De 5 beste fitnessbanken op de markt

97

Fitnessbanken, ook wel trainingsbanken genoemd, zijn multifunctionele banken waarop je veel fitnessoefeningen kunt doen. Deze banken kun je vinden in elke sportschool, maar gelukkig zijn ze ook te kopen voor in je eigen huis of kamer. Hierdoor kun je thuis sporten wanneer je maar wilt en is de fitnessbank altijd vrij. Samen met gewichten of andere trainingsmiddelen is een trainingsbank ideaal voor het trainen van je hele lichaam. Ook zonder gewichten kun je veel oefeningen op een fitnessbank doen. Denk bijvoorbeeld aan goede oefeningen voor je buikspieren, armspieren of beenspieren. Om veel oefeningen te doen is een verstelbare fitnessbank natuurlijk het fijnste.

Er zitten veel voordelen aan het hebben van een eigen fitnessbank, denk bijvoorbeeld aan thuis sporten en alle oefeningen die je op de bank kunt doen. Er zijn veel fitnessbanken op de markt en om je te helpen hebben we dit artikel geschreven. In dit artikel zullen we je belangrijke tips en criteria geven over het kopen van een fitnessbank. Daarnaast zullen we vijf goede trainingsbanken in een top vijf zetten met alleen de beste fitnessbanken. Hopelijk kunnen we je hiermee helpen om een goede keuze te maken bij het kopen van een fitnessbank. Niets zo fijn als een multifunctioneel fitnessapparaat voor in je eigen huis of kamer.

Wat is een fitnessbank?

Een fitnessbank wordt ook wel trainingsbank genoemd. Het is een bank, vaak gemaakt van een stevig frame en zachte stof op de bank zelf, waarop je fitness en trainingen kunt doen. Denk aan fitnessoefeningen om je spieren mee te trainen van je buik, armen, benen, rug en nog veel meer. Fitnessbanken zijn multifunctioneel omdat het voor veel oefeningen kan worden gebruikt. Het is daarnaast te koop voor in je eigen huis, dus dan kun je op je eigen comfortabele plek de oefeningen doen die je graag wilt doen. Of je nu je buikspieren wilt trainen of toch sterkere benen wilt, het kan allemaal met een fitnessbank.

 Criteria bij het kopen van een fitnessbank

Er zijn veel fitnessbanken op de markt en hierdoor is het belangrijk om je van tevoren een paar dingen te bedenken en dit in de gaten te houden als je een fitnessbank gaat kopen. Zo weet je zeker dat je een bank koopt die bij je situatie past en waar je erg blij mee zult zijn. De volgende criteria zijn goed om op te letten:

  • Bedenk je van tevoren goed wat je budget is. Er zijn goedkope, dure en gemiddeld geprijsde fitnessbanken. Dit scheelt bij sommige ook in kwaliteit. Als je al tevreden bent met een simpele bank voor een lagere prijs dan is het goed om dit van tevoren te weten. Zo heb je een beetje een idee wat je wilt gaan uitgeven.
  • Bedenk je ook goed waar de fitnessbank komt te staan. Je moet namelijk wel plek hebben om de bank ergens te plaatsen en dan ook nog je oefeningen te doen. Als je bijvoorbeeld in een studentenkamer woont, dan heb je minder ruimte dan als je in een huis woont. Bedenk dus goed hoeveel ruimte je hebt en welke afmetingen fitnessbanken hier in past.
  • Er zijn veel verschillende fitnessbanken op de markt, maar we kunnen wel een onderscheiding maken tussen verstelbare en niet verstelbare trainingsbanken. Bedenk je goed welke je wilt hebben. Als je meerdere oefeningen wilt doen, is een verstelbare bank hebben fijn. Die kun je dan aanpassen op je oefeningen. Als je toch graag een bepaalde oefeningen of set oefeningen doet waarbij de bank niet verstelt hoeft te worden, dan is een niet verstelbare bank ook goed.

 Top vijf van de beste fitnessbanken op de markt

Op je te helpen bij een keuze voor de beste fitnessbank, hebben we een top vijf samengesteld met de beste fitnessbanken op de markt op dit moment. Hierbij hebben we gekeken naar verstelbaarheid, multifunctionaliteit, tevredenheid van andere gebruikers, de prijs en de afmetingen. Al deze banken krijgen een hoog aantal sterren en zijn in te zetten voor verschillende oefeningen. Dan kun je dus thuis aan de slag met het trainen van je spieren en je lichaam. Met onderstaande banken gaat dit zeker lukken, want dit zijn de beste van de beste.

Verstelbare fitnessbank met meerdere steunen van Tunturi

Ook deze fitnessbank verdient een plekje tussen de beste fitnessbanken van dit moment. De Tunturi fitnessbank is multifunctioneel en je kunt er meerdere oefeningen op doen. Een pluspunt van deze trainingsbank is de verschillende rollers op de bank. Aan het uiteinde van de bank zitten drie rollers op verschillende hoogtes. Deze kun je gebruiken om je voeten of benen op te laten rusten, maar kunnen ook worden gebruikt tijdens oefeningen om iets achter te klemmen. Deze trainingsbank is 165 bij 59 bij 118 centimeter groot en kan een gewicht tot wel 150 kilogram dragen. Hiermee is deze fitnessbank ook zeker geschikt voor het trainen van je lichaam.

Het nieuwe 2021 model van de fitnessbank van db Skills

Deze bank heeft ook zeker zijn plek in deze top vijf verdiend. De fitnessbank van db skills is 120 bij 30 bij 50 centimeter en past hierdoor op veel plekken in je huis. Ook kan de bank een gewicht tot 120 kilogram dragen. Ook deze bank is stevig door zijn sterke frame en de bank zit fijn door het zachte kussen. Met de twee voetsteunen op verschillende hoogtes kun je oefeningen doen waarbij je je voeten ergens achter moet klemmen. Je kunt veel verschillende oefeningen doen op deze bank en door zijn rode en zwarte kleur staat het ook nog eens mooi

De Force 5 van Focus Fitness

De Force 5 is dan niet verstelbaar, maar verdient zeker een plekje in deze top vijf. Het is namelijk een populaire trainingsbank en daarnaast kun je er veel oefeningen op doen. De bank is 134 bij 54 bij 58 centimeter en heeft een kan een belastbaar gewicht tot wel 300 kilogram aan. De Force 5 is een goede bank om thuis op te sporten door het sterke frame en het fijne kussen om de oefeningen op te doen. Op de fitnessbank kun je oefeningen doen om je armen, buik, rug, schouders en benen te trainen. Je kunt bijvoorbeeld gewichten gebruiken en deze opdrukken vanuit een liggende positie, maar je kunt ook je benen trainen door leg dips te doen aan de zijkant van de bank

De universele trainingsbank van Tectake

Op een mooie tweede plek staat de universele trainingsbank van Tectake. Deze fitnessbank is verstelbaar zodat je er meerdere oefeningen mee kunt doen. Het is een stevige bank door het frame van het materiaal staal. Het bankvlak is gemaakt van pvc leer en hierdoor ligt en zit de bank fijn. De bank heeft meerdere steunen van kunststof gemaakt waar je op kan steunen of achter kan klemmen tijdens een oefeningen. Ook deze bank is inklapbaar en hierdoor makkelijk op te bergen. De bank kan een gewicht van tot 100 kilogram dragen en is 125 bij 30 bij 51 centimeter groot

De verstelbare fitnessbank van KIMO DIRECT

Deze fitnessbank van KIMO DIRECT staat op een welverdiende eerste plek. De fitnessbank is een fijne fitnessbank om in huis te hebben. Je kunt de bank inklappen en makkelijk weer opbergen. Daarnaast is de bank verstelbaar en heeft de bank zeven posities voor de rug en 3 posities om te zitten. Hier kun je veel verschillende oefeningen op doen. De bank heeft daarnaast een voetensteun waar je je voeten op kunt zetten of juist achter kan klemmen tijdens oefeningen. De trainingsbank kan een gewicht tot 365 kilogram dragen en heeft de afmetingen van 35 bij 135 bij 118 centimeter. Ingeklapt is de bank maar 28 bij 83 centimeter, makkelijk op te bergen dus.

Gerelateerde berichten