De 5 beste grafische rekenmachines om te kopen in 2023

432

Ben jij net begonnen op de Middelbare school en heb jij dit jaar een grafisch rekenmachine nodig? Of gebruik jij al langer een rekenmachine waar jij niet zo tevreden over bent en ben je op zoek naar de beste grafisch rekenmachine? In dit artikel presenteren wij jou de beste 5 grafische rekenmachines. Wij geven jou voor- en nadelen en bespreken de prijs/kwaliteit verhouding.

Wanneer je door het lijstje scrolt valt het wellicht meteen op dat er maar twee merken te vinden zijn: Casio en Texas Instruments. Het is niet zo dat wij gesponsord worden door deze merken, maar jaren zijn dit twee merken die een goede grafisch rekenmachine produceren. Hierdoor zijn de prijzen ook nooit erg omlaag gegaan. Echter, wanneer jij een goede grafisch rekenmachine hebt gevonden, dan zal je hier wel heel erg lang mee doen. Daarom is het ook zeker waard om tijd te investeren in deze aankoop. Wij helpen je graag.

Overzicht beste grafische rekenmachines

Texas grafische rekenmachine TI-Nspire

De laatste rekenmachine is opnieuw een Texas Instruments. Deze is vergelijkbaar met de vorige Texas Instruments, maar dan met wat verbeterde kwaliteiten. Zo heeft deze een stuk meer geheugen en is het scherm ook van betere kwaliteit. Hiermee is dit ook de duurste van het rijtje. Als jij een professional bent en een erg goede grafisch rekenmachine wil, dan is dit voor jou de beste optie.

Wanneer jij een scholier bent en je vindt het belangrijk om een goede rekenmachine te hebben, die jou goed kan ondersteunen, dan is dit ook zeker een goede optie. Je zal alleen wel jezelf even wegwijs met de rekenmachine moeten maken, want niet alle docenten en al helemaal niet de leerstof, zijn op de rekenmachine va Texas Instruments ingesteld. Echter, als je een smartphone kan bedienen, dan kom je hier ook wel uit.

Vijf super grafische rekenmachines waarmee je zeker goed zitNu heb jij vijf goede opties gekregen. Het is aan jou om eerst het merk te kiezen en dan de soort rekenmachine. Met Casio zit je veilig. Je betaalt iets minder en je krijgt daar vooral minder functionaliteit voor terug. Echter, ze bieden alles wat je nodig hebt op de middelbare school. Ook heb je het voordeel dat de meeste boeken ingesteld zijn op Casio. Je hoeft dan alleen maar de leerstof te volgen en je raakt bedreven met de rekenmachine. Ook oudere leerkrachten kunnen niet altijd overweg met Texas Instruments en wel met Casio.

Wanneer jij voor een Texas Instruments kiest, dan krijg je daar een meer high-tech rekenmachine voor terug. Je krijgt meer opties en je kan de rekenmachine beter verbinden met bijvoorbeeld de computer. Deze rekenmachine is daarom ook zeker aan te raden voor een student. Echter, als jij nu al weet dat jij iets in beta wil gaan studeren, dan is het zeker slim om nu al te beginnen met een Texas Instruments zodat je niet van Casio naar Texas Instruments hoeft over te stappen.

Tot slot is het een kwestie van het bepalen wat je budget is en wat je belangrijk vindt. Met al deze grafische rekenmachines zit je goed, maar de ene kan net wat meer dan de ander. Om te beginnen kan je ook eens rondkijken bij vrienden, familie of kennissen wat zij hebben. Wellicht hebben ze nog wel eens goed advies voor jou wat betreft een grafisch rekenmachine. Veel succes en ook zeker veel rekenplezier met jouw rekenmachine.

Casio grafische rekenmachine GRAPH25+E

De tweede Casio grafisch rekenmachine biedt de wat goedkoper optie uit het rijtje. Dit is nog steeds geen kleine investering, maar het scheelt zeker met de rest. Deze rekenmachine heeft precies alles wat de middelbare scholier nodig heeft. Het is geen super luxe rekenmachine, maar je komt absoluut ook niets tekort. Det is een degelijk apparaat zonder fratsen.

Het enige wat dit apparaat niet heel makkelijk maakt, is het werken met grafieken. Je krijgt precies dezelfde informatie als bij een andere rekenmachine, maar je zal iets beter je best moeten doen om te informatie te vinden. Dit is voor sommige leerlingen daarom een struikelblok, maar met een beetje oefenen kom je er zeker uit.

Kortom, deze rekenmachine is goedkoper en biedt alles wat je nodig hebt. Wanneer jij wil gaan studeren, dan is deze rekenmachine niet genoeg. Als je geholpen wil worden met alles wat je uit moet rekenen, dan is dit wellicht ook niet de beste optie.

Texas Instruments-Nspire CX II-T

Met deze grafisch rekenmachine van Texas Instruments komen we meer in het professionele gebied en daar betaal je ook wat extra's voor. Met deze rekenmachine en de bijgeleverde software kan je alles doen voor de beta vakken wat er mogelijk is op de middelbare school en de meeste studies. Daarbij kan je alle gegevens exporteren naar je computer, wat zeker handig is als jij studeert.

Ondanks dat deze rekenmachine een stuk meer opties heeft dan andere, kan je hem gewoon gebruiken met jouw examens. Als jij dus al weet dat jij verder wil met een beta studie, dan is dit een goede investering. Het is fijn als je op de middelbare school al wegwijs met de rekenmachine wordt waarmee jij gaat studeren.

Een groot voordeel aan deze rekenmachine is dat het scherm in kleur is. Dit maakt het lezen van bepaalde cijfers, datasets en grafieken een stuk makkelijker. Ook heeft de grafisch rekenmachine een oplaadbare batterij, waardoor je je niet zorgen hoeft te maken dat je opeens zonder werkende rekenmachine zit. Je laadt hem gewoon goed op voordat je er mee aan de slag moet.

Deze rekenmachine heeft te veel opties om hier te benoemen. Vooral de samenwerking met CX software zorgt ervoor dat echt alles mogelijk is wat je zou willen. Veel leraren adviseren deze rekenmachine omdat zij ook goed kunnen communiceren via computer en hun eigen rekenmachine met die van de leerlingen.

Het nadeel is opnieuw dat deze rekenmachine duur is en zelfs wat duurder dan de tot nu toe genoemde. Echter, deze zal je ook kunnen gebruiken met studeren. Een ander nadeel is dat deze rekenmachine zo geavanceerd is dat veel wiskundeboeken niet op deze rekenmachine zijn ingesteld. Ze leggen de leerling niet de functies uit. Gelukkig kan je via de site van Texas Instruments alles gemakkelijk vinden.

Casio FX-CG50

Deze grafisch rekenmachine van Casio heeft een heel aantal mooie kenmerken, die we graag bespreken. Zo kan je met deze rekenmachine tot 15 getallen nauwkeurig rekenen. Verder heb je 8 tekstregels ter beschikking voor aantekeningen die je goed kan opslaan met het grote flash geheugen. Daarbij heeft de rekenmachine een helder backlight display zodat je ook s'avonds goed kan werken. Ook deze rekenmachine heeft een usb poort.

Deze Casio is geschikt voor de Middelbare school en biedt je alles wat je op school moet kunnen doen. Hij is luxer dan de eerst Texas Instruments door het verlichte scherm en het extra getal nauwkeurigheid. Echter, de Texas Instruments heeft wel wat meer opties dan deze Casio. Wanneer je deze rekenmachine koopt, krijg je batterijen meestal meegeleverd.

Het nadeel van deze rekenmachine is opnieuw dat hij redelijk prijzig is. We komen in onze vierde optie, de andere Casio, met een goedkopere versie, maar deze is gelukkig wel iets goedkoper dan de Texas Instruments. Behalve het gebrek aan veel extra opties, is deze rekenmachine zeker even goed vergeleken met de Texas Instruments. Het enige wat verder aan te merken is, is dat de bescherming van het hoesje iets sterker had kunnen zijn voor de volle boekentas.

Texas Instruments: Rekenmachine TI-84

Beschikbaar bij deze verkopers

Dit is een zeer goede en betrouwbare grafisch rekenmachine. Hij biedt minimaal alles wat jij op de middelbare school voor het examen nodig zal hebben. Zo kan je rekenen tot 14 cijfers nauwkeurig. Daarboven wordt alles met een wetenschappelijke notatie van van 10 cijfers en een exponent weergegeven. Ook kan je makkelijk met breuken en tabellen rekenen.

Het is het vooral waard om even dieper in te gaan op het afbeelden van grafieken. Hier zal je veel mee moeten werken of je nou Wiskunde A of B doet. Met de grafisch rekenmachine kan je op veel verschillende manier de grafieken tonen. Zo kan jij voor elke soort vraag de juiste verbeelding krijgen en het makkelijk voor jezelf maken.

Ook is het fijn dat je met deze rekenmachine gegevens over kan zetten van de computer via een usb aansluiting. Daarbij kan je door het simpelen programmeer programma TI basic de functionaliteiten van de rekenmachine zelf uitbreiden.

Tot slot is deze rekenmachine ook zeker geschikt voor mensen in de financiële wereld. Er is een applicatie voor de rekenmachine beschikbaar waarmee je allerlei handige financiële zaken kan berekenen zoals nominale en effectieve rentes en kan afschrijvingsschema's opstellen.

Het nadeel van eigenlijk alle grafische rekenmachines, is dat ze best prijzig zijn. Echter, zoals gezegd is het de investering wel waard omdat je er toch wel een aantal jaar intensief mee aan de slag moet.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten