De 5 beste wifi versterkers onder de loep genomen

12

Tegenwoordig is een goede wifi verbinding belangrijker dan ooit. Je hebt waarschijnlijk verschillende apparaten die gebruik maken van wifi. Vooral als je thuiswerkt is een sterke wifi verbinding cruciaal. Het kan echter zo zijn dat jouw wifi niet alle ruimtes in het huis bereikt. Er zijn hier verschillende oplossingen voor. Zo kun je een extra router aanschaffen of netwerkkabels door het hele huis leggen. Veruit de makkelijkste oplossing is echter om een wifi versterker te kopen. Een wifi versterker zorgt er namelijk voor dat het wifi signaal versterkt wordt in bepaalde ruimtes. Dit is makkelijk aan te sluiten en zorgt meteen voor een veel beter signaal! Hierbij is het wel belangrijk om te onthouden dat een wifi versterker alleen werkt in ruimtes waar je al wel wifi hebt. Als je namelijk helemaal geen wifi hebt, kun je het signaal ook niet versterken.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een wifi versterker?

Er zijn verschillende soorten wifi versterkers op de markt. Het is dus belangrijk om er een te kiezen die het beste bij jouw situatie past. Wifi versterkers kunnen bijvoorbeeld niet eindeloos blijven versterken en werken vaak binnen een bepaalde range. Ook kunnen er bepaalde apparaten zijn in huis die het wifi signaal kunnen verstoren. Het is belangrijk om een versterker te kiezen die past bij het soort internetactiviteiten die je wilt ondernemen. Er zijn bijvoorbeeld versterkers die prima zijn voor dagelijkse activiteiten, maar er zijn ook versterkers die speciaal ingesteld zijn voor zwaardere en intensievere acties.

MD-Goods wifi versterker stopcontact

Deze MD-Goods wifi versterker is perfect voor de versterking van het wifisignaal voor dagelijks gebruik. Heb je bijvoorbeeld in de slaapkamer slecht signaal, maar wil je ’s avonds een serie streamen of gebruik maken van social media? Dan is deze versterker een prima oplossing. Door het simpele design heb je de versterker zo aangesloten.

Je kunt deze wifi versterker eenvoudig configureren met de router als deze een WHS knop heeft. Je kunt de versterker dan in iedere ruimte in het stopcontact pluggen. Je kunt zelfs gebruik maken van verschillende versterkers. Als de versterker aangesloten is, kan deze wel tot 30 meter goed signaal bieden.

Voordelen

+ Versterkt wifi signaal dat gebruikt kan worden voor dagelijkse netwerkactiviteiten

+ Draadloos

+ Makkelijk te installeren

+ Goede prijs

Nadeel -         

Niet geschikt voor intensievere activiteiten op meerdere apparaten tegelijk

AVM FRITZ!Repeater 3000

Heb je een grotere woning waarbij meerdere mensen gebruik maken van het wifi netwerk? Dan is deze wifi versterker iets voor jou. Hiermee kun je een snelle en stabiele wifi verbinding creëren door het hele huis heen waar de hele familie gebruik van kan maken.

Deze wifi versterker vergroot het wifibereik en zorgt in alle gebieden voor een sterke en goede verbinding. Er wordt één wifinetwerk gecreëerd waar ook maar een naam en wachtwoord bij hoort. Er wordt dan bepaald waarmee jouw apparaat verbinding maakt voor de beste verbinding. Dit gaat allemaal automatisch, waardoor jij altijd automatisch de beste verbinding hebt. Ook kun je met meerdere apparaten tegelijk verbinding maken met het netwerk.

Deze wifi versterker beschikt ook over een hele goede beveiliging. Hierdoor weet je zeker dat niemand zomaar gebruik kan maken van jouw netwerk. Hierdoor kun je in alle privacy genieten van jouw wifiverbinding. Ook helpt het apparaat jou om de beste locatie te bepalen door een lampje. Hierdoor kun je het sterkst mogelijke signaal creëren.

Voordelen

+Sterke wifi verbinding door het hele huis

+ Meerdere apparaten tegelijk gebruiken

+ Goede beveiligingsfuncties

+ Zoekt automatisch de beste wifi hotspot voor jouw locatie

Nadeel

-          Hogere prijs dan andere wifi versterkers

Voor het allersterkste wifi signaal is de TP-LINK RE650 de beste oplossing. Deze wifi versterker heeft 4 antennes die de beste verbinding kunnen creëren en het signaal op grote afstand kan versterken. De dual core processor zorgt voor een sterk en stabiel netwerk, waardoor je de meest intensieve taken kunt uitvoeren. Denk hierbij aan het downloaden van grote bestanden, intensief gamen en streamen in de allerbeste kwaliteit. Je kunt deze activiteiten makkelijk op verschillende apparaten tegelijk uitvoeren.

Dankzij de nieuwste technologie kan deze versterker de locatie van de apparaten vinden die wifi gebruiken. De versterker kan de wifi hier dan beter naartoe sturen, waardoor de wifikwaliteit sterk wordt verhoogt. Door deze technologie kunnen er ook meerdere apparaten tegelijk gebruik maken van wifi, zonder dat de sterkte hiervan omlaag gaat.

Deze wifi versterker heeft een handige app waarmee je de versterker kunt bedienen. Je kunt hier de huidige status bekijken en bepaalde instellingen aanpassen. Hierdoor wordt jouw ervaring nog makkelijker en beter.

Voordelen

+ Snelle en stabiele wifi verbinding die geschikt is voor de meest intensieve netwerkactiviteiten

+ Wifi gebruik op meerdere apparaten, zonder dat de kwaliteit omlaag gaat

+Makkelijk te installeren + Handige app waarmee je de versterker kunt bedienen

Je zult merken dat het merk TP-LINK vaker voorkomt in deze lijst. Dit komt omdat zij verschillende soorten wifi versterkers hebben die van erg goede kwaliteit zijn. Ook hebben zij een groter aanbod wifi versterkers voor verschillende doeleinden. De RE450 is bijvoorbeeld beter geschikt voor intensiever internetgebruik en een nóg sterkere wifiverbinding door het hele huis heen.

Deze wifi versterker  versterkt het signaal van de router in kamers waar het signaal minder sterk is. Doordat deze versterker van beide wifi-banden gebruik maakt, kun je rekenen op een snelle en stabiele verbinding. Hiermee kun je bijvoorbeeld gamen, streamen in de beste kwaliteit en dingen downloaden. Ook kun je zonder probleem op meerdere appraten tegelijk gebruik maken van de wifi verbinding. Deze wifi versterker is dus perfect voor de intensieve gebruiker.

Deze wifi versterker is wederom draadloos en kan door het hele huis heen in het stopcontact geplaatst worden. Voor de configuratie plaats je de versterker dicht bij de router en druk je tegelijk op de knop op de versterker en de router. Wanneer de versterker eenmaal verbonden is, kun je deze overal in huis plaatsen.

Voordelen

+ Geschikt voor zwaardere netwerktaken, zoals streamen, downloaden en gamen.

+ Snelle en sterke wifi kan gebruikt worden op meerdere apparaten tegelijk.

+ Draadloos

+ Makkelijk te installeren

+ Indicatie voor beste locatie in huis

De TP-LINK RE200 is een perfecte wifi versterker die het wifi signaal versterkt zodat je allerlei dagelijkse activiteiten online kunt uitvoeren. Met deze wifi versterker kun je overal in huis zonder moeite browsen, streamen en scrollen. Deze wifi versterker vergroot niet alleen het gebied waarin je signaal hebt, maar versterkt ook het signaal. Met de hoge snelheidsmodus heb je supersnel internet.

Deze wifi versterker is ook super makkelijk aan te sluiten. Je plaatst deze in het stopcontact en drukt tegelijk de knop in op de RE200 en de WPS knop op je router. De wifi versterker wordt nu verbonden met de router. Deze versterker is draadloos en nadat deze verbonden is, kun je deze overal in huis in het stopcontact plaatsen. Je hoeft de versterker dan niet opnieuw te verbinden.

Voordelen

Alle voordelen van de TP-LINK RE200 staan hier op een rijtje

+ Snelle wifi-verbinding in alle ruimtes

+Draadloos apparaat

+ Makkelijk te installeren

+ Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Nadeel

-          Niet geschikt voor zeer intensief wifi-gebruik op meerdere apparaten tegelijk

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten