De 5 Beste Elektrische Kussens van 2020 bekeken

1887

Mensen met vermoeide of overbelaste spieren zullen dit zeker beamen: warmte is weldadig voor pijnlijke gewrichten of spieren. Een elektrisch kussen is dan zeker geen overbodige luxe. Zo’n kussen wordt ook wel warmtekussen genoemd, en dat is precies wat het doet. Door warmte af te geven op het lichaam zetten bloedvaten uit en stroomt het bloed beter door. Ook zuurstof kan beter door het lichaam stromen wanneer er warmte bij komt.

Het is best lastig om een goede elektrisch kussen te kiezen. Er zijn veel modellen, maten en vormen op de markt. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de vijf beste elektrische kussens van 2020. We hebben gekeken naar eigenschappen, doel, functionaliteit, voor- en nadelen. Hiermee wordt jouw keuze voor een warmtekussen hopelijk gemakkelijker en kan jij straks ook genieten van de voordelen van een elektrische kussen.

Wanneer gebruik je een elektrisch kussen?

Stel, je hebt gesport en je spieren hebben het flink te verduren gehad. Dan kan een warmtekussen ervoor zorgen dat spierpijn voorkomen wordt of in ieder geval een stuk minder zal zijn.

Een elektrisch kussen helpt behalve bij spanningen in de spieren, vooral ook bij pijn in de rug, nek en schouders. Migraine is vaak ook gebaat bij de heilzame werking van een warmtekussen.

Na een vermoeiende en drukke dag voel je dit vaak direct aan je spieren. Leg een elektrisch kussen op de pijnlijke plek en je zult al snel merken dat de vermoeidheid afneemt. Dat komt doordat de warmte ervoor zorgt dat je spieren zich ontspannen.

Ook bij allerlei andere ongemakken kan een warmtekussen ertoe bijdragen dat je er veel minder last van hebt. Denk bijvoorbeeld aan pijnlijke spieren bij een verkoudheid, last van maagkrampen of misselijkheid bij ongesteldheid of bepaalde sportblessures zoals een scheurtje in een spier.

Wanneer mag je geen elektrisch kussen gebruiken?

Hoewel een warmtekussen vaak weldadig en heilzaam kan zijn, is een kanttekening wel op z’n plaats. Er zijn namelijk een aantal kwalen en ongemakken waarbij je beter even geen warmtekussen gebruikt. Dat is in ieder geval wanneer je koorts hebt. Dat komt, omdat de warmte van het kussen als gevolg heeft dat je lichaamstemperatuur nog verder stijgt. Zodra de temperatuur weer gedaald is, mag het natuurlijk weer wel.

Heb je een verstuiking, kneuzing of zwelling in bijvoorbeeld je enkel, dan kan je beter ook even wachten met het gebruiken van een elektrisch kussen omdat het probleem anders alleen maar groter wordt. Bij ernstiger klachten raadpleeg je natuurlijk altijd eerst de huisarts.

Wat zijn de beste elektrische kussens van 2020?

Er zijn veel verschillende soorten elektrische kussens verkrijgbaar. Wij hebben de beste van 2020 voor je geselecteerd, zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Bepaal voor jezelf waar een warmtekussen aan moet voldoen. Wil je een kussen met veel Wattage? Moet het kussen in de wasmachine te reinigen zijn? Vind je het belangrijk dat de schakelaar afneembaar is of dat deze na een bepaalde tijd automatisch afslaat?

Elk warmtekussen kan op het lichtnet worden aangesloten. Sommige kussens kunnen met een 12-Volt aansluiting in de auto worden opgeladen. Er zijn elektrische kussens die een Fast-Heat functie hebben. Deze warmen extra snel op. Dat is vooral handig wanneer je snel van je pijn of ongemak verlost wil zijn. Kussens met een magnetisch veld dringen nog dieper tot de spieren en gewrichten door. Tenslotte zijn er ook elektrische kussens verkrijgbaar die gemaakt zijn van ademend materiaal, of zelfs waterproof zijn.

Top 5 elektrische kussens 2020

Bespaar jezelf een hoop zoekwerk en bekijk de Top 5 beste elektrische kussen 2020 die wij voor je hebben samengesteld. Er is onder andere gekeken naar klantervaringen, eigenschappen en voor- en nadelen van elk warmtekussen.

Wellcare WE-167CMHD

Het warmtekussen van Wellcare is ideaal om plaatselijke pijn in spieren of gewrichten mee te verlichten. Dit elektrisch kussen heeft vier verschillende warmtestanden, waaronder een turbofunctie. Deze zijn met de afstandbediening in te schakelen. Voor je veiligheid is er een timer ingebouwd, die het kussen na 90 minuten automatisch uitschakelt. Natuurlijk kan je hem daarna direct weer aanzetten. Het kussen bestaat uit een verwarming pad en een zachte comfortabele binnenkussen.

Met een afmeting van 45 x 45 cm is deze warmtekussen groter dan de standaard elektrische kussens. Het maximale vermogen is 100 Watt. De speciale Wellcare 4DWF technologie zorgt ervoor dat de warme lucht door kleine openingen gaat, waar het de ideale constante temperatuur en ventilatie bereikt. Dankzij de oververhittingsbeveiliging zul je nooit oververhit raken met dit kussen. Het snoer kan losgemaakt worden, waarna je de hoes kan wassen op 30 graden Celsius.

Pros

 • Vier verschillende warmtestanden waaronder een turbofunctie.
 • Oververhittingsbeveiliging.
 • Extra groot formaat.

Cons

 • Kan niet in de auto worden opgeladen.

Beurer HK63

De HK63 van Beurer is een "Rheumatherm" magnetisch warmtekussen. Dit elektrisch kussen zorgt voor warmtetherapie en magnetische therapie ineen. Daarom is het ideaal voor onder andere een "frozen shoulder", artritis, spierblessures, reuma en menstruatiepijn. De Beurer HK63 heeft zes permanente magneten en drie warmte-instellingen.

De magneten genereert consistent een magnetisch veld voor effectieve pijnverlichting. Met de afstandbediening kan gekozen worden uit drie warmte-instellingen. Je hoeft je geen zorgen te maken wanneer je in slaap valt terwijl het kussen aanstaat. Na 90 minuten treedt de automatische uitschakel functie in werking. Wil je het magnetisch toch langer gebruiken? Draai de stand terug naar 0 en vervolgens naar de door jou gekozen temperatuur. Het kussen is 30 x 40 cm groot. Het maximale vermogen van de Beurer HK63 is 100 Watt.

Pros

 • Voorzien van zes magneten.
 • Schakelt zichzelf na 90 minuten automatisch uit.
 • Hoes kan in de wasmachine.

Cons

 • Niet oplaadbaar in de auto.

LifeGoods XL heating pad

Geniet van de warmte die je ontvangt van de LifeGoods XL heating pad. Dit elektrisch kussen warmt snel op tot 55-60 graden, waarna je direct de heilzame werking voelt op je spieren en gewrichten. Het overtrek is gemaakt van een zacht aanvoelende fleece stof.

Met de afstandbediening met LED scherm stel je eenvoudig een van de drie warmtestanden van 53 tot 65 graden Celsius in. Je hoeft je geen zorgen te maken om oververhitting, want het kussen is hiertegen beveiligd. Bovendien wordt het warmtekussen automatisch uitgeschakeld na 90 minuten. De LifeGoods Heating pad is schoon te maken in een handwarm sopje met water. Dit elektrisch kussen heeft een vermogen van maximaal 100 Watt en de afmetingen zijn 40 x 30 x 6 cm.

Voordelen LifeGoods XL heating pad

 • Voorzien van afstandbediening met verlicht scherm.
 • Beveiligd tegen oververhitting.
 • Schakelt automatisch uit na 90 minuten.

Nadelen LifeGoods XL heating pad

 • Kan niet in de wasmachine.
 • Niet oplaadbaar in de auto.

AEG HK5646

Met het elektrisch kussen van AEG heb je geen last meer van koude of vermoeide spieren. Geniet van de warmte, die je zelf in kunt stellen op een van de drie standen. De elektronische temperatuurregeling zorgt ervoor dat het kussen een constante warmte behoudt. Het warmtekussen is beschermd tegen oververhitting en schakelt zichzelf uit na 90 minuten. Het kussen heeft een witte overtrek van onderhoudsvriendelijk katoen, dat in de wasmachine gereinigd kan worden. Het warmtekussen zelf is gemaakt van kunststof.

De AEG HK5646 is voorzien van een verlichte schakelaar. De afmetingen zijn 30 x 40 x 1 cm. Het maximale vermogen van de AEG HK5646 is 100 Watt.

Pros

 • Beveiliging tegen oververhitting.
 • Kussenhoes kan in de wasmachine.
 • Automatische uitschakeling na 90 minuten.

Cons

 • Geen oplaadmogelijkheid in de auto.
 • Geen "Fast-Heat" functie.

Inventum HNK18

Gebruik het elektrisch kussen HNK18 van Inventum voor een weldadige ontspanning van spieren in je rug, nek en schouders. Dit warmtekussen is bekleed met zacht velours en voelt daardoor prettig aan op de huid.

De Inventum NKH18 heeft drie verlichte warmtestanden, waaronder een Turbofunctie voor extra snel opwarmen. De stroom wordt na 90 minuten vanzelf uitgeschakeld. Je hoeft je dus geen zorgen te maken wanneer je in slaap valt met dit kussen. De schakelaar o het kussen kan worden verwijderd. Daarna kan je het warmtekussen reinigen in de wasmachine. De afmetingen van de Inventum NKH18 zijn 40 x 33 x 0,8 cm. Het vermogen is maximaal 100 Watt.

Pros

 • Turbostand voor extra snel opwarmen.
 • Afneembare schakelaar.
 • Kan in de wasmachine.

Cons

 • Niet oplaadbaar in de auto.
 • Niet waterproof
Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten