De 5 beste smartwatches voor kinderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

5819

Met gadgets kun je tegenwoordig ieder kind blij maken. Ze hebben binnen een mum van tijd door hoe een iPad of mobiel werkt. Niet vreemd dus dat er veel verschillende gadgets op de markt zijn die speciaal voor kinderen zijn ontwikkeld. Neem bijvoorbeeld de smartwatch. Deze is niet alleen ideaal voor jezelf, maar ook kinderen kunnen veel profijt hebben van de kinderversie van het apparaatje.

Het is daarnaast de ideale vervanger van het normale horloge en doet prima dienst als je je kind nog te jong vindt voor het hebben van een eigen mobiel, maar wel wil dat hij of zij bereikbaar is. De meeste types smartwatch voor kinderen zijn geschikt vanaf de leeftijd van vijf jaar.

Ben je benieuwd welke voordelen een smartwatch voor kinderen heeft, lees dan vooral verder. Zo lees je onder andere dat er ook een hele hoop voordelen voor jou als ouder aan zitten! Daarnaast sommen we op, op welke aspecten je precies moet letten, mocht je overwegen een smartwatch voor je kind te kopen. Verder bespreken we vijf verschillende modellen die als beste zijn getest en de beste reviews hebben gekregen.

Waarop moet je letten bij de aankoop van een smartwatch voor kinderen?

Over het algemeen zijn smartwatches geschikt voor alles wat je met een mobiele telefoon ook kunt doen. Zo ontvang je er berichten mee en kun je er telefoontjes mee plegen. Daarnaast zit er vaak een stappenteller op en heeft het allerlei functies om fit te blijven.

Een smartwatch voor een kind komt op hetzelfde neer, maar is uitgebreid met een aantal functies die het horloge geschikt voor kinderen maken. Hieronder lees je welke precies en waar je op moet letten als je een geschikte voor je zoon of dochter wilt kopen.

Belangrijke eigenschappen van een smartwatch voor kinderen

Waterproof

Een extra handigheid die vaak is toegepast bij een smartwatch voor kinderen, is dat deze resistent tegen water is. Vooral als je kind het horloge om heeft als hij of zij buiten gaat spelen of in de zomer met water speelt, is het belangrijk dat het horloge niet direct stuk gaat.

Ingebouwde GPS

Iedere ouder is er graag van op de hoogte waar zijn of haar kind uithangt. Het handige van een smartwatch voor kinderen is dat deze is uitgerust met een GPS-trekker. Let er dus goed op dat het model dat je wilt kopen deze functie bezit. Je kunt met je eigen mobiel via een app contact maken met het horloge en zo direct zien waar je kind zich op dat moment bevindt. Zeer handig dus en het geeft je als ouder veel rust.

Simkaart of niet?

Ga voor jezelf na of je wilt dat de smartwatch een optie heeft voor het plaatsen van een simkaart, of niet. Is je kind nog jong en heeft het nog niet direct een telefoon nodig, dan is het wellicht geen noodzaak dat hij of zij kan bellen met het horloge of inkomende berichten kan zien. Als je kind wat ouder is, kan het aan de andere kant juist zeer handig zijn een simkaart in het horloge te plaatsen. Zo hoeft je kind niet altijd een mobiel op zak te hebben, en kun je hem of haar gemakkelijk bereiken via de smartwatch.

Batterij

Voor sommigen kan het erg onhandig zijn een apparaat iedere dag te moeten opladen. Kijk dus goed of de batterij van de smartwatch die je wilt kopen een lange duur heeft.

Software

Een laatste punt waar je op moet letten voordat je dit apparaat koopt, is de software waarmee wordt gewerkt. Voor sommige programma’s moet je namelijk maandelijks of jaarlijks een bedrag betalen. Andere smartwatches hebben software waarmee kinderen verschillende spelletjes op het apparaat kunnen spelen.

De volgende vijf modellen zijn het best beoordeeld op verschillende websites. Ter inspiratie vertellen we wat de kenmerken zijn en welke voor- en nadelen ze precies hebben.

Lijst beste smartwatches voor kinderen

BELIO TOUCH GPS Horloge

Deze smartwatch voor kinderen is geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar. De belangrijkste functie van dit horloge is de GPS, waarmee je live op je eigen mobiel precies kunt zien waar je kind zich op dat moment bevindt. Naast GPS, kan er ook gebruik worden gemaakt van WIFI en LBS.

De software van het horloge is Nederlandstalig, een andere handige bijkomstigheid. Via de bijbehorende app kun je niet alleen je kind volgen, je kunt ook veilige telefoonnummers mee op het horloge programmeren. Ook kun je alarmen installeren, het horloge op stil zetten wat handig is als je kind op school is, spraakberichten sturen en veilige zones instellen. Zo kan je kind je gemakkelijk bereiken als het nodig is.

Verder heeft de BELIO TOUCH een touchscreen, wat zeer gebruiksvriendelijk is. De batterijduur van de smartwatch is goed, stand-by gaat het apparaat zo’n 48 tot 72 uur mee. Ook niet onbelangrijk: het horloge is waterdicht. Als nadeel kan worden genoemd dat de software van het horloge niet gratis is.

Het installeren van de bijbehorende app is gratis gedurende het eerste jaar van gebruik. Daarna betaal je per jaar 10 euro. Als je je kind wilt bellen, moet je daarnaast een simkaart kopen. De smartwatch ondersteunt alleen KPN en Vodafone als provider. De aanschafprijs van het horloge is 99.95 euro.

Exilien Kinder Smartwatch

Het tweede model smartwatch voor kinderen in deze lijst is de Kinder Smartwatch van Exilien. Het belangrijkste verschil met het bovenstaande model, is dat de bijbehorende app en software gratis is. Ook zit er een simkaart bij de smartwatch inbegrepen. Het enige is dat je die wel zelf moet opladen.

Het belangrijkste kenmerk van dit horloge is dat je je kind kunt volgen en op een kaart via de app kunt zien waar hij of zij zich bevindt. Dit gebeurd aan de hand van LBS. Via de app kun je het horloge naar jouw wens instellen.

Zo kun je tien nummers invoeren die je kind met behulp van een sneltoets gemakkelijk kan selecteren en bellen. Verder beschikt de telefoon over een zaklamp en een fotocamera. De stand-by tijd van het horloge is 48 tot 72 uur. Ook gaat er een melding af als het horloge bijna leeg is.

De Exilien Kinder Smartwatch is geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar en is verkrijgbaar in een roze en blauwe variant. In zijn categorie is deze smartwatch aan de goedkope kant, voor maar 29,99 euro schaf je hem aan. Als nadeel kan worden genoemd dat het LBS-bereik niet altijd even goed is. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat er 1,5 kilometer verschil in plaatsbepaling is.

MAYMA GPS Kinder Smartwatch

Het derde best beoordeelde model smartwatch voor kinderen is de MAYMA GPS-tracker. Net als de andere modellen zijn de belangrijkste kenmerken van deze smartwatch het kunnen natrekken van de positie van je kind via de GPS-tracker en het kunnen toevoegen van tien verschillende telefoonnummers die gemakkelijk kunnen worden gebeld.

Verder zit er aan de zijkant van het horloge een speciale knop die een SOS laat uitgaan naar een vooraf ingesteld nummer. Mocht je kind hulp nodig hebben, kan hij of zij dus direct contact opnemen. Andere functies van deze smartwatch zijn de stappenteller en de mogelijkheid berichten en spraakberichten te kunnen verzenden. Hiervoor heb je wel een simkaart nodig die niet bij de smartwatch zit inbegrepen.

Het horloge werkt alleen met een 2G simkaart, waarbij alleen provider KPN wordt aangeraden. Hiervoor heb je verder geen abonnement nodig, een prepaid kaart is voldoende. Het GPS-systeem van dit horloge werkt erg goed en heeft vaak maar tien meter verschil met de daadwerkelijke positie.

Een mogelijk nadeel kan zijn dat de smartwatch wat problemen kan ondervinden bij het koppelen aan de bijbehorende app. Gelukkig is er een helpdesk waarmee je contact kunt opnemen bij eventuele problemen. De prijs van deze smartwatch is 39,99 euro.

WONLEX GPS tracker Aqua

Het vierde model smartwatch voor kinderen is van het merk WONLEX en is zeer geschikt voor ouders die een extra oogje in het zeil willen houden tijdens de vakantie. Dit horloge is namelijk waterdicht. Je kunt er tot 60 minuten lang tot 1 meter diepte in het water zijn. Perfect dus voor een strandvakantie of aan het zwembad.

De smartwatch beschikt over een GPS-tracking die zeer nauwkeurig is. Let er wel op dat de GPS alleen werkt in combinatie met een simkaart en tegoed. Bij het horloge wordt een simkaart van Lebara meegeleverd. Via de bijbehorende app Wonlex kun je verschillende telefoonnummers in het horloge opslaan.

Via een SOS knop kan je kind gemakkelijk met je in contact komen. Verder beschikt het horloge over een camera en full color touchscreen. Als nadeel wordt over het algemeen genoemd dat het even moeite kost de simkaart te activeren. De prijs van de smartwatch is 94,95 euro.

MAOO Optible Babino

Het laatste model smartwatch voor kinderen is de MAOO Optible Babino. De prijs is relatief laag, voor 32,98 euro schaf je deze smartwatch aan. Wel moet er voor dit model apart een simkaart worden gekocht, die vervolgens eerst in je eigen mobiel moet worden geactiveerd.

Het horloge maakt zowel gebruik van GPS als LBS. Het horloge is waterproof en met de app kun je tien verschillende nummers in het apparaat programmeren, een SOS knop instellen en spraakberichten sturen. De batterij heeft een duur van drie dagen.

Ook beschikt de smartwatch over verschillende spelletjes, wat het horloge een leuke gadget voor je kinderen maakt. Het nadeel is dat er geen Nederlandstalige handleiding bij de smartwatch zit.

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten