Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT" in /home/techgeek/public_html/wp-content/plugins/wp-enable-webp/wp-enable-webp.php on line 26
class="review-template-default single single-review postid-15384 wp-custom-logo no-webp-support elementor-default elementor-kit-11102 elementor-page-11135">

De 5 beste trainingsmaskers voor tijdens het sporten

144

Tegenwoordig zijn er ook maskers voor tijdens het sporten, ook wel trainingsmasker genoemd. Met deze maskers daag je jezelf meer uit tijdens het sporten. Doordat je het masker op hebt, krijg je een verminderde hoeveelheid zuurstof binnen en hier moet je mee leren omgaan tijdens het sporten. Als je hiermee leert om te gaan tijdens het sporten, dan maakt je lichaam meer rode bloedlichaampjes aan en zo kun je ook zonder masker beter presteren en omgaan met zuurstof. Ook is een sportmasker bescherming tijdens het sporten. Er kunnen namelijk geen schadelijke stoffen zoals een virus of pollen je luchtweg in komen.

Een trainingsmasker of sportmasker is dus goed voor een heleboel dingen. Als je een gevorderde sporter bent, is het een leuke uitdaging om te proberen en je beschermt jezelf ook nog. Er zijn verschillende maskers in de winkels en online te vinden en wij willen je helpen de beste uit te kiezen. Daarom hebben we dit artikel geschreven. Hierin gaan we je tips geven voor het kopen van een goed en leuk masker. Daarnaast hebben we onderzoek gedaan en een top vijf van de beste trainingsmaskers samengesteld. Hier zitten de beste opties tussen en zo weet je zeker dat je een goede kiest.

Wat is een trainingsmasker en waar is het goed voor?

Een trainingsmasker of sportmasker is dus een masker dat je op hebt tijdens het trainen en sporten. Het masker gaat over je mond en neus heen en zet je vast achter je oren. In het masker zit een filter die zuurstof doorlaat en schadelijke stoffen tegenhoudt. Deze filter kun je van tijd tot tijd vervangen. Trainingsmaskers zijn goed voor je omdat ze je tijdens het sporten, zoals bijvoorbeeld hardlopen buiten, beschermen tegen bijvoorbeeld pollen en virussen. Sporten hoort je namelijk gezond te houden en een virus oplopen hoort daar niet bij. Ook kunnen trainingsmaskers een extra uitdaging zijn tijdens het sporten. Je leert trainen met een bepaalde hoeveelheid zuurstof en hierdoor train je jezelf ook voor buiten het sporten en zonder masker.

 Tips voor het kopen van een trainingsmasker

Voordat je een trainingsmasker gaat kopen, is het belangrijk om je een paar dingen te bedenken. Het is namelijk fijner als je een beetje weet wat je wilt hebben en wat je zoekt, dan is het makkelijker een goed masker te vinden en te kopen. Tips voor bij het kopen van trainingsmaskers zijn:

  • Als je trainingsmaskers gaat kopen, kies dan een kleur uit die je leuk vindt. Zo trek je het masker sneller aan en misschien kan je het zelfs matchen met de rest van de outfit. De meeste maskers hebben een simpele zwarte kleur, maar die past wel bij elke andere kleur dus dat is positief.
  • Bedenk je hoeveel je aan een masker uit wilt geven. Trainingsmaskers zijn niet prijzig, maar sommigen kosten zeker meer dan de andere. Als je het gewoon wilt proberen kun je beter een keer voor een goedkopere gaan, maar als je er echt lang gebruik van wilt gaan maken, kun je gaan voor een duurdere met hogere kwaliteit.
  • Bedenk je ook wat voor ontwerp je graag wilt. Sommige trainingsmaskers hebben een simpel ontwerp met twee uitstekende filters aan de zijkant, maar sommigen hebben ook een erg grote filter aan de voorkant. Als je wilt gaan voor een simpeler ontwerp ga je voor zo weinig mogelijk filter, maar voor beter resultaat kun je beter gaan voor de maskers met grote filter aan de voorkant.

 Top vijf beste trainingsmaskers

Voor dit artikel hebben we ook een top vijf samengesteld van de beste trainingsmaskers. Alle maskers in deze top vijf zijn stuk voor stuk erg goed en doen hun werk goed. We hebben gekeken naar kwaliteit, ervaringen van andere gebruikers, de stof en de prijs. Gebruikers van anderen zegt veel over een product dus al deze producten hebben 4 of meer van de 5 sterren gekregen van gebruikers. Ook zijn de maskers uit deze lijst niet al te duur en zijn ze gemaakt van een goede stof met een goede filter erin. De trainingsmaskers uit deze lijst zijn meteen bij aankoop en binnenkomst te gebruiken.

Twee sportmaskers met filters van Phantom N95 Z

Voor een mooie prijs krijg je van Phantom twee maskers met daarbij nog 12 5-laagse filters geleverd. Zo kun je dus je filters vervangen als je al een tijdje doet met de filter die er op dat moment in zit. Een sportmasker van Phantom heeft een mooie donkergrijze kleur en twee filters aan de zijkant van het masker. Door een metalen clipje zet je het masker goed vast op je neus. Met klittenband zet je dit masker vast. Dit klittenband kun je verstellen naar wens. Het masker is gemaakt van polyester en is 30 bij 5 bij 15 centimeter groot. Daarnaast is het masker, met 197 kilogram, erg licht en dus prettig om te dragen.

Koop een van deze goede trainingsmaskers voor training en bescherming

In dit artikel hebben we tips gegeven voor het kopen van een goed trainingsmasker en vijf goede opties onder elkaar gezet. Trainingsmaskers zijn een extra uitdaging voor tijdens het sporten doordat ze voor verminderd zuurstof zorgen. Hierdoor maak je wel meer rode bloedlichaampjes aan en kan je beter ademen, ook zonder masker. Daarnaast beschermt een sportmasker je tegen pollen, virussen en andere schadelijke stoffen tijdens het sporten. Kies een optie uit onze top vijf en je haalt sowieso een goed masker in huis.

Trainingsmasker met grote filter van FDBRO

Dit masker op de vierde plek is een goede optie om te benoemen. Dit masker heeft in plaats van twee kleine filters aan de zijkant, zoals de vorige drie opties dit hadden, een grote filter aan de voorkant van het masker. Hierdoor is het masker ook wat duurder dan de rest, maar toch erg waard om in deze top vijf te zetten. Dit masker is 13 bij 16 bij 9,5 centimeter groot en weegt maar 500 gram. Het masker zit vast met een elastiek aan de achterkant en is gemaakt van Nylon en Siliconen. Het trainingsmasker heeft een grote filter waardoor je nog beter beschermd wordt voor schadelijke stoffen, maar ook leert sporten met minder zuurstof.

Sportmasker voor tijdens het sporten van Sport Mask

Het simpele zwarte sportmasker van Sport Mask is perfect voor tijdens het sporten en trainen. Het masker is 16 bij 16 bij 1 centimeter groot en weegt maar 45 gram. Hierdoor is het een prettig masker om aan te hebben tijdens het sporten en trainen. Ook dit masker is verkrijgbaar in een en dezelfde maat, maar wel verstelbaar door het klittenband bij de achterkant van je hoofd. Het is niet alleen een fijn masker voor tijdens het sporten of trainen, ook op de fiets of tijdens het tuinieren kun je dit masker op zetten. Ook als je werkt met verf of hout is het een prima masker om je te beschermen

Sportmasker van MaxedMore

Op de tweede plek in deze lijst staat het sportmasker van MaxedMore. Dit sportmasker is ideaal voor tijdens het sporten en trainen. Je traint er je ademhaling mee en leert met minder zuurstof te ademen. Het masker is 30 bij 30 bij 2 centimeter en weegt maar 30 gram. Hierdoor is het een prettig licht masker om te dragen tijdens het sporten. Ook dit masker is in een maat verkrijgbaar en te verstellen met het klittenband. Dit masker is ook gemaakt van Neopreen, maar wel verkrijgbaar in meerdere kleuren. Zo kun je het masker kopen in felle kleuren zoals felgroen, felroze, maar ook in het zwart, paar, rood en donkerblauw.

Herbruikbaar trainingsmasker van Myza

Dit masker is perfect voor tijdens het trainen en verdient zijn eerste plek helemaal. Dit masker is 30 bij 20 bij 20 centimeter en weegt maar 38 gram. Hierdoor is het masker erg licht en fijn om te dragen tijdens het sporten. Het masker is verkrijgbaar in een maat, maar is makkelijk te verstellen met de sluiting van klittenband. Dit masker is gemaakt van Neopreen en is in de kleur zwart verkrijgbaar. Bij dit masker zitten filters aan de zijkant en het masker wordt extra stevig op je neus geplaatst door het metalen plaatje dat je aan kan drukken. Met dit masker kun je je ademhaling trainen en er komen zeker geen schadelijke stoffen doorheen.

Gerelateerde berichten