Mensen met vermoeide of overbelaste spieren zullen dit zeker beamen: warmte is weldadig voor pijnlijke gewrichten of spieren. Een elektrisch kussen is dan zeker geen overbodige luxe. Zo’n kussen wordt ook wel warmtekussen genoemd, en dat is precies wat het doet. Door warmte af te geven op het lichaam zetten bloedvaten uit en stroomt het bloed beter door. Ook zuurstof kan beter door het lichaam stromen wanneer er warmte bij komt.
Het is best lastig om een goede elektrisch kussen te kiezen. Er zijn veel modellen, maten en vormen op de markt. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de vijf beste elektrische kussens van 2020. We hebben gekeken naar eigenschappen, doel, functionaliteit, voor- en nadelen. Hiermee wordt jouw keuze voor een warmtekussen hopelijk gemakkelijker en kan jij straks ook genieten van de voordelen van een elektrische kussen.
Wanneer gebruik je een elektrisch kussen?
Stel, je hebt gesport en je spieren hebben het flink te verduren gehad. Dan kan een warmtekussen ervoor zorgen dat spierpijn voorkomen wordt of in ieder geval een stuk minder zal zijn.
Een elektrisch kussen helpt behalve bij spanningen in de spieren, vooral ook bij pijn in de rug, nek en schouders. Migraine is vaak ook gebaat bij de heilzame werking van een warmtekussen.
Na een vermoeiende en drukke dag voel je dit vaak direct aan je spieren. Leg een elektrisch kussen op de pijnlijke plek en je zult al snel merken dat de vermoeidheid afneemt. Dat komt doordat de warmte ervoor zorgt dat je spieren zich ontspannen.
Ook bij allerlei andere ongemakken kan een warmtekussen ertoe bijdragen dat je er veel minder last van hebt. Denk bijvoorbeeld aan pijnlijke spieren bij een verkoudheid, last van maagkrampen of misselijkheid bij ongesteldheid of bepaalde sportblessures zoals een scheurtje in een spier.
Wanneer mag je geen elektrisch kussen gebruiken?
Hoewel een warmtekussen vaak weldadig en heilzaam kan zijn, is een kanttekening wel op z’n plaats. Er zijn namelijk een aantal kwalen en ongemakken waarbij je beter even geen warmtekussen gebruikt. Dat is in ieder geval wanneer je koorts hebt. Dat komt, omdat de warmte van het kussen als gevolg heeft dat je lichaamstemperatuur nog verder stijgt. Zodra de temperatuur weer gedaald is, mag het natuurlijk weer wel.
Heb je een verstuiking, kneuzing of zwelling in bijvoorbeeld je enkel, dan kan je beter ook even wachten met het gebruiken van een elektrisch kussen omdat het probleem anders alleen maar groter wordt. Bij ernstiger klachten raadpleeg je natuurlijk altijd eerst de huisarts.
Wat zijn de beste elektrische kussens van 2020?
Er zijn veel verschillende soorten elektrische kussens verkrijgbaar. Wij hebben de beste van 2020 voor je geselecteerd, zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Bepaal voor jezelf waar een warmtekussen aan moet voldoen. Wil je een kussen met veel Wattage? Moet het kussen in de wasmachine te reinigen zijn? Vind je het belangrijk dat de schakelaar afneembaar is of dat deze na een bepaalde tijd automatisch afslaat?
Elk warmtekussen kan op het lichtnet worden aangesloten. Sommige kussens kunnen met een 12-Volt aansluiting in de auto worden opgeladen. Er zijn elektrische kussens die een Fast-Heat functie hebben. Deze warmen extra snel op. Dat is vooral handig wanneer je snel van je pijn of ongemak verlost wil zijn. Kussens met een magnetisch veld dringen nog dieper tot de spieren en gewrichten door. Tenslotte zijn er ook elektrische kussens verkrijgbaar die gemaakt zijn van ademend materiaal, of zelfs waterproof zijn.
Top 5 elektrische kussens 2020
Bespaar jezelf een hoop zoekwerk en bekijk de Top 5 beste elektrische kussen 2020 die wij voor je hebben samengesteld. Er is onder andere gekeken naar klantervaringen, eigenschappen en voor- en nadelen van elk warmtekussen.