Dit zijn de vijf beste wijnkoelkasten van dit moment

143

De keuken is vandaag de dag zonder twijfel het hart van de woning waar de hele dag door geleefd wordt. Je borrelt er in het weekend maar al te graag met je vrienden, je geniet er van een heerlijk diner met de hele familie of je start er de ochtend met het hele gezin. Daarom mag een keuken zonder twijfel tot een echte blikvanger worden genoemd en is het zeker geen verkeerd idee om te investeren in apparatuur die het leven net een beetje leuker maakt.

Niet alleen oogt de keuken onwijs stijlvol, tal van dagelijkse handelingen gaan net even wat makkelijker. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan het laten plaatsen van een koelkast voor het opslaan van de beste wijnen die je kent? Dit is zonder twijfel een van de mooiste elementen in de keuken en is tegenwoordig betaalbaarder dan ooit. Echter is het volkomen begrijpelijk dat je door het gigantische aanbod dat er tegenwoordig is, de bomen het bos niet meer ziet. Maak je je hier vooral geen zorgen over. In dit artikel lees je wat de beste wijnkoelkast van dit moment is en hebben we de beste modellen voor je op een rijtje gezet.

PeVino NG 88

Gaat je hart net even wat sneller kloppen van een duurzaam huis dat helemaal uitgerust is met de nieuwste gadgets? Bijvoorbeeld omdat je binnenkort de sleutels krijgt van een nieuwbouwwoning of omdat je je eigen huis aan het bouwen bent met duurzame materialen? Dan is het natuurlijk een erg goed idee om ook meteen te investeren in een wijnklimaatkast dat voldoet aan een hoog energielabel. De PeVino NG 88 - Wijnkoelkast 1 zone - 83 Flessen is daar een erg goed voorbeeld van.

Voordelen

 • Een minimalistisch design
 • De klimaatzone is in te stellen tussen 5 - 20°C
 • De stilste in zijn klasse met slechts 41 dB
 • Afmetingen: 82 x 59,5 x 57,5 cm (hxbxd)
 • Gewicht: 44 kilogram

Kies ervoor om je favoriete wijnkast eenvoudig en snel online te bestellen

Je hebt op dit moment vast en zeker een goed beeld gekregen van de modellen waar je zoals uit kunt kiezen en wat voor soort model het beste bij je persoonlijke voorkeur past. Het is dan de hoogste tijd om een gerichte keuze te maken voor een bepaald type. Gelukkig zijn er online meer dan genoeg modellen te vinden die je eenvoudig en snel met elkaar kunt vergelijken. Heb je het perfecte model voor jouw woning gevonden? Dan bestel je je favoriete wijnklimaatkast in een paar muisklikken online en kun je in de meeste gevallen je bestelling binnen en mum van tijd in huis verwachten. Heb je op dit moment al een bepaalde voorkeur voor een koelkast bij jou in de keuken?

Dunavox Soul-89 Wijnkoelkast

Als je een groot liefhebber van wijn bent, dan weet je hoe belangrijk het is dat verschillende soorten wijn op verschillende temperaturen worden bewaard om ze optimaal tot hun recht te laten komen. Als je bijvoorbeeld graag een paar flessen rood, een paar flessen wit en een aantal mousserende wijnen altijd op de best mogelijke temperatuur wilt bewaren, is het verstandig om te investeren in een wijnkast met meerdere temperatuurzones. Kies bijvoorbeeld voor de Dunavox Soul-89 Koelkast - DX-89.246TSS.

Voordelen

 • Beschikt over máár liefst 3 temperatuurzones, zodat meerdere wijnen op de perfecte temperatuur kunnen worden bewaard
 • Het model is voorzien van een prachtige deurlijst met een robuuste RVS handgreep
 • Je haalt een enorm stille koelkast in huis met een geluidsniveau van slechts 38 dB
 • Afmetingen: 178,8 x 58,7 x 55,7 cm (hxbxd)
 • Gewicht: 106 kilogram

Klarstein Vinovilla 7 Built-in Uno inbouw wijnklimaatkast

Wie denkt dat een wijnklimaatkast een flink prijskaartje heeft, heeft het mis. Sterker nog, vandaag de dag zijn er meer dan genoeg modellen te vinden die ook nog eens scherp geprijsd zijn, maar nog steeds aan de hoogste standaarden voldoen die je je maar kunt wensen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Klarstein Vinovilla 7 Built-in Uno inbouw wijnklimaatkast? Dit model is erg gewild voor zowel bestaande keukens als nieuwe keukens die net ingetekend zijn.

Voordelen

 • Een erg fijne koelkast voor veeleisende opslag
 • Het model is erg geschikt voor inbouw in bestaande keuken
 • Een onwijs eenvoudige bediening via een handig paneel
 • Afmetingen: 15 x 87 x 56 cm (bxhxd)
 • Gewicht: 21 kilogram

Vinata Wijnkast Compact De beste inbouw wijnklimaatkast

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je je wijnklimaatkast in wilt laten bouwen in de keuken. Misschien heb je op dit moment kastruimte over waar je eigenlijk geen gebruik van maakt of je hebt onlangs een nieuwe keuken in laten tekenen, waarbij de wijnklimaatkast in het kookeiland of in het wandmeubel in wordt gebouwd. Kies bijvoorbeeld voor een model van het merk Vinata. Het geluidsniveau van slechts 25 dB zorgt ervoor dat je het model haast niet hoort en de temperatuur is in te stellen tussen de 10 - 18 °C. Dit maakt d de koelkast uitermate geschikt voor het opslaan van een breed scala aan wijnen.

Voordelen

 • Geschikt voor het opslaan van 12 flessen wijn
 • Het model is de stilste in zijn klasse met slechts 25 dB
 • De temperatuur van de koelkast is in te stellen tussen de 10 - 18 °C
 • Afmetingen: 53 x 35,9 cm (hxb)

Tomado TRW2401B De beste vrijstaande wijnklimaatkast

De wijnklimaatkast mag zonder twijfel tot een echte blikvanger in de keuken worden gerekend. Daarom kan het zomaar zo zijn dat je op zoek bent naar een vrijstaand ontwerp die op een mooie plek in de keuken kan worden geplaatst. Kies bijvoorbeeld voor de Tomado TRW2401B. De temperatuur is in te stellen van 5°C tot 18°C en je geniet altijd van een optimale indeling. Daarnaast zorgt het minimalistische ontwerp ervoor dat de koelkast zich perfect leent voor iedere stijl keuken.

Voordelen

 • Dit model is voorzien van fijne blauwe LED binnenverlichting, zodat je de beste wijnen een extra bijzondere plek kunt geven  
 • Het model is voorzien van een regelbare thermostaat met Touch bediening voor eenvoudig gebruik
 • Je favoriete flessen wijn zijn altijd erg goed zichtbaar dankzij grote glazen deur van de koelkast
 • Afmetingen: 64,2 x 48 x 44 cm (hxbxd)
 • Gewicht: 24,5 kilogram

Gerelateerde berichten