De beste laserprinters van 2023 bekeken

1615

Jij bent op zoek naar een nieuwe printer? Dan ben je zeker niet de enige, nagenoeg iedereen heeft namelijk wel een printer in huis. Er zijn veel opties om voor te kiezen als het aankomt op het kopen van een printer. Voor veel mensen is het lastig om een keuze te maken. Mocht je het niet erg vinden om wat meer te besteden voor een goede printer dan zijn de laserprinters uitstekend om voor te kiezen. Met deze printers ben je namelijk in staat om altijd weer snel te kunnen printen. Aangezien nog niet iedereen bekend is met het maken van deze aankoop hebben we besloten om de belangrijkste informatie hieronder voor je op een rijtje te zetten. Dit zorgt ervoor dat je een beter beeld krijgt bij de opties die voor je open liggen.

Laser printer vs. inkjet printers

Als het aankomt op het kopen van printers zijn er over het algemeen twee toegankelijke keuzes om voor te kiezen. Dit zijn natuurlijk de inkjet en de laser printers. Laserprinters zijn machines die tonerpoeder op papier smelten om een afdruk te maken. Laserprinters zijn duurder dan inkjet printers als we kijken naar de aanschafprijs en maken gebruik van duurdere tonercartridges. Echter zijn de totale kosten per pagina op de lange termijn wel weer lager bij de laser printers. Als je op zoek bent naar een thuisprinter voor af en te een printje dan kiezen de meeste mensen voor de inkjet printer. Een veelgehoorde klacht bij inkjet printers is alleen wel dat de inkt opdroogt als je deze niet vaak gebruikt. Een laser printer kan dan ook echt handiger zijn als je hier het budget voor hebt.

Laser printers staan erom bekend dat ze duurzamer zijn. Daar komt bij dat ze grote hoeveelheden monochrome en gekleurde documenten kunnen printen zonder problemen. Als je grote hoeveelheden documenten print, is een laserprinter de beste optie om te kiezen. Laserprinters kunnen dagelijks grote hoeveelheden documenten printen zonder dat je hier een verminderde kwaliteit van zal zien. Hoe zit het met het printen in kleur? Kleurenlaserprinters zijn goed voor het dagelijks printen in kleur, maar als je professionele foto’s met een hoge resolutie wilt printen is het beter om te kiezen voor een foto-inkjet printer. Foto-inkjet printers van hoge kwaliteit zijn speciaal ontworpen om levendige gedetailleerde foto’s te maken. Veel professionele foto-inkjet printers maken gebruik van inkt op pigmentbasis die beter bestand is tegen vervaging.

De beste laserprinters

Met de laserprinters weet je dus zeker dat je eigenlijk niet de fout in kunt gaan. Nu is het alleen wel zo dat er veel beschikbare modellen zijn om voor te gaan. Dit zorgt ervoor dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Voor alle mensen die op zoek zijn naar laserprinters hebben we het wat makkelijker gemaakt. Hieronder kan je namelijk een selectie vinden met de beste printers die er op dit moment te vinden zijn. Wanneer je de keuze maakt voor een van deze modellen zal je echt voorzien zijn van een uitstekende kwaliteit. Dit maakt het een stuk makkelijker om alle mogelijke documenten te printen.

Met een afdruksnelheid van 55 pagina's per minuut en ruimte voor een hele tapel papier kan dit compacte apparaat echt een heel kantoor voorzien van printermogelijkheden. Dit maakt het dan ook gelijk een zeer goede laser printer om te kiezen voor bij jou op kantoor. De initiële kosten voor deze monochroom printer lijken misschien hoog, maar deze premium machine is toch een goede optie om te overwegen. Dit komt voornamelijk door het feit dat hij aan te merken is als zeer zuinig en duurzaam. Dit zorgt ervoor dat je op de lange termijn jouw printkosten aanzienlijk naar beneden kunt halen. Door het intuïtieve vijf inch touchscreen-interface weet je ook nog eens zeker dat je alles snel kunt instellen.

Voordelen

  • Deze printer heeft een afdruksnelheid van wel 55 pagina's per minuut
  • Deze laser printer is voorzien van een intuïtieve vijf inch touchscreen-interface

Mocht je op zoek zijn naar een laserprinter dan is het echt handig om onze selectie te gebruiken. Door onze handige selectie hoef je namelijk niet meer zelf alles af te zoeken maar kan je kiezen voor laserprinters die echt als het beste uit de test komen. Dit zorgt ervoor dat je voorzien bent van een aankoop waar je voor een lange tijd plezier van zult hebben en waar je echt mee vooruit kunt. Indien je denkt dat een andere printer toch handiger is voor op kantoor of voor in huis dan is dit geen probleem. Hier op de site zijn er namelijk genoeg andere artikelen te vinden die je zeker even door kunt nemen. Door zelf een kijkje te nemen hier op de site kan je je zo goed mogelijk voorbereiden als het aankomt op het kopen van een goede printer voor bij jou in huis.

HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw

Voor een klein bedrijf die toch wat meer uit een printer wilt halen is de HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw een goede optie ten opzichte van de modellen die we hierboven al even hebben benoemd. Het print en scant sneller en betrouwbaarder dan de andere soorten printers. Ook is deze printer in staat om scherpere documenten te printen. Door de uitstekende beheer- en beveiligingsinstellingen is het nog makkelijker om op de beste manier te printen. Deze instellingen zorgen ervoor dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over gevoelige gegevens tijdens het printen. Alles-in-één kleurenlasers zoals de M479fdw zijn natuurlijk wel wat duurder dan de inkjet printers met vergelijkbare functies, echter krijg je hier wel wat voor terug. Zo ben je voorzien van snellere kleurenafdrukken en weet je zeker dat je minder geld kwijt bent op de lange termijn.

Voordelen

  • Je kunt veilig printen door de speciale beheer- en beveiligingsinstellingen
  • De snelheid zorgt ervoor dat je niet lang hoeft te wachten bij het printen

Brother HL-L2350DW

Sommige mensen zijn op zoek naar een goedkope laserprinter voor het printen van zwart-wit pagina’s. Als jij tot deze groep behoort dan is de Brother HL-L2350DW een super goede keuze om voor te gaan. De installatie is makkelijk en de machine is compatibel met alle belangrijke systemen, waaronder Windows, macOS, Chrome OS, Linux, iOS en Android. De kosten per pagina zijn ook nog eens erg laag. Dit zorgt ervoor dat het mogelijk is om aanzienlijk wat geld te besparen bij het printen. Door de voordelige prijs is het niet eens meer nodig om de hoofdprijs te betalen voor een nieuwe laserprinter. De afdrukkwaliteit is niet zo hoog als andere opties, maar je kunt dat verbeteren met een eenvoudige aanpassing aan de tonerdichtheid instelling. Wees je er wel van bewust dat de HL-L2350DW niet kan scannen of regulier kan  kopiëren. Als je deze functionaliteit nodig heeft zou je even verder moeten kijken

Voordelen

  • Deze laser printer is te herkennen aan de goede prijs kwaliteit verhouding
  • Deze machine is compatibel met alle belangrijke platforms

HP Color LaserJet Pro M255dw

Als je op zoek bent naar een laserprinter die echt alles kan printen, van boekverslagen tot bedrijfsrapporten, dan is de HP Color LaserJet Pro M255dw een prima keuze om te maken. Deze laser printer onderscheidt zich van de andere modellen met een eenvoudig te gebruiken touch-interface en PC-software die het nog makkelijk maakt om echt alles te printen wat je maar wilt vanaf jouw printer. Deze printer is in staat om je te voorzien van scherpe zwarte tekst, levendige full-color afbeeldingen en zelfs foto's die goed genoeg zijn voor een schoolrapport. Het is snel, met een snelheid van ongeveer 17 pagina's per minuut. Daar komt bij dat je hem kunt gebruiken voor het printen op onder andere enveloppen, etiketten en andere papiertjes van oneven formaat dankzij een handige bypass-sleuf.

Voordelen

  • Door de speciale touch-interface kan je alles snel instellen op de printer
  • De snelheid van snelheid van 17 pagina's per minuut zorgt ervoor dat je snel kunt printen
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten