De 5 beste sportsokken om te sporten

375

Sportsokken moeten aan bijzondere eisen voldoen om echt als zo te worden beschouwd, vooral rekening houdend met het feit dat er, afhankelijk van het soort fysieke activiteit dat wordt verricht, specifieke soorten producten zijn.

De belangrijkste kenmerken van de sportsok

De sportsokken zijn, in tegenstelling tot normale modellen, bestemd voor mensen die veel aan lichaamsbeweging doen en atleten in het algemeen, en daarom moeten ze precieze kenmerken hebben, vooral wat betreft het ademend vermogen, de warmte-isolatie en het vermogen om een goede bloedstroom naar de benen te handhaven, vooral in opwaartse richting.

Wat dit specifieke aspect betreft, zijn sommige sportsokken gemaakt om voor een zekere mate van compressie te zorgen, maar verwar ze niet met compressiesokken voor medisch en therapeutisch gebruik; afhankelijk van de beoefende sport kunnen de compressiegebieden namelijk variëren, sommige soorten sportsokken bijvoorbeeld zijn beperkt tot compressie van de zone van de enkels en de voet, terwijl andere ook, of uitsluitend, op de kuiten werken.

Soorten en materialen

Om niet alleen een hoog niveau van ademend vermogen, maar vooral van elasticiteit en compressie te verzekeren, worden de sportsokken gewoonlijk gemaakt met synthetische garens van hoge kwaliteit, zoals gore-tex, bijvoorbeeld, elastaan en polyamide; gore-tex is een van de beste materialen in termen van ademend vermogen, maar het is ook vrij duur en wordt niet door alle fabrikanten gebruikt, Bij gebrek aan dit specifieke garen, zorg er dan voor dat het model dat je interesseert op zodanige manier is gemaakt dat het een minimum aan kanalisatie voor de doorgang van lucht biedt.

Een ander onderscheid dat moet worden gemaakt is het soort gebruik waarvoor ze bestemd zijn; sommige modellen zijn namelijk speciaal voor fietsers bestemd, andere zijn voor hardlopen en snelwandelen, weer andere voor trektochten, enzovoort; als je eenmaal het soort sportsokken hebt gevonden waarin je geïnteresseerd bent, is het meeste werk gedaan en hoef je je alleen nog maar zorgen te maken over het matchen ervan met een goed paar sportschoenen.

Wat is gegradueerde compressie

Een aparte vermelding verdient de compressie-eigenschap, die niet alle sportsokken hebben; de meeste modellen die in feite op de markt verkrijgbaar zijn, vooral in het goedkope segment, zijn gewoon elastisch.

De sportsokken van het middelhoge gamma zijn echter beter vervaardigd en zijn ook ontworpen om een graduele compressie te bieden, die typisch is voor modellen voor medisch gebruik en voor professioneel sportgebruik; de mate van compressie is echter beperkt tot de klassen een en twee, respectievelijk lichte compressie, variërend van 18 tot 21 mmHG, en matige compressie, variërend van 23 tot 32 mmHG, ten einde een perfecte bloedcirculatie en zuurstofvoorziening van de benen te verzekeren. Dit type sok is duurder, maar ideaal voor atleten en mensen die regelmatig sport beoefenen, op welk niveau dan ook.

De juiste keuze maken

Het is zeker niet gemakkelijk om te bepalen welk merk het beste is op dit gebied van de productie, zodat we er de voorkeur aan hebben gegeven onze aandacht te richten op de kenmerken van het product en de geboden prestaties, daarbij gebruikmakend van de directe ervaring van de kopers. Daarom vind je bij alle besproken producten verschillende soorten en toepassingen, zodat aan de meest uiteenlopende behoeften kan worden voldaan.

Gripsokken - Voetbal - Anti-blaren

Met deze superhoogwaardige gripsokken moet je binnenshuis eigenlijk geen schoenen meer dragen. Ze zijn comfortabel en geven je de beste grip. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen om langdurig gebruik te garanderen. Natuurlijk kun je ze al sporter ook gebruiken met je schoenen aan.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Als sportsok glijden de sokken niet in je schoenen en worden blaren voorkomen. Deze sokken hebben dus een dubbel effect.

Door de goede pasvorm zorgen ze voor extra comfort. De speciaal ontworpen rand aan de bovenkant zorgt ervoor dat de sokken niet naar beneden zakken.

Deze vochtabsorberende sokken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en voor schoenmaten van 39 tot 44.

Een paar van deze sportsokken weegt 83 gram. Het is een unisex sportsok die geschikt is voor meerdere sporten.

Deze sportsok van wol en polyamide zijn anatomisch gevormd en mogen in de wasmachine gewassen worden.

Diabetes sokken Zonder elastiek

Deze sokken voor diabetici zijn speciaal ontworpen voor mensen met gevoelige benen en voeten. Ze zijn niet alleen maar geschikt voor mensen met diabetes maar ook voor problemen met vaatvernauwingen of spataderen.

De belangrijkste eigenschappen en technische eigenschappen

Deze niet-elastische herensokken zijn voornamelijk gemaakt van wol en worden ook wel diabetische sokken genoemd. Sokken van wol zijn comfortabel en de brede kraag zorgt ervoor dat ze geen druk uitoefenen op de kuit. Doordat deze sokken geen elastische zoom hebben, zijn de mooie sokken uit de serie van Basset geschikt voor mensen met gevoelige benen. Was de sokken die niet elastisch zijn voor gebruik, dan passen de sokken beter en gaan ze langer mee.

Deze wollen sokken met marinepatroon zijn beschikbaar voor schoenmaten 41 tot 43. Een paar sokken weegt 47 gram en naast vooral wol worden ook polyamide en acryl gebruikt. Ze zijn naadloos en verkrijgbaar in zeven kleuren.

Compressie sokken voor hardlopen en reizen

Deze compressiekousen zijn verkrijgbaar in het zwart in 2 paar per pakket en zijn geschikt voor voetmaten 41-46.

De belangrijkste kenmerken en technische eigenschappen

Deze sportsok is tegelijk een therapeutische compressiesok die voor lichte druk op je enkel en voeten zorgt. Op die manier wordt de bloedcirculatie verbeterd. Met deze sportsok voorkom je vervelende pijn krampen, zwellingen en spataderen. Ze helpen ook om afvalstoffen sneller te verwijderen en de conditie van je benen te verbeteren.

Ze zijn geschikt voor verschillende sporten, maar ook voor dagelijks gebruik. Een paar van deze zwarte uniseks sportsokken weegt 130 gram

FALKE RU4 Cool Heren Hardloopsokken

Dit zijn allrounder sportsokken. De vrij dikke voering zorgt voor een goed schoencontact en voorkomt blaren door wrijving te verminderen. Het ingebouwde mesh gedeelte aan de wreef zorgt voor een verkoelend effect.

FALKE RU4 Cool is de allrounder in hardloopsokken. De middeldikke voering zorgt voor een goed schoencontact en voorkomt blaren door decubitus te verminderen. Het ingebouwde mesh gedeelte van de wreef zorgt voor een aangenaam verkoelend effect.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

De perfecte pasvorm en de snelle vochtopname zorgen voor een aangename draagervaring. De allround hardloopsokken met medium dikke voering zorgen voor een goede balans en directe krachtoverbrenging.

Ze zijn gemaakt van honderd procent synthetisch materiaal die een mix zijn van Coolmax polyester en polypropyleen

De drielaagse structuur met functionele vezels zorgt voor een hoge vochtopname en snelle droging. Ze zorgen voor een gemiddelde demping.

Een paar van deze sportsokken weegt 67 gram en ze worden het meest gedragen door mannen.

De halfhoge sokken met verstevigde hiel zijn niet seizoensgebonden en mogen in de wasmachine gewassen worden.

Nike Everyday Cushion Crew Sokken

Dankzij de Dri-Fit technologie die bij de productie van deze sportsok wordt toegepast kunnen vocht opnemen van de voetzool en de bovenvoet.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Het mesh materiaal zorgt voor de nodige ventilatie bij deze anatomische voorgevormde sportsokken. Ze zijn gemaakt in zwart en wit materiaal van katoen, polyester, polyamide en elastaan. Ze hebben een verdikte voetzool en zijn extra elastisch rond de middenvoet.

Ze bestaan vooral uit katoen(69 procent) en zijn beschikbaar voor schoenmaten tot maat 46. De Nike sportsokken kunnen zowel door mannen als door vrouwen gedragen worden en worden geleverd in pakketten van zes paar.

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten