De 5 beste gashaarden op een rijtje

170

Verlang je behaaglijke warmte op koude momenten, dan kan een gashaard uitkomst bieden. Er is wat dat betreft flink wat keus. Zo zijn er gaskachels te koop, die aan het reguliere gasnet gekoppeld kunnen worden en daardoor een vaste standplaats in je woning hebben. Maar je kunt ook voor mobiele varianten kiezen, die middels gas uit flessen voor warmte zorgen. In veel gevallen kun je dat soort mobiele kachels zowel binnen als buiten inzetten. Hierdoor beleef je er in principe het hele jaar plezier aan. Buitenverwarming met behulp van gas is de afgelopen jaren overigens ook steeds populairder geworden.

Een op gas werkende haard op je terras of in je buitenkeuken is niet alleen erg sfeervol, maar levert je ook aangename warmte op als het in de avonduren buiten afkoelt. Ongeacht het type gashaard dat je van plan bent te gaan kopen verwacht je natuurlijk wel waar voor je geld. Daarnaast is het er belangrijk dat de kachel die je aanschaft ook echt veilig is, zodat je niet geconfronteerd wordt met brand- en/of schroeiplekken. In dit artikel stellen we graag de 5 beste, veilige gashaarden voor binnen en/of buiten aan je voor die op dit moment in Nederland te koop zijn

Qlima GH 959 RF

Dit is de krachtigste gashaard in het assortiment van fabrikant Qlima. Op het eerste gezicht lijkt de kachel veel op de hierboven genoemde GH 741 RM, want ook deze variant heeft een maximaal vermogen van 4.100 Watt. Maar dat vermogen is slechts de basis van de verwarmingscapaciteit van deze gashaard. In wezen kun je stellen dat het hier om een hybrideverwarming gaat, omdat je het vermogen nog verder op kunt schroeven door ook het erop gemonteerde elektrische element in te schakelen. Dit zorgt voor nog eens 1.800 Watt aan extra vermogen, waardoor het maximale totaal op maar liefst 5.900 Watt uit kan komen. Maak je alleen gebruik van de gas-optie, dan regel je de warmte die deze kachel afgeeft middels een schakelaar, die in drie verschillende standen kan worden gezet. Omdat dit een haard zonder afvoer is, kun je hem zowel binnen als buiten gebruiken.

De wieltjes onder deze gashaard zorgen ervoor dat verplaatsen heel erg eenvoudig is. De kachel is geschikt voor gasflessen van 15 kilo en vereist vrijwel geen onderhoud. Net als bij alle andere gashaarden van Qlima staat ook bij de GH 959 RF de veiligheid van de gebruikers hoog in he vaandel. De kachel is dus onder meer beveiligd tegen oververhitting en tegen calamiteiten als het apparaat opeens om zou vallen. Voor het activeren van de brander wordt gebruikgemaakt van een elektronische ontsteking, die op een reguliere AAA-batterij werkt. Deze gashaard is geschikt voor het verwarmen van ruimtes met een maximale afmeting van 65 m2.

Voordelen:

 • Gemakkelijk overal binnen en buiten te gebruiken, omdat dit een haard zonder afvoer is.
 • Door zowel gas als elektriciteit te benutten kan een extra grote warmtecapaciteit worden gecreëerd.
 • Optimaal beveiligd tegen oververhitting en schakelt automatisch uit bij omvallen.


Nadelen:

 • Om zowel van de gas- als de aanvullende elektrische verwarming te kunnen profiteren, moet de kachel op het stroomnet worden aangesloten. Dit kan de gewenste mobiliteit van de kachel beperken.
 • Wordt zonder de benodigde gasdrukregelaar geleverd.
 • Als de waakvlam uit gaat, dan kan deze pas weer aangestoken worden als de gashaard voldoende is afgekoeld.

Qlima GH 741 RM

Dit is het kleinste type kachel op gas in het assortiment van Qlima. Ondanks het compacte formaat kan er toch nog een maximaal vermogen van maar liefst 4.100 Watt mee worden bereikt. Je kunt drie verschillende warmtestanden op het apparaat instellen. En omdat de Qlima GH 741RM voorzien is van wieltjes kan deze gashaard voor binnen en buiten worden gebruikt. Kies je voor dit product, dan kun je er zeker van zijn dat de fabrikant er alles aan gedaan heeft om de veiligheid van de kachel te optimaliseren. Zo is deze gashaard voorzien van een omvalbeveiliging, die ervoor zorgt dat het apparaat meteen automatisch uitschakelt als het kantelt. Daarnaast is de kachel beveiligd tegen oververhitting en maakt het gebruik van een zuurstofbeveilging. Dit laatste wordt ook wel een ODS-systeem genoemd. Deze gashaard van Qlima is geschikt voor gasflessen van 5 kilo.

Voordelen:

 • Dit is een gashaard voor binnen en buiten.
 • Geschikt voor het goed verwarmen van ruimtes met een afmeting tot 45 m2.
 • De gashaard is eenvoudig in het gebruik.

Nadelen:

 • Wordt zonder benodigde gasdrukregelaar geleverd.
 • Maakt gebruik van drie vaste warmtetanden in plaats van een regelbare thermostaat.
 • De gasfles moet voor en na het gebruik handmatig open en dicht worden gedraaid

Unilight 2 in 1 Draagbare Gaskachel

Dit verwarmingsapparaat van Unilight is perfect geschikt voor een ieder die tijdens buitenactiviteiten behoefte heeft aan een beetje extra warmte. Deze kachel is namelijk draagbaar, zodat je hem probleemloos mee kunt nemen als je bijvoorbeeld gaat vissen of gaat kamperen. Het is ook mogelijk om het apparaat in te zetten als noodverwarming voor binnen, op voorwaarde dat de te verwarmen ruimte goed geventileerd wordt. De kachel is voorzien van een keramische brander en kan een maximaal vermogen van 1.300 Watt genereren. Bij aankoop van deze verwarming ontvang je ook meteen een kookrooster. Door het verwarmingselement in de verticale stand te zetten en er het kookrooster op te plaatsen, verander je de kachel razendsnel in een kookplaat, waarop je heel eenvoudig een potje kunt koken.

Voordelen:

 • Te gebruiken als verwarming en kookplaat.
 • Wordt geleverd inclusief 8 butaangasbusjes en een kookrooster.
 • Eenvoudige bediening.

Nadelen:

 • Werkt slecht of helemaal niet bij een omgevingstemperatuur van 5 graden Celsius of minder.
 • Is met het oog op de veiligheid eigenlijk alleen maar geschikt voor gebruik buiten

MacGyver Draagbare Gaskachel

De op gas werkende MacGyver draagbare kachel is uitsluitend bedoeld voor buitengebruik. Je kunt deze compacte warmteverstrekker voor allerlei verschillende doeleinden inzetten. Denk daarbij onder meer aan terrasverwarming of het leveren van warmte in je – niet afgesloten - partytent. Vanwege het kleine formaat en de handige draagbeugel kun je deze kachel ook prima gebruiken als je extra warmte tijdens uiteenlopende outdooractiviteiten verlangt. De warmtestraler van de MacGyver verwarming is 45 graden verstelbaar, zodat je heel gericht bepaalde plekken kunt verwarmen. Het apparaat is voorzien van een van kras- en slagvaste hammorite-afwerking, die snelle roestvorming voorkomt. Daarnaast wordt de veiligheid van het apparaat gewaarborgd dankzij onder meer de ingebouwde keramische warmteplaat, het aluminium binnenwerk, het verchroomde rooster en de koperen gasleiding. Het maximale vermogen van deze draagbare kachel is 1.300 Watt.

Voordelen:

 • Weegt slechts 2,4 kilo.
 • Ingebouwd veiligheidsmechanisme voorkomt oververhitting.
 • De kachel is op veiligheid getest volgens de officiële CE 0359-19 normering.


Nadelen:

 • Afhankelijk van de omgevingstemperatuur kan de maximale brandduur per gasbus slechts 3 uur bedragen.
 • Bij een omgevingstemperatuur van 5 graden Celsius of lager functioneert de kachel slecht of zelfs helemaal niet

Qlima GH 8034

De GH 8034 van Qlima is niet alleen ideaal voor gebruik in serres, tuinhuisjes of op de veranda, maar kan ook prima meegenomen worden als je met vakantie gaat. Deze fraai vormgegeven gashaard is namelijk ook inzetbaar in campers, stacaravans, vakantiehuisjes en zelfs tenten. De haard is heel eenvoudig te verplaatsen, omdat er wieltjes op het onderstel zijn gemonteerd. De benodigde gasfles voor de Qlima GH 8034 plaats je gemakkelijk in de ruimte aan de achterkant van deze mobiele kachel. Aan de voorzijde is deze verwarming voorzien van een glazen deur met een luxe zilverkleurig handvat. Hierdoor heb je een fraai zicht op de vlammen en de rood gloeiende sierkooltjes. Het activeren van de kachel wordt je zo makkelijk mogelijk gemaakt, dankzij het ingebouwde elektrische ontstekingsmechanisme. De GH 8034 van Qlima is geschikt voor ruimtes tot 44 m2 en heeft een maximaal vermogen van 3,400 Watt.

Voordelen:

 • Gemakkelijk te verplaatsen.
 • Geschikt voor zowel butaan- als propaangasflessen met een gewicht van 5 tot 15 kilo.
 • Voorzien van een thermostaat met 6 verschillende standen..


Nadelen:

 • Wordt geleverd zonder de benodigde 30 mbar gasdrukregelaar.
 • De elektrische ontsteking van deze gashaard werkt op een AAA-batterij, die van tijd tot tijd vervangen moet worden
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten