De 5 beste smartwatches voor kinderen

15813

Met gadgets kun je tegenwoordig ieder kind blij maken. Ze hebben binnen een mum van tijd door hoe een iPad of mobiel werkt. Niet vreemd dus dat er veel verschillende gadgets op de markt zijn die speciaal voor kinderen zijn ontwikkeld. Neem bijvoorbeeld de smartwatch. Deze is niet alleen ideaal voor jezelf, maar ook kinderen kunnen veel profijt hebben van de kinderversie van het apparaatje.

Het is daarnaast de ideale vervanger van het normale horloge en doet prima dienst als je je kind nog te jong vindt voor het hebben van een eigen mobiel, maar wel wil dat hij of zij bereikbaar is. De meeste types smartwatch voor kinderen zijn geschikt vanaf de leeftijd van vijf jaar.

Ben je benieuwd welke voordelen een smartwatch voor kinderen heeft, lees dan vooral verder. Zo lees je onder andere dat er ook een hele hoop voordelen voor jou als ouder aan zitten! Daarnaast sommen we op, op welke aspecten je precies moet letten, mocht je overwegen een smartwatch voor je kind te kopen. Verder bespreken we vijf verschillende modellen die als beste zijn getest en de beste reviews hebben gekregen.

Waarop moet je letten bij de aankoop van een smartwatch voor kinderen?

Over het algemeen zijn smartwatches geschikt voor alles wat je met een mobiele telefoon ook kunt doen. Zo ontvang je er berichten mee en kun je er telefoontjes mee plegen. Daarnaast zit er vaak een stappenteller op en heeft het allerlei functies om fit te blijven.

Een smartwatch voor een kind komt op hetzelfde neer, maar is uitgebreid met een aantal functies die het horloge geschikt voor kinderen maken. Hieronder lees je welke precies en waar je op moet letten als je een geschikte voor je zoon of dochter wilt kopen.

Belangrijke eigenschappen van een smartwatch voor kinderen

Waterproof

Een extra handigheid die vaak is toegepast bij een smartwatch voor kinderen, is dat deze resistent tegen water is. Vooral als je kind het horloge om heeft als hij of zij buiten gaat spelen of in de zomer met water speelt, is het belangrijk dat het horloge niet direct stuk gaat.

Ingebouwde GPS

Iedere ouder is er graag van op de hoogte waar zijn of haar kind uithangt. Het handige van een smartwatch voor kinderen is dat deze is uitgerust met een GPS-tracker. Let er dus goed op dat het model dat je wilt kopen deze functie bezit. Je kunt met je eigen mobiel via een app contact maken met het horloge en zo direct zien waar je kind zich op dat moment bevindt. Zeer handig dus en het geeft je als ouder veel rust.

Simkaart of niet?

Ga voor jezelf na of je wilt dat de smartwatch een optie heeft voor het plaatsen van een simkaart of niet. Is je kind nog jong en heeft het nog niet direct een telefoon nodig, dan is het wellicht geen noodzaak dat hij of zij kan bellen met het horloge of inkomende berichten kan zien. Als je kind wat ouder is, kan het aan de andere kant juist zeer handig zijn een simkaart in het horloge te plaatsen. Zo hoeft je kind niet altijd een mobiel op zak te hebben, en kun je hem of haar gemakkelijk bereiken via de smartwatch.

Batterij

Voor sommigen kan het erg onhandig zijn een apparaat iedere dag te moeten opladen. Kijk dus goed of de batterij van de smartwatch die je wilt kopen een lange duur heeft.

Software

Een laatste punt waar je op moet letten voordat je dit apparaat koopt, is de software waarmee wordt gewerkt. Voor sommige programma’s moet je namelijk maandelijks of jaarlijks een bedrag betalen. Andere smartwatches hebben software waarmee kinderen verschillende spelletjes op het apparaat kunnen spelen.

De volgende vijf modellen zijn het best beoordeeld op verschillende websites. Ter inspiratie vertellen we wat de kenmerken zijn en welke voor- en nadelen ze precies hebben.

Lijst beste smartwatches voor kinderen

Loayz HW11 Smartwatch voor kinderen

De Loayz HW11 is de perfecte smartwatch voor je kind. Met een simkaart en SOS-functie kan je ze altijd bereiken. Aan de zijkant van het apparaat zit een SOS-knop waarmee ze niet alleen hulp kunnen inroepen in geval van nood, maar ook als ze verdwaald zijn of gewoon contact moeten maken met iemand buiten hun veilige zone (vrienden, school).

Met de Loayz HW11 smartwatch kunnen ze jouw voorgedefinieerde nummer of hun vrienden bellen, zodat je er zeker van kunt zijn dat ze veilig zijn en plezier hebben. Het telefoonboek bevat de nummers van maximaal 10 contacten die kunnen worden opgeslagen op een micro-SIM-kaart die in het apparaat is geplaatst.

Met de smartphone app kan je altijd zien waar je kind zich bevindt. U kunt veiligheidszones instellen op hun profielkaart. Dit betekent dat als ze zich niet in de vooraf ingestelde zone bevinden, je een waarschuwing krijgt, wat perfect is voor als ze met vrienden op stap zijn.

KUUS. W1 GPS Horloge voor kinderen

Het KUUS. W1 GPS horloge heeft vele functies die zowel aan de behoeften van kinderen als ouders voldoen. Met deze kind tracker, kan je altijd weten waar je kleine schat is te allen tijde met het gebruik van hun eigen GPS! De KUUS is uitgerust met een ingebouwde telefoonfunctie. Je kind kan op elk moment contact met je opnemen via dit horloge.

Omdat er een SIM-kaart in de kindersmartwatch zit, hoeft het horloge niet verbonden te zijn met een telefoon. Bovendien kan je je kind bellen en berichten sturen.

Met dit KUUS. W1 GPS horloge kan je kind ook andere kinderen bellen via de Walkie Talkie functie en berichten heen en weer sturen tussen vrienden! De SOS-knop betekent dat al uw zorgen worden weggenomen als er iets zou gebeuren. Met deze knop kan je kind je op elk gewenst moment bellen. Er kunnen maximaal drie SOS-nummers worden geprogrammeerd.

Deze KUUS. W1 smartwatch heeft daarentegen geen spelletjes. Dit kinderhorloge is in de eerste plaats een GPS-tracker en een communicatie-apparaat voor kinderen.

VTech Kidizoom Smartwatch DX2 Blauw

Maak kennis met de VTech Kidizoom Smartwatch DX2, zoveel meer dan alleen maar een horloge. Dit apparaat zit boordevol functies die uw kind zullen betoveren. Maak foto's en video's van hoge kwaliteit zonder dat ze hun handen vuil hoeven te maken of dat u al hun grote avonturen hoeft te missen!

De 3D-klok geeft de tijd op een innovatieve manier weer met zowel analoge als digitale klokken voor uren, minuten, seconden en tienden van seconden. Kinderen leren graag over klokken door deze weergave te vergelijken die hun innerlijke wetenschapper prikkelt!

Er zijn tal van leuke spelletjes voor hen die ze zullen laten spelen tot ze ze allemaal moeiteloos onder de knie hebben (maak je geen zorgen - er is geen leeftijdsgrens!), maar zorg er ook voor dat ze leren hoe ze de tijd moeten aflezen zoals volwassenen dat doen met de pratende tijd functie.

De Kidizoom Smartwatch DX2 is de ultieme smart wearable voor kinderen van 5-13 jaar oud!

WONLEX GPS tracker Aqua

Het vierde model smartwatch voor kinderen is van het merk WONLEX en is zeer geschikt voor ouders die een extra oogje in het zeil willen houden tijdens de vakantie. Dit horloge is namelijk waterdicht. Je kunt er tot 60 minuten lang tot 1 meter diepte in het water zijn. Perfect dus voor een strandvakantie of aan het zwembad.

De smartwatch beschikt over een GPS-tracking die zeer nauwkeurig is. Let er wel op dat de GPS alleen werkt in combinatie met een simkaart en tegoed. Bij het horloge wordt een simkaart van Lebara meegeleverd. Via de bijbehorende app Wonlex kun je verschillende telefoonnummers in het horloge opslaan.

Via een SOS knop kan je kind gemakkelijk met je in contact komen. Verder beschikt het horloge over een camera en full color touchscreen. Als nadeel wordt over het algemeen genoemd dat het even moeite kost de simkaart te activeren. De prijs van de smartwatch is 94,95 euro.

BELIO TOUCH GPS Horloge

Deze smartwatch voor kinderen is geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar. De belangrijkste functie van dit horloge is de GPS, waarmee je live op je eigen mobiel precies kunt zien waar je kind zich op dat moment bevindt. Naast GPS, kan er ook gebruik worden gemaakt van WIFI en LBS.

De software van het horloge is Nederlandstalig, een andere handige bijkomstigheid. Via de bijbehorende app kun je niet alleen je kind volgen, je kunt ook veilige telefoonnummers mee op het horloge programmeren. Ook kun je alarmen installeren, het horloge op stil zetten wat handig is als je kind op school is, spraakberichten sturen en veilige zones instellen. Zo kan je kind je gemakkelijk bereiken als het nodig is.

Verder heeft de BELIO TOUCH een touchscreen, wat zeer gebruiksvriendelijk is. De batterijduur van de smartwatch is goed, stand-by gaat het apparaat zo’n 48 tot 72 uur mee. Ook niet onbelangrijk: het horloge is waterdicht. Als nadeel kan worden genoemd dat de software van het horloge niet gratis is.

Het installeren van de bijbehorende app is gratis gedurende het eerste jaar van gebruik. Daarna betaal je per jaar 10 euro. Als je je kind wilt bellen, moet je daarnaast een simkaart kopen. De smartwatch ondersteunt alleen KPN en Vodafone als provider. De aanschafprijs van het horloge is 99.95 euro.

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten