De 5 beste Nespresso machines van 2022 doorgelicht

443

Wat is een Nespresso machine

Bij de Nespresso machines denk je onvermijdelijk aan George Clooney. Deze Nespresso machines beloven koffiegenot in vele verschillende smaken en aroma’s.

Nespresso is een koffiesysteem voor eenmalig gebruik dat werd geïntroduceerd door het Zwitserse levensmiddelenbedrijf Nestlé. De koffie wordt geportioneerd in capsules van recyclebaar aluminium. De Nespresso-machine en het Nespresso-capsulesysteem werken alleen samen. Nespresso machines en koffiecapsules worden verkocht via het internet en in speciale Nespresso boetieks.

In principe is de Nespresso-capsulemachine vergelijkbaar met de capsulemachines van andere fabrikanten, die nu op grote schaal op de markt verkrijgbaar zijn. Vergeleken met de volautomatische koffiezetapparaten zijn de Nespresso-apparaten of de capsule-koffiezetapparaten over het algemeen vrij goedkoop.

Hoe werken de Nespresso machines

De werking van de Nespresso-machine is relatief eenvoudig. Zodra de machine op bedrijfstemperatuur is en het waterreservoir gevuld is, kun je beginnen met het zetten van je koffie.

Plaats eerst de gewenste koffiecapsule in de daarvoor bestemde opening van de capsulemachine. Sluit de gleuf waarin je de capsule hebt gestoken. Plaats een kopje of glas onder de afvoer op het lekrooster.

Druk op de gewenste knop op het bedieningspaneel van de Nespresso machine. Het brouwproces begint met het indrukken van de capsule tegen een piramideplaat. Drie stekels doorboren de capsule. Nu wordt het hete water in de capsule geperst bij een pompdruk van 19 bar. De druk in de capsule is zo hoog dat het aluminium membraan aan de onderkant scheurt.

Nu stroomt het water door de gaten in de piramideplaat en de geperforeerde membranen. De koffie loopt in je tas.

Bij de meeste Nespresso-machines kun je kiezen uit twee kopjesformaten: Espresso en Lungo. Een espresso zal iedereen wel kennen, maar wat is een Lungo.Een koffie lungo is een espresso die wordt aangelengd met meer water.Hierdoor is de koffie niet zo sterk als een espresso en de hoeveelheid koffie is uiteraard iets groter. Alleen de duurdere machines bieden jeandere kopformaten zoals Ristretto en Americano.

Terwijl de Nespresso-capsulemachines aanvankelijk alleen met de originele Nespresso-capsules konden worden gebruikt, is het nu mogelijk de machines te vullen met capsules van andere fabrikanten. Deze zijn goedkoper in vergelijking met de Nespresso capsules. Of ze qua smaak de originelen kunnen bijbenen, moet je zelf maar uitvinden.

Nespresso De'Longhi Inissia EN80B

Beschrijving van het nespresso apparaat

Deze compacte en stijlvolle De'Longhi Inissia machine kan je voorzien van alles wat je nodig hebt voor een een heerlijke espresso.

Om koffie van hoge kwaliteit te kunnen maken, doel Nespresso zijn best om de juiste keuzes te maken. Van koffiebonen tot koffie die je drinkt: expertise, kennis en enthousiasme vormen de kern van elke stap in het proces

De belangrijkste eigenschappen

Nespresso biedt 25 exclusieve koffiemengsels met een verscheidenheid aan smaken en aroma's. Bij aankoop van een Nespresso koffiemachine ontvang je een welkomstpakket met 14 verschillende soorten koffie. Vergeet niet dat de Nespresso capsules honderd procent recycleerbaar zijn.

Het apparaat gaat nadat het gedurende negen minuten niet gebruikt automatisch in standby modus.

Technische eigenschappen

 • Het toestel is geschikt voor koffiecups.
 • Het heeft een afneembaar waterreservoir van 0,7 liter.
 • Het is 23 cem hoog en weegt 2400 gram.

Krups Nespresso Citiz XN741B10

Deze Krups Nespresso B is l ontworpen voor designliefhebbers die graag fijne espresso of lungo drinken. Modern design en instelbaar koffievolume maken deze Nespresso machine zeer geschikt voor alle moderne keukens.

De belangrijkste eigenschappen

Deze gebruiksvriendelijke Nespresso machine heeft onder meer twee programmeerbare knoppen, een automatische stopfunctie en een keuzemogelijkheid voor espresso of lungo.

Net als bij alle Nespresso machines is het ook hier de 19 bar hogedrukpomp die ervoor zorgt dat de smaken en de aroma’s uit de capsules volledig vrijkomen.

De originele Nespresso capsules zijn 100 procent recycleerbaar. Op de website van Nespresso kun je lezen hoe je ze eventueel opnieuw kunt inleveren na gebruik.

Als je vergeet om de Nespresso machine af te zetten zal deze zich na negen minuten automatisch uitschakelen. Dit is een veilige en energiebesparende functie.

Technische kenmerken

 • Het toestel is geschikt voor café lungo en espresso.
 • Na 25 seconden opwarmen is het nespresso apparaat op temperatuur en gebruiksklaar.
 • Het toestel heeft een bovengemiddeld waterreservoir van een liter.
 • Het toestel weegt drie kg en is voorzien van anti-slipvoetjes zodat het overal veilig geplaatst kan worden.

Nespresso Magimix CitiZ M195

Je zou kunnen zeggen dat dit toestel ontworpen is voor liefhebbers van designontwerpen en heerlijke koffie. Het moderne ontwerp en het instelbaar koffievolume maken deze Nespresso machine zeer geschikt voor moderne keukens.

De belangrijkste eigenschappen

Het is een zeer gebruiksvriendelijk toestel. Gebruiksvriendelijke functies zijn onder meer twee programmeerbare knoppen met automatische stopfunctie voor espresso en lungo koffiebereidingen.

De hogedrukpomp van 19 bar zorgt ervoor dat alle aroma’s uit de Nespresso koffiecapsule vrijkomen. Het toestel heeft maar 25 seconden nodig om op temperatuur te komen. Door de automatische uitschakeling na negen minuten is dit een duurzaam en energiebesparend toestel.

Technische kenmerken

 • Het toestel is geschikt voor café lungo en espresso.
 • Werkt optimaal met de originele Nespresso capsules.
 • Het Nespresso apparaat heeft een afneembaar waterreservoir van een liter.
 • Het is 27,8 cm hoog en weeg 3300 gram.

Nespresso Magimix Inissia M105

Het is een gebruiksvriendelijk en compact Nespresso apparaat. Met een druk op de knop zet je in 25 seconden je favoriete sterke koffie of espresso.

De belangrijkste eigenschappen

Deze lichte en compacte koffiemachine kan overal gebruikt worden. Je hebt de keuze tussen twee kopgroottes.

Zoals alle Nespresso koffiemachines is ook deze voorzien van een 19 bar hogedrukpomp om ervoor te zorgen dat alle koffiearoma's vrijkomen.

Door de energiebesparende modus wordt de machine na negen minuten automatisch uitgeschakeld.

Het opklapbare lekrooster biedt de mogelijkheid om eventuele druppels te laten druipen. Bij het wegnemen van de tassen gaat het rooster automatisch omlaag.

Voor optimaal gebruikwordt het gebruikt van originele Nespresso cups aangeraden. Wanneer andere cups worden gebruikt bestaat de kans dat het toestel gaat lekken.

Technische kenmerken

 • Geschikt voor Nespresso cups.
 • Het afneembaar waterreservoir heeft een inhoud van 0,7 liter.
 • Voorzien van een anti-drupsysteem.
 • Schakelt automatisch uit na negen minuten.
 • Het toestel is 23 cm hoog en weegt 2400 gram.
 • Er is een opvangbakje voor tien cups.

Krups Nespresso Essenza Mini XN1108

Dit is het meest compactde meest compacte Nespresso koffiemachine tot nu toe. Het combineert gebruiksvriendelijkheid, eenvoud en de ongeëvenaarde kwaliteit van Nespresso, zodat je keer op keer een heerlijk kopje koffie kunt zetten

De voordelen van deze nespresso machine

Nespresso Essenza Mini heeft een nieuw ontwerp met eenvoudige lijnen en een compacte structuur. Het toestel kan in elke ruimte geplaatst wordenHet is een gebruiksvriendelijke koffiemachine. Het apparaat biedt twee programmeerbare kopgroottes.

Met het hogedruksysteem van 19 bar zet je heerlijke koffie zoals een barista. De druk is essentieel om de verschillende aroma's van Nespresso-koffie vrij te geven en een romige crèmelaag te creëren. Het snelle verwarmingssysteem heeft slechts 25 seconden nodig om de ideale temperatuur te bereiken.

De eco-modus van deze nespresso machine kan na drie minuten worden ingeschakeld om het energieverbruik te verminderen. Na negen minuten inactiviteit wordt de koffiemachine volledig uitgeschakeld om energie te besparen.

De visie van Nespresso

Nespresso zet zich in voor duurzame activiteiten en daarom hebben zij en de milieuorganisatie Rainforest Alliance AAA Sustainable QualityTM-programma gelanceerd. Tegenwoordig hebben meer dan 75.000 boeren uit twaalf landen deelgenomen aan het programma om kwaliteitskoffie te leveren en de toekomst van koffieboeren te beschermen. Daarnaast speelt de bescherming van het milieu ook een belangrijke rol in het AAA-programma.

Technische kenmerken

 • Het toestel is geschikt voor Nespresso cups.
 • Het heeft twee programma’s maar beschikt niet over een melkopschuimer.
 • Het is voorzien van een afneembaar waterreservoir van 0,6 liter.
 • Het wordt geleverd met een snoerlengte van 1,2 meter en weegt 2,3 kg.
Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten