De 5 beste mesh routers om in je huis te installeren

136

WLAN als distributienetwerk voor het internet thuis heeft zich sinds de triomftocht van de smartphones rond 2010 als standaard gevestigd. Sindsdien zijn er voortdurend nieuwe routers en WLAN-adapters ontwikkeld die steeds snellere transmissienormen ondersteunen. Mesh WLAN daarentegen heeft niets te maken met de transmissie zelf, maar veel meer met de zo goed mogelijke dekking van uw huis met WLAN.

In een klassieke WLAN-installatie thuis is er ergens in je appartement of huis een router die het zware werk helemaal alleen doet. Het zendt het WLAN uit waarmee je al je draadloze toestellen verbindt. Dit kan tot problemen leiden, vooral in smalle of grote gebouwen, omdat gebieden niet meer met de volledige zendsterkte worden bestreken. Een mesh router vergroot het bereik en brengt de draadloze verbinding met het internet tot in elke hoek van uw huis.

Hoe werkt een mesh WLAN

In een mesh WLAN is er ook een mesh router die de internettoegang tot stand brengt en zorgt voor een WLAN. Maar het belangrijkste is wat daarna komt. Het Engelse werkwoord “mesh” betekent “in elkaar grijpen”- en in een mesh WLAN komen na de router nog andere netwerkcomponenten om precies dat te doen.

Om het WLAN van je router uit te breiden en in minder toegankelijke delen van je huis te brengen, gebruik je WLAN-repeaters met mesh-functionaliteit. Deze worden verbonden met de router en dienen dan als extra WLAN-bronnen. Als je deze “satellieten” goed over je appartement of huis verdeelt, beschik je overal over een stabiel en snel WLAN- en dus ook over een snelle toegang tot het internet.

Wat zijn de voordelen van een mesh router

Als je in het verleden al begonnen bent met het uitbreiden van je WLAN, vraag je je misschien af wat de voordelen van zo’n mesh WLAN zijn. Het draadloze netwerk kon namelijk al eerder worden uitgebreid met access points- en ook repeaters zijn niets nieuws. In tegenstelling tot oudere componenten van dit type creëren mesh WLAN-repeaters echter geen extra netwerk met een eigen SSID (aanduiding van een WLAN).

Mesh WLAN-repeaters vergroten dus eigenlijk alleen maar het netwerk dat al door de router wordt uitgezonden, wat enkele voordelen oplevert:

 • Een groot WLAN in plaats van meerdere netwerken
 • Statusweergave van een smart home-systeem
 • Geen onderbrekingen bij het veranderen van kamers en verdiepingen dankzij roaming

ASUS RT-AC68U

Deze snelle mesh router is geschikt voor drukke thuisnetwerken. Je kunt ongestoord high-definition video's afspelen, online games spelen en zware bestanden downloaden. Daarnaast kun je met deze router een Facebook wifi-hotspot opzetten, wat hem ook ideaal maakt voor kleine bedrijven die wifi aan hun klanten willen aanbieden.

De belangrijkste eigenschappen

Met deze router kunnen datasnelheden tot 1900 Mbps bereikt worden.

De ASUS AiRadar maakt gebruik van beamforming-technologie, krachtige versterking en exclusieve ASUS RF-afstemmingsfunctie om op subtiele manier draadloze connectiviteit te verbeteren. Dit biedt uitgebreide dekking, verhoogt dynamisch de gegevenssnelheid en verbetert de stabiliteit.

De C68U heeft ook twee USB-poorten voor bestandsoverdracht, het delen van printers en 3G / 4G-modems, evenals een USB 3.0-poort, en de gegevensoverdrachtsnelheid is tien keer sneller dan die van USB 2.0.

De ASUS AiCloud verandert je thuisnetwerk in je persoonlijke cloud voor eenvoudig streamen en delen met smartphones, pc's en tablets. De router-naar-router-synchronisatie maakt het ook gemakkelijk om bestanden op via USB aangesloten opslag te synchroniseren met andere compatibele ASUS-routers, zodat je gemakkelijk grote bestanden kunt delen met familie en vrienden.

Technische gegevens

 • De router is eenvoudig te installeren
 • Je kunt je printer of een externe harde schijf aansluiten op een van de USB-poorten.
 • AiMesh verbindt meerdere ASUS-routers met elkaar om een wifi-netwerk te creëren voor je volledige woning.

Linksys Velop MX10 - Mesh WiFi

Het Velop Mesh WiFi 6-systeem (AX) zorgt voor een hogere snelheid, grotere dekking en grotere capaciteit. De twaalf-stream WiFi 6-technologie zorgt voor een snelheid die vier keer verhoogd zodat je in je hele huis genieten van gigabitsnelheden tot 5,3 Gbps

Het wifi-signaal bereikt zelfs de achtertuin en smarthome-apparaten buitenshuis. Het enige dat je hoeft te doen om de WiFi-dekking uit te breiden, is een Velop Mesh WiFi-knooppunt aan je thuisnetwerk toe te voegen.

De BSS-kleurtechnologie zorgt ervoor dat er geen interferentie is met netwerken in de buurt. Op die manier worden vertragingen voorkomen of in ieder geval tot een minimum herleidt./P>

De MX10600 die deel uitmaakt van het modulair Velop-systeem vergroot de dekking kan vergroten door knooppunten toe te voegen. Het systeem kan eenvoudig worden ingesteld met de Linksys-applicatie. Binnen een paar minuten ben je online.

Technische kenmerken

 • De router kan eenvoudig geïnstalleerd worden
 • De router heeft vier keer zo veel capaciteit dan een AC-router
 • De router heeft drie USB-poorten en vier ethernet poorten

Huawei Mesh WiFi WS5800-2

Met deze Huawei mesh router bereik je door het hele huis een goede wifi-dekking. Je krijgt drie wifi punten die kunnen samenwerken zodat je automatisch verbinding maakt met het sterkste signaal. Deze drie routers kunnen continu werken en thuis voor een goede internetverbinding zorgen, zodat je overal in huis snel en stabiel een verbinding tot stand kunt brengen.

De belangrijkste eigenschappen van de router

De router kan gebruikt worden met drie wifi-punten. Met de multiroom-technologie kan automatisch het sterkste signaal geselecteerd worden.

Een tri-band verbinding zorgt voor minder storing tussen de verschillende apparaten en voor een snel verbinding van 2200 Mbps

Je kunt de router eenvoudig bedienen via de Huawei Ai Life-app. Elke router heeft zes signaalversterkers met een bereik van 120 vierkante meter.

Technische kenmerken

 • Het is een mesh router met een totale Wifi snelheid tussen 1800 en 2550 Mbps.

ASUS RT-AC86U

Met een wifi-snelheid van 2917 Mbps en MU-MIMO-technologie is deze krachtige dual-band router gericht op games. Je kunt zonder vertraging games streamen en spelen op meerdere apparaten.

De eigenschappen van de router

Deze router biedt snelheden tot 2167 Mbps op de vijf GHz wifi-band en 750 Mbps op de 2,4 GHz wifi-band, wat een totale bandbreedte oplevert van maar liefst 2917 Mbps.

Hij is geschikt voor grote huizen waar intensief gebruikgemaakt wordt van internet, gamen, streamen ….

Met de ingebouwde WTFast®-gameversneller en adaptieve QoS ervaar je latentievrije online games en 4K UHD-streaming. De WTFast® Game Accelerator verbetert de verbinding met de gameserver Met de Adaptive QoS kun je eenvoudig prioriteit geven aan online games op het netwerk. Het is zelfs mogelijk om de volledige bandbreedte te gebruiken in de Gamer Solo-modus.

De 1,8 GHz dual-coreprocessor zorgt ervoor dat je kunt genieten van een beter netwerk en snellere gegevensoverdracht via USB 3.1 Gen1 en 4 Gigabit Lan-poorten. De router heeft 256 MB flashgeheugen en 512 MB RAM.

Met de ingebouwde ASUS AiProtection van Trend Micro Smart Network kan de RT-AC86U bedreigingen detecteren en uitschakelen voordat ze je netwerk bereiken.

Technische kenmerken

 • De router maakt gebruikt van een simultane dual-band.
 • De totale snelheid van de Wifi is drieduizend Mbps, afhankelijk van je basisnetwerk.
 • De router heeft drie externe antennes en vier ethernet poorten
 • Er zijn twee USB-aansluitingen router weegt 862 gram

ASUS Rapture GT-AX11000 - Route

Deze krachtige en snelle router ondersteunt WIFI 6. Het is een AX-gamingrouter die een gecombineerde snelheid tot 7200 Mbps kan leveren. Door zijn buitengewoon hoge snelheid en bereik kan de router de moeilijkste netwerktaken aan. Op deze manier kan iedereen in het gezin tegelijkertijd op volle snelheid van internet genieten. Daarnaast heeft de router meerdere functies die hardcore gamers tevreden kunnen stellen. Met deze mesh router kun je het gamen verbeteren en ping en latentie verminderen.

De belangrijkste eigenschappen

Deze router heeft een gaming-frequentieband. Vijf GHz is volledig bestemd voor het gamen. Op deze manier kun je ongeacht wat andere mensen doen op het netwerk altijd blijven gamen.

De router kan het meest effectieve pad selecteren tussen het game-apparaat en de gameserver, waardoor game-ping en latentie worden geminimaliseerd.

Hij is compatibel met VPN Fusion: naast VPN-verbindingen kunnen ook gewone verbindingen tot stand worden gebracht. Op deze manier verlies je geen snelheid tijdens het spelen van games en kunnen andere gebruikers via VPN-verbinding maken met internet.

De AiRadar, Beamforming en Rangeboost vergroten niet alleen het bereik, maar stabiliseren het bereik ook vele malen. Op deze manier kan elk gezinslid ongestoord genieten van een betrouwbare verbinding door het hele gezin.

AiMesh creëert een wifi netwerk voor het hele gezin. Maak volledig gebruik van de voordelen van bestaande hardware en combineer verschillende ASUS-routermodellen om een ​​groot Mesh / Multiroom-netwerk te creëren. Zo geniet je overal in huis storingsvrij van een vlotte verbinding. Omdat routers met elkaar communiceren, maken de apparaten automatisch verbinding met het sterkste wifi-signaal.

Technische kenmerken

 • Totale Wifi snelheid is 2,4 GHz
 • Acht externe antennes en vier ethernet poorten
 • Gemakkelijk te installeren via smart connect
 • Twee usb-aansluitingen
 • Geoptimaliseerd voor gaming
 • De router weeg 3262 gram
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten