De 5 beste rugtrainers om je rug mee te trainen

437

Het trainen van ruggen wordt vaak vergeten tijdens het sporten. Toch is het een belangrijk deel van je lichaam met veel spieren die getraind kunnen worden. Ook als je normaal veel kantoorwerk doet of je rug belast, is het prettig om je rug te blijven trainen zodat je rug veel aankan. Je rug trainen gaat gemakkelijk met een rugtrainer. Die zijn speciaal gemaakt voor het trainen van je rug. Op rugtrainers kun je oefeningen doen om je rug en spieren in je rug sterker te maken en te trainen. Rugtrainers zijn te koop in veel sportwinkels en online in webshops. Zo kun je thuis gemakkelijk je rug trainen door een van de rugtrainers in te slaan en thuis een plek te geven.

Er zijn verschillende rugtrainers op de markt. Welke het beste is voor jou, hangt af van je situatie. Om je te helpen hebben we in dit artikel wat tips en aandachtspunten onder elkaar gezet waar je op moet of kan letten als je een rugtrainer gaat kopen. Ook hebben we onderzoek gedaan naar de beste rugtrainers en hier een top vijf van gemaakt.  Alle opties in deze top vijf zijn erg goed en er zit hopelijk een goede optie voor jou tussen.

Wat is een rugtrainer?

Rugtrainers helpen bij het trainen van je rug. Niet alleen je rug wordt met rugtrainers getraind, maar ook je core. Je core bestaat namelijk uit de spieren in je rug en in je buik. Met een rugtrainer train je deze spieren. Als je core sterk en goed getraind is, dan heb je al een groot deel van je lichaam getraind. Met een sterke core kom je namelijk heel ver. Zo kun je ook beter en makkelijker andere spiergroepen zoals armen en benen trainen.

Belangrijke aandachtspunten als je een rugtrainer gaat kopen

Voordat je een rugtrainer gaat kopen is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Een paar punten zijn handig om aandacht aan te besteden voordat je een rugtrainer gaat kopen. Zo maak je ook een makkelijkere keuze en weet je zeker dat je de beste keuze maakt die bij je past. Belangrijke aandachtspunten zijn bijvoorbeeld:

  • Maximale belastbaarheid gewicht: sportbanken en zo ook rugtrainers hebben vaak een bepaald maximaal belastbaar gewicht wat de bank of trainer aankan. Meestal ligt dit rond de 150 kilogram. Kijk hier goed naar als je een rugtrainer gaat kopen. Koop geen rugtrainer die een gewicht kan dragen tot onder je eigen gewicht, waarbij extra gewichten zijn meegerekend, want dat kan de rugtrainer dan niet aan.
  • Prijs: Stel alvast een budget op voor wat je wilt uitgeven aan een rugtrainer. Er zijn dure, goedkope en gemiddeld geprijsde rugtrainers en uitgaand van je budget kun je er vast en zeker wel een kopen. Spreek een bepaalde prijs met jezelf af zodat je gericht kan gaan zoeken.
  • Verstelbaarheid en inklapbaarheid: Voor een breed scala aan oefeningen voor je rug is het fijn als de rugtrainer verstelbaar is. Bedenk of je dat nodig vindt, of dat je een paar oefeningen met een vast rugtrainer ook prima vindt. Rugtrainers zijn fijn om je rug mee te trainen, maar je bent niet altijd bezig met je rug te trainen. Dan is het fijn om je rugtrainer te kunnen inklappen en opbergen. Bedenk je of je dit fijn vindt of dat je het prima vindt als de trainer blijft staan waar je het neerzet. Dan hoeft het niet te kunnen inklappen.
  • Afmetingen Een rugtrainer kopen die vervolgens toch niet ergens in je huis past, dat is natuurlijk jammer. Meet daarom goed de plek op waar de rugtrainer zal komen te staan, zodat je kunt bepalen welke afmetingen daartussen zullen passen.

De top vijf van de beste rugtrainers

Op je nog meer te helpen hebben we onderzoek gedaan en zijn we tot een top vijf van de beste rugtrainers gekomen. Deze rugtrainers hebben we hieronder op een rijtje gezet. Hierbij hebben we gekeken naar verstelbaarheid, multifunctionaliteit, prijs, afmetingen en positieve ervaringen van gebruikers. Alle opties uit de top vijf zijn goed beoordeeld door andere gebruikers en dit zegt natuurlijk veel over een product. Omdat je rugtrainers thuis gebruikt, moet het wel een fijn apparaat zijn dat je rug goed traint. Hieronder hebben we vijf goede opties op een rijtje gezet van rugtrainers die je rug goed zullen trainen:

Inversiebank en rugtrainer van Klarfit

Als laatste in deze top vijf is de rugtrainer van Klarfit het waard om te benoemen. Het is naast een rugtrainer ook een inversiebank en dus voor mensen met rugklachten erg fijn om te hebben. De trainer kan helpen met het trainen van de rugspieren, maar ook met het ontspannen van de rugspieren. De trainer is 159 bij 78 bij 146 centimeter groot en heeft een maximaal draaggewicht van 150 kilogram. De trainer wordt in de mooie kleuren blauw en wit geleverd. Daarnaast kun je deze trainer ook opvouwen en makkelijk opbergen.

Kies een goede rugtrainer uit onze top vijf

Hierboven hebben we belangrijke aandachtspunten benoemd voor bij het kopen van een rugtrainer en daarnaast nog een mooie top vijf uiteengezet vol met goede rugtrainers. Als je er een uit deze lijst kiest, zit je sowieso goed. Hopelijk hebben we je kunnen helpen met de keuze voor een goede rugtrainer makkelijker te maken.

Buik- en rugtrainer van Tunturi

Tunturi is een bekend en goed merk als het draait om fitnessapparaten en ook bij deze rugtrainer slaan ze de plank niet mis. Deze rugtrainer van Tunturi is een van de meest uitgebreide rugtrainers die we konden vinden. Het is niet alleen een rugtrainer, maar ook een roman chair, een hyperextensie bank en een buikspiertrainer. Dit apparaat is dus heel multifunctioneel en er kunnen veel oefeningen op gedaan worden. Daarnaast zitten er ook meerdere rollen op die je kunt gebruiken voor ondersteuning of om je voeten en handen achter te klemmen tijdens een oefening. Met deze rugtrainer train je niet alleen je rug, maar ook je buikspieren en je core. De trainer is 148 bij 62,5 bij 9 centimeter groot en heeft een maximaal draaggewicht van 150 kilogram.

De rugtrainer en rugstretcher van LOUZIR

Bij je rug trainen hoort ook je rug stretchen en daarom heeft deze rugstretcher van LOUZIR zeker een plek verdiend in deze lijst. De stretcher is 38 bij 25,5 bij 8,5 centimeter en heeft een hellingshoek waarop je je rug kan stretchen. Deze hoek kun je ook verstellen. Ook deze stretcher kun je makkelijk inklappen en opbergen. Met de stretcher train je je rug door het stretchen van de rug. Zo kun je klachten en pijn van je rug verminderen die je hebt verkregen door bijvoorbeeld een bepaalde werkhouding of gespannen spieren. Deze rugstretcher van LOUZIR is daar perfect voor.

Rug- en buiktrainer van Sportstech

De rug- en buiktrainer van Sportstech verdient een waardige tweede plek in deze top vijf. De rugtrainer van Sportstech is 108 bij 62 bij 93 centimeter groot en weegt 19 kilogram. Het maximale belastbare gewicht is 130 kilogram en hiermee kan de trainer wel iets minder aan als de eerste optie in deze lijst. Ook deze trainer is te verstellen, kun je opvouwen en zo makkelijk weer opbergen. De trainer heeft fijne kussens voor je rug en daarnaast ook rollers om je voeten op te steunen of achter te klemmen. Ook zitten er extra stangen aan de achterkant om meer oefeningen mee te doen. Deze trainer is dus erg multifunctioneel

De 2-in-1 rugtrainer van Mediashop

Deze rugtrainer van Mediashop is volgens de verkoper bekend van televisie en daarom ook erg populair. De trainer is 120 bij 114 bij 57 centimeter en is zelf 11 kilogram licht. Je kunt deze trainer dus makkelijk verplaatsen. Het maximale belastbare gewicht dat deze rugtrainer aankan is 250 kilogram. Daarnaast kun je deze rugtrainer, ook wel backlounge genoemd, verstellen naar een gewenste positie, opvouwen, maar ook in en uitklappen zodat je het makkelijk op kan bergen en er weer bij kan pakken als je gaat trainen. Ook zitten er rollen bij de rugtrainer waar je je voeten op kan zetten of achter kan klemmen. Met deze rugtrainer train je echt je rug en je core.

Gerelateerde berichten