De 5 beste fitnessballen voor bij je work-out

396

Een work-out zonder attributen is ook goed mogelijk, maar toch is het leuk om verschillende attributen bij je work-out te hebben die je helpen met het trainen en sporten. Een van die attributen zijn fitnessballen. Met fitnessballen kun je verschillende oefeningen doen om je buikspieren, rugspieren en spieren van de armen, benen en billen te trainen. Ook kun je er balans mee oefenen. Kortom: fitnessballen zijn ruim inzetbaar tijdens een work-out. In een sportschool zijn fitnessballen vrijwel altijd te vinden, maar als je graag thuis sport kun je ze ook voor jezelf kopen. Dan kun je thuis de fitnessballen wanneer je maar wilt.

Er zijn veel verschillende fitnessballen op de markt in alle kleuren van de regenboog en in allerlei verschillende maten. Om je te helpen om een keuze te maken tussen al deze fitnessballen hebben we dit artikel geschreven. Ten eerste zullen we je een paar tips geven voor als je een fitnessbal gaat kopen. Er zijn namelijk een paar dingen om aan te denken voordat je er een gaat kopen. Daarnaast hebben we onderzoek en een top vijf van de beste fitnessballen samengesteld. Deze hebben we in dit artikel uiteengezet zodat je makkelijker een keuze kunt maken voor een goede fitnessbal.

Wat zijn fitnessballen en wat kun je ermee?

Fitnessballen zijn attributen die je kunt gebruiken bij je work-out. Het zijn wat zwaardere ballen die je als gewichten kunt gebruiken tijdens het sporten. Je kunt er veel spieren mee trainen zoals de spieren in je buik, rug, schouders, armen, benen en billen, maar je kunt er ook mee leren balanceren. Je kunt bijvoorbeeld sit-ups doen terwijl je de bal omhoog houdt, of je doet squats terwijl je de bal vasthoudt. Door het extra gewicht train je de spieren net iets meer en zo worden ze ook meer gedefinieerd. Fitnessballen kunnen een fijne extra gewicht zijn tijdens je work-out.

Tips voor het kopen van een fitnessbal

Voordat je een fitnessbal gaat kopen, hebben we een aantal tips voor je. Het is namelijk belangrijk om van tevoren een aantal dingen te bedenken zodat je keuze makkelijker wordt als je uiteindelijk een fitnessbal gaat kopen.

  • Bedenk je bijvoorbeeld in welke kleur je de fitnessbal graag wilt hebben. Dit is natuurlijk geen must, maar het is altijd leuk als je fitness-spullen een beetje dezelfde kleur hebben. Er zijn namelijk fitnessballen in alle kleuren van de regenboog. Als je bijvoorbeeld alleen maar groene gewichten hebt, is het leuk om hier een groene fitnessbal aan toe te voegen
  • Bedenk je ook hoe groot je de fitnessbal wilt hebben. Er zijn fitnessballen in verschillende maten. Sommigen hebben een diameter van 40 centimeter, maar anderen een diameter groter dan 80 centimeter. Hoe groter, hoe zwaarder, dus bedenk je hoeveel extra grootte en gewicht je bij je work-out wilt hebben.
  • Bedenk je ook hoeveel je uit wilt geven aan een fitnessbal. Een fitnessbal is zeker niet duur. De meeste zijn tussen de 15 en 30 euro per stuk. Toch is het fijn om een soort van prijsbereik te hebben zodat je ook weet naar welke je niet hoeft te kijken.

 De top vijf van de beste fitnessballen

Voor dit artikel hebben we onderzoek gedaan naar de beste fitnessballen op de markt. Er zijn er veel te vinden en veel sportmerken verkopen fitnessballen. Wij hebben gekeken naar kwaliteit van de ballen, de stof waar het van gemaakt is, de grootte, maar ook naar de ervaring van andere gebruikers. Wat anderen van het product vonden zegt namelijk veel over het product. Een fitnessbal met veel sterren valt in de smaak bij het publiek en is dus hoogstwaarschijnlijk een goed product. Dit voegt veel toe aan je work-out en hier zul je lang mee kunnen doen.

Fijne fitnessbal van Positive things

Als laatste, maar zeker niet als minste, hebben we de fitnessbal van Positive things in deze lijst gezet. Dit product is helemaal nieuw, maar heeft al veel goede beoordelingen van andere klanten gehad. De fitnessbal heeft een diameter van 65 centimeter. Ook is de bal verkrijgbaar in de kleur roze of de kleur zwart. Doordat de fitnessbal van pvc is gemaakt is het vriendelijke voor je huid en gaat de fitnessbal lang mee. Ook kan deze fitnessbal een draaggewicht van tot de 200 kilogram aan. De bal zal niet makkelijk wegrollen door de fijne anti-sliplaag. Ook bij deze fitnessbal zit een pomp om de bal mee op te pompen

Koop een van deze fitnessballen en ga aan de slag met je work-out

In dit artikel hebben we je een paar tips gegeven voor als je een fitnessbal wilt gaan kopen. Zo is een leuke kleur fijn, maar is de maat en het gewicht ook een belangrijk aspect om over na te denken. Daarnaast is het ook fijn als de fitnessbal binnen je prijsbereik valt. Daarnaast hebben we onderzoek gedaan naar de beste fitnessbal en zijn we tot een mooie top vijf gekomen die we ook in dit artikel uiteen hebben gezet. Als je een fitnessbal uit deze top vijf koopt, zit je sowieso goed. Dan kun je daarna lekker gaan sporten met de fitnessbal of fijne oefeningen gaan doen om te balanceren, je postuur te verbeteren en pijn te verminderen.

Fitnessbal met steunring en banden van Rising-Phoenix

De fitnessbal van Rising-Phoenix heeft veel fijne extra’s bij de fitnessbal zitten. Bij deze fitnessbal krijg je ook een pomp om de bal mee op te pompen. De fitnessbal heeft een diameter van 65 centimeter en is gemaakt van het sterke materiaal pvc. De fitnessbal is van de kleur zwart. Naast een fitnessbal krijg je bij dit product ook een steunring. Hierin kan de bal liggen en zo rolt die niet makkelijk weg. Ook krijg je er twee weerstandsbanden bij. Deze kun je gebruiken bij oefeningen als je op de fitnessbal zit. Ook voor postuur en het leren balanceren is dit een goede fitnessbal

Een fitnessbal voor bij je work-out van Tunturi

Tunturi is al vaker teruggekomen op onze website. Het is een merk dat erg goede sportspullen levert. Ook fitnessballen hebben ze in hun collectie. Deze fitnessbal van Tunturi is verkrijgbaar in meerdere maten. Zo kun je ballen kopen met de diameter van 55, 65, 75 en 90 centimeter. Daarnaast is de fitnessbal van Tunturi verkrijgbaar in de kleuren zilver, rood, blauw en zwart. Hoe groot de fitnessbal van Tunturi moet zijn laten ze afhangen van je lichaamslengte. Zo is voor iemand met een lichaamslengte van 166 tot 178 centimeter de fitnessbal met diameter van 65 centimeter het beste. Ook bij deze fitnessbal wordt een pomp meegeleverd

De fitnessbal voor stabiliteit en sporten van Ruthless Athletes

Deze fitnessbal van Ruthless Athletes heeft de tweede plek in deze lijst zeker verdiend. Deze bal wordt door de verkoper ook wel stability ball genoemd doordat je er ook je stabiliteit op kan oefenen. Daarnaast kun je er kracht en mobiliteit mee trainen. Met deze fitnessbal kun je je boven- en onderlichaam trainen. Deze stabiliteit bal heeft een diameter van 65 centimeter en is daarmee de perfecte maat, niet te klein en niet te groot. Ook bij deze fitnessbal krijg je een pomp, namelijk een voetpomp, om de bal mee op te pompen. De bal kan tot 300 kilogram en is erg sterk door het materiaal pvc.

De fitnessbal van 2020 van Rockerz Fitness

Op de eerste plek staat een fitnessbal van Rockerz Fitness. Deze fitnessbal is in 2020 tot de beste fitnessbal van het jaar gestemd en dit zegt al veel over het product. Naast dat je deze fitnessbal kunt gebruiken bij je work-out, is het product ook inzetbaar bij yoga, pilates en als je zwanger bent. De bal wordt geleverd met een pomp waarmee je de bal kan oppompen. Naast de mooie oranje kleur, kun je deze bal ook in het blauw, mintgroen, paars, zwart en grijs kopen. De diameter van deze fitnessbal is 75 centimeter en hierdoor kan de bal ook gebruikt worden als comfortabele plek om op te zitten tijdens het werken. Ook voor zwangere vrouwen is dit fijn om op te zitten. Deze fitnessbal is dus multifunctioneel.

Gerelateerde berichten