Thinq review: alle specificaties op een rijtje

24

Iedere ondernemer zal het hier mee eens zijn: een eigen zaak runnen is gewoon hard werken. En voor veel ondernemers is de financiële administratie niet het meest favoriete onderdeel.

Thinq is een online boekhoudprogramma voor zzp’ers en kleine ondernemingen in elke branche. Volgens het bedrijf zelf is het programma full service, wat betekent dat vrijwel alle financiële rompslomp door Thinq wordt afgehandeld. De boekhouding, salarisverwerking en fiscale aangiften worden door Thinq verzorgd. Dit bespaart de ondernemer heel veel tijd, die weer kan worden besteed aan de bedrijfsvoering. Maakt Thinq alle verwachtingen waar?

Wat is Thinq?

Thinq is een Nederlands full service boekhoudpakket. Het softwarepakket bestaat uit een online boekhoudprogramma. Dit is gekoppeld aan een online financieel adviseur. Hierdoor is Thinq anders dan de meeste andere online boekhoudprogramma’s. Je hoeft als zzp’er niet zelf online je financiën in te vullen. Bij dit programma is het de bedoeling dat je foto’s maakt van facturen en andere financiën. Deze stuur je door naar Thinq. Vervolgens wordt alles door Thinq verwerkt. de slogan van Thinq luidt daarom dan ook: “Slimme ondernemers boekhouden niet”.

Je kunt natuurlijk altijd telefonisch, via chat of e-mail met je vragen bij Thinq terecht. Daarnaast zijn er handleidingen beschikbaar voor de ondernemer en er is een klantenservice om je verder te helpen met je vragen over het ondernemerschap.

Wil je eerst ontdekken of Thinq bij jou en je onderneming past? Er is een gratis proefperiode van dertig dagen, waarin je kunt kennismaken met de mogelijkheden van dit softwarepakket. Deze proefversie stopt na een maand automatisch, waarna je alsnog kunt besluiten of je een van de drie abonnementen afneemt. Thinq heeft een Start abonnement, een Plus abonnement en een Premium abonnement.

Start

Heb je een Start abonnement, dan wordt jouw boekhouding voor je eenmanszaak geregeld. Ook krijg je alle noodzakelijke tools voor het regelen van je financiële administratie.

Plus

Het Plus abonnement omvat het online regelen van je volledige administratie, inclusief jaarcijfers en de aangifte voor de inkomstenbelasting. Ook is een bespreking met een boekhouder inbegrepen.

Premium

Met een Premium abonnement wordt alle financiële administratie voor je geregeld. Bovendien krijg je per jaar vier extra online adviesgesprekken met een financieel adviseur of boekhouder.

Voor wie is Thinq geschikt?

Wanneer je zzp’er bent, of je runt een kleine of middelgrote onderneming, dan is Thinq een geschikt online boekhoudprogramma. Ook BV’s kunnen gebruik maken van de diensten van Thinq.

Misschien ben je niet zo goed in het afhandelen van de financiële kant van een business. Met Thinq hoef je je daarover geen zorgen meer te maken, omdat alles door de boekhouder verwerkt wordt. Met de app heb je altijd volledig inzicht in je boekhouding.

Wat zijn de mogelijkheden met Thinq?

Het online boekhoudprogramma is zeer uitgebreid. Hoe duurder het abonnement, hoe meer features er zijn. Denk hierbij aan extra gesprekken over de jaarcijfers met een financieel adviseur. In ieder geval zitten in het boekhoudprogramma alle specificaties die nodig zijn voor jezelf en voor de belastingdienst.

 • Bankmutaties importeren
 • Automatische koppeling met de bank
 • BTW overzicht
 • Elektronische aangifte BTW
 • Elektronische aangifte ICP bijj zakendoen met andere landen
 • Schema vrije rekening
 • Voorraadbeheer
 • Herkenning mail en scan
 • Factureren
 • Facturen mailen naar klanten
 • iDeal link in facturen plaatsen
 • Herinneringen sturen
 • Offertes sturen
 • Abonnementen
 • Urenadministratie
 • Kilometeradministratie
 • Koppeling met webshops via API

Wat zijn de voordelen van Thinq?

De grote kracht van Thinq is, dat het op een heel andere manier werkt dan de meeste online boekhoudprogramma’s. Je hoeft als ondernemer niet zelf allerlei facturen en andere financiële zaken zelf hoeft in te voeren. Maak een foto, upload deze en Thinq doet de rest. Dat is een groot pluspunt. We noemen een aantal voordelen, die het werken met dit softwarepakket zo aantrekkelijk maken.

 • Tijdbesparend. Omdat je niet zelf alles op de juiste plek binnen het boekhoudprogramma hoeft te zetten, houd je veel tijd over. Via jouw persoonlijke omgeving of in de app zie je precies wat er gebeurd is en kan je dit altijd laten veranderen.
 • Gebruiksgemak. Een foto maken, scannen en uploaden naar Thinq. Dat is het enige wat je hoeft te doen. Het is dus niet nodig om enige boekhoudkundige of technische kennis te hebben.
 • API koppelingen. Voor externe webshops, banken en factuurprogramma
 • Gratis proefperiode. Je hebt dertig dagen de tijd om vrijblijvend en gratis het online boekhoudprogramma van Thinq te testen. Hierna kan je eventueel overstappen op een van de abonnementen.
 • Geen jaarcontract. Bij Thinq betaal je maandelijks voor de verleende diensten. Je hoeft geen jaarcontract af te sluiten.
 • Eigen huisstijl mogelijk. Bij Thinq worden de facturen naar klanten in de huisstijl van jouw bedrijf gemaakt.

Wat zijn de nadelen van Thinq?

Wanneer je gewend bent om alles zelf te doen of je vindt het moeilijk om je financiën uit handen te geven, dan kan Thinq net een stapje te ver zijn. Bij dit programma hoef je namelijk zelf heel weinig te doen, behalve zo nu en dan kijken of alles klopt. Er zijn dus wel een paar nadelen van dit online boekhoudprogramma op te noemen.

 • De prijs. Dit online boekhoudprogramma is een van de duurste binnen het segment. Dat komt, omdat je nagenoeg zelf niets hoeft te doen. Ook ingewikkelde facturen of belastingaangiftes worden door Thinq geregeld.
 • Goedkoopste pakket is erg sober. Thinq heeft drie softwarepakketten waar je uit kan kiezen. Het goedkoopste pakket is het Start abonnement. Dit biedt weinig extra functionaliteiten. Je hebt met dit abonnement bijvoorbeeld geen inzage in je jaarcijfers of een adviesgesprek hierover. Ook wordt er geen aangifte voor je gedaan bij de belastingdienst

Conclusie over Thinq

Het grote voordeel van Thinq is dat het een alles-in-een online boekhoudpakket is. Tenminste, wanneer je een van de duurdere abonnementen neemt. Er zijn niet veel andere online programma’s die op dezelfde manier werken als dit Nederlandse bedrijf. Hierdoor lijkt Thinq duurder dan de rest, maar je hoeft geen extra boekhouder in te huren voor de financiële kant van je bedrijf.

Volgens de reviews zijn klanten verdeeld enthousiast over de bereikbaarheid van de servicedesk. Sommigen krijgen vrijwel meteen antwoord op hun vragen, anderen klagen dat een reactie van Thinq wel erg lang uitblijft. Over het systeem zijn klanten overwegend dik tevreden. Het is uitgebreid, heeft veel functies en is bovendien erg gemakkelijk in gebruik. Klanten zijn gemiddeld slechts enkele minuten per maand kwijt aan het boekhouden en dat wordt als een zeer groot pluspunt gezien.

De conclusie is, dat Thinq een uitstekend online boekhoudprogramma is voor iedere ondernemer met een eenmanszaak, klein bedrijf, VOF of BV die het niet erg vindt om de controle uit handen te geven, weinig tijd kwijt wilt zijn aan het boekhouden én die kiest voor het gemak van een online programma.
Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022