De 5 beste bureaurekenmachines voor thuis

113

Omdat er zoveel verschillende producten met verschillende functies zijn, kan het moeilijk zijn om te bepalen wat de beste bureaurekenmachines zijn voor je behoeften. Een rekenmachine kan worden gebruikt om verschillende wiskundige problemen op te lossen en wordt zowel op kantoor als door studenten gebruikt.

Een rekenmachine is een klein elektronisch apparaat dat wordt gebruikt om berekeningen uit te voeren. Dit kan gaan van eenvoudige rekenkunde tot hogere wiskunde, zodat er verschillende apparaten zijn ontworpen voor specifieke functies.

Waarom is een goede rekenmachine de moeite waard

De beste rekenmachines maken zowel eenvoudige als complexe berekeningen mogelijk waardoor ze voor velen een ongelooflijk nuttig apparaat zijn. Wiskundestudenten kunnen bijvoorbeeld een rekenmachine nodig hebben die integralen kan berekenen, terwijl een kantoorbediende hem kan gebruiken voor snelle berekeningen.

Hoe vind je de beste rekenmachine

Het kiezen van de beste rekenmachine is niet altijd eenvoudig, dus het helpt om te weten wat het apparaat voor je moet kunnen doen. Hier zijn een paar dingen om te overwegen:

 • Doel: Een van de gemakkelijkste manieren om een geschikte rekenmachine te vinden, is na te denken over de vraag waarom je die vooral nodig hebt. Als je bijvoorbeeld een examen of een cursus moet maken, heb je waarschijnlijk een wetenschappelijke rekenmachine of een grafische rekenmachine nodig, terwijl je voor eenvoudige berekeningen genoeg hebt aan een gewone rekenmachine. Als je daarentegen een rekenmachine voor je bedrijf nodig hebt, kun je gebruikmaken van speciale rekenmachines die rechtstreeks documenten kunnen afdrukken.
 • Budget: geavanceerde rekenmachines met een hele reeks functies kosten vaak veel meer dan een basisrekenmachine, dus het helpt om hier een budget voor vast te stellen. Vooral grafische rekenmachines zijn vrij duur, dus het is een goed idee om rond te kijken voor de best mogelijke deal. Overweeg eventueel ook de aankoop van een tweedehands rekenmachine als je budget beperkt is.
 • Stroombron: veel goede rekenmachines hebben geen batterijen als stroombron, maar gebruiken zonne-energie om te werken. Hoewel dit milieuvriendelijk en veel goedkoper is, kan het in sommige gevallen behoorlijk onbetrouwbaar zijn. Voor de meeste gebruikers is dit niet zo’n probleem, maar wie een rekenmachine koopt voor een examen doet er goed aan er een te overwegen met een back-upbatterij, zodat de batterij niet leegraakt wanneer je hem het hardst nodig hebt.

Wat is het juiste bureaurekenmachine voor je

Er zijn veel verschillende soorten rekenmachines, die allemaal een ander doel dienen. Enkele van de best verkochte rekenmachines zijn:

 • Basisrekenmachines: de standaardrekenmachine waarmee de meesten vertrouwd zijn, heeft basisfuncties voor optellen, vermenigvuldigen, aftrekken en delen. Ze kunnen variëren in grootte en sommige bieden zelfs extra functies zoals het berekenen van vierkantswortels.
 • Wetenschappelijke rekenmachines: met wetenschappelijke rekenmachines kunnen allerlei berekeningen worden uitgevoerd, zoals statistiek, algebra, conversies en vele andere wiskundige vergelijkingen. Deze rekenmachine wordt het meest gebruikt door studenten die op verschillende gebieden werken en complexe berekeningen moeten oplossen.
 • Grafische rekenmachines: deze rekenmachine is het meest geavanceerde type en heeft enkele functies. Ze hebben grotere schermen voor de weergave van grafieken, formules en vergelijkingen en zijn ontworpen voor gebruik in cursussen wiskunde en natuurwetenschappen, alsook voor ingenieurs en wetenschappers. Vanwege hun veelzijdige gebruiksmogelijkheden liggen grafische rekenmachines in de hogere prijsklasse.
 • Financiële rekenmachines: de beste rekenmachines voor kleine ondernemingen zijn ontworpen om gegevens snel te verwerken en gemakkelijk te begrijpen resultaten te geven. Hun functies zijn gebaseerd op het berekenen van financiën zoals netto-uitgaven, kosten, en verkoopmarges. Zowel studenten als professionals die werken in de financiële wereld kunnen baat hebben bij dit type rekenmachine.

Casio MS-88TERII

Het werkingsprincipe deze bureaurekenmachine is zonne-energie en batterij. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de batterij zal plat zijn tijdens een belangrijke berekening geen zorgen te maken dat de rekenmachine defect raakt tijdens belangrijke berekeningen.

De belangrijkste eigenschappen

Het grote, licht gebogen LCD-scherm is duidelijk en gemakkelijk af te lezen en kan tot acht cijfers tegelijk weergeven. Met deze Casio kun je eenvoudig en snel het btw-bedrag en de valutaberekening berekenen. Hierdoor is de rekenmachine niet alleen geschikt voor op kantoor, maar ook voor in huis.

Technische kenmerken

 • Deze rekenmachine met metalen behuizing werkt zowel op zonne-energie als met lithiumbatterijen
 • Het rekentoestel weegt 278 gram en gemakkelijk overal mee te nemen.

Het toestel meet 2,9 × 10,3 × 14,7 cm en is voorzien van kunststof toetsen

Citizen SDC-444S Desktop

Deze twaalf bits bureaurekenmachine heeft een duidelijk afleesbaar en gekanteld display. De rekenmachine werkt zowel op batterij als op zonne-energie.

Belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

De zwarte rekenmachine heeft is lcd-display van twaalf bits dat in een bepaalde hoek kan gezet worden.tDe bureaurekenmachine is 153 mm breed, 31 mm hoog en 199 mm diep. De rekenmachine werkt zowel op zonne-energie als met LR54 batterijen

Het toestelletje weegt maar 166 gram en is gemakkelijk overal mee te nemen

REKENMACHINE TEXAS INSTRUMENTS LITTLE PROFESSOR SOLAR

Voor degenen onder jullie die nog nooit van Little Professor hebben gehoord, wordt het hoog tijd dat ik jullie kennis laat maken met deze geweldige bureaurekenmachine.De eenvoudigste ideeën zijn vaak het doeltreffendst! Uitgevonden door Texas Instrument, ziet Little Professor eruit als een rekenmachine vermomd als een kleine wiskundeleraar: boek, hoed, bril en snor! Ideaal voor schoolkinderen en gebruik als bureaurekenmachine.

De belangrijkste eigenschappen

Deze rekenmachine is vooral geschikt voor kinderen die op een progressieve en speelse manier willen leren rekenen.

De bewerkingen worden voorgesteld en je hoeft alleen maar het antwoord in te typen. Als het gegeven antwoord juist is, verdient het kind een ster die op het scherm wordt getoond. Om de vijf sterren wordt het gezicht van de kleine professor geanimeerd. Zijn hoed vliegt af en hij trilt.

Je kunt kiezen met welke bewerking je wilt spelen: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen of delen. Je kunt ook de moeilijkheidsgraad van de operaties kiezen van niveau een (zeer gemakkelijk) tot niveau vijf (het moeilijkst). Er worden niet minder dan 50.000 verschillende bewerkingen voorgesteld, zodat het kind een goed evenwicht vindt tussen plezier en leren.

Het kleine apparaatje is leuk, kleurrijk en oerdegelijk, en omdat het op zonne-energie werkt, hoeven de batterijen niet steeds vernieuwd te worden.

Technische kenmerken

 • Het heeft een kleurrijk ontwerp met vooral blauw en geel
 • Het toestel werkt op een zonne-energiecel is handig in gebruik en weegt maar 166 gram

Texas Instruments TI-501

Deze compacte rekenmachine heeft een SuperView-display. Het display kan achter cijfers weergeven in een duidelijk en groot formaat. Samen met de vrij grote toetsen is deze bureaurekenmachine eenvoudig te bedienen.

De belangrijkste eigenschappen

Deze bureaurekenmachine beschikt over alle basisfuncties. Het gebruiksgemak is verbeterd doordat de toetsen gegroepeerd zijn per functie.

De TI-501 werkt op een meegeleverde LR54-batterij. Ze is klein, maar ergonomisch ontworpen en daardoor gemakkelijk mee te nemen om overal en langdurig te gebruiken.

Technische kenmerken

 • De afmetingen van deze witte bureaurekenmachine zijn 91 × 56 × 11 mm (l x b x d) en het weegt maar 46 gram
 • De penlite batterijen zorgen voor de nodige stroom
 • De fabrikant biedt een fabrieksgarantie van twee jaar

Texas Instruments TI-1726

Deze compacte zakrekenmachine van Texas Instruments heeft een SuperView-display en twee voedingen. De kleine, maar stijlvolle bureaucalculator met een groot scherm kan zowel gebruikt worden met zonnecellen als met batterijen.

De belangrijkste eigenschappen

Deze bureaurekenmachine heeft een ruim toetsenbord met kleurcodering. De rekenmachine is voorzien van een +/- toets om gemakkelijk negatieve getallen in te voeren. Ook de vierkantswortel berekenen is geen enkel probleem.

De rekenmachine die werkt met een Anylite zonnecel kan ook gebruikt worden bij weinig licht. Het display kan rechtop staan waardoor je alles gemakkelijk kunt aflezen.

Technische kenmerken

 • Het is een bureaurekenmachine van het betrouwbare merk Texas Instruments
 • Het toestel werkt op een knoopcel batterij
 • De leverancier biedt je twee jaar fabrieksgarantie
 • De zakrekenmachine weegt maar 87 gram
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten