De 5 beste drinkfonteinen voor katten bekeken

74

Met een handige kattenfonteintje zorg je altijd voor stromend drinkwater voor je kat, waardoor het water vers en schoon blijft. Ook zorgt het stromende water van een fonteintje ervoor dat je kat vaker de neiging krijgt om te gaan drinken. De drinkfonteinen zijn erg populair tegenwoordig, vandaar ook dat er tal van vele verschillende soorten modellen op de markt zijn. Het vinden van het beste kattenfonteintje is hierdoor vaak een vrij lastige klus. Om de aankoop van een drinkfonteintje wat makkelijker te maken kun je een kijkje nemen bij de best geteste modellen van dit moment. De onderstaande waterfontein kat modellen zijn uitvoerig getest en geselecteerd op basis van tal van belangrijke eigenschappen. Neem daarom een kijkje bij de onderstaande modellen en kies een waterfontein kat van hoge kwaliteit.

De Cat-It Senses 2.0 Flower

De Catit Senses 2.0 Flower Fountain is een unieke en zeer ruime drinkfontein kat met een reservoir van maar liefst 3 liter. Dankzij het grote reservoir is de fontein zeer geschikt voor meerdere katten. De Catit Senses 2.0 Flower Fountain is gemakkelijk schoon te maken en dient slechts regelmatig bijgevuld te worden. Het apparaat is geheel naar wens in te stellen. Zo kun je kiezen voor een normale lichte stroom, opborrelend water of voor verschillende rustige stroompjes. Hierdoor kun je een gewenste stand instellen die jouw kat fijn vindt.

De Catit Senses 2.0 Flower drinkfontein kat is zeer stil, waardoor je het apparaat zonder problemen in de slaapkamer kunt plaatsen. Ook bevat de Cat-It Senses 2.0 Flower een geavanceerde onthardingsfilter, waardoor het water zo optimaal mogelijk gereinigd en schoongehouden wordt. Hierdoor blijft de fontein vrij van haren, kalk, vuil en schadelijke stoffen die het water kunnen vervuilen. De Cat-It Senses 2.0 Flower fontein heeft daarnaast een simplistisch en vrolijk design dankzij het kraanbloemetje.

Voordelen
- Vrolijk design
- Geschikt voor meerdere katten dankzij de zeer ruime inhoud van 3 liter

Nadelen
- Niet in hoogte verstelbaar
- Niet geheel plastic vrij

De Lucky Paw RVS Drinkfontein voor kat met 3 filters & matje

Ben je op zoek naar een zeer grote drinkfontein kat voor een of meerdere katten? Dan is de Lucky Pay RVS drinkfontein kat met een reservoir van 2,5 een zeer geschikte keuze voor jou. De fontein beschikt over een 3-laags filtersysteem, waardoor het water zo optimaal mogelijk schoongehouden kan worden. De filter is ontworpen voor het filteren van haren, chloor, metalen, fluoride en andere stoffen die het water kunnen vervuilen en slecht zijn voor de gezondheid van je kat.

De Lucky Paw drinkfontein kat is gemaakt van roestvrijstaal materiaal, waardoor de fontein optimaal beschermd tegen de vorming van bacteriën en een zeer lange levensduur heeft. Ook is het materiaal van de fontein gemakkelijk schoon te houden en maken, waardoor je kat altijd van een zo schoon mogelijke fontein kan drinken. De Lucky Paw fontein biedt een rustige stroming en straal, waardoor katten zich op hun gemak voelen en niet bang zijn. De Lucky Paw fontein is daarnaast zeer zuinig in gebruik en maakt erg weinig geluid.

Voordelen
- Zeer stil
- Roestvrijstaal materiaal
- Vrolijk design
- Geschikt voor meerdere katten dankzij de zeer ruime inhoud van 2,5 liter

De PETKIT® Eversweet SOLO Zwart

De PETKIT Eversweet is een zeer gewilde en geliefde drinkfontein voor katten. Het apparaat is met name populair vanwege het drievoudige circulatiesysteem, dat ervoor zorgt dat het water constant in beweging blijft. Hierdoor wordt het water continu van zuurstof voorzien en blijft het water fris en schoon. Ook bevat de PETKIT Eversweet drinkfontein een effectieve filter die samengesteld is uit maar liefst 3 lagen, namelijk een laag van katoen, actieve kokosnoot kool en een laag met ionenwisselaar. Deze drie lagen dragen bij aan een zeer goede filtering van het water, waardoor de waterkwaliteit optimaal wordt gehouden.

De PETKIT Eversweet SOLO drinkfontein kat is voorzien van een geavanceerd en slim LED-systeem dat aangeeft wanneer het water bijgevuld dient te worden en wanneer je de filter dient te vervangen. Daarnaast geeft het systeem aan wanneer het op de smart of normale modus staat. De fontein bevat een reservoir van 1,85 liter, wat voldoende is voor ongeveer twee weken aan vers water. De PETKIT fontein heeft daarnaast een rustige stroming, waardoor katten niet snel bang zijn om van de fontein te drinken en zich altijd op hun gemak voelen wanneer ze uit de fontein drinken.

Voordelen
- Slimme LED verlichting dat verschillende functies heeft
- Drielaagse filter voor een zo schoon mogelijk water
- Stijlvol design en beschikbaar in verschillende kleuren

Nadelen
- Niet plastic vrij

De Cas & Lux Stijlvolle Drinkfontein voor Katten

Verras jouw favoriete viervoeter met een stromend water fonteintje van Cas & Lux. De stijlvolle drinkfontein kat van het merk Cas & Lux is een zeer goede fontein met tal van handige eigenschappen. Het fonteintje onderscheidt zich van vele andere exemplaren vanwege het doorzichtige materiaal. Hierdoor zie je altijd of het water helder en fris is en zie je hoe hoog het waterniveau is. De fontein heeft een speciaal hoger kraan design, waardoor de kat er gemakkelijk bij kan en waardoor de kat eerder geneigd is te gaan drinken. De hoogte is daarnaast gemakkelijk aan te passen, waardoor je voor jouw kat de exact gewenste hoogte kunt instellen.

De fontein van Cas & Lux heeft een inhoud van 1,5 liter, waardoor de fontein voldoende groot is voor enkele dagen. De kattenfonteintje bevat twee geavanceerde filters, die het drinkwater zo zuiver mogelijk houden. Echter zijn deze filters niet super belangrijk gezien je deze fontein vaak om de aantal dagen dient aan te vullen. Het fonteintje is daarnaast relatief stil, waardoor je de fontein zonder problemen in de slaapkamer of studeerkamer kunt plaatsen.

Voordelen
- Doorzichtig materiaal
- Zeer stil
- Gemakkelijk aan te passen en in te stellen

Nadelen
- Relatief kleine reservoir
- Niet plastic vri

Toivo Drinkfontein - Hond/Kat

De best geteste katten drinkfontein van dit moment is het model van Toivo. Dit fonteintje heeft een inhoud van 2,5 liter en beschikt over drie verschillende standen, waardoor je het apparaat geheel kunt afstemmen op de wensen van jouw kat. De drinkfontein kat is gemakkelijk in te stellen en kan vrijwel direct gebruikt worden. Het grote voordeel van dit apparaat is dat het een geavanceerd koolstoffiltersysteem bevat waardoor het water goed schoon blijft van pesticiden en zuurstofrijk wordt gehouden. Ook helpt de filter het fluoridegehalte van het water verlagen, waardoor het water natuurlijker wordt. De koolstoffilters worden meegeleverd met het apparaat en zijn langdurig te gebruiken.

De stijlvolle Toivo drinkfontein kat maakt nauwelijks geluid en heeft een laag energieverbruik. Het apparaat is gemaakt van BPA-vrij plastic, waardoor je zeker weet dat er geen schadelijke stoffen in het drinkwater van je kat terecht komen. De fontein wordt geleverd inclusief schoonmaak toebehoren, waardoor je de fontein gemakkelijk schoon kunt houden. Daarnaast biedt dit apparaat een zachte en kalme stroming, waardoor het zeer geschikt is voor de voorzichtigere en wat bangere katten.

Voordelen
- Zeer geluidsarm
- Gemaakt van BPA-vrij plastic

Nadelen
- Geen

Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten