De 5 Beste scheermesjes doorgelicht

23

Met scheermesjes kun je snel, gemakkelijk en pijnloos haren van je lichaam verwijderen. Scheermesjes bestaan vaak uit meerdere kleine mesjes die het scheren nog makkelijker maken. Scheermesjes worden zowel door mannen als vrouwen gebruikt en kunnen op het hele lichaam gebruikt worden.

Waar moet je op letten bij het kopen van scheermesjes?

Er zijn verschillende soorten scheermesjes te vinden? Welke zijn nu echt het beste? Dat ligt deels aan jouw huid en het gedeelte van het lichaam dat je wilt scheren. Scheermesjes met meerdere mesjes scheren doorgaans dichter op de huid en zorgen dus voor een gladder effect. Heb je een gevoelige huid? Dan kun je het beste zoeken naar een scheermesje met een gelstrip die de huid extra zacht en soepel houdt tijdens het scheren.

Er zit ook nog verschil tussen wegwerpmesjes en navulbare scheermessen. De wegwerpmesjes zijn een aantal keer te gebruiken en moeten daarna weggegooid worden. Vaak zijn deze mesjes ook niet van de beste kwaliteit en hebben maar een of twee mesjes. Een navulbaar scheermesje kun je vaker gebruiken. Als de mesjes bot worden, kun je gemakkelijk het mesje vervangen. Je hoeft dan dus geen nieuwe houder te kopen. Dit is dus veel duurzamer én je kunt langer met een mesje doen.

Safety Razor Aluminium Rose Gold voor vrouwen

Heb je snel last van huidirritatie, bultjes of ingegroeide haren na het scheren? Dan is een safety razor een goede oplossing. Een safety razor bestaat namelijk maar uit één vlijmscherp mesje die de haartjes in een keer verwijdert. Doordat er minder mesjes over je huid heen gaan, zul je ook minder last hebben van irritatie als je een gevoelige huid hebt.

Deze safety razor heeft aluminium houder die licht is en dus fijn in de hand ligt. Dit scheermes kimt met 20 platina navul mesjes. Deze mesjes roesten veel minder snel en gaan dus langer mee. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van plastic, wat goed is voor het milieu.

Het gebruik van een safety razor is iets lastiger dan een plastic scheermesje. Het mesje is namelijk vlijmscherp en wanneer je het mesje met een verkeerde hoek op je huid plaatst, kun je de huid openhalen. Het is dus belangrijk om het mesje met de juiste hoek op de huid te zetten en voorzichtig en rustig te scheren. Het scherpe mesje zorgt wel voor het meest precieze resultaat.

Voordelen

+ Vlijmscherpe mesjes die zorgen voor een glad resultaat

+ Geschikt voor gevoelige huid die snel irriteert na het scheren

+ Duurzamer door het gebruik van aluminium en platinum (geen plastic).

+ Goedkoper dat plastic navul scheermesjes.

Nadeel

-          Het scherpe mesje kan in de huid snijden als het niet op de juiste manier gebruikt wordt (dit vergt even wat oefening!).

Gillette Venus Deluxe Smooth Swirl Scheersysteem voor vrouwen

Deze scheermesjes van Gillette zijn waarschijnlijk de makkelijkste en snelste manier om te scheren. Deze mesjes hebben namelijk scherpe mesjes en een goede bescherming waardoor je bijna niet in je huid kan snijden. Voor optimaal comfort en snelheid moet je dus zeker deze mesjes hebben. Deze set bestaat uit een scheermes en 6 extra navul mesjes.

Deze scheermesjes hebben 5 mesjes die dicht op elkaar staan. Hierdoor wordt elke haar

meteen meegenomen. Het is dus niet nodig om meerdere keren over dezelfde plek heen te gaan. Deze houder beschikt ook over de FlexBall technologie waardoor het scheermes zich perfect vormt naar jouw lichaam. Hierdoor kun je op iedere plek alle haartjes gemakkelijk weghalen.

Op dit scheermes vind je ook beschermende gelkussentjes. Deze beschermen de huid en maken deze ook soepel zodat de mesjes er goed overheen kunnen glijden. De kans op wondjes is hierdoor ontzettend klein.

Voordelen

+ 5 scherpe mesjes die in één keer de haartjes weghalen

+ FlexBall Technologie

+ Beschermende gelkussentjes + Volledige set met houder en 6 navul mesjes.

Gillette ProGlide Scheersysteem voor Mannen

Dit scheersysteem van mannen maakt gebruik van de nieuwste technologie waardoor het scheren van het gezicht nog eenvoudiger, soepeler en gladder wordt. Deze set bestaat uit een houder en 5 navul mesjes. Het is dus een complete set waarmee je meteen aan de slag kunt. Wanneer de mesjes op zijn, kun je gemakkelijk navul mesjes kopen. Er passen namelijk verschillende mesjes van Gillette op deze houder.

Dit scheermes bestaat uit 5 mesjes die ervoor zorgen dat ieder haartje verwijderd wordt. Boven de mesjes zit een beschermende strip die het gezicht soepel maakt en de huid beschermt tegen wondjes. Ook heeft dit mesje een precisietrimmer waarmee kleine plekjes makkelijk geschoren kunnen worden.

Dit scheermes is makkelijk in gebruik door de FlexBall technologie. Hierdoor is de kop van het scheermes flexibel. Deze past zich dan automatisch aan aan de vormen van het gezicht. Dit zorgt voor een soepele ervaring en een nog gladder resultaat. De kans om in de huid te snijden is hierdoor veel kleiner.

Voordelen

+ 5 mesjes die zorgen voor een glad resultaat

+ Beschermingsstrip

+ FlexBall Technologie + Volledige set met houder en 5 navul mesjes

Gillette Venus Comfortglide Breeze Scheermesjes

Deze Gillette scheermesjes voor vrouwen kunnen over het hele lichaam gebruikt worden. De mesjes scheren het haar precies weg en zorgen voor een glad resultaat. Met één mesje kun je het hele lichaam zonder problemen scheren. Deze set bestaat uit 8 navul mesjes die op alle Gillette Venus scheersystemen passen.

Deze scheermesjes bestaan uit 3 mesjes die dicht op elkaar staan. Hierdoor worden echt alle haren goed verwijderd en wordt er dicht op de huid geschoren. Boven en onder de mesjes bevindt zich een gelkussentje. Deze brengen een lotion op de huid die ervoor zorgt dat de huid soepel en zacht wordt. Het scheermesje glijdt hierdoor nog makkelijker over de huid heen en dit zorgt voor een perfect glad resultaat.

De Gillette Venus scheermesjes zijn ontworpen zodat je overal makkelijk bij kunt. De kop van het scheermes is namelijk flexibel waardoor je deze op je hele lichaam kunt plaatsen. De kop past zich aan aan je lichaam, waardoor het scheren nog comfortabeler wordt.

Voordelen

+ Zorgen voor een glad resultaat door 3 mesjes

+ Gelkussentjes voor bescherming en een soepele huid

+ Comfortabel scheren door flexibele kop + Navul mesjes passen op alle Gillette Venus houders

Gillette Fusion5 Scheermesjes

Deze scheermesjes van Gillette zijn de perfecte basisscheermesjes. Deze navul set van 16 mesjes is te gebruiken op de ProGlide, ProShield en Fusion scheermessen van Gillette. Je kunt deze navul mesjes er gemakkelijk op klikken. Deze mesjes zijn vooral geschikt voor het scheren van het gezicht, maar kunnen in principe overal gebruikt worden.

Deze scheermesjes hebben 5 mesjes die dicht op elkaar staan. Hierdoor kun je dicht op de huid scheren. Door de microribbels wordt de huid eerst strakgetrokken voor een glad resultaat en de huid wordt hierdoor beschermt. Boven op het mesje zit een gelstrip die de huid soepel maakt om overheen te scheren.

Ook beschikken deze scheermesjes over een precisietrimmer. Dit is een scherp mesje waarmee je kleine plekjes makkelijker kunt bereiken. Met één scheermes kun je dus het hele gezicht gemakkelijk gladscheren. Met een mesje kun je ongeveer 15 tot 20 keer scheren.

Voordelen

+Mesjes passen op verschillende systemen van Gillette

+ 5 mesjes voor glad resultaat

+ Gelstrip

+Precisietrimmer

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten