De beste beamer voor home cinema

959

Wat is een beamer?

Een beamer is een projector die op netstroom of een batterij werkt. Het is meestal verbonden met een kabel naar verschillende apparaten zoals spelcomputers, computers, tablets of smartphones. De beamer projecteert vervolgens het beeld, de video of de presentatie uitvergroot op een muur of scherm. Moderne beamers kunnen worden aangesloten op een externe mediabron via WLAN of Bluetooth en de gegevens draadloos overdragen.

Je favoriete film in 3D op een scherm van vijf meter: deze filmervaring zorgt gegarandeerd voor een bioscoopachtige sfeer bij je thuis. Met een beamer is dit in bijna elke woonkamer mogelijk, omdat de apparaten ruimtebesparend zijn. Maar hoe ver weg van een muur moet een film van deze grootte zijn om hem goed te kunnen bekijken?

En wat is het verschil tussen een beamer voor films en gamers en die voor zakelijke presentaties. Beamers worden op veel gebieden gebruikt, dus er is een steeds grotere verscheidenheid aan keuzes. Ze gebruiken verschillende technieken om beelden te creëren. Afhankelijk van de toepassing kan de ene techniek beter zijn dan de andere. In de volgende vergelijking nemen de twee beste beamers van het moment onder de loep die geschikt zijn voor je homecinema.

BenQ TH685

De BenQ TH685 is de beste beamer voor home cinema. Deze beamer is geschikt voor data- en videoprojectie met een 1,3x zoom. De beamer heeft een resolutie van 1920 × 1080 pixels (Full HD) en een beeldhelderheid van 3500 ANSI-lumen. De beeldcontrastverhouding van de projector is 10.000:1. De beamer creëert met de multi-display functie vloeiende beeldovergangen om een uniform beeld te creëren.

De belangrijkste eigenschappen

Als de beamer niet centraal staat, is de automatische keystone-correctie bedoeld om ervoor te zorgen dat het trapeziumvormige effect wordt gecompenseerd door verticale verschuivingen.

Naast het projecten van films is deze projector ook aangepast voor gaming. Een spelmodus en een spelgeluidsmodus regelen nauwkeurig alle beelden en geluiden.

De korte afstand projectietechnologie wordt verondersteld beelden te produceren van honderd inches op een afstand van 2,5 meter.

Streamingapparaten kunnen via de 2 HDMI 2.0/HDCP 2.2-aansluitingen worden aangesloten op de korteafstandsbeamer.

De bediening van de projector is eenvoudig en zelfverklarend zijn. Volgens de fabrikant vindt de beamer zelf de actieve ingangsbron met automatische bronherkenning.

De installatie van de beamer in de thuisbioscoop is eenvoudig. De korte reactietijd moet worden benadrukt – de minimale invoervertraging is 8,3 milliseconden bij 120 Hertz.

Het apparaat wordt geleverd met een voedingskabel, een snelstartgids, een afstandsbediening met batterij en een garantiekaart.

Besluit

De lichtkracht en kleurechtheid is  authentiek en intens. Het interne geluid zal je ook overtuigen door zijn kracht.Het lage gewicht en de  afmetingen zijn zeker ook positieve kenmerken.

BenQ W1720 Beamer

De beamer BenQ W1720 biedt een beeldresolutie in Ultra HD en heeft de functies HLG en HDR10, die het beeld van de beamer moeten verbeteren. Volgens de fabrikant zorgt de cinematografische kleurfunctie voor een echt kleurendisplay van alle inhoud. Zelfs als je alleen Full HD-films hebt, kan een zogenaamde opschaling een kwaliteit van 4K/Ultra HD bereiken. Gebruikers kunnen een Blu-ray speler aansluiten via de twee HDMI-poorten en content in 4K/UHD afspelen via de projector. De beamer kan worden bevestigd via een praktische tafelmontage.

Uitgerust met CinemaMaster Audio+2

De BenQ W1720 projector is uitgerust met de CinemaMaster Audio+2 voor een unieke luisterervaring. Omdat het gebruik maakt van bredere frequentiespectra, is het ontworpen om diepere bassen, duidelijkere hoge tonen en een geluidskwaliteit zonder ruis te produceren.

De belangrijkste eigenschappen

De beamer biedt een helderheid van 2000 ANSI-lumen, een contrast van 10.000:1 en een 1.1x zoom. Deze waarden zorgen voor een goede beeldkwaliteit wat betreft kleurweergave, helderheid, contrastverhouding en beeldoptimalisatie.

De automatische keystone-correctie is bedoeld om de uitlijning van de beeldsignalen vanuit verschillende hoeken mogelijk te maken. Afhankelijk van hoe een beamer is gepositioneerd, kan het beeld vervormd zijn. De meeste beamers zijn uitgerust met een verticale en soms een horizontale keystone-correctie. Dit zorgt ervoor dat het beeld wordt geëgaliseerd. In sommige beamers gebeurt de correctie automatisch, in andere modellen moet de gebruiker de zogenaamde keystone-correctie handmatig uitvoeren.

De levering van deze 4K/UHD-beamer omvat de witte DLP-projector, een voedingskabel, een afstandsbediening inclusief batterijen, een manuele cd, een snelstartgids en een garantie van twee jaar.

Besluit

BenQ zet met de W1700 een grote stap in de richting van betaalbare Ultra-HD, zonder de natuurlijkheid van HD kleur uit het oog te verliezen.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten