De 5 beste marterverjagers om marters af te schrikken

10296

Marters zijn een beschermde diersoort en zien er ontzettend schattig uit. Jammer genoeg kan dit mooie dier ook voor heel wat overlast zorgen. De marter is immers een dier dat zijn habitat graag in en rond huizen maakt. Zolders, kruipruimtes, spouwmuren en aanverwanten zijn typische plaatsen om een marter terug te vinden. Geen probleem ware het niet dat marters de neiging hebben om kabels kapot te knagen. Dat doen ze niet alleen in huis, maar bijvoorbeeld ook met jouw auto. Een dure zaak die simpel voorkomen kan worden door een marterverjager in huis te halen.

Wat is een marterverjager?
Een marterverjager is simpelweg gezegd een apparaat dat een ultrasoon geluid produceert waar marters geen fan van zijn. Als mens horen wij immers frequenties tussen de twintig en de twintigduizend Hertz. Een marterverjager produceert echter een geluid van tweeëntwintigduizend vijfhonderd Hertz. Dat betekent dat wij dat geluid niet horen, maar marters wel. Bovendien ervaren ze dit geluid als uitermate vervelend. Een logisch gevolg hiervan is dat steenmarters en soortgelijke soorten wegblijven van de plek van de marterverjager.

Qua installatie is het enige waar je op moet letten dat je het apparaat op een droge plek monteert. Een dergelijk apparaat kan in huis gemonteerd worden op locaties waar je vermoedt dat er marters actief zijn of in de auto. Op die manier kan je met een gerust gemoed slapen wetende dat de marter jouw kabels niet doorbijt. Er zijn marterverjagers op de markt die werken op batterijen, maar ook exemplaren die je kunt aansluiten op het stroomnet. Er zijn draagbare apparaten die met een zuignap gemonteerd kunnen worden en ook tuinversies die op zonne-energie werken en in de grond moeten gestoken worden. Het hangt er maar van af naar wat je op zoek bent.

De top 5 marterverjagers op de markt

Heb je je zinnen gezet op een marterverjager? Dan spreekt het voor zich dat je ook op zoek bent naar een marterverjager met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Een toestel dat foutloos werkt en waar je op kunt rekenen. Dit zijn alleszins onze keuzes voor de vijf beste marterverjagers op de markt.

De Carpoint marterverjager 12v

Carpoint heeft alles in huis wat met auto’s te maken heeft en biedt dus ook een marterverjager aan in haar assortiment. Dit uiterst draagbare toestel valt op door zijn lichte gewicht en kleine afmetingen. Ben je op zoek naar een marterverjager zonder de bankrekening open te trekken dan is dit één van de beste opties.

De plus- en minpunten

Pluspunten

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Lichtgewicht
 • Handige verpakking
 • Een goede prijs

Minpunten

 • Een handleiding ontbreekt
 • Trekt de accu redelijk rap leeg

De specificaties

Gewicht: 103 gram
Breedte: 7,5 cm
Hoogte: 4 cm
Lengte: 10 cm

Een woordje uitleg

De Carpoint marterverjager 12v is een lichtgewicht toestel dat zowel op batterijen werkt als op de accu wordt aangesloten. Kies je voor de accu dan is het wel zo dat je bij voorkeur vaak met de auto onderweg bent. Als je de auto een week of langer laat staan zonder ermee te rijden kan het immers voorvallen dat de accu is leeggetrokken.

Dat gezegd zijnde is de Carpoint marterverjager een effectief toestel voor een schappelijke prijs. De installatie verloopt zonder enig probleem (al was een handleiding een pluspunt geweest) en de 22,5 kHz die het toestel produceert is ruim voldoende om marters en ander ongedierte weg te houden.

De Kemo marterverjager

De Kemo marterverjager is een mooie exponent van Duitse kwaliteit en klasse. Niet alleen doet het toestel wat het moet doen, het is bovendien ook waterbestendig (wat zeker niet van alle verjagers gezegd kan worden).

De plus- en minpunten

Pluspunten

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Groot bereik
 • Betrouwbaar in werking
 • Waterbestendig
 • Handige verpakking
 • Inclusief LED licht

Minpunten

 • De kabel is niet waterbestendig
 • Vrij prijzig

De specificaties

Gewicht: 325 gram
Breedte: 7 cm
Hoogte: 5 cm
Lengte: 4 cm

Een woordje uitleg

De Kemo marterverjager is een kwaliteitsvolle marterverjager die zowel geschikt is voor binnen als buiten. Het is een waterbestendig toestel tot IP65 en kan aangesloten worden op een stopcontact. Het apparaat heeft met 230 volt een groot vermogen en produceert een geluid tussen de 22,5 en 28 kHz en produceert daarbij 120 dB. Een leuke extra die niet aanwezig is bij veel alternatieven is ook een optisch afschrikmiddel.

Een LED licht zorgt voor een bijkomende stap bescherming tegen marters en ongedierte. Het bereik van het ultrasone geluid van de Kemo marterverjager bedraagt maar liefst 100 meter. Het is een toestel dat eerder aan de dure kant is, maar ook de kwaliteit levert die je van een duurder apparaat verwacht. Het enige nadeel is dat je een stopcontact nodig hebt voor de marterverjager en de kabel zelf niet zo waterbestendig is als het omhulsel.

De IMPAQT marterverjager 12V

IMPAQT is een budgetvriendelijke optie die een brede waaier aan technologische producten aanbiedt. Een mooi voorbeeld van waar het bedrijf voor staat is de IMAQT marterverjager 12V. Een mobiel toestel op batterijen die goede prestaties voor een goede prijs levert.

De plus- en minpunten

Pluspunten

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Betrouwbaar in werking
 • Uitstekende prijs
 • Handige verpakking

Minpunten

 • Soms zijn er klachten dat het geluid hoorbaar is
 • Geen batterijen meegeleverd

De specificaties

Gewicht: 124 gram
Breedte: 7,5 cm
Hoogte: 3 cm
Lengte: 11,5 cm

Een woordje uitleg

De IMPAQT marterverjager 12v is een licht en draagbaar toestel dat met ultrasone geluiden marters en ander ongedierte weghoudt. Dit toestel komt geleverd in een handige verpakking met een intuïtief design wat betreft de werking. Het toestel werkt op batterijen maar kan ook aangesloten worden op de accu van jouw wagen. Met een verbruik van amper 5 mA hoef je je daarbij geen zorgen te maken dat het een zware impact heeft op jouw wagen. Het is een apparaat dat gemakkelijk te installeren valt en bovendien betrouwbaar is in werking voor een relatief lage prijs. Deze uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding is dan ook de reden waarom de IMPAQT marterverjager 12v een plekje op deze lijst heeft kunnen veroveren. Een klein minpuntje is wel dat er geen batterijen meegeleverd worden. Voor een toestel dat voornamelijk op batterijen werkt is dat toch wel jammer.

De YouGood 1 marterverjager

De YouGood marterverjager is een budgetoptie marterverjager die heel wat in petto heeft voor een lage prijs.

De plus- en minpunten

Pluspunten

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Groot bereik
 • Flexibel qua aansluitingen
 • Betrouwbaar in werking
 • Uitstekende prijs

Minpunten

 • Onaantrekkelijk design
 • Geen batterijen meegeleverd
 • Handleiding in het Engels

De specificaties

Gewicht: 200 gram
Breedte: 6,5 cm
Hoogte: 3,2 cm
Lengte: 12,5 cm

Een woordje uitleg

De YouGood marterverjager is een typische marterverjager in die zin dat het werkt via het uitzenden van ultrasoon geluid. Minder typisch is de flexibiliteit van de YouGood. Zo kan het toestel aangesloten worden op het stopcontact of op de autobatterij en kunnen er batterijen in geplaatst worden. In tegenstelling tot heel wat alternatieven is deze YouGood marterverjager dan ook een mobiel toestel.Met een verbruik van onder de drie watt hoef je je bovendien geen zorgen te maken over een torenhoge energierekening. Gebruik je batterijen? Dan maakt de producent zich sterk dat één keer wisselen per jaar voldoende is. De YouGood marterverjager heeft een bereik van zestig meter en zit daarmee vrij goed voor een betrekkelijk lage prijs. Enkel het design van dit apparaatje valt wat tegen. Maar als je op zoek bent naar een betrouwbaar toestel voor weinig geld kan je niet beter zitten dan bij YouGood

De Weitech pestrepeller

Weitech is één van de marktleiders op het gebied van dit soort toestellen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de Weitech pestrepeller een plaatsje in onze lijst krijgt.

De plus- en minpunten

Pluspunten

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Duurzaam product
 • Groot bereik
 • Betrouwbaar in werking

Minpunten

 • Relatief prijzig
 • Heel basic design

De specificaties

Gewicht: 302 gram
Breedte: 8 cm
Hoogte: 6 cm
Lengte: 13 cm

Een woordje uitleg

De Weitech pestrepeller is een ongediertebestrijder die inzetbaar is tegen een breed gamma aan ongedierte en insecten. Zo zijn kleine knaagdieren als marters, muizen en spitsmuizen geen fan van dit apparaat, maar ook vlooien, spinnen en teken niet. De sterke punten van deze marterverjager zijn de eenvoud in gebruik en het lage verbruik. Met een maximaal verbruik van slechts 0,8 Watt is dit toestel absoluut één van de meest duurzame op de markt. Bovendien werkt het apparaat op een oppervlakte van ongeveer 90 vierkante meter wat een uitstekend bereik is. Ook is er een indicatielampje wat geen overbodige luxe is om zeker te weten dat het toestel aan staat. Het enige jammere aan de pestrepeller is het relatief onaantrekkelijk design. Er is gekozen voor een breed en robuust design dat niet meteen flatterend is. Ook is de Weitech pestrepeller binnen zijn genre een eerder dure optie. Als je op zoek bent naar kwaliteit is dat echter geen nadeel.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten