De beste fotoprinters van 2023

1162

Hoewel de meeste mensen bij een printer denken aan een printer voor het uitprinten van documenten is het ook mogelijk om te kiezen voor een ander soort printer. Je kunt namelijk ook kiezen voor een fotoprinter. Dit is een speciale printer die in staat is om alle mogelijke foto’s te printen. Door jouw foto’s te printen weet je zeker dat je altijd weer een leuke herinnering zal hebben aan dat etentje of feestje. Mocht je zelf een fotoprinter willen kopen maar weet je niet zo goed waar je op moet letten dan raden wij je aan om dit artikel door te nemen. In dit artikel kan je namelijk de belangrijkste informatie vinden als het aankomt op het maken van deze aankoop.

Tips voor het kopen van een fotoprinter

Mocht je zelf een fotoprinter willen kopen dan zijn er een aantal zaken om op te letten. Je wilt namelijk wel zeker weten dat je met het beste product thuiskomt wat past bij wat je al die tijd al zocht. Zoals de naam al aangeeft zijn fotoprinters bedoeld voor niets anders dan foto’s afdrukken. Ze zijn meestal beperkt tot een maximum papierformaat van 2 bij 3, 4 bij 6 of 5 bij 7 inch. Deze printers zijn relatief klein en draagbaar. Het eerste waar je aan zal moeten denken is de aansluiting van de printer. De meeste speciale fotoprinters kunnen vanaf een computer via een USB-aansluiting printen, maar ze zijn echt bedoeld als standalone apparaten. De meeste nieuwere modellen zijn voorzien van Wi-Fi-connectiviteit. De meeste printen direct vanaf PictBridge camera’s en geheugenkaarten. Zorg er natuurlijk wel voor dat de printer compatibel is met het geheugenkaartformaat dat je wilt gebruiken.  Bijna evenveel modellen kunnen printen vanaf USB-sticks.

Tot slot kunnen sommigen een verbinding maken via Bluetooth om te printen vanaf mobiele telefoons en andere Bluetooth-apparaten. Hoewel veel mensen denken dat de snelheid belangrijk is, is dit in werkelijkheid niet zo. Voor foto’s is kwaliteit namelijk echt veel belangrijker. Zelfs de langzaamste printers van vandaag bieden een aanvaardbare printsnelheid. Houd er ook rekening mee dat de gemeten snelheden meestal lager zijn dan de geclaimde snelheden. Het laatste waar je op moet letten is het formaat van de printer. Als je namelijk op zoek bent naar een fotoprinter die je kunt gebruiken voor op een feestje dan is het handig om te kiezen voor een fotoprinter die je mee kunt nemen. Sta hier dus even goed bij stil bij het kopen van een printer.

De beste fotoprinters

Met een fotoprinter weet je dus zeker dat je in staat bent om op een super eenvoudige manier jouw favoriete foto’s af te drukken. Veel mensen geven aan dat zij het lastig vinden om een goede printer te kopen. Dit komt voornamelijk door het feit dat er super veel opties te vinden zijn waar je voor kunt kiezen. Voor welke printers zou je kunnen kiezen? We hebben het wat makkelijker gemaakt door hieronder een selectie te maken met de beste fotoprinters die er op dit moment te vinden zijn. Kies je voor een van deze printers dan beschik je echt over een super goede kwaliteit.

Canon PIXMA TR8550

De Canon PIXMA TR8550 is de laatste mogelijkheid om te kiezen als je op zoek bent naar een printer die ook foto’s kan afdrukken. Het is mogelijk om de printer eenvoudig aan te sluiten met behulp van de netwerkaansluiting. Echter is het ook mogelijk om bestanden te versturen naar jouw printer met behulp van je mobiele telefoon. Dit doe je door hem te koppelen met de Wifi ondersteuning. Zo kan je super eenvoudig jouw foto’s afdrukken. Print kleurrijke hand-outs of presentaties dankzij de 5 individuele kleurencartridges. Er is er een voor speciale fotozwarte inkt. Bovendien is het mogelijk om met deze fotoprinter afbeeldingen zonder rand af te drukken. Stuur een fax of maak een kopie of scan met behulp van het 10,8 cm kleurentouchscreen. De printer heeft 2 aparte laden voor het printen van tekstdocumentpapier en 1 voor het printen van fotopapier. Door al deze functies heb je echt een super goede aanwinst in handen voor het printen van onder andere foto’s.

Voordelen

  • Dankzij de automatische documentinvoer kan je jouw foto’s snel scannen
  • Met een hoge printresolutie van 1.200 x 4.800 DPI ziet alles er prachtig uit bij het printen

Wij raden je echt aan om ook en fotoprinter te kopen als je het leuk vindt om al jouw foto’s op een eenvoudige manier af te drukken. Met behulp van een fotoprinter kun je er eenvoudig voor zorgen dat jouw foto’s prachtig te zien zijn op het fotopapier. De handige selectie uit dit artikel zorgt er in ieder geval voor dat je een printer kunt kiezen die aan alle mogelijke eisen voldoet. Zo zorg je voor een aankoop waar je voor een ontzettend lange tijd plezier van zult hebben. Wij raden je overigens ook aan om een kijkje te nemen bij de andere artikelen die er hier op de site allemaal te vinden zijn. Dit zorgt ervoor dat je nog veel meer handige producten kunt vinden voor bij jou in huis.

Canon PIXMA TS8350 BK

De Canon PIXMA TS8350 BK is ook weer een super goede printer om te kiezen. Je kunt met deze printer kopiëren, scannen en printen. Dit komt door het feit dat deze fotoprinter is aan te merken als een alles-in-één printer. Dankzij de hoge printresolutie van 1200x4800 DPI kun je scherpe beelden en grafieken printen. Dankzij de geïntegreerde Wifi is het ook nog eens mogelijk om te printen via Google Cloud, Apple AirPrint en e-mail. Hij beschikt ook over een geheugenkaartlezer. Dit maakt het mogelijk om hier een SD-kaart in te plaatsen als je jouw foto’s printen. Je kunt de instellingen eenvoudig aanpassen met het ingebouwde kleuren touchscreen. Je kunt fotopapier en standaardpapier opslaan in de 2 aparte papierladen en de printer kiest automatisch het juiste papier. Dit zorgt ervoor dat je zelf bijna niets meer hoeft te doen voordat je kunt gaan printen. Wie wilt er nu niet tijd besparen bij het printen?

Voordelen

  • Met een hoge printresolutie van 1.200 x 4.800 DPI zien de foto’s er altijd weer mooi uit
  • Je kunt ook printen vanaf een SD kaart als je geen Wifi apparaat hebt.

Canon PIXMA TS5150 zwart

Met de Canon PIXMA TS5150 weet je ook zeker dat je een goede aanwinst in handen hebt voor bij jou in huis. Het is mogelijk om jouw foto’s eenvoudig af te drukken. Je kunt foto's printen zonder rand en met een hoge resolutie van 4.800x1.200 DPI. Dit zorgt ervoor dat echt alle details goed te zien zijn op de foto. Dankzij de Wi-Fi-ondersteuning heb je geen printerkabel nodig om te printen. In plaats daarvan is het mogelijk om snel en eenvoudig te printen vanaf je laptop, tablet of smartphone. De TS5150 is ook nog eens voorzien van Bluetooth ondersteuning om het je allemaal nog net even wat makkelijker te maken. Het grote touchscreen laat je alle instellingen zien die je hebt gekozen. Uiteraard kan je hier ook de nodige aanpassingen op maken als je dit wilt.

Voordelen

  • Met deze fotoprinter beschik je over een goede kwaliteit foto’s op fotopapier
  • De Wifi ondersteuning zorgt ervoor dat je eenvoudig vanaf je mobiele telefoon kunt printen

HP ENVY Photo 7830 All-in-One

Dit merk is natuurlijk een prima optie als je op zoek bent naar een goede printer. De HP ENVY Photo 7830 All-in-One is een prima printer voor bij jou in huis. Zoals je kunt zien is het een printer die niet alleen kan printen, maar die ook je foto’s eenvoudig kan scannen voor het printen zelf. Je kunt je fotoprinter eenvoudig aansluiten met behulp van een netwerkkabel. Echter is ook mogelijk om Wifi te gebruiken om de printer te delen op je netwerk. Dit maakt het mogelijk om te printen vanuit ieder soort apparaat. Het is zelfs mogelijk om een USB-stick te gebruiken om je documenten en foto's direct af te drukken. Je kunt de instellingen zelf aanpassen op het grote display. Door dit display kan je precies zien wat je hebt gekozen. Mocht je beschikking hebben over een telefoon met NFC dan kan je deze tegen de printer aan houden om hem te verbinden.

Voordelen

  • Het is mogelijk om naast het printen ook te scannen, kopiëren en faxen met de printer
  • Met deze fotoprinter kun je alle foto's in goede kwaliteit op fotopapier afdrukken.
  • Met deze printer is het mogelijk om te printen vanaf een SD kaart
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten