De 5 beste A3 printers van 2022

2990

Wij schatten de kans groot in dat jij tot de groep mensen behoort die ook graag een A3 printer in huis wilt halen. Was dit niet zo geweest dan was je namelijk nooit hier op de site terecht gekomen voor het maken van een aankoop. Er komt nogal wat kijken bij het maken van deze belangrijke aankoop. Dit zorgt er onder andere voor dat sommige mensen niet weten waar ze moeten beginnen. Gelukkig hebben we voor deze mensen goed nieuws. Hieronder hebben we namelijk alles op een rijtje gezet wat je moet weten over het kopen van een A3 printer. Door deze handige informatie zal het ook voor jou mogelijk zijn om snel en eenvoudig een goede A3 printer in huis te halen.

Het belang van een A3 printer

We gaan verderop in dit artikel in op de beste A3 printers die er op dit moment te vinden zijn. Echter is het tijd om eerst even ergens anders naar te kijken. We doen er namelijk verstandig aan om stil te staan bij de voordelen van een A3 printer voor bij jou op kantoor. Het belangrijkste voordeel van deze aankoop is dat je ervoor kunt zorgen dat je ervoor kunt zorgen dat je jouw klanten voorziet van de best mogelijke kwaliteit printwerk. Daar waar de concurrenten blijven werken met de papiertjes op A4 formaat ben jij in staat om de klant echt iets bijzonders te laten zien. Met de mogelijkheid om hoge kwaliteit kleurendrukwerk op kantoor af te drukken, zal je bedrijf worden gezien als het professionele en gerenommeerde partij. Afdrukken in hoge kwaliteit kleur verbetert de manier waarop je bedrijf wordt vertegenwoordigd aan potentiële klanten. Dit is natuurlijk noodzakelijk voor eigenlijk ieder bedrijf.

Daar komt ook nog eens bij dat je op een flexibele manier aan het werk kunt gaan bij het printen. De meeste A3 printers geven je de flexibiliteit om te printen en te scannen vanaf mobiele apparaten. Van webpagina’s tot foto’s en e-mails, je kunt pagina’s rechtstreeks vanaf je mobiele apparaat afdrukken als je dit graag wilt. Je kunt ook documenten scannen en direct naar uw mobiele apparaat sturen. Vaak kan je een app downloaden voor iOS- en Android-apparaten. Het laatste voordeel is dat deze printers ervoor zorgen dat je op een productieve manier aan het werk kunt gaan. A3-kleurenprinters maken het mogelijk om decentraal in een groep af te drukken. Dit betekent dat je medewerkers hun kopietjes kunnen ophalen vanaf een apparaat dat in de buurt staat. Hierdoor kan het personeel blijven werken zonder onderbroken te worden, in plaats van tijd te verspillen door over het kantoor te lopen om een printopdracht op te halen.

Top 5 beste A3 printers

Indien je op zoek bent naar een A3 printer zal je zien dat er echt ontzettend veel opties te vinden zijn om voor te kiezen. Door al deze opties is het voor erg veel mensen vrij lastig om een aankoop te maken. Zij weten namelijk niet zo goed waar ze op moeten letten bij het maken van de aankoop, laat staan voor welke A3 printer ze zouden moeten kiezen. Wij hebben het vandaag gelukkig net even wat makkelijker voor je gemaakt. Hieronder hebben we een selectie voor je gemaakt met de beste A3 printers die er op dit moment te vinden zijn. Kies je voor een van deze printers dan weet je zeker dat je echt een super goede aanwinst in handen zult hebben.

Brother MFC-J5730DW

Weer een A3 printer van Brother? Jazeker, het is nu eenmaal een erg goed merk om te kiezen. Print posters en banners in A3-formaat zonder dat je lang hoeft te wachten met deze super goede optie Het is een printer die echt door iedereen in gebruik van worden genomen door de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Je kunt veel tijd besparen met behulp van het automatisch dubbelzijdig scannen en kopiëren. Ook zal er automatisch een berichtje naar de netwerkbeheerder worden gestuurd als het papier op is. Dit zorgt ervoor dat deze gelijk gevuld kan worden als dit nodig is. Gebruik het 9,3 cm kleurentouchscreen om de print- of scaninstellingen aan te passen zonder dat je hiervoor een pc hoeft te gebruiken. Het is ook nog eens mogelijk om verbinding te maken met Wifi direct om zo alles rechtstreeks door te sturen. Door de twee papierladen van elk 250 vellen zal je voor een lange tijd kunnen printen.

Met deze handige selectie zal ook jij in staat zijn om binnen no time uit te komen bij een A3 printer die volledig aansluit bij wat je al die tijd al zocht. Dit maakt het onder andere mogelijk om posters uit te printen als je dit soms moet voor je werk. Dankzij deze selectie is de kans een stuk kleiner dat je een miskoop zal maken. Het is natuurlijk mogelijk dat je nog meer aankopen op de planning hebt staan. Mocht dit het geval zijn dan raden wij je aan om zeker even te blijven hangen op deze site. Hier kan je namelijk nog veel meer artikelen vinden die je in staat stellen om echt altijd weer uit te komen bij de best mogelijke producten van dit moment.

Brother MFC-J6530DW

Het merk Brother heeft natuurlijk veel meer modellen om voor te kiezen. Het is dan ook niet zo raar dat dit merk zo bekend is geworden als het aankomt op het kopen van een A3 printer. Met deze printer ben je in staat om alle mogelijke soorten posters, flyers en posters in A3 in kleur af te drukken. Deel deze printer via WiFi om ervoor te zorgen dat je ook met je mobiele telefoon kunt printen als je dit wilt. Dit zorgt ervoor dat je veel sneller klaar bent dan voorheen. Dankzij de automatische documentinvoer is het mogelijk om meerdere pagina’s op hetzelfde moment te printen, scannen en faxen. Hierdoor is het printen een fluitje van een cent. Door het dubbelzijdig printen kan je ook nog eens veel geld besparen. Met een printsnelheid van 22 pagina's per minuut zal je niet lang hoeven te wachten. Met deze A3 printer weet je zeker dat je echt een goede aanwinst hebt.

Voordelen

  • Door het prettige display is het mogelijk om de instellingen snel te wijzigen
  • De printsnelheid van de printer in kleur is 20 pagina's per minuut en dus erg hoog

Epson WorkForce WF-7710DWF

Beschikbaar bij deze verkopers

Dit is een ander merk wat echt een super goede kwaliteit weet te leveren als het aankomt op de aankoop van een A3 printer. De Epson WorkForce WF-7710DW is een professionele printer die met name bedoeld is voor de kleine tot middelgrote bedrijven. Door de bijbehorende software is het mogelijk om op een eenvoudige manier PDF bestanden te maken die je zelf door kunt scannen. De printer heeft een aparte papierlade met een capaciteit van maximaal 250 A3- en A4-vellen. Hierdoor is het echt niet meer zo lastig om af te wisselen van het papier wat je wilt gebruiken. Mocht je een A3 formaat nodig hebben voor brochures, flyers en posters dan zal je het papier hiervoor niet meer handmatig hoeven te vervangen. Het apparaat is in staat om dubbelzijdig af te drukken, dit zorgt ervoor dat je het papier aan beide kanten kunt printen. De 35 pagina's tellende automatische documentinvoer (ADF) zorgt er ook nog eens voor dat het mogelijk is om snel achter elkaar te printen. Door de uitstekende kwaliteit zal je dan ook zeker weten dat je een aankoop hebt waar je voor een lange tijd plezier van zult hebben.

Voordelen

  • Met deze 4-in-1 printer is het mogelijk om te printen, scannen, kopiëren en faxen.
  • Naast het standaard A4-formaat zal je ook in A3 formaat kunnen printen
  • De snelle scanmodus zorgt ervoor dat je niet lang hoeft te wachten bij het printen

Brother HL-J6100DW

Nagenoeg iedereen zal wel eens van het merk Brother hebben gehoord. Dit merk is dan ook echt super bekend als het aankomt op het bestellen van alle mogelijke soorten printers. De Brother HL-J6100DW is aan te merken als een A3 printer via inkjet techniek. Deze printer is in staat om te printen in zowel een A3 als een A4 formaat. Dankzij de papiercapaciteit van 750 vel in twee afzonderlijke laden (3 x 250 vel) zal je ontzettend lang vooruit kunnen zonder dat het nodig is om hem te vullen. Dit komt natuurlijk goed van pas, zo kan je namelijk voor een lange tijd blijven printen. Het is met deze printer ook nog eens mogelijk om dubbelzijdig af te drukken. Hierdoor bespaar je erg veel papier. De cartridges zijn voorzien van een hoge capaciteit waardoor je voor erg weinig geld kunt printen in huis of op kantoor. Het is mogelijk om te printen via wifi met behulp van jouw mobiele apparaten. Dit geldt dus ook voor smartphones en tablets.

Voordelen

  • De invoercapaciteit is erg hoog waardoor je hem niet zo vaak hoeft bij te laden
  • Met deze A3 printer kan je zowel in a3 of a4 formaat printen als je dit wilt
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten