De 5 Beste Drones van 2023 bekeken

92

Ze vliegen als reusachtige robotinsecten over bossen en weiden en wekken vaak verbazing bij de waarnemers: drones, of beter gezegd quadrocopters, worden steeds populairder. De term “quadro” staat voor het getal vier en verwijst naar het aantal propellers van het kleine vliegtuig. Af en toe zijn er ook tricopters te vinden die drie propellers hebben. Er zijn ook hexacopter of octocopters.

Drones zijn verkrijgbaar vanaf lage prijzen. Het zoeken naar een drone voor professioneel gebruik kan echter gepaard gaan met prijzen van enkele duizenden euro’s. Het is belangrijk om onderscheid te maken  tussen modellen voor beginners en voor gevorderde drone piloten. Terwijl drones voor gevorderde gebruikers beschikken over 4K-camera’s met hoge resolutie, Gps-functies en ultrasone sensoren, zijn instapproducten vooral bedoeld voor nieuwsgierige en speelse mensen die leren hoe ze een drone moeten gebruiken.

Parrot Bebop2 Drone POWER Black

Dit is de meest geavanceerde drone van de Bebopgeneratie van Parrot. Met zijn batterijduur van zestig minuten (twee batterijen) en een nieuw vliegondersteuningssysteem biedt het je de vrijheid om de wereld te verkennen. Maak foto’s en video’s en verken de omgeving zonder grenzen.

Belangrijkste eigenschappen

De drone kreeg het CE-kwaliteitslabel mee en hoort bij het type van de quadcopter van de droneklasse A2/

De camera is zowel geschikt voor foto’s als voor video’s en gemakkelijk te bedienen.

Technische kenmerken

 • De maximale snelheid is 60 km/uur met een maximale bedieningsafstand van 2000 meter.
 • Besturing mogelijk via een mobiele app.
 • Werkt met een batterij die een levensduur heeft van dertig minuten.
 • De tweede meegeleverde batterije zorgt voor een vliegduur van zestig minuten.
 • Het toestel weegt 2,8 kg.

Parrot MiniDrones Hydrofoil - Drone - Orak

Met de Parrot Hydrofoil drone lanceerde de producent de tweede generatie miniatuur drones. Het zijn unieke drones die zelfs vijf tot zes centimeter boven het water kunnen bewegen.

De belangrijkste eigenschappen

Het is gemakkelijk om met deze drone snelle bewegingen en rotaties uit te voeren via een smartphone of tablet.De drie-assige gyroscoop zorgt voor een goede stabiliteit.

De drone werkt op een batterij met een werkduur van zeven tot negen minuten  en een oplaadtijd van maar 25 minuten. Hij haalt een snelheid van 5 meter/ seconde terwijl de VGA-camera  tot 400 foto’s kan maken.

Deze gemakkelijk te bedienen drone is heel licht en geschikt voor beginners die eenvoudig weg vliegavonturen willen beleven in de lucht en op het water.

Technische kenmerken

 • Het is een drone van het type quadcopter in subcategorie A1.
 • Je kunt de drone zowel binnen als buiten gebruiken.
 • Met zijn 14 × 34 × 32 cm is hij zeer compact.
 • De camera is zowel geschikt voor foto’s als voor video’s.

DJI Mavic 2 Zoom

Deze drones van DJI zijn op alle vlakken beter van de vorige versies. Ze zijn sneller, stiller en dynamischer. De mavix 2 Zoom is de eerste drone die uitgerust is met een 24-48 mm zoomlens. Nu kun je alles vastleggen met  groothoeklenzen tot middellange lenzen voor al je creatievere keuzes.

De belangrijkste eigenschappen

Deze drones zijn uitgerust met een  1 / 2,3-inch 12-megapixelsensor met maximaal 4x zoom, inclusief 2x optische zoom (24-48 mm) en 2x digitale zoom. Bij deze drones draait alles om dynamische kijkhoeken.

Het is een compacte drone die je overal kunt meenemen. Met een batterijduur van 31 minuten haalt hij een maximale snelheid van 72 km/uur.

In vergelijking met een 24 mm groothoeklens kan een 48 mm telelens je zichtlijn comprimeren, het parallax-effect versterken en een klassieke filmkijkervaring bieden. De nieuwe wereld van luchtfotografie gaat voor je open om te verkennen met meer epische filmische lenzen.

De hybride autofocusfunctie van  de Mavic 2 Zoom combineert fase- en contrastdetectiefuncties om een ​​hogere scherpstel nauwkeurigheid te bieden,. De scherpstelsnelheid is met  veertig procent verhoogd dan vroeger. Het autofocus volgsysteem zorgt ervoor dat het onderwerp er helder en duidelijk uitziet bij het in- en uitzoomen.

De technische kenmerken

 • De 4K-camera heeft een 12 megapixels camera met een 3-assige cardanische ophanging.
 • De 2x  optische zoom, biedt een zoombereik van 24 tot 48 mm
 • Dolly Zoom past de focus automatisch dynamisch aan, waardoor een sterk visueel effect aan de video wordt toegevoegd. Als je handmatig vliegt, kunt u ook de juiste waarde voor de focussnelheid instellen om meer creativiteit te bereiken.
 • De drone heeft drie propellers en weegt 900 gram.
 • Je kunt hem bedienen tot op acht km terwijl hij een snelheid haalt van maximum 72 km/uur.
 • De maximale capaciteit van de geheugenkaart is 128 GB.

DJI Mavic Air - Drone - Artic White

Beschrijving van de drone

Start een nieuw avontuur met deze quadcopter die uitgerust met een drie-assige gimbal. De 4K ultrahigh definition camera is geschikt om te gebruiken wanneer je op vakantie gaat. Doordat de armen van de drone volledig kunnen worden opgevouwen is dit eens van de meest compacte drones.

De drone kan 21 minuten in de lucht blijven en haalt een snelheid van ruim 68 kilometer per uur.

De belangrijkste eigenschappen

De camera zorgt voor levensechte beelden. Je kunt in slow motion fotograferen met 1080 pixels en 120 foto's per seconde.

De drone heeft een 3-assige kruiskoppeling. Dit beperkt schokken en trillingen. Mavic Air heeft een krachtige camerasensor met HDR-functie. Hierdoor heb je meer controle over de juiste belichting en zie je zelfs de kleinste details in donkere gebieden. Je kunt SmartCapture gebruiken om de drone eenvoudig te besturen. Je kunt drone ook bedienen via een app of een afstandsbediening.

Een bijzonder kenmerk van deze drone is de unieke manier om obstakels te detecteren en te ontwijken. Er zitten sensoren aan de voorkant, onderkant en achterkant. De drone vliegt gewoon om de obstakels heen. Dit is vooral nuttig wanneer je de drone gebruikt waar bijvoorbeeld heel wat bomen staan.

Als de drone ver genoeg verwijderd is van de bediener begint de camera te werken. De resultaten zijn spectaculair met panoramische foto’s en video’s. De camera kan 360 graden draaien.

Technische kenmerken

 • De drone wordt geleverd met een reserve propeller en een batterij. Alle nog kabel voor de camera en USB-aansluitingen zitten in de verpakking.
 • Het is een drone van het type quadcopter voorzien van een camera voor foto en video met een intern geheugen van 8 GB.
 • Het toestel meet 16,8 × 8,3 × 4,9 cm, het weeg 480 gram en haalt een maximaal 68 km/uur.
 • De werktijd van de batterij is 21 minuten en de oplaadtijd 60 minuten.
 • Je kunt het toestel bedienen tot op een afstand van vier kilometer.

DJI Spark Fly More Combo - Alpine White

De DJI Spark Fly is zo compact dat hij niet groter is dan twee op elkaar gestapelde blikjes frisdrank. Deze compacte drones wegen maar 300 gram en je kunt ze gemakkelijk overal meenemen. Het toestel kan worden bediend met een controller, via je smartphone of zelfs gedeeltelijk handmatig.

De belangrijke eigenschappen van dit toestel

Je kunt de mooiste beelden schieten met behulp van verschillende functies zoals Pano(panoramisch), Shallow Focus(vervagende achtergrond), ...

Je kunt de DJI Spark met de hand bedienen. Deze nieuwe functie heet Palmcontrol. Op die manier kun je de drone naar de gewenste plaats brengen en hem bedienen om foto’s te maak door een paar eenvoudige acties. Je kunt op die manier zelf een selfie maken vanop een leuke locatie

Technische functies

 • Deze drones zijn uitgerust met een twee-assige ophanging voor de 12-megapicelscamera die Full HD video kan opnemen. Je kunt foto’s maken foto's maken met een resolutie van 3968 × 2976. DJI Spark heeft ook een 1 / 2.3 CMOS-sensor en een f / 2.6 "groothoeklens"
 • Het is een drone van het type quadcopter klasse 2. Hij heeft beperkte afmetingen van 14,3 × 14,3 × 5,5 cm en weegt maar 300 gram.
 • Hij haalt een maximale snelheid van vijftig km/uur en kan bediend worden tot op een afstand van 2000 meter.
 • De drone wordt geleverd met twee batterijen waarvan je een als reserve kunt houden. Een batterij heeft een levensduur van 16 minuten

Gerelateerde berichten