De beste pc speakers van dit moment

1797

Of het nu gaat om muziek, games, films of een video tussendoor, Skype gesprekken met vrienden of familie of zakelijke videoconferenties, geen enkele computer, notebook, tablet of smartphone kan tegenwoordig nog zonder geluid. De ingebouwde luidsprekers, indien beschikbaar, leveren echter vaak niet het gewenste geluid of het vereiste volume. Een pc speaker die niet alleen op de computer, maar ook op veel andere afspeelapparatuur kan worden aangesloten, zorgt voor een goed geluid in de hele ruimte of, in het geval van draagbare apparaten met batterijvoeding, zelfs buitenshuis.

Deze typen pc speaker zijn beschikbaar

De elektrodynamische luidspreker is nog niet eens 100 jaar oud, maar er is veel gebeurd in deze tijd. Tegenwoordig zijn er veel verschillende vormen van luidsprekers voor uiteenlopende doeleinden.

Als je denkt aan de luidsprekerboxen van een hifi-installatie of zelfs een homecinema installatie, dan denk je in dit verband zeker aan de versterker. Deze versterker wordt gebruikt om de elektrische signalen van de geluidsbron te versterken en door te sturen naar de luidsprekers. Als de op de versterker aangesloten luidsprekers, die passieve luidsprekers worden genoemd, nu rechtstreeks op een geluidsbron zouden worden aangesloten zonder dat de versterker ertussen wordt geschakeld, zouden ze geen geluid produceren.

Maar hoe kan de pc speaker het zonder zo’n versterker stellen

Het antwoord is eenvoudig, want een pc speaker is meestal een actieve luidsprekers. Ze hebben een ingebouwde versterker, zodat ze direct kunnen worden aangesloten op een geluidsbron en geluid kunnen afspelen. In tegenstelling tot passieve luidsprekers heb je hiervoor echter een voedingsbron nodig, omdat de ingebouwde versterker niet zonder vermogen kan werken. De pc speaker wordt daarom ofwel aangesloten op een stopcontact met een netsnoer, ofwel ontvangen ze hun stroom rechtstreeks van het aangesloten afspeelapparaat via een USB-kabel. In sommige gevallen is er ook een ingebouwde oplaadbare batterij die aan de stroombron wordt opgeladen, of kunnen de luidsprekers met batterijen worden gebruikt. Dit maakt de pc speaker of andere multimedia-apparaten nog flexibeler en maakt het mogelijk om ze bijvoorbeeld mee naar buiten te nemen.

Niet alle pc speakers zijn actieve luidsprekers, omdat er een verschil is tussen verschillende soorten luidsprekers, zoals een soundbar of luidsprekersystemen 2.0 of 2.1.

De soundbar

De term Soundbar beschrijft een lange en smalle luidspreker die voor een ruimtelijke geluidservaring zorgt, zelfs zonder het gebruik van meerdere luidsprekers. Geluidsbalken worden vaak gecombineerd met een televisie, omdat ze weinig ruimte in beslag nemen en zorgen voor een goed thuisbioscoopgeluid. Geluidsbalken worden ook aangeboden in het pc-luidsprekersegment, maar deze zijn aanzienlijk kleiner. Dit zijn actieve luidsprekers die zijn uitgerust met een ingebouwde versterker en meestal met twee midrange-luidsprekers en een subwoofer. De soundbars produceren dus een goed surroundgeluid met een enkel apparaat en ze zijn meestal uitgerust met een oplaadbare batterij of kunnen worden gebruikt met batterijen, wat ze bijzonder mobiel maakt.

2.0 luidsprekersysteem

Het 2.0-luidsprekersysteem is het klassieke luidsprekersysteem voor de computer. Het bestaat uit twee luidsprekers die met elkaar verbonden zijn via een kabel. Een van de luidsprekers heeft ook een stroomaansluiting en een aansluitmogelijkheid op een afspeelapparaat zoals de computer. Deze luidspreker is een actieve luidspreker, terwijl de tweede luidspreker een passieve luidspreker is zonder ingebouwde versterker. De actieve luidspreker bevat de ingebouwde versterker, die zijn signalen naar beide luidsprekers uitzendt.

2.1 luidsprekersysteem

Het 2.1-luidsprekersysteem wordt ook vaak gebruikt als pc speaker. Deze bestaat uit twee luidsprekers en een subwoofer. De subwoofer wordt gebruikt om de lage tonen naar buiten te brengen, wat het geluid meer diepte en sfeer geeft. In een 2.1 systeem bevat de subwoofer ook de versterker, dus de luidsprekers zijn passieve luidsprekers.

Vooral films en games hebben veel baat bij een 2.1-luidsprekersysteem, terwijl voor het af en toe luisteren naar muziek, videoclips of videotelefonie zoals Skype of voicechats, een soundbar of een 2.0-luidsprekersysteem meestal voldoende is. Als je voornamelijk naar muziek luistert via je pc speaker, is een 2.1-luidsprekersysteem vaak ook de betere keuze.

5.1 en 7.1 luidsprekersystemen

Om een echt surroundgeluid te verkrijgen zijn er ook 5.1, 7.1 en zelfs 9.1-luidsprekersystemen. Ze worden echter vooral gebruikt in homecinema’s of hifi-systemen en zijn niet belangrijk op het gebied van pc-luidsprekers.

Creative GigaWorks T20 Series II pc speaker

De belangrijkste eigenschappen

De Creative GigaWorks T20 Series II-luidsprekers zijn voorzien van hoogwaardige midrange- en tweeter-drivers en krachtige bassen voor een gebalanceerd geluid. Dankzij de creatieve BasXPort-technologie kan de bas optimaal worden gereproduceerd zonder dat er een subwoofer nodig is, en de fiberglas conus middentoners leveren warme middentonen, terwijl de high-end stoffen koepeltweeters kristalheldere hoge tonen leveren. Met een uitgangsvermogen van 28 Watt maken de luidsprekers van muziek, games en films een akoestisch genot.

Bijzonder eigenschappen

 • De Creative GigaWorks T20 Series II-luidsprekers zijn met hun piano-afwerking en slanke vormgeving ook een visueel genot en passen op elk bureau.
 • Aan de voorzijde van een van de luidsprekers bevindt zich een aan/uit-schakelaar en bedieningselementen voor de bas, hoge tonen en het volume.
 • De pc speaker is voorzien van twee audio-ingangen, waarvan er één als hoofdtelefoonaansluiting kan worden gebruikt.

Het Bose Companion 20 pc speakersysteem

De belangrijkste eigenschappen van deze pc speaker

Het Bose Companion 20 PC-luidsprekersysteem bestaat uit twee luidsprekers en een bedrade control pod. De twee luidsprekers leveren een verbluffend geluid waardoor het moeilijk te geloven is dat het systeem geen extra subwoofer heeft. Dankzij de gepatenteerde TrueSpace Stereo Digital Processing en Integrated Signal Processing van Bose levert het luidsprekersysteem een ruimtevullend, levendig geluid met helderheid en lage tonen.

Specifieke eigenschappen

 • De Bose Active Electronic Equalization technologie past precies bij alle frequenties voor een zeer realistische geluidservaring.
 • De zilvergrijze luidsprekers passen overal dankzij hun slanke ontwerp.
 • Zelfs zonder een aparte bas-module levert dit systeem een rijk, natuurlijk geluid.
 • Met de Control Pod kun je het volume aanpassen of het systeem dempen met een tikje van een vinger.
 • Je vindt er ook een hoofdtelefoonaansluiting en een aansluiting voor een tweede audiobron.

Logitech Z120 Luidsprekers 2.0

De belangrijkste eigenschappen

De Logitech Z120 Speakers 2.0 zijn handig en klein en kunnen worden aangesloten op pc's, notebooks of netbooks met een 3,5 mm audio-ingang en twee watt uitgangsvermogen voor een geweldig geluid. De compacte kleine actieve luidsprekers worden gevoed via de USB-poort. Dit betekent dat je geen netsnoer of extra stopcontact nodig hebt om de luidsprekers te bedienen.

Specifieke eigenschappen

 • Een praktisch kabelmanagementsysteem vermindert de “kabelwarboel” op het bureau.
 • Door het ruimtebesparende ontwerp van deze pc-speaker kunnen de kleine luidsprekers overal geplaatst worden.
 • Alle benodigde kabels zijn bij de levering inbegrepen, zodat de pc speaker direct kan worden aangesloten en bediend.
 • De aan/uit-schakelaar en de volumeregelaar zijn gemakkelijk bereikbaar aan de voorzijde van een van de twee luidsprekers.

Logitech Z333

De belangrijkste eigenschappen

De Logitech Z333 multimedia-luidsprekers bestaan uit twee satellietluidsprekers en een subwoofer. Het Logitech systeem levert 40 watt vermogen voor een helder, evenwichtig en krachtig geluid in de hele ruimte. De subwoofer heeft een 13 cm brede, naar voren gerichte luidspreker die een rijke, diepe bas levert.

Specifieke eigenschappen

 • Met een knop op het achterpaneel kun je de basrespons aan je smaak aanpassen.
 • De aan/uit-schakelaar, de volumeregeling en de hoofdtelefoonaansluiting bevinden zich op een bedrade bedieningseenheid.
 • Een 3,5 mm en een RCA-ingang zorgen ervoor dat je de pc speaker kunt aansluiten op je computer, laptop, tablet-pc of smartphone en zelfs op de tv.
 • Of je naar muziek, games, audioboeken of films luistert, de Logitech Z333 Multimedia Speakers leveren altijd een geweldig geluid dat het volledige bereik van het frequentiespectrum overspant.
 • Alle benodigde kabels zijn inbegrepen.

Bose Companion 2 serie III multimedia-luidsprekersysteem

De belangrijkste eigenschappen van deze pc speaker

Het Bose Companion 2 serie III multimedia-luidsprekersysteem levert een kamervullend, levensecht geluid. Met 7 watt vermogen leveren deze actieve luidsprekers een geluidservaring die je normaal gesproken niet van een computer of laptop zou verwachten. Het gepatenteerde TrueSpace Surround Digital Processing Circuitry levert een levendig geluid, zelfs op je bureau, zodat je video's, games en muziek op een geheel nieuwe manier kunt ervaren en genieten.

Specifieke eigenschappen

 • Met het Bose Companion 2 serie III multimedia-luidsprekersysteem kun je genieten van het geluid van de Bose Companion 2 serie III met andere audiobronnen dan je computer, zoals een iPad of iPhone, via de AUX-ingang.
 • Het Bose Companion 2 serie III multimedia-luidsprekersysteem kan in enkele minuten worden opgezet en alle benodigde kabels zijn inbegrepen.
 • Een hoofdtelefoonaansluiting en een volumeregelaar zijn handig geplaatst op een van de twee luidsprekers.
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten