De 5 beste opdruksteunen voor bij het sporten

129

Opdruksteunen zijn een vaak gebruikt middel tijdens het sporten. Het kan helpen bij bepaalde oefeningen, maar kan ook de druk van je polsen weghalen. Bijvoorbeeld bij push-ups kan de druk op je polsen groot worden. Dan is een opdruksteun gebruiken prettig, zo wordt de druk verplaatst naar de steun in plaats van naar je polsen. Opdruksteunen zijn klein en makkelijk op te bergen. Als je dan gaat sporten kun je de steun erbij halen en gebruiken tijdens je push ups of je gebruikt de steun bij een oefeningen waarbij je in een push up houding de steun probeert te verplaatsen.

Er zijn veel opdruksteunen op de markt te vinden en daardoor kan een keuze voor de juiste en beste opdruksteun lastig zijn. Wij hebben dit artikel geschreven om jou te helpen bij je keuze voor een opdruksteun. Als eerste zullen we een paar tips geven over het kopen van een opdruksteun. Een aantal dingen zijn namelijk belangrijk om op te letten als je een opdruksteun wilt gaan kopen. We hebben ook onderzoek gedaan naar de beste opdruksteunen en zijn tot een top vijf gekomen die we beschrijven in dit artikel. Hiermee willen we je helpen de juiste en beste keuze voor een opdruksteun te maken.

 Wat is een opdruksteun?

Een opdruksteun is een eenvoudig product die je helpt bij het opdrukken. Je hoeft met een opdruksteun niet je handen op de grond te houden tijdens het opdrukken. Hierdoor wordt de druk van je polsen afgehaald en hoef je niet met je handen op de vloer te zitten. Het is een klein hulpmiddel voor bij het opdrukken. Het is dus ook makkelijk op te bergen en weer erbij te halen als je het nodig hebt. Je kunt het makkelijk in je eigen huis of kamer gebruiken tijdens het opdrukken en zo wordt opdrukken een stuk fijner.

 Tips voor bij het kopen van een opdruksteun

Er zijn een paar tips voor bij het kopen van een opdruksteun en een paar dingen waar je op moet letten als je een opdruksteun wilt gaan kopen. Er zijn veel verschillende steunen op de markt dus het is van tevoren handig om wat dingen te bedenken. Denk bijvoorbeeld van tevoren aan:

  • De prijs die je uit wilt geven aan het product. Er zijn goedkope, dure en gemiddeld geprijsde opdruksteunen. Het hangt natuurlijk van je situatie af hoeveel je wilt betalen en als je van tevoren een budget opstelt, dan weet je ook ongeveer naar welk prijsgebied je kunt kijken. Goedkoop wil namelijk niet per se zeggen van slechte kwaliteit.
  • Opdruksteunen zijn klein, maar bedenk je wel dat het dus in je kamer of huis moet passen. Meet de plek op waar de steun of steunen komen te staan en bedenk welke afmetingen hier tussen zouden kunnen passen. Zo weet je zeker dat je geen te kleine of grote opdruksteun gaat kopen.
  • Bedenk je ook of je steunen van een bepaald materiaal wilt hebben. Er zijn namelijk verschillende soorten materialen verkrijgbaar. Denk aan kunststof, maar ook staal en hout. Sommigen vinden een hard materiaal zoals staal fijn, maar een zachter materiaal zoals kunststof ligt ook fijn in de handen.
  • Kijk ook goed naar het maximale belastbare gewicht van de opdruksteunen. Het is belangrijk dat je niet steunen koopt die onder je eigen gewicht vallen. Dan heb je kans dat de steunen kapot gaan onder je gewicht. De meeste steunen hebben een hoog belastbaar gewicht, maar we raden zeker een minimaal belastbaar gewicht van 100 kilogram aan. Je kunt altijd nog hoger kopen.

 De top vijf van de beste opdruksteunen

Om je te helpen een goede keuze te maken voor een opdruksteun hebben wij onderzoek gedaan naar de beste opdruksteunen. Hierbij hebben we gekeken naar belastbaarheid en gewicht, afmetingen, ervaringen van gebruikers en kwaliteit van de opdruksteunen. Ook zijn alle steunen in de lijst goed betaalbaar. Opdruksteunen kunnen je helpen bij opdrukken en push-ups en zo belast je minder je polsen en handen. Het zijn kleine producten, makkelijk op te bergen en handig voor bij push-ups. Hierom willen we je alleen de beste opdruksteunen laten zien in de top vijf hieronder.

De houten parallettes van DC athletics

Op de vijfde plek staan de houten steunen van DC athletics. Deze parallettes zijn gemaakt van hout en zwaar staal en zijn hierdoor erg stevig. Ze zijn 50 bij 25 centimeter groot en hebben een maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram. Zelf weegt een steun maar 4 kilogram en komt deze 17 centimeter boven de grond. Deze steunen kun je meteen bij binnenkomst gebruiken en je hoeft niks in elkaar te zetten. Door zijn lichte en dunne uiterlijk kun je de steunen ook weer makkelijk opbergen. De grip op deze steunen is erg goed en hierdoor zal er druk van je polsen worden weggehaald.

Opdruksteunen en push up bord van Soultex pro

Bij de opdruksteun van Soultex pro, krijg je ook een push up bord bij. Zo train je niet alleen de push-ups en buikspieren op de juiste manier, maar kun je het ook extra zwaar maken door het bord te gebruiken. In dit bord zitten verschillende gaten zodat je van gat naar gat kunt springen met je steunen tijdens het opdrukken. Hierdoor train je meer dan alleen je armspieren, maar ook je rug en schouders. De opdruksteunen bijgeleverd hebben een goede grip waardoor je ze goed kunt blijven vasthouden tijdens het verplaatsen op het bord

De opdrukschijven van Perfect Fitness

De opdruksteun van Perfect Fitness is in de vorm van een schijf met een steun erbovenop waar je je handen op plaatst. Het is een fijn hulpmiddel bij het opdrukken. Het effect van je push-up zal nog sterker zijn aangezien de opdrukschijven meebewegen in een draaibeweging. Hierdoor wordt je push up zwaarder en train je je spieren meer. De opdrukschijven zijn makkelijk in gebruik en doordat ze klein en compact zijn kun je ze ook weer makkelijk opbergen en weer erbij pakken als je ze gaat gebruiken. De schijf staat stevig op de grond en de handvatten kunnen een hoog gewicht dragen.

De houten opdruksteun van Strongman

De houten opdruksteun van Strongman verdient deze mooie tweede plek. De steunen zijn 50 bij 10 centimeter en hebben een maximaal draaggewicht van 125 kilogram. De steunen staan 10 centimeter boven de grond. Niet alleen kan je deze steunen van Strongman gebruiken tijdens het opdrukken, maar ook om een goede handstand te doen. Het houten materiaal van de steunen is sterk en kunnen veel gewicht ondersteunen. De opdruksteun is klein en makkelijk op te bergen. Zo hoef je de steunen alleen erbij te pakken als je ze gebruikt en liggen ze nooit in de weg.

De opdruksteunen van Tunturi

Deze mooie groene en zwarte steunen van Tunturi verdienen zeker hun eerste plek. Veel gebruikers zijn tevreden met dit product en ze krijgen dan ook 4,5 van de 5 sterren. Deze steunen zijn 180 bij 16 centimeter en wegen zelf maar 709 gram. Ze kunnen een maximaal gewicht van 110 kilogram dragen en zijn 8 centimeter hoog boven de grond. De steunen zijn gemaakt van kunststof en daardoor fijn voor je handen. Met deze opdruksteun neem je gelijk de juiste houding aan en je kunt de steunen overal mee naartoe nemen. Zo kun je thuis sporten, maar ook op de camping of in je favoriete sportschool.

Gerelateerde berichten