De Beste Croque monsieur machines voor een lekkere lunch

2530

Het juiste croque monsieur machine voor bijzonder lekkere en geroosterde toasts

Deze kunnen perfect worden bereid in een croque monsieur machine. Als je snel iets gedaan wilt krijgen, maar niet per se je toevlucht wilt nemen tot fastfood, dan zijn de heerlijke broodjes uit dit huishoudapparaat zeker de juiste keuze. En het afwassen gaat ook snel, want croque monsieur machines zoals deze apparaten ook wel worden genoemd zijn meestal voorzien van een antiaanbaklaag en dus gemakkelijk te reinigen.

Vooral als je kiest voor een 3-in-1 croque monsieur machine kan het croque monsieur toestel worden gebruikt om verschillende delicatessen te bereiden.

Waarop moet je letten bij de aankoop van een croque monsieur machine

Er zijn een paar punten die belangrijk kunnen zijn bij de aankoop van een totsti ijzer.

Hou zeker rekening met de volgende punten:

 • Voordat je een beslissing neemt over een bepaald tosti-apparaat, moet je vooraf overwegen of een eenvoudig tosti-apparaat voor jou voldoende is of dat je de voorkeur geeft aan een 3-in-1 tosti-apparaat.
 • Een andere richtlijn voor het kopen van een tosti ijzer is het aantal toasts dat je tegelijkertijd wilt maken. Terwijl een klein tosti ijzer voldoende is voor een enkel huishouden, is een toestel met een groter volume meer geschikt voor een gezin van vier personen.
 • De prestaties zijn niet zo belangrijk, hoewel apparaten met een vermogen van minstens 800 tot 1200 watt de beste resultaten behalen. Hoewel apparaten met een lager wattage minder vermogen nodig hebben, kan het langer duren om te werken in vergelijking met een krachtiger apparaat.
 • Belangrijker dan stroom zijn de verwarmingselementen in het tosti ijzer. Deze moeten goed gecoat zijn, zodat het broodje niet aan de tosti-apparatuur blijft plakken. De platen van de Sandwich Maker zijn voorzien van een anti-aanbaklaag op alle units, zodat ze vrij eenvoudig kunnen worden gereinigd.

Hoe werkt een croque monsieur machine

De manier waarop een croque monsieur machine werkt en de manier waarop een broodrooster werkt, lijken sterk op elkaar. Aan beide zijden van het broodrooster bevinden zich verwarmingselementen die het apparaat tot de bedrijfstemperatuur verwarmen. Corresponderende sandwichplaten zijn of permanent aan het apparaat bevestigd of kunnen worden verwijderd. De variabele platen kunnen in de vaatwasser worden geplaatst om te worden gereinigd, terwijl de vast geïnstalleerde platen met een doek moeten worden gereinigd. De platen zijn voorzien je de broodjes niet te dik bedekken, anders kan de broodjesmaker alleen met geweld worden gesloten en worden de broodjes zelf niet goed dichtgemaakt. In het begin kan het een paar pogingen kosten om de juiste dikte van het broodje te vinden.

In de meeste gevallen kun je met deze keukenapparatuur broodjes en wafels bereiden. Deze zogenaamde 3-in-1 croque monsieur-apparaten bieden ook een grillfunctie, waarmee je vlees of vis op de bijbehorende plaat, kunt grillen. Bij deze combi-sandwichmakers zijn de platen onderling uitwisselbaar, zodat je voor elke bewerking de juiste platen kunt gebruiken. Deze platen worden meestal met een klikmechanisme in de multifunctionele broodrooster geklikt. Deze multifunctionele apparaten zijn iets duurder dan de eenvoudige broodroosters, maar ze vervangen drie apparaten ineen. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar ook geld.

Tefal SW852D Snack Collection

De belangrijkste kenmerken van het toestel

De Tefal SW852D Snack Collection Sandwich Maker is een multifunctionele machine voor broodjes en wafels. Wat geen enkele andere broodrooster tot nu toe heeft: dit Tefal apparaat heeft 12 verschillende sets inbegrepen. Elke platenset heeft een eigen receptenboekje, zodat je dit multi-apparaat op veel verschillende manieren kunt gebruiken.

Bijzonder eigenschappen

 • De verschillende platen kunnen worden opgeborgen in de praktische opbergdoos die bij het apparaat wordt geleverd.
 • Voorzien van een aan/uit-schakelaar
 • antislipvoetjes voor stevige plaats op je werkplaat
 • Er is een veiligheidshendel op de handgreep
 • De platen zijn voorzien van een anti-aanbaklaag, zodat ze gemakkelijk te reinigen zijn en ook in de vaatwasser kunnen worden gezet.

Besluit

Als je op zoek bent naar een multi-talent voor veelzijdig gebruik, dan is de Tefal Sandwich Maker als multifunctioneel apparaat precies goed. De veelzijdigheid van het apparaat komt natuurlijk tot uiting in de prijs. Dit huishoudapparaat is te vinden onder de iets duurdere tosti-apparaten.

Hoe werkt een broodrooster

De manier waarop een tosti ijzer werkt en de manier waarop een broodrooster werkt, lijken sterk op elkaar. Aan beide zijden van het broodrooster bevinden zich verwarmingselementen die het apparaat tot de bedrijfstemperatuur verwarmen. Corresponderende sandwichplaten zijn of permanent aan het apparaat bevestigd of kunnen worden verwijderd. De variabele platen kunnen in de vaatwasser worden geplaatst om te worden gereinigd, terwijl de vast geïnstalleerde platen met een doek moeten worden gereinigd. De platen zijn voorzien je de broodjes niet te dik bedekken, anders kan de broodjesmaker alleen met geweld worden gesloten en worden de broodjes zelf niet goed dichtgemaakt. In het begin kan het een paar pogingen kosten om de juiste dikte van het broodje te vinden.

In de meeste gevallen kun je met deze keukenapparatuur broodjes en wafels bereiden. Deze zogenaamde 3-in-1 tosti-apparaten bieden ook een grillfunctie, waarmee je vlees of vis op de bijbehorende plaat, kunt grillen. Bij deze combi-sandwichmakers zijn de platen onderling uitwisselbaar, zodat je voor elke bewerking de juiste platen kunt gebruiken. Deze platen worden meestal met een klikmechanisme in de multifunctionele broodrooster geklikt. Deze multifunctionele apparaten zijn iets duurder dan de eenvoudige broodroosters, maar ze vervangen drie apparaten ineen. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar ook geld.

Philips HD2392/00

De belangrijkste kenmerken van het toestel

De Philips HD2392 Sandwich Maker met 820 Watt biedt je de mogelijkheid om heerlijke broodjes te bereiden. De platen zijn ontworpen om de toast te verzegelen zodat de ingrediënten er niet uit kunnen knijpen.

Bijzondere eigenschappen

 • Terwijl de Sandwich Maker opwarmt, gaat het rode lampje branden. Als de machine heet genoeg is en klaar voor gebruik, gaat het groene lampje branden.
 • De anti-aanbakplaten zijn niet afneembaar, maar volgens de fabrikant wel eenvoudig te reinigen.
 • Net als "concurrerende producten" kun je deze Philips broodrooster verticaal opslaan om ruimte te besparen.

Besluit

Qua prijs zit dit tosti ijzer Philips van in lijn met de medium geprijsde apparaten, maar met een zeer goede kwaliteit.

Tefal SM 1552 toaster

De belangrijkste kenmerken van het toestel

De Tefal Sandwich Toaster SM 1552 is een relatief eenvoudige sandwichmaker. De twee toastplaten zijn voorzien van een anti-aanbaklaag en kunnen eenvoudig worden gereinigd.

De belangrijkste kenmerken van het toestel

 • De handgrepen zijn warmte-isolerend en zijn vergrendeld voor het roosteren van de broodjes.
 • De bedrijfs- en temperatuurcontrolelampje en de automatische temperatuurregeling maken deel uit van de basisuitrusting van het toestel
 • . Voor het opbergenkun je de voedingskabel gewoon om het onderste deel van de broodrooster wikkelen.
 • Een verticale, ruimtebesparende opslag is ook mogelijk met dit apparaat. Met een vermogen van 700 watt is de broodrooster iets minder krachtig.

Besluit

Dit tosti ijzer is het ideale apparaat voor wie een goed toestel wil maar toch beperkt wil investeren. De Tefal SM 1552 bevindt zich in het lage prijssegment.

Tefal GC702D Optigrill tosti ijzer

De Optigrill van Tefal is een echte allrounder. Je kunt dit apparaat gebruiken om te grillen, met individuele grillcycli en voor het maken van heerlijke broodjes. De Tefal contactgrill meet de dikte van het vlees en past de grilltemperatuur automatisch aan. De kooktijd voor het gegrilde voedsel wordt ook weergegeven. Met een vermogen van 2000 watt is de Optigrill zeer krachtig, maar ook wel geschikt voor het grillen van vlees, gevogelte of vis.

De belangrijkste kenmerken van het toestel

Deze Tefal GC702D Optigrill Sandwich Maker is het standaardmodel onder de andere aanbiedingen van de fabrikant. Naast dit model zijn er modellen met app-besturen, met een bakplaat, voor hamburgers, ... Wij bespreken hieronder de kenmerken van het standaardmodel

Bijzondere eigenschappen

 • Met de zes vooraf ingestelde grillprogramma's kun je gemakkelijk hamburgers, sandwiches, biefstukken, vis, worstjes en sandwiches bereiden met gegarandeerd succes.
 • De Tefal Optigrill heeft ook een lichtindicator die de kookstatus van het te grillen voedsel aangeeft
 • De Tefal Sandwich Maker beschikt ook over een ontdooifunctie en een handmatig programma dat je meer gebruiksmogelijkheden biedt.
 • Wacht na gebruik van de grill ongeveer 45 minuten tot het apparaat is afgekoeld om het te reinigen. Verwijder grove voedselresten op de grillplaten of aan de zijkant van de grill met een plastic of houten spatel. Om de grillplaten en ook de grill te reinigen, gebruik je een in heet water gedrenkte doek. Dompel de grill nooit onder in water! Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of reinigingsmiddelen die benzine of alcohol bevatten, omdat deze het apparaat kunnen beschadigen.
 • De grillplaten van de tosti-apparatuur en de grill zijn afneembaar en kunnen in de vaatwasser worden gezet om te reinigen
 • Een ander voordeel van deze contactgrill en sandwichmaker is dat de grillplaten kunnen worden gekanteld, zodat het vet gewoon in de meegeleverde lekbak kan lopen. Deze laatste is ook vaatwasmachinebestendig. Op de handgreep vind je het bedieningsmenu, waarmee je de grill gemakkelijk en duidelijk zichtbaar kunt bedienen.

Besluit

Met al deze kwaliteiten is het vanzelfsprekend dat de prijs van dit toestel iets hoger is. Maar het loont zeker de moeite om wat meer uit te geven voor dit super toestel.

Krups FDK 451 Sandwich-Toaster, 850 Watt

De belangrijkste kenmerken van het toestel

Met de Krups Sandwich Maker kun je in een handomdraai heerlijke broodjes bereiden net zoals je dat wilt en proeft. De extra grote, niet-aanbakkende platen kunnen na het roosteren gemakkelijk worden gereinigd.

De belangrijkste kenmerken van het toestel

 • De warmte-isolerende handgreep beschermt je tegen verwondingen tijdens het gebruik van de broodrooster en zorgt voor een veilige bediening.
 • De Krups Sandwich Maker heeft een automatische temperatuurregeling en een temperatuurindicatielampje. Je hoeft het apparaat alleen maar aan te zetten, de temperatuur wordt als het ware door het apparaat verzorgd.
 • De antislipvoetjes zorgen voor een veilige stand.
 • Als je het tosti ijzer niet nodig hebt kun je de kabel aan de onderkant van het toestel opwinden.
 • Voor plaatsbesparende opslag is het mogelijk het apparaat verticaal in een kast of op een plank te plaatsen.
 • Met een vermogen van 850 watt is toestel vrij krachtig.

Qua prijs hoort dit apparaat tot de goedkoper toestellen

Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten