De 5 beste smartphones onder de 200 euro om te hebben

97

 Tegenwoordig kun je niet meer zonder een mobiele telefoon. Je gebruikt dit niet meer alleen voor bellen, maar je kunt er ook mee appen, navigeren, mailen, muziek luisteren en nog veel meer. Het is een kleine computer die je overal mee naartoe kunt nemen. De nieuwste smartphones kunnen erg duur zijn. Ben je op zoek naar een goedkoper alternatief? Dan zijn er ook genoeg goede smartphones te vinden die minder dan €200 kosten. Een goede kwaliteit smartphone hoeft helemaal niet duur te zijn, vooral als je open staat voor merken die nog niet zo bekend zijn.

Waar moet je op letten bij een goedkopere smartphone?

Bij een smartphone onder de €200 kun je natuurlijk niet de allernieuwste telefoon verwachten. Dit zijn vaak iets oudere modellen die nog steeds prima werken en eigenlijk alle functies hebben die je nodig hebt. Als je een ouder model hebt, zul je wel moeten letten op de kwaliteit van de batterij en camera. Doordat deze ouder zijn, kan de batterij minder lang meegaan en kan de camera kwaliteit minder goed zijn. Dit ligt echter echt aan het merk en het model. Er zijn ook genoeg nieuwe modellen te vinden die minder dan €200 kosten. Je hebt deze problemen dan meestal niet.

TCL 20 L – 128 GB

Kijk je veel content op je telefoon? Dan is deze TCL 20L een perfecte smartphone. Met een groot en comfortabel scherm kun je videos in de beste kwaliteit bekijken. Ook kun je deze smartphone gebruiken voor het maken van prachtige foto’s en video’s. voor de echte contentconsument is dit de ideale telefoon.

Een groot deel van de telefoon wordt in beslag genomen door het scherm. Hierdoor heb je een groot scherm, zonder dat de telefoon zelf onhandig groot wordt. Deze smartphone maakt gebruik van een nieuwe technologie waarbij de beelden op het scherm automatisch verbeterd en verscherpt worden. Het consumeren van content wordt hierdoor nog comfortabeler. Ook zorgt dit ervoor dat je ogen minder vermoeit zullen raken.

In deze telefoon zitten 4 cameralenzen die samen zorgen voor een perfecte kwaliteit. Door de macrolens en dieptelens kun je camera in verschillende situaties gebruiken voor verschillende effecten. Alle foto’s en video’s kunnen eenvoudig opgeslagen worden door het geheugen van 128 GB. Al jouw bestanden staan ook veilig op deze telefoon door de gezichtsherkenning of vingerscanner.

Voordelen

+Groot scherm met hoge resolutie

+ Technologie die beeldkwaliteit verbetert

+ Goede camerakwaliteit +Veel geheugen

Motorola g60s- 128GB

Wil je een smartphone die alle functionaliteiten heeft van de nieuwste smartphones op de markt, maar voor een veel goedkoper prijsje? Dan is de Motorola g60s iets voor jou. Voor maar €199 heb je een smartphone met de beste functies, batterij en camera. Voor de intensieve smartphone gebruiker is dit model echt ideaal.

Is jouw telefoon vaak leeg? Daar hoef je bij deze smartphone niet over na te denken. De batterij gaat namelijk ontzettend lang mee. De batterij laadt ook ontzettend snel op. Binnen 12 minuten kun je alweer 12 uur lang gebruik maken van de smartphone. Sneller en beter kun je bijna niet vinden. Ook kun je deze smartphone overal blijven gebruiken, zelfs als het regent. Door de waterafstotende laag zal de telefoon niet beschadigen.

Ook heeft deze smartphone een groot en helder beeldscherm, waar je perfect videos of films op kunt bekijken. Ook zijn er veel mogelijkheden voor het maken van foto’s en video’s. Met de goede kwaliteit camera kun je portretten en close-up foto’s maken. Met een geheugen van 128 GB hoef je ook niet bang te zijn dat de telefoon snel vol zit. Zelfs voor intensieve gebruikers is dit geheugen meestal groot genoeg.

Voordelen

+Lange batterijduur

+ Laadt supersnel op

+ Veel geheugen

+ Groot scherm

+ Goede camerakwaliteit.

Oppo A16- 64 GB

Oppo is een nog iets onbekender merk in de markt van smartphones. Toch heeft dit merk smartphones voor een scherpe prijs van een prima kwaliteit. Deze smartphones zijn perfect geschikt voor dagelijkse activiteiten zoals bellen, appen, foto’s maken en het downloaden van apps. Deze smartphone maakt ook gebruik van Android 11, waardoor je allerlei apps kunt downloaden.

Het scherm van de Oppo A16 is 6,5 inch en is dus redelijk groot. Dit is fijn als je vaak videos op je telefoon wilt bekijken. Ook is de resolutie erg goed, waardoor je de videos in goede kwaliteit zult zien. Wil je nu zelf foto’s of videos opnemen? Daar is deze smartphone ook geschikt voor. De 3 camera’s op de achterzijde zorgen samen voor een perfecte kwaliteit. Ook is er een selfiecamera aanwezig.

Bij intensief gebruik hoef je ook niet bang te zijn dat de batterij snel leeg is. De goede batterij gaat namelijk de hele dag mee. Deze smartphone heeft een opslagcapaciteit van 64 GB, wat meestal voldoende is voor het opslaan van foto’s of bestanden. Wil je grotere bestanden opslaan? Dan kun je het geheugen uitbreiden tot maximaal 256 GB.

Voordelen

+ Groot scherm met goede resolutie

+ Batterij gaat de hele dag mee

+ Goede kwaliteit camera + Genoeg geheugen

Nokia G20- 64 GB

Bij een Nokia telefoon denk je misschien aan de ouderwetse stevige flip phones. Nokia heeft tegenwoordig ook geweldige smartphones die stevig zijn en waarbij de batterij ontzettend lang meegaat. Deze smartphone heeft alle functies die je nodig hebt en maakt gebruik van Android 11. Je kunt dus alle Android ondersteunde apps hierop downloaden.

Nokia staat bekend om de geweldige batterijen die wel dagenlang meegaan. De meeste smartphones hebben een batterij die bij intensief gebruik binnen een dag leeg is. Deze Nokia smartphone kan wel 3 dagen meegaan voordat hij weer opgeladen moet worden.

Voor de intensieve gebruiker is dit ideaal. Ook heeft deze smartphone een uitgebreide camera met 4 lenzen aan de achterkant en een selfiecamera. Door de hoge audiokwaliteit kun je hier dus ook video’s mee opnemen.

Je beveiligt deze telefoon goed door een vingerafdruk of door gezichtsherkenning. Door deze nieuwe technologie kan niemand zomaar in jouw telefoon komen. Al jouw bestanden staan dus veilig op deze telefoon. Ook heeft deze smartphone een opslag van 64 GB die je kunt uitbreiden met een SD kaart.

Voordelen

+ Batterij die tot wel 3 dagen lang meegaat

+ Goede kwaliteit camera en audio

+ Genoeg geheugen + Goede beveiliging

Samsung Galaxy A12 – 64 GB

De Samsung Galaxy A12 heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt in een smartphone. Deze telefoon maakt gebruik van Android 10 waardoor je alle apps kunt downloaden die ondersteund worden door Android. Voor mensen die een goede camera willen, maar hier niet te veel voor willen betalen, is dit een perfecte keuze. Er zitten namelijk 4 cameralenzen op de achterkant die heldere foto’s maken. Ook zit er een selfiecamera op.

Met deze telefoon hoef je ook niet bang te zijn dat de batterij snel leeg gaat. Deze sterke batterij gaat namelijk urenlang mee. Ook beschikt deze smartphone over super fast charging, waarmee je telefoon weer helemaal vol zit naar een aantal minuten. Deze smartphone heeft een opslag van 64 GB, wat voor de meeste personen genoeg is. Je kunt echter het geheugen uitbreiden met een SD kaart.

Voordelen

+ Geweldige camera

+ Goede batterij die lang meegaat

+ Laadt snel op

+ Genoeg geheugen

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten