De 5 beste webcams met uitstekende reviews besproken

19

De beste webcams hoeven niet duur te zijn of over veel functies te beschikken. Dat kan het kiezen van het juiste model voor jouw specifieke behoeften zelfs een beetje verwarrend maken. We zien dat men langzaam aan weer dagelijks naar kantoor gaat, maar dit betekent niet dat de vraag naar webcams is gedaald.

In plaats daarvan zien we een toename van hybride baantjes, waarvoor je thuis een camera moet hebben, en sommigen van ons hebben zich aangepast aan het regelmatig hebben van videogesprekken met familie en vrienden die ver weg wonen. Sommigen zijn zelfs begonnen met streamen op sites zoals Twitch en YouTube om zich bezig te houden tijdens regionale lockdowns.

Heb je een ingebouwde microfoon nodig? Wat dacht je van breedbeeld? Misschien wil je upgraden naar iets dat 4K of 60 FPS aankan? Wat je reden ook is om een nieuwe webcam te kopen, er zijn tegenwoordig zoveel variaties dat de opties overweldigend kunnen aanvoelen.

Maar als je een webcam voor streamen nodig hebt, zijn sommige van de items op deze lijst precies voor jou ontworpen. Webcams zoals de Razer Kiyo zijn speciaal gemaakt voor mensen die willen streamen terwijl ze games spelen, en zullen je helpen om er zo goed mogelijk uit te zien wanneer je live gaat.

Er zijn ook zoveel verschillende soorten webcams, voor zoveel verschillende behoeften. Je zou kunnen denken dat ze alleen voor streamers zijn die geld willen uitgeven om er goed uit te zien, zoals we net hebben aangegeven, maar de beste en betaalbare webcams helpen je ook om er goed uit te zien tijdens je videogesprekken met familie, en de beste Logitech webcams hebben ook voor elk wat wils. Hier is een lijst van de 5 beste webcams die momenteel beschikbaar zijn via bol.com.

Logitec Brio

Het komt niet gemakkelijk voor dat een product een beoordeling van 5 sterren krijgt, maar de Logitech Brio haalt het moeiteloos. Het is gewoon de beste als het gaat om videokwaliteit. Zijn 4K-camera (2160p/30 fps) produceert een kristalhelder beeld, maar wat nog belangrijker is, zijn de andere functies - zoals face tracking, High Dynamic Range en automatische lichtcorrectie. Deze zorgen ervoor dat je er op je best uitziet, ongeacht de omstandigheden.

Andere functies van deze hoogwaardige webcam zijn 5x HD-zoom, drie gezichtsvelden (65, 78 en 90 graden), en de mogelijkheid om tekst aan het beeld toe te voegen via de Logitech Capture-software. Je kunt lettertypen, kleur en zelfs een achtergrondkleur kiezen. Natuurlijk hangt aan dit alles wel een prijskaartje: De Logitech Brio is niet echt een budget webcam, maar voor degenen die het beste nodig hebben, is het de prijs waard.

Pluspunten:
-Kristalheldere video
-Autofocus, lichtcorrectie
-Instelbaar gezichtsveld
-Hoog dynamisch bereik

Minpunten:
-Prijzig

Hoe kies je de beste webcam?
Wanneer je op zoek bent naar de beste budget webcam, moet je rekening houden met een aantal belangrijke factoren, waaronder resolutie, framerate en prijs.

Videoresolutie
Het zal moeilijk zijn een webcam te vinden met een resolutie van minder dan 720p; de meeste budget webcams, zoals de Logitech C310 en Logitech C270 (die beide minder dan 30 euro kosten), kunnen in deze resolutie streamen.

De volgende stap - en de meest voorkomende resolutie - zijn 1080p-camera's zoals een van onze favorieten, de Logitech C920s. Camera's met deze resolutie kosten gewoonlijk tussen de 50 tot 100 euro, en zijn het beste voor de meeste consumenten.

Als video van de hoogste kwaliteit nodig is - en je gebruikt je camera niet als webcam - dan wil je een webcam die in 4K kan streamen, zoals de Logitech Brio. Bijna elke webcam die in 4K kan streamen, kost echter meer dan 100 euro.

Gezichtsveld
Als je alleen een webcamera nodig hebt om video's van jezelf te streamen, kun je met een webcam met een vrij smal gezichtsveld gemakkelijk uit de voeten; de meeste modellen hebben een gezichtsveld van ongeveer 80 graden. Heb je echter een webcam nodig voor een groepsomgeving, dan ga je liever voor een met een breder gezichtsveld, zoals de Anker PowerConf 300, die een gezichtsveld van 115 graden heeft. Bij sommige van de betere webcams kun je het gezichtsveld zelfs aanpassen.

Microfoons
Goedkopere webcams hebben meestal maar één microfoon, wat in veel situaties prima is. Werk je echter in een luidruchtige omgeving, dan is een camera met twee of meer microfoons en software waarmee je je stem kunt isoleren van de geluiden om je heen een betere keus. Een ander alternatief - dat nog betere audio oplevert - is te investeren in een van de beste microfoons.

Extra functies
Het is ook de moeite waard om te kijken of een camera speciale functies heeft. De Razer Kiyo heeft bijvoorbeeld een ingebouwde ringverlichting, waardoor hij ideaal is voor mensen die opnamen maken in kamers met weinig licht en niet een van de beste ringlampen bij de hand hebben. Logitech camera's hebben over het algemeen robuuste software opties voor het aanpassen van je opnamen, en de StreamCam kan zowel in liggende als staande modus opnemen, wat het overwegen waard is als je video's opneemt voor mobiele apparaten.

Logitec Streamcam

De Logitech StreamCam is er niet alleen handig tijdens video vergaderingen, videochat met familie en vrienden en het live streamen van je games. Deze 1080p webcamera heeft veel functies te bieden op het gebied van contentcreatie, waaronder automatische scherpstelling, slimme belichting, gezichtsherkenning, framerate tot 60 fps en een omkeerbaar ontwerp zodat u foto's en video's kunt maken in 9:16-formaat. Je kunt hem zelfs op een statief monteren en hij maakt gebruik van USB Type-C voor snelle en efficiëntere video-overdrachtsnelheden.

Pluspunten:
-Functies voor het creeren van content
-Gezichtsherkenning
-Automatisch scherpstellen

Minpunten:
-Te duur voor eenvoudig kantoorgebruik
-Vaste USB-C-kabel aansluiting

Logitec C920

De Logitech C920 is sinds de release in januari 2012 een van de beste webcams op de markt, en verslaat consequent concurrerende producten die meer betaalbaarheid of betere prestaties beloven - en met goede reden. Dit is een geliefde favoriet in het hele spectrum van streamers, content creators, en kantoor professionals, en wanneer kosten, kwaliteit en prestaties allemaal worden berekend, is de C920 nog steeds een van de beste alledaagse webcams die je kunt kopen, ondanks dat hij bijna een decennium oud is.

Met een heldere 1080p HD-resolutie en fantastische verlichting en kleurdetectie tegen een betaalbare prijs, raakt deze fan-favoriete webcam een plek in de markt die moeite heeft om enige substantiële concurrentie te krijgen en is nog steeds een van de best presterende webcams op de markt van vandaag, hoewel we het gevoel hebben dat de Razer Kiyo Pro de nieuwe topper is als het gaat om webcams in 2022.

Pluspunten:
-Grote mogelijkheden bij weinig licht
-Volledige 1080p HD

Minpunten:
-Geen 1080p/60fps
-Vaste camera, niet draaibaar

Elgato Facecam

De Elgato Facecam staat misschien op de tweede plaats, maar dankzij een aantal verdeelde ontwerpkeuzes die ervoor zorgen dat dit een niche aankoop is die zich richt op contentmakers, is dit eigenlijk onze topkeuze als je een webcam nodig hebt puur voor streaming of het maken van YouTube-video's.

De keuze om geen microfoon of autofocus mogelijkheden toe te voegen zal het laten lijken als een halfbakken product voor iedereen die gewoon op zoek is naar een webcam, maar de toevoeging van deze functies blijkt vaak meer moeite dan ze waard zijn voor mensen die uitzenden op sites als Twitch of YouTube. Het resultaat is dat de Facecam prachtig is geoptimaliseerd voor de streaming community, en heeft bovendien de beste software die we ooit voor een webcam hebben gezien.

Pluspunten:
-Geweldige Sony-sensor
-Fantastische 60 fps 1080p
-Ongelooflijke software

Minpunten:
-Bedoeld voor een speciale doelgroep
-Geen microfoon / autofocus

Razer Kiyo Pro

De Razer Kiyo Pro, de nieuwste toevoeging aan de webcam familie van Razer, is onze topkeuze voor de beste webcam die je op dit moment kunt kopen. Dit beestje is niet echt goedkoop, maar hij levert prestaties die elke cent waard zijn. Het zijn voornamelijk de flexibele functies die hem zeer geschikt maken voor van alles en nog wat, zoals op afstand bellen naar een conferentie vergadering of live streamen op platforms zoals Twitch.

Je kunt kiezen uit drie verschillende beeldvelden voor verschillende scènes in je Livestream, en kiezen voor een vloeiende 1080p 60FPS-optie voor gameplay of een hoge resolutie 'HDR'-modus voor verbeterde videokwaliteit tijdens zoom sessies. Dit maakt de Razer Kiyo Pro een goede webcam voor teams.

Pluspunten
-Vloeiende 60fps 1080p
-HDR instelling
-Geweldige mogelijkheden bij weinig licht

Minpunten
-Te duur/krachtig voor de meeste mensen hun behoeften
-Eenvoudige aanpassingen, geen kogelgewricht voor flexibele standen

Gerelateerde berichten