De vijf beste spycams in 2023

17619

Een spycam is een camera met de bedoeling om te bespioneren. Het zijn kleine, onopvallende camera’s, die je bijvoorbeeld kan plaatsen in je auto, je woning of op je erf. Meestal gebruiken mensen een spycamera uit het oogpunt van veiligheid. Je kan het ook beveiligingscamera’s noemen. Ook kan het leuk zijn om deze compacte cameraatjes te gebruiken voor het opnemen van actiemomenten. Denk hierbij aan een drone, je fiets, tijdens het skiën, het parachutespringen… En wat doet mijn hond eigenlijk als hij alleen is?

27

Wie mag een spycam plaatsen

Mag een privépersoon spycams plaatsen?

Beste spycam - spy camera

We weten allemaal dat de overheid beveiligingscamera’s gebruikt en ook in het openbaar vervoer en in winkels vinden we dit inmiddels gewoon. Maar hoe zit het dan met de burger? Mag die ook spycams plaatsen? Het antwoord is ja, een privépersoon mag ook een spy camera plaatsen om zichzelf en zijn/haar bezittingen te beschermen. In je eigen huis ben je vrij om spycams op te hangen waar je maar wil. Dit geldt ook voor het terrein rond je eigen huis. Zolang je maar filmt op je eigen terrein. De buren filmen of hun huis, hun tuin…enzovoort, dat mag niet. Ook de openbare ruimte mag je niet zomaar filmen, zelfs niet met een bewakingscamera. Daar moet je dus wel op letten.

En hoe zit het met bedrijven en spycams?

Die mogen ook camera’s ophangen ter beveiliging of om fraude tegen te gaan. Hier geldt wel dat de privacy van de werknemers en bezoekers ook beschermd dienen te worden. Een camera in het toilet is bijvoorbeeld niet toegestaan.

Wetgeving in België en Nederland

Er is in Nederland en België strenge wetgeving waaraan een spycam moet voldoen

Als je een spycam ophangt zijn er allerlei strenge regels in België en Nederland waaraan de camera moet voldoen. Laat je daarom eerst goed informeren en adviseren door deskundigen op dit gebied. Zo weet je zeker dat je binnen de kaders van de wet blijft en geen strafbare feiten pleegt. Zo voorkom je vervelende claims.

Hieronder vijf spycams die wij de beste vonden.

Bastix - Draadloze Action Spycamera met app

Deze spycam/action cam werkt op WiFi of op de hotspot van de camera. Het beweging & stem detectie alarm stuurt meteen een bericht naar je smartphone zodra er beweging gedetecteerd is. Met deze came kan je meeluisteren, maar ook zelf spreken. Je drukt de microfoonfunctie in en je kan live reageren. Jouw stem klinkt dan uit de verborgen camera.

Deze spycam kan je ook als dashboardcamera in je auto gebruiken en zelfs als GoPro (sportcamera, voor actie opnamen, tijdens het skiën als je op wintersport bent bijvoorbeeld).

Mini Spy Camera Wekker

Deze wifi verborgen camera en digitale wekker heeft bewegingsdetector met alarm en wordt geleverd met een 64GB SD-kaart. De camera werkt op WiFi of op de hotspot van het cameraatje.

Met deze handige spycam houd je alles goed in de gaten: je baby, je huisdier, inbrekers…en niemand ziet de spycam.

Ook ’s nachts goed bruikbaar door de ingebouwde infrarood LED lampjes. Kortom, een handige, compacte waakhond en je neemt hem ook makkelijk mee.

Online kan je de verborgen camera gebruiken via de app in PlayStore, om bijvoorbeeld live mee te kijken of om opnames en foto’s mee te maken en nog veel meer. Er zit een bewegingssensor in de wekker, waardoor je een melding op je smartphone krijgt zodra er beweging is gedetecteerd. Via de app kan je dit allemaal instellen.

De ingebouwde lithium batterij kan tot vijf uur gebruikt worden zonder nightvision. Met nightvision is dit drie uur. Tijdens gebruik kan je ook gelijk opladen.

Verborgen pinhole camera met hoge resolutie

Gebruik deze spycam voor het opnemen van verborgen video-opnames, voor in je auto, of als pc-camera, om vergaderingen mee op te nemen, als videobewaking of als babyfoon.

Deze spycam is de kleinste in zijn soort van de wereld. Je kan gemakkelijk foto’s en video’s ongemerkt opnemen. Je verbindt de cameralens eenvoudig aan een app in je smartphone (bijvoorbeeld BVCam) voor een live opname. Door het scannen van een QR-code voeg je dit cameraatje toe als apparaat.

Er wordt gratis een backup-apparaat meegeleverd en een micro SD-kaart 32 GB. Als de kaart vol is worden de oudste opnamen vanzelf bedekt. Je kan tegelijkertijd opnemen en opladen. Je kan de lengte van een videobestand zelf instellen, tussen een minuut en een uur. Door de makkelijke bediening kan je meteen aan de slag. Opmerking: deze camera ondersteunt alleen 2.4G WiFi, het ondersteunt geen 5G

PIXMY Smart Spy Camera

PIXMY is de perfecte slimme spioncamera voor iedereen die een oogje in het zeil wil houden in huis of op kantoor. Met zijn WiFi-connectiviteit kun je altijd en overal live beelden streamen. Download eenvoudig de app in de Appstore, Microsoft Store of Google Play. De PIXMY biedt vele mogelijkheden en is zeer gebruiksvriendelijk.

Andere geweldige functies zijn een uur lang draadloos en ongezien filmen, nachtzicht, ingebouwde microfoon, alarmsystemen die je kunt instellen, bewegingssensor, compact en klein formaat, eenvoudig te installeren en gratis powerbank. Bovendien wordt hij geleverd met een 128 GB Micro-SD-kaart en USB-kaartlezer.

Houd uw huis of kantoor veilig met de PIXMY smart spy camera.

KUUS - Mini verborgen spy camera

Deze compacte minicamera is slechts 2,3 x 2,3 x 2,3 cm (net iets groter dan een dobbelsteen). Door de ingebouwde lens met een beeldhoek van 140 graden, is er toch een groot zicht, zonder dat het beeld vervormt. Vanwege het kleine formaat en het lichte gewicht (21 gram) kan je de KUUS ook gebruiken als drone camera. Met de bijgeleverde clip bevestig je het cameraatje eenvoudig.

Bij deze minicamera zit ook een 32GB Micro SD geheugenkaart. Deze camera neemt geluid op en levert scherpe beelden. Tijdens het filmen branden er geen lichtjes, dus de camera blijft goed verborgen voor het zicht. Er zit een bewegingsdetector ingebouwd die meteen begint te filmen zodra er beweging gesignaleerd is.

De ingebouwde accu is goed voor honderd minuten filmen. Opnieuw opladen duurt twee tot drie uur.

Deze kleine lichtgewicht is ook heel geschikt te gebruiken voor het maken van actiefimpjes. Hang hem bijvoorbeeld aan je helm of je fiets, met de handige bijgeleverde houder. Als de kaart vol is worden de oudste bestanden automatisch gewist, zodat je altijd kan doorgaan met filmen.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten