Beste Padelrackets van 2022: onze top 5

1851

Hoe kies je het beste padelracket?

Veel beginners, maar ook gevorderde spelers vragen zich af wat nu echt belangrijk is bij het kiezen van de beste padelrackets. Waar moet je voor uitkijken? Om de zoektocht te vergemakkelijken, hebben we de belangrijkste eisen voor het kiezen van de juiste padelrackets op een rijtje gezet.

Het spelniveau

Elke padelspeler moet weten op welk niveau hij speelt. De meeste fabrikanten markeren hun padelrackets en ballen en maken gewoonlijk onderscheid tussen drie spelniveaus: beginner, geavanceerd en professional.

Het is niet ongewoon dat de beste padelrackets voor beginners ook geschikt zijn voor gevorderde spelers, of omgekeerd. Niet alle padelrackets zijn uitsluitend ontworpen voor een bepaald spelniveau, de grenzen overlappen wel. Professionele rackets daarentegen zijn zelden geschikt voor beginners. Het is belangrijk dat je minstens in één van de speelniveaus valt waarvoor het racket dat je overweegt geschikt is volgens de fabrikant.

Beste padelrackets van 2021

Het materiaal

Wanneer je op zoek bent naar het beste padelracket, moet de kwaliteit van het product niet het minste van je zorgen zijn. Als je eenmaal aan een racket gewend bent, wil je dat het zo lang mogelijk bespeelbaar blijft. De duurzaamheid van een racket hangt niet in de laatste plaats af van de constructie en de gebruikte materialen. In principe bestaat een padel tennisracket uit drie basiselementen: frame, slagvlak en rackethals.

 • Het frame: Het frame is het buitenste gedeelte rond het slagvlak en is verantwoordelijk voor de stabiliteit en de hardheid van het racket.
 • Het slagvlak: Het slagvlak is het hart van het padelracket en heeft een directe invloed op het gevoel en de prestaties van een racket.
 • Rackethals: Op de hals van het racket bevindt zich het grijpoppervlak dat gewoonlijk omwikkeld is met een griptape die voldoende grip biedt tussen de hand van de speler en het racket.

Door hun beperkte spelervaring hebben padel beginners vaak het probleem dat ze bij het slaan niet alleen het slagvlak, maar ook het frame onbedoeld raken met hun racket. Deze ongewenste contacten kunnen leiden tot enorme, soms onherstelbare schade aan het padelracket. Beginners wordt daarom aangeraden een framebeschermer te gebruiken voor hun padelrackets. In tegenstelling tot de vrij robuuste tennisrackets met vervangbare snaren, kan een gebroken of gebarsten padelracket niet of nauwelijks worden gerepareerd.

De hardheid

De constructie en de materialen van het slagvlak bepalen in hoofdzaak de hardheid van padelrackets en dus ook de slagprestaties. In principe heeft een zacht racket meer elasticiteit en daardoor een hogere rebound, wat krachtigere slagen mogelijk maakt.

Het slagoppervlak bestaat gewoonlijk uit een EVA- of FOAM-kern, omgeven door een of meer andere materialen. Vaak worden glasvezel en koolstofvezel gebruikt. EVA is een hard materiaal met een geringe flexibiliteit dat hoofdzakelijk wordt gebruikt voor padelrackets die worden gekenmerkt door een hoge duurzaamheid. Rackets met een EVA-kern scoren hoog op duurzaamheid en goede controle, maar zijn een beetje zwak op krachtoverbrenging. FOAM-rackets daarentegen scoren met een betere krachtoverbrenging, d.w.z. snellere ballen, maar laten niet dezelfde controle toe als EVA-rackets. Vindingrijke fabrikanten hebben echter al geprobeerd het beste van beide werelden te combineren en produceren hybride rackets met een gemengde kern (EVA/FOAM).

Het gewicht

Gewicht is een andere belangrijke factor die de prestaties en het gevoel van een padelracket bepaalt. Rackets die minder dan 375 gram wegen, vallen in de lichtgewichtsklasse. Rackets die boven deze grens liggen worden zware rackets genoemd. Een licht racket maakt slagen gemakkelijker en sneller uit te voeren (bijv. volleyslagen), maar dit gaat ten koste van de kracht. Een zwaar racket betekent tragere en zwaardere bewegingen, maar geeft de bal aanzienlijk meer kracht bij impact. Gewicht alleen is echter niet allesbepalend.

De balans

De balans beschrijft het punt van de club waar het hoogste gewicht zich bevindt. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen hoog (topzwaar), midden (evenwichtig) en laag (greepzwaar). Vaak wordt de balans ook als afstand (in cm of mm) aangegeven.

 • Hoog/hoofd zwaar: Het gewicht is geconcentreerd op het kopgedeelte van het racket. Headzware rackets geven de speler meer power, maar vragen veel meer van de slagarm. Ze hebben meestal een ruitvorm.
 • Midden/Balans: Het gewicht is iets dichter bij de hals van de club geconcentreerd. Dit ontwerp neemt het gewicht van de arm weg, waardoor de speler meer controle heeft en gemakkelijker kan hanteren. Ze hebben gewoonlijk een druppelvorm of zijn gebouwd als ronde rackets.
 • Laag/handvat-zwaar: Het gewicht is geconcentreerd bij het handvat van het racket. Dit geeft de speler meer precieze controle en maakt het racket nog gemakkelijker te hanteren. Dit gaat echter ten koste van de kracht en brengt de speler in een nadelige positie, vooral bij volleys en lange verdedigende slagen. Padelrackets met een gripzware balans hebben meestal een ronde vorm.

Onze keuze van beste padelrackets

Mono Fuerte Gold

Deze padelrackets komen uit de Mono Fuerte serie en hebben naast een mooi ontwerp ook een perfectie combinatie van controle en kracht. Voor die spelers die perfectie nastreven en anders durven te zijn, is dit het perfecte racket. Het extra verstevigde frame van koolstofvezel zorgt voor kracht en geeft extra snelheid aan de bal. De stevige padelrackets zijn ontwikkeld op basis van de kennis en de kunde van een bekende Spaanse ingenieur.

De belangrijkste eigenschappen

De missie van fabrikant is om high-end, exclusieve modieuze padelrackets op de markt te brengen. Ze zorgen er in ieder geval voor dat hun producten perfect sijn. Een mooi ontwerp is een van hun basisprincipes en het uitgangspunt van het gehele ontwikkelingsproces te creëren. We zorgen ervoor dat elk product dat we produceren perfect is.

De technische kenmerken

 • Het racket heeft de vorm van een diamant
 • De balans is “mid-high”
 • Het heeft een matte eindafwerking in carbon
 • Het weegt 370 gram
 • Het wordt geleverd inclusief hoes en het heeft een opvallende kleurencombinatie van zwart en goud

Adidas AdiPower 2.0

Beschrijving van het racket

Dit Adidas Adipower 2.0 racket is gemaakt van hoogwaardige materialen en technologie, die voor stevigheid kunnen zorgen en de levensduur van het racket kunnen verlengen. Daardoor ervaar je meer controle over het spel.

De belangrijkste eigenschappen

Dit racket is gemaakt van gealuminiseerd koolstof. Dit zorg voor meer lichtheid en flexibiliteit. Bij deze racket pet een rond blad ligt de balans laag.

Technische kenmerken

 • Het frame en het blad zijn van carbon
 • Het racket meet 50 × 26 cm
 • Het wordt geleverd inclusief hoes en weegt 360 gram
 • Het is geschikt voor competitiespelers

Camewin Padel Racket

Beschrijving van het racket

Verras elke tegenstander met dit CAMEWIN-racket. Door de stevige grip en het lichte gewicht is dit CAMEWIN racket geschikt om stevig vast te houden. De vorm van het racket is rond, wat de sweetspot van het racket geweldig maakt en de bal effectief kan besturen. Dit maakt het racket geschikt voor beginners en gevorderden.

De belangrijkste eigenschappen

Het frame van het raket is gemaakt van carbonvezel en gevuld met EVA schuim. Dankzij de opberghoes kun je het overal meenemen zonder te beschadigen.

Technische eigenschappen

 • De afmeting van deze padelracket met een rond blad is 47 × 26 cm
 • Het is geschikt voor alle leeftijdscategorieën.
 • Voor de puur recreatieve speler is het ideale racket
 • Het weegt 350 gram en ligt stevig in de hand

GoPadel Slice Padel racket

Beschrijving van de padelracket

Met dit racket kun je de bal een slice-effect geven. Het padelracket heeft extra grip op het handvat en het frame is bijna volledig gemaakt van carbon.

De belangrijkste eigenschappen

De bovenkant van het zeshoekig padelracket is van glasvezel.

Het rooster met ruw oppervlak is gemaakt van zwart EVA soft. Daardoor biedt het je een perfecte combinatie van kracht en precisie.

Het padelracket is vrij licht en gemakkelijk te hanteren. Door het dempende effect kan de druk op de pols verminderd worden.

Technische kenmerken

 • Geschiket voor dames en heren
 • Het wordt geleverd inclusief een opberghoes
 • Het racket weegt 350 gram
 • Het heet een afmeting van 46 × 25 cm
 • Het heeft een druppelvorming blad

Drop Shot Wizard 4.0 Padelrackets

Deze Drop Shot Wizard 4.0 padelrackets zijn geschikt voor lichtgevorderde padelspeler. Vooral spelers die hun niveau willen verbeteren zullen deze padelracket goed kunnen gebruiken.

De belangrijkste eigenschappen

Deze padelrackets horen bij de Ambition padelracket serie 2021 van het Spaanse merk Drop Shot. Deze padelrackets zijn vooral geschikt voor spelers die op zoek zijn naar hoogwaardige, comfortabele padelrackets om het niveau van het spel te verbeteren.

Het padelracket weegt 350-370 gram en is gemakkelijk te hanteren. Het padelracket heeft de vorm van een drop en het balanspunt zit in het midden.

Technische kenmerken

 • Het GoPadel Slice Padel racket is 48 × 32 cm groot en heeft een druppelvormig blad
 • Het heeft een rode grijze of zwarte kleur en wordt geleverd inclusief opberghoes
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten