De 5 beste projectieschermen: de opties & voordelen

112

Ben je voor presentaties, als particulier of ondernemer, op zoek naar een goed projectiescherm, een beamerscherm of een projectiedoek? Dan kan het kiezen van een voor jou perfect projectiescherm best lastig zijn. Het aanbod projectieschermen is tegenwoordig namelijk erg groot. Er zijn tal van merken, soorten en maten, wat het moeilijk maakt om de juiste beslissing te nemen. Dus: hoe kies je een goed projectiescherm of beamerscherm uit, die voldoet aan de hoge eisen die je stelt?

War moet je precies op letten als je een kwalitatief goed projectiescherm wilt kopen? In dit blog helpen we je een eind op weg door je een beredeneerde top 5 van goede en betrouwbare projectieschermen te geven. De lijst is samengesteld door experts met kennis van aken en dus een goed hulpmiddel voor jou om de juist aankoop te doen. Maar voor we dieper op onze top 5 ingaan, eerst iets over de voordelen die een projectiescherm of een projectiedoek jou te bieden heeft.

De grootste voordelen van goede projectieschermen


Wie ervoor kiest om een projectiescherm te gebruiken voor het geven van presentaties of andere visuele projecten, maakt een verstandige keuze. Een projectiescherm inzetten voor welk doel dan ook heeft namelijk veel interessante voordelen te bieden. In de eerste plaats heb je, als je gebruikmaakt van een kwalitatief goed projectiescherm, de zekerheid op haarscherp beeldmateriaal. Of je nu foto’s, filmmateriaal of eigen gemaakte video’s wilt laten zien: je hebt bij het gebruik van en projectiedoek of beamerscherm de garantie op haarscherp beeldmateriaal. Vooral bij bedrijfsmatige presentaties is dit erg belangrijk. Je wilt natuurlijk professioneel en eigentijds overkomen op de doelgroep.

En dan is het cruciaal om kwaliteit aan te bieden aan je gasten cq. publiek. Heb je een professioneel ontworpen projectiescherm in je bezit, dan is dit een fluitje van een cent. Met een scherp en fraai scherm geef je als ondernemer een bepaald signaal af: je laat zien dat je voor de beste kwaliteit gaat en geen genoegen neemt met tweedehands materiaal. Een tweede grote voordeel van een projectiescherm is dat je deze perfect kunt inzetten op de werkvloer. Je kunt het scherm qua licht zachter of feller zetten, terwijl je ook – als je filmmateriaal laat zien -, het volume harder of zachter kunt zetten. Jij bent dus ‘in control’, wat er ook gebeurt.

Ten slotte, dat is het derde pluspunt, zijn de keuzemogelijkheden die er zijn qua soorten en maten projectieschermen een grote plus in de zoektocht naar jouw ideale beamerscherm een groot pluspunt. Er valt genoeg te kiezen voor de kritische
consument. Lees snel verder en ontdek wat volgens onze specialisten de beste projectieschermen van dit moment zijn. Een van deze modellen gaat je ongetwijfeld aanspreken en verliefd maken!

Innox ScreenMate FFS-200-43: enorm groot & handzaam

Heb je een scherm nodig dat erg groot is? Dan biedt de Innox ScreenMate FFS-200-43 alles wat je nodig hebt. Dit scherm heeft een indrukwekkend groot oppervlakte van 300 bij 400 cm en is daarmee een van de grootste projectiedoeken die momenteel verkrijgbaar is. Voor thuisgebruik is dit in veel gevallen te groot. Maar de Innox ScreenMate FFS-200-43 is dan ook vooral bedoeld voor gebruik in grote zalen en ruimtes met veel publiek. Ideaal aan de Innox ScreenMate FFS-200-43 is verder dat dit scherm wordt geleverd met statiefpoten, zodat mensen achterin in een grote zaal ook voldoende zicht hebben. Voor de grootte van dit kwaliteitsscherm, dat gemaakt is van zeer sterk stofmateriaal, valt de prijs van € 789 erg mee. Je krijgt er een zeer sterk en enorm groot scherm voor terug, waar je jarenlang plezier van gaat beleven. Dit projectiescherm wordt in een flightcase geleverd, wat het opbergen veilig en gemakkelijk maakt.

 • + Gigantisch groot scherm
 • + Handig en sterk statief
 • + Ideaal voor bedrijven en grote zalen

Geen keuze kunnen maken? Er is nog meer aanbod aan projectieschermen

Het kan zijn dat onze top 5 niet het model scherm bevat waar je naar op zoek bent. Dan hoef je niet te treuren, want er zijn nog veel meer uitstekende projectiedoeken beschikbaar bij speciaalzaken. Laat je verrassen door het zeer uitgebreide assortiment kwaliteitsdoeken dat tegenwoordig online en offline te koop is. Bij vragen jun je altijd de klantenservice contacteren voor tips, ideeën en adviezen. Succes en geniet de komende tijd vooral volop en zo veel mogelijk van het grote kijkplezier dat goede projectieschermen te bieden hebben.

DMT Tripod Screen 84 inch: mét statief & snel op te zetten

Ben je op zoek naar een goed scherm voor presentaties of het projecteren van televisiebeelden, bijvoorbeeld omdat er in een café een voetbalwedstrijd vertoon moet worden? Dan is het DMT Tripod Screen 84 inch een goede keuze. Dit prachtige scherm met sterk doek wordt geleverd met een zeer sterk en stabiel statief. Hierdoor kun je het scherm in slechts enkele ogenblikken opzetten, wat natuurlijk handig is als er een vergadering op de agenda staat. Fijn aan het statief is natuurlijk dat je de DMT Tripod Screen 84 inch eigenlijk overal kunt gebruiken. Fijn is dat er een metalen opbergkoffer meegeleverd wordt, waar je het projectiescherm in op kunt bergen als je dat niet gebruikt.

Voordelen

 • + Overal bruikbaar
 • + Snel opzetbaar
 • + Groot scherm

Optoma DE-1123EGA 123 inch: gemotoriseerd & luxueus

Maak je het jezelf het liefst zo gemakkelijk mogelijk? Kies dan voor een gemotoriseerd scherm, zoals de Optoma DE-1123EGA 123 inch, en verwen jezelf met een bioscoopervaring die zijn weerga niet kent. Ideaal aan de Optoma DE-1123EGA is naast het bedeiningsgemak via een motorsysteem, het feit dat de schermgrootte en kijkhoek meer dan uitstekend zijn. De schermverhouding is 16:10, terwijl je diagonaal kunt rekenen op een lengte van 123 inch! Doordat er voor dit systeem een zogenoemde buismotor is gebruikt, kan het scherm vrijwel geluidloos en zonder herrie omhoog en omlaag gedaan worden. De Optoma DE-1123EGA 123 inch is gemakkelijk te monteren via een ijzersterk beugelsysteem en voorzien van een sterk en onkreukbaar doek. Voor deze topkwaliteit betaal je echter wel een prijs van tussen de 475 en 490 euro. Maar daar krijg je natuurlijk wel veel voor terug!

Voordelen

 • + Motorische bediening
 • + Bioscoopervaring
 • + Groot scherm
 • - De prijs

Innox ScreenMate P100-43: groot & gebruiksvriendelijk

De Innox ScreenMate P100-43 is vanwege zijn grote formaat, hij meet 200 x 150 cm, erg geliefd voor het gebruik in schoollokalen en vergaderruimtes van bedrijven. Het scherm kan handmatig opgerold en uitgerold worden en is hiermee gebruiksvriendelijk.
Het beelddiagonaal van het scherm bedraagt 100-109 inch. Het doek is van dusdanig hoge kwaliteit, dat je gegarandeerd bent van een scherpe projectie en van prima zicht. Ten slotte valt de scherpe prijs van de Innox ScreenMate op: voor slechts 102 euro is dit doek in jouw bezit!

Voordelen

 • + Groot scherm
 • + Hoge kwaliteit doek

Elite Screens M100XWH: multifunctioneel & duurzaam

Volgens onze specialisten is het projectiescherm Elite Screens M100XWH een van de beste keuzes die je kunt maken. Het Elite Screens M100XWH projectiescherm blinkt op meerdere vlakken uit in vergelijking met andere projectiedoeken. In de eerste plaats is een mooi kenmerk van dit scherm dat deze zowel aan het plafond als aan wanden en muren gemonteerd kan worden. Een tweede voordeel is dat je het scherm gemakkelijk handmatig in- en uittrekken, waarbij de autolockfunctie handig is om het scherm vast te zetten. Een derde plus van de Elite Screens M100XWH is de scherm-gain van 1,1.

Deze zorgt ervoor dat je vanuit alle hoeken een perfect zich op het scherm hebt. Verder is een vierde fijn kenmerk van de Elite Screens M100XWH de duurzaamheid van dit topmerk. Het doek is gemaakt van een speciaal materiaal, dat bekendstaat als MaxWhite en dat een lange levensduur garandeert. Op deze achterzijde van het projectiedoek zit een zwartkleurige beschermlaag, die onnodig lichtverlies voorkomt. In de vijfde plaats staat de Elite Screens M100XWH op nummer 1 vanwege het feit dat het doek eenvoudig te reinigen is. Wat water en zeep volstaan om het scherm te ontstoffen en weer schoon te krijgen. Ten slotte zijn de vele formaatmogelijkheden aantrekkelijk. Er zijn maar liefst 8 verschillende groottes beschikbaar in de verhoudingen 16:9 of 16:10.

Voordelen

 • + Duurzaam
 • + Zeer brede kijkhoek
 • + Veel schermformaten
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten