nog veel meer informatie vinden die mogelijk van belang zou kunnen zijn. Door deze ook door te nemen is de kans ontzettend klein dat je ooit nog een miskoop maakt.

Makita DLM460Z

De Makita DLM 460Z is ook echt een super goede optie om te kiezen. Deze grasmaaier is voornamelijk bedoeld voor gazons met een oppervlakte tussen de 500 en 1000 m². De maaibreedte van 46 centimeter zorgt ervoor dat je een groot deel van het gazon in een keer kunt maaien. Daarnaast werkt de maaier op 2 18-volt Makita LXT accu's. Dit komt natuurlijk goed van pas, je hoeft namelijk niet meer te werken met allerlei verleng snoeren in de tuin. De maal functie versnippert het gemaaide gras en blaast het terug in het gazon. Zo hoef je niet meer kunstmest aan te schaffen voor in de tuin. Door de 5 centraal ingestelde maaihoogte-instellingen is het super eenvoudig om zelf te kiezen op wat  voor manier je jouw gazon wilt maaien. Dankzij de inklapbare handgreep neemt de maaier weinig ruimte in beslag. Ideaal dus voor mensen die niet een al te grote schuur hebben.

Voordelen

  • Je kunt de maaihoogte in één keer makkelijk instellen voor jouw gazon
  • Al het gras wordt netjes opgevangen in de 60-liter container na het maaien

Bosch ARM 34

Het merk Bosch staat natuurlijk ook echt goed bekend, niet voor niet dat we dit merk dan ook hebben opgenomen op dit lijstje. Met de Bosch ARM 34 is het mogelijk om gazons van wel 300m² te maaien. In tegenstelling tot veel andere grasmaaiers maait deze elektrische grasmaaier ook buiten de wielen. Hierdoor zal je geen last meer hebben van plekken gras die zijn overgeslagen tijdens het maaien. Deze gazonmaaier is ook nog eens voorzien van een ergonomisch design. Dit zorgt ervoor dat je hem voor een lange tijd vast kunt houden, zonder last te krijgen van je handen. Het is mogelijk om een keuze  te maken uit een van de vijf maaihoogte-instellingen tussen 20 en 70 millimeter. Je hoeft het gemaaide gras niet te harken. Alles komt namelijk in de handige 40-liter container terecht.

Voordelen

  • Dankzij de 4 maaihoogte-instellingen kan je de maaihoogte eenvoudig aanpassen
  • De gazonmaaier is gemaakt van sterke materialen voor een lange levensduur

WOLF-Garten A 460 A SP HW IS

Met de WOLF-Garten A 460 A SP HW IS zal je ook een super goede aanwinst in handen hebben. Deze grasmaaier is aan te merken als een 2800-watt maaier. Door de sterke 150cc Briggs & Stratton motor en een 1-liter benzinetank weet je zeker dat hij over genoeg kracht beschikt om jouw gazon helemaal strak te krijgen. Het sterke mes bevindt zich onder de stalen behuizing en maakt het mogelijk om te maaien in stroken van 46 centimeter breed. Aangezien de grasmaaier zelfrijdend is hoef je eigenlijk bijna niets te doen, je hoeft alleen aan te geven welke richting je op wilt bij het maaien. Het is mogelijk om het gras op te vangen in de 60-liter bak. Echter kan je er ook voor kiezen om het gras te versnipperen. Dit voorziet je gazon van de juiste voedingsstoffen. De maaier maait ook buiten de wielen. Dit zorgt ervoor dat echt al het gras wordt meegenomen. Hij is niet goedkoop, maar door de vele functies is hij het meer dan waard.

Voordelen

  • Omdat de gazonmaaier zelfrijdend is hoef je bijna niets te doen bij het maaien
  • Door de grote opvangbak is het mogelijk om veel gras kwijt te kunnen

Makita DLM460PT2

Het merk Makita staat natuurlijk bekend om de ontzettend hoge kwaliteit die er altijd geleverd wordt. Hierdoor weet je zeker dat je over een grasmaaier  beschikt die lang me zal gaan. Met de Makita DLM460PT2 is het echt super eenvoudig om jouw tuin goed bij te houden. De 2 meegeleverde 18V Makita LXT accu’s zorgen ervoor dat je niet meer met een of andere kabel aan de gang hoeft te gaan. Dankzij de maaibreedte van 46 cm is het mogelijk om gelijk een groot oppervlakte mee te nemen bij het maaien. Dit is natuurlijk ideaal voor de mensen met de grote gazons. Hij heeft 5 maaihoogte-instellingen die volledig zelf in te stellen zijn. Zo kan je zelf kiezen hoe hoog het gras eigenlijk moet zijn. Dankzij de speciale maalfunctie wordt het gras versnipperd en komt het op het gras terecht. Dit zorgt ervoor dat je gelijk goede mest hebt voor het gazon. Door al deze voordelen is het een van de beste opties om te kiezen.

Voordelen

  • Je kunt de bijgeleverde Makita LXT accu’s ook gebruiken voor ander Makita gereedschap

De maal functie zorgt ervoor dat het gras wordt versnipperd tijdens het maaien

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten