De 5 beste verticuteermachines van 2022

698

Een tuin onderhouden is nog niet zo eenvoudig als je zou denken. Dit komt voornamelijk door het feit dat er echt wat werk bij komt kijken. Zelf het onderhouden van een regulier gazon zonder planten of bloemen is best wel wat werk. Mocht je een gazon thuis hebben wil je die uiteraard goed onderhouden. Dan doe je er goed aan om voor één van de beste verticuteermachines te kiezen. Door middel van dit handige apparaat ben je namelijk in staat om de grond goed voor te bereiden. Benieuwd wat er komt kijken bij het kopen van een verticuteermachine? Dan is het handig om snel verder te lezen, we laten je het hieronder allemaal zien!

Het belang van een verticuteermachine

Lang niet iedereen weet wat een verticuteermachine is en waarom het eigenlijk zo belangrijk is om een dergelijke machine te gebruiken voor bij jou in de tuin. Het is dus handig om hier even kort bij stil te staan. Onder verticuteren verstaan we het verwijderen van riet en onkruid uit je gazon. Dit is een super belangrijke stap bij het onderhouden van je gazon. Zonder het verticuteren zal je gazon er niet zo mooi uitzien. Verticuteren wordt gedaan met behulp van een mechanische verticuteermachine. Dit is een machine die is voorzien van verstelbare roterende stalen messen om het gazon te maaien. Het bijzondere aan deze machine is dat ze het gras niet meenemen, maar dat ze echt alleen de onnodige riethopen verwijderen. Dit kan ervoor zorgen dat jouw gazon een stuk gezonder zal worden dan voorheen.

Verticuteren is noodzakelijk als je te maken hebt met teveel riet tussen de grassprieten in de tuin. Te veel riet in een gazon kan ervoor zorgen dat jouw gras niet meer genoeg licht en lucht kan krijgen. Daar komt bij dat het gebruik van een dergelijke machine ervoor kan zorgen dat je gras er veel gezonder uit zal zien dan voorheen. Hoe moet je nu je gazon verticuteren vraag je je af? Dit is afhankelijk van de grootte. Kleine gazons kunnen met de hand worden verticuteerd met behulp van een veertanghark, echter is het handig om te kiezen voor een verticuteermachine als je en grote tuin hebt. Voor heel grote tuinen is het zelfs mogelijk om te kiezen voor een verticuteermachine waar je op kunt zitten, al zullen deze voor de meeste mensen net even iets te groot zijn.

Top 5 verticuteermachines

Een verticuteermachine is dus zeker geen verkeerde keuze om te maken voor bij jou in de garage. Wat het maken van een aankoop alleen wel wat lastig maakt is het feit dat er ontzettend veel keuzes zijn om voor te gaan. Deze verscheidenheid kan met zich meebrengen dat je niet weet voor welke optie je zou moeten kiezen. gelukkig hebben we in dit artikel iets handigs voor je. Hieronder kan je namelijk een handige selectie vinden van de beste producten die er te vinden zijn als je op zoek bent naar een verticuteermachine. De machines van hieronder staan bekend om hun uitzonderlijk goede prijs kwaliteit verhouding.

Makita UV3200

De laatste optie is om te kiezen voor deze machine van hert merk Makikta. Waarschijnlijk heb je hier wel eens van gehoord, dit is namelijk ook echt een super goede optie om voor te kiezen. Met de Makita UV3200 weet je zeker dat je jouw tuin zo goed mogelijk kan onderhouden. De werkdiepte van deze 1300 watt verticuteermachine is eenvoudig te verstellen met behulp van de centrale hoogteverstelling met hendel. Het is mogelijk om te kiezen voor een hoogte van -10, -5, 0, 5 of 10 millimeter. De maaibreedte is 32 centimeter. Dit zorgt ervoor dat je hem ook voor de grotere gazons kunt gebruiken. Door het compacte design zal deze verticuteermachine erg weinig ruimte in beslag nemen. Ook is hij voorzien van een dubbele veiligheidsschakelaar. Hiermee voorkom je dat hij plotseling aan zal gaan. Door al deze functies is het een van de beste opties om te kiezen.

Voordelen

  • Door de 30 liter opvangzak hoef je jouw tuin niet meer te harken na het maaien
  • Met 5 standen heb je voldoende keuze om de diepte van de messen in te stellen

Heb je een gazon dan is het echt handig om ook en verticuteermachine te kopen. Door middel van deze aanwinst is het een stuk eenvoudiger om jouw bodem op de best mogelijke manier voor te bereiden. Zonder een verticuteermachine ben je veel meer tijd kwijt om je tuin te onderhouden, lang niet iedereen zit hier op te wachten. Door de handige informatie uit dit artikel weet je in ieder geval waar je op moet letten bij het maken van je aankoop. Door te kiezen voor een van de machines die we in dit artikel hebben benoemd is het niet zo lastig om te beschikken over een zeer goede kwaliteit.

Stiga SV 213 E

De 1.300-watt gazon verticuteermachine is in staat om echt iedere tuin onder handen te nemen. Hij is voorzien van ruim 16 messen die het gras op de best mogelijke manier kunnen voorzien van een onderhoudsbeurt. De diepte is instelbaar tussen -6 en 4 millimeter. Naast het verwijderen van mos en vilt zorgt de verticuteermachine ook voor de beluchting van het gazon. Hierdoor zal het vocht makkelijker bij het gras komen waardoor het beter kan groeien. Met deze handige verticuteermachine hoef je je geen zorgen te maken over het afval. Dit wordt namelijk allemaal opgevangen in de 40-liter opvangzak. De SV 213 E zorgt ervoor dat je alles hebt wat je maar nodig kunt hebben.

Voordelen

  • Al het afval wordt netjes opgevangen in de 40-liter opvangzak na het maaien
  • Het is mogelijk om te kiezen uit ruim 4 instellingen voor de diepte van de messen

Gardena EVC 1000

Ook dit is een goed merk om te kiezen als je graag op zoek bent naar gereedschap om jouw tuin te onderhouden. Met de Gardena EVC 1000 zal je niet tekort hoeven te komen. Door het verwijderen van het onkruid en riet zal je ervoor kunnen zorgen dat jouw gazon de voedingsstoffen beter op kan nemen dan voorheen. Met een werkbreedte van 30 centimeter is het mogelijk om gelijk een groot gebied te behandelen in de tuin. Deze machine is uitgerust met gegalvaniseerd en roestvrij staal voor de messen. Dit zijn echt de best mogelijke messen die er op dit moment maar te vinden zijn. Met de bedieningshendel is het super eenvoudig om in te stellen hoe diep de messen in de grond moeten worden gestoken. De grote wielen met speciaal profiel zorgen ervoor dat je hem makkelijk kunt verplaatsen bij jou in de tuin. Je wilt nu eenmaal wel zeker weten dat je het jezelf makkelijk kunt maken bij het werken in de tuin.

Voordelen

  • De messen zijn gemaakt van gegalvaniseerd en roestvrij staal
  • Door de speciale bedieningshendel kan je jouw apparaat makkelijk afstellen

Wolf Garten Select VS 302 E

De WOLF-Garten Select VS 302 E is ook echt een super goede optie als je op  zoek bent naar een verticuteermachine. Dit is een merk wat een goede kwaliteit weet te leveren voor een relatief lage prijs. Deze 1.200-watt elektrische verticuteermachine is voorzien van ruim 10 dubbele messen. Deze verscheidenheid aan messen maakt het super eenvoudig om jouw tuin onder handen te nemen. Deze messen zijn verdeeld over een werkbreedte van 30 centimeter. Het is mogelijk om de hoogte in te stellen met een van de vijf verschillende werkhoogtes. De verticuteermachine heeft ook een 35-liter opvangzak. Dankzij de inklapbare handgreep is de Select V 302 E na gebruik eenvoudig op te bergen. Door al deze voordelen kan je eigenlijk niet de fout in gaan met deze goede optie.

Voordelen

  • Dankzij de inklapbare handgreep kan je hem super eenvoudig opbergen
  • Op deze verticuteermachine vind je ruim 10 dubbele messen

Einhell GE-SA 1435 E

Het netjes houden van je tuin is niet bepaald makkelijk. Tenzij je beschikt over deze handige verticuteermachine natuurlijk. De Einhell GE-SA 1435 E zorgt er namelijk voor dat iedereen op een eenvoudige manier aan de slag kan gaan met zijn of haar gazon. De 20 roestvrijstalen messen graven in de grond op 3 verschillende dieptes. Dit zorgt ervoor dat je al het onkruid weg kunt halen en dat je eenvoudig kunt zorgen voor een goede bodem voor het zaaien van jouw gras. Door de bijgeleverde gazonbeluchterrol weet je ook nog eens zeker dat je de grond eenvoudig kunt voorzien van alle mogelijke voedingsstoffen die er nodig zijn om het gras zo goed mogelijk te laten groeien. Het resultaat is altijd weer een gazon wat er prachtig uit zal zien. De handgreep van de GE-SA 1435 E is volledig inklapbaar. Dit zorgt ervoor dat je jouw verticuteermachine makkelijk kunt opbergen in de schuur.

Voordelen

  • Het is mogelijk om te kiezen uit 1 van de 3 bladdieptes voor optimaal gemak bij het maaien
  • De sterke messen zogen ervoor dat echt al het onkruid uit de vloer verwijderd kan worden
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten